פורום אופטומטריה ילדים - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
עדשות מגע לילדים
מתלבטת 11/02/2021 | 11:41שלום ד"ר כינורי, שמעתי על עדשות מגע יומיות לילדים שמעכבות את העליה במספר. האופטומטריסט אמר לי שזה מוכח במחקר שהעדשות מעכבות את העליה ב60% בערך. הבת שלי בת 10 ומאוד רוצה עדשות מגע, האם אתה ממליץ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עדשות מגע לילדים
דר' מיכאל כינורי 11/02/2021 | 17:15הי. השאלה היא במקום והתשובה מורכבת מכדי לענות בפורום הזה. בעקרון קו ראשון לטיפול (אצלי, וגם אצל רב אם לא כל רופאי העיניים לילדים בארץ עד כמה שאני יודע) הוא דווקא בטיפות אטרופין מדולל ולא בעדשות מגע. המחקרים על טיפות אטרופין הם על קבוצות גדולות יותר של ילדים, מבוקרים יותר ולאורך זמן ממושך יותר. יותר מזה - הם די נקיים מאינטרסים של חברות למכור מוצר יקר כמו עדשות מגע מולטיפוקליות. כמו כן להפקיד בידי הילד את האחריות לחבוש ולהוריד עדשות מגע יום יום בצורה נכונה זה סיכון מיותר לדעתי בגיל הזה בהשוואה לטיפות ששמים פעם ביום שבאופן פרקטי אין להם תופעות לוואי במינונים הנמוכים. אני ממליץ לך לקבוע תור אצל רופא עיניים ילדים כדי לעבור בדיקה ולקבל הסבר מפורט יותר בעניין זה. אגב לגבי מחקרים צריך להיות מאוד זהיר - חלק מהמחקרים ש״מוכיחים יעילות״ של טיפול מסוים ממומנים כל ידי החברות שמיצרות את המוצר הנבדק. דמייני מחקר שמשווה בין סובארו למאזדה שנעשה על ידי חברת מאזדה בעצמה - מה לדעתך תהיה התוצאה?
-
-
אישונים יורדים
אמא 04/11/2020 | 13:28שלום רב, בתי בת 3 חודשים (מאובחנת עם ריפלוקס), כבר מהלידה אני רואה שהיא מסתכלת עם האישונים למטה כלומר האישונים יורדים ומתגלה למעלה הלבן של העין, זה לא נראה לי פזילה כי 2 העיניים יחד יורדות ללמטה. היא רואה מצוין, אני שמה לב שהיא מורידה אישונים רק שהיא בוהה אך שאני מדברת איתה וצוחקת אליה האישונים כן במרכז. האם יש חשש ? למי לפנות ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אישונים יורדים
דר' מיכאל כינורי 04/11/2020 | 17:59תופעה מסוג זה היא נורמלית ב 2-3 חודשים הראשונים לחיים כיון שמערכת הראיה עדיין לא מפותחת. עם זאת, במידה והתופעה לא חולפת לאחר גיל זה יש להיבדק ע״י רופא עיניים ונוירולוג ילדים
-
-
מספר במשקפיים יורד
יעל 06/10/2020 | 13:07האם יכול להיות שהמספר במשקפיים יורד? אם היה מינוס אחד ועכשיו בבדיקה היה מינוס חצי. האם הבדיקה הראשונה הייתה טעות או שיכול להיות שהמספר ירד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מספר יורד
דר' מיכאל כינורי 15/10/2020 | 18:58הי. לא כתבת את הגיל של המטופל. זה משנה. בילדים לרב מספר בסימן מינוס הוא בכיוון עליה באמת. אם הבדיקות נעדו בסמוך ייתכן שאחת באמת מדויקת יותר מהשניה.
-
-
בקשת חוות דעת
צליל 15/08/2020 | 22:57לבן שלי בן 5 נמצא דרמויד בעין ימין מה שגרום לו לצילנדר גבוהה מאוד של 8.5 , לאחר בדיקת כמה רופאים הוחלט כי לא ניתן לנתח ,והפיתרון היליגי הוא עדשת מגע ,וסגירות ברטייה , הילד צמש מתקשה לשים אחרי יומיים של הרכבה עדשה טיפולית התפתחה דלקת בעין , מאס עברו כמה יצים עד דהחלימה אבל הילד צמש לא בשל לעדשת מגע הוא ממש סוהל ,ההורדת של העדשה והרכבה ממש קשים .. מה אתה מציע ?האם לדעתך יש לי פיתרון נוסף ? האם אתה יכול להםנות אותי למומחה שיכול לעזור לי ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דרמויד
דר' מיכאל כינורי 16/08/2020 | 06:44צליל שלום, אכן בעיה....אני מבין שהילד בן 5 (שנים?) מה היה עד עכשיו? עם צילינדר של 8.5 ללא כל תיקון תהיה לו עין מאוד עצלה גם אם עכשיו ננסה לתקן את הבעיה. ייתכן שצריך לשקול שוב פתרון ניתוחי אך צריך לבדוק את הילד. אצלנו בתל השומר יש רופא שמתמחה במצבים מסוג זה.
-
-
רואה טוב רק במרכז המשקפיים
קרן 03/08/2020 | 16:56שלום. לבני, בן 14, יש מספר גבוה במשקפיים. כל שנה עולה לו כמעט במספר שלם. לאחרונה עלה לו המספר (בעין ימין 0625- צילינדר 050- AX 60 ובעין שמאל 0650- צילינדר 050- AX 95, VA 6, PD 61). עשינו לו אצל האופטמטריסט משקפיים חדשים, בהם הוא רואה טוב, אך עשו לו עדשות 1.61 - יחסית עבות. הזמנתי לו מחו"ל משקפיים נוספים באותו מרשם עם עדשות דקות יותר - 1.67. הוא טוען שבמשקפיים שהגיעו מחו"ל הוא רואה טוב רק ממרכז המשקפיים. מה יכולה להיות הבעיה? דרך אגב, רק אחרי יום שלם הוא שם לב לכך. בהתחלה הוא אמר שהמספר מדוייק והוא רואה טוב. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים
דר' מיכאל כינורי 07/08/2020 | 07:47יכול להיות שההבדל נובע מזה שהעדשות הן ספריות ( spheric) ולא א-ספריות ( aspheric), ייתכן הבדל במרחק בין האישונים, ציפויים וכו׳. היתרונות בהזמנת משקפיים מחו״לבברורים אך החסרון העיקרי הוא שאין ״אבא ואמא״ אחראיים למשקפיים (זה נכון כמובן לכל מוצר, לאו דווקא משקפיים....).
-
-
קושי להסתכל על דברים חדים ומשופעים
דני 28/07/2020 | 15:23כשאני מתעייף קשה לי מאוד להסתכל על דברים חדים ודברים קרובים ביחס למשהו אחר (כמו מדף בולט) וכן הקריאה נעשית קשה. (במצבים אלו לעיתים יש כאבים בעיניים) האם זה מראה על בעיה כלשהי ? אשמח לתשובה . תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי להסתכל
דר' מיכאל כינורי 28/07/2020 | 22:53הי דני. בן כמה אתה?
-
-
מספר גבוה בילד
תמי 20/07/2020 | 23:06לבני בן ה13 מספר -9 במשקף כמו כן אובחן כבעל רוחק ראיה של 1 בעקבות מאמץ שלהעיניים ישנו רקע תורשתי רציתי לשאול האם ניתן לעצור בשלב זה את המספר כפי שהומלץ ע"י אוניברסיטת בר אילן הרכבת משקפי מולטיפוקלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מספר גבוה בילד
דר' מיכאל כינורי 20/07/2020 | 23:25התשובה מורכבת. בעיקרון הטיפול הראשוני בנסיון למנוע עליה במספר הוא בטיפות אטרופין מדולל. הטיפול הזה נבדק בספרות בסטנדרטים המקובלים ונמצא בטוח ויעיל (לא ב 100% כמובן). הוא גם זול הרבה יותר....
-
-
ממצא לעובר המעיד על בעייה בקשתית
רותם 15/07/2020 | 13:11מצא של תוצאות ציפ גנטי של העובר : נמצא חסר DNA בגודל 380kb בכרומוזום 11T13 החסר כולל חלק של הגן ELP4 . מי הרופא בארץ שיכול לבצי בדיקת עיניים עבורינו (ההורים ) מכוונת לקשתית סימני קטארק וסימנים אחרים בנוסף , האם ניתן לטפל במידה והיילוד ייוולד עם ההמצא הנ"ל ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצא בעובר
דר' מיכאל כינורי 15/07/2020 | 23:20כל רופא עיניים יכול לבצע את הבדיקה. לגבי קטרקט מולד - ניתן לבצע ניתוח קטרקט לתינוק במידה וצריך
-
-
עדשות מגע
טולי 14/07/2020 | 09:40מאיזה גיל היית ממליץ על עדשות מגע , לשימוש במהלך כדורסל? במקום משקפיים שמתמלאים זיעה. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עדשות מגע
דר' מיכאל כינורי 15/07/2020 | 23:16זה תלוי בילד....דין ילד נקי ואחראי אינו דין ילד ״בלגניסט״ ושכחן....בעקרון לילד שצריך להזכיר לו כל הזמן לסדר את החדר, ש״שוכח״ לצחצח שיניים בבוקר, מאבד דברים, לא שוטף ידיים אחרי שהיה בשירותים וכו׳ לא הייתי ממהר לתת עדשות מגע. לעומת זאת, לילד בוגר ואחראי אפשר בהחלט לתת עדשות מגע, במיוחד אם הוא עוסק בספורט שהמשקפיים מהוות מיטרד. כלל האצבע שלי הוא גיל 12 אבל יש ילדים שמקבלים כאמור עדשות הרבה לפני ויש ילדים שלא הייתי נותן להם עדשות מגע גם אם היו מסובבים לי את היד חזק מאוד....
-
-
פענוח בדיקת ראיה
זהר 01/06/2020 | 22:56היי, תודה רבה על האפשרות למענה! הבן שלי בן שנה וחדשיים עבר בדיקת ראייה בעקבות חשד כלשהו שלנו. בדף התוצאות כתב הרופא- רפרקציה ציקלופלגית BE+1.75 אשמח לדעת מה המשמעות.. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת ראיה
דר' מיכאל כינורי 02/06/2020 | 00:57רפרקציה ציקלופלגית הכוונה בדיקת התשבורת של העין לאחר מתן טיפות להרחבת אישונים. הבדיקה הזו כפי שכתבת היא תקינה לחלוטין לגיל שנה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים