פורום אופטומטריה ילדים - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מסכה ומשקפיים
מתן 07/05/2020 | 10:12הבן שלי בן 10 מרכיב משקפיים ולא מסתדר עם המסכה, בנוסף. אדים וחום, הזעה. יש מה לעשות בעניין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מסכה ומשקפיים
דר' מיכאל כינורי 07/05/2020 | 23:37תנסי לשטוף את המשקפיים במים, אח״כ לשים עליהם סבון ולשפשף בעדינות, לשטוף שוב במים ואז לנגב עם מטלית ייעודית למשקפיים (שלא יהיו שריטות).
-
-
תרגול עיניים במספר קטן
אמא 05/04/2020 | 12:14האם ניתן לבצע תרגילים לעיניים כדי להיפטר ממשקפיים במספר קטן +? ילדה בת 11. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרגול
דר' מיכאל כינורי 06/04/2020 | 22:18לא. אבל לפעמים הצורך במשקפיים במקרים של + קטן יורד עם השנים
-
-
הרחבת אישונים
אמא של רועי 26/02/2020 | 10:24בני בן 10, לקח מעל יממה שאישוניו יחזרו לנורמל, אחרי הרחבה, והיממה הזו לוותה בכאבי ראש. האם אפשר לבצע את בדיקת העיניים ללא ההרחבה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרחבת אישונים
דר' מיכאל כינורי 27/02/2020 | 19:55לפעמים לאישונים לוקח הרבה זמן לחזור לגודל התקין, לפעמים יממה שלמה ובמקרים קיצוניים אפילו יותר. אפשר לבקש הרחבת אישונים עם טיפה אחרת ממה שהשתמשו בעבר. ייתכן גם שלא צריך להרחיב את האישונים בכל ביקור אצל רופא העיניים. זה תלוי במטרת הבדיקה.
-
-
תיקון שיבוש ראייה
נרקיס 19/01/2020 | 11:47לפני מספר שבועות שודרה בטלוויזיה כתבה על סוג מיוחד של מערכת ראייה (מעין משקפיים) שעוזרת לילדים שמתקשים בקריאה וכתיבה כי בראייה שלהם האותיות "מתפזרות" על הדף, והמערכת ממקדת את הראייה ו"עושה סדר" באותיות. לא זכור לי באיזה ערוץ זה היה או פרטים אחרים. האם מוכר לך? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תיקון שיבוש ראיה
דר' מיכאל כינורי 21/01/2020 | 00:18לא ממש ואני סקפטי.....
-
-
משקפיים בחלק הזמן
אמא מתעקשת 03/12/2019 | 16:24בני בן 11, עם פלוסים במשקפיים, מעדיף לשחק כדורסל בלעדי המשקפיים. האם יש בכך בעיה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים בכדורסל
דר' מיכאל כינורי 03/12/2019 | 22:41לא
-
-
קוצר ראיה -8
ירון 27/10/2019 | 15:40לדר שלום.בני עשר אובחן קקצר רואי בגיל ארבע.היום מספר המשקפיים שהוא צריך להרכיב הוא מינוס 8.רוב הזמן הוא לא מוכן להרכיב אותן שאלותי האם אי ההרכבה יכולה לגרום להחמרת קוצר הראיה.מה יכולת הראיה שהוא מסוגל לראות וכיצד הוא יכול לתפקד ללא המשקפיים.בברכה ירון..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קוצר ראיה
דר' מיכאל כינורי 04/11/2019 | 23:14הכוונה שלי היתה שאולי הוא מרכיב משקפיים לא מתאימות -
קוצר ראיה -8
ירון 04/11/2019 | 14:46אכן זה המרשם.תודה -
תשובת מומחה קוצר ראיה.
דר' מיכאל כינורי 03/11/2019 | 22:48שלום ירון. קצת מפתיע שילד עם קוצר ראיה כזה לא מוכן להרכיב את המשקפיים מכיון שבלעדיהן הראיה שלו מטושטשת מאוד. קוצר ראיה כזה אומר שהראיה שלו היא טובה רק בטווח של כ 10-15ס״מ מהעין ומעבר לכך הכל מטושטש. צריך לבדוק שאכן זה המרשם שלו ולא פוספס שום דבר. כמו כן ייתכן שההפרעה שלו נובעת ממבנה המשקפיים עצמן שלא נוחות לו. צריך לשאול אותו בדיוק מה מפריע לו. אי ההרכבה אינה תחמיר את קוצר הראיה אך קשה לי להאמין שהוא מסוגל לתפקד בצורה סבירה ללא המשקפיים במידה וזה אכן המרשם שלו. צריך גם לחשוב על על נסיון לעצירת העליה במספר - יש להתייעץ על כך עם הרופא המטפל.
-
-
רטייה - למניעת עין עצלה
אפרת 05/10/2019 | 00:44שלום רב ביתי בת שנתיים עם פלוסים במספר 8 . לפרקים אני רואה פזילה למספר שניות בעין ימין ואש העיןמתיישרת ( במיוחד שמתמקדת במשהו קרוב ) . כשהיינו במעקב אצל הרופא המומחה והפתי בפניו את הנ"ל טען שאינו רואה פזילה אך שהצגתי לו את המצב עם תמונות אמר שליתר ביטחון כדי לשים לשעתיים ביום רטייה על העין החזקה. כיוון שהקשיב לתחושותי על אף שלא ראה זאת הלכה למעשה שאלתי אותו לגבי הנזק שיכול או לא יכול להיות אם למעשה אנו טועים ואין צורך ברטייה. לטענתו גם אם אין לה פזילה זה לא יכול לעשות נזק כיוון שהסגירה היא רק לשעתיים ביום ואם אכן מתפתחת פזילה אז הרטייה עוזרת משמעותית למנוע התפתחות עין עצלה . ( יש לציין כי הילדה זורמת עם הרטייה באופן חלק ). שאלתי היא : האם אכן במידה וההמלצה לסגור את העין לשעתיים אינה נכונה, האם ייתכן כי יהיה נזק ? אשמח לשמוע את האני מאמין שלך בעניין סגייה זו . תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רטייה
דר' מיכאל כינורי 05/10/2019 | 19:41שלום רב, אני נוטה להסכים עם הרופא המטפל שלכם. עם זאת יש צורך במעקב צמוד ושינוי הטיפול במידת הצורך.
-
-
בדיקת מרחק בין העיניים PD לתינוק
טלטל 01/10/2019 | 01:29יי, האם נכון שאין צורך לבדוק את המרחק בין העיניים כאשר מדובר במשקפיים של פלוסים וכאשר מדובר בתינוקות ? רכשתי לבני הקטן ( שנה וחצי) משקפיים ולא בדקו לא את המרחק בין העיניים ששאלתי למה הסבירו לי שבמשקפיים של פלוסים אין צורך. האם כך הדבר? ולמה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה PD לתינוק
דר' מיכאל כינורי 05/10/2019 | 19:37הי, הפורום אינו מהווה פרסומת לאופטומטריסטים. את יכולה לשלוח לי מייל פרטי ואענה לך. את יכולה למצוא את המייל שלי באתר שיבא. -
PD לתינוק
טלטל 05/10/2019 | 00:47היי, לטענת האופטומטריסט ( מדובר באחד המומחים הגדלוים בארץ ) שמדובר בפלוסים בילדים קטנים אין צורך במדידה המרחק. דיבר על משהו שהם מחשבים את המרחק הקטן ביותר... עם מי אני יכולה עוד להתעייץ? -
תשובת מומחה PD לתינוק
דר' מיכאל כינורי 03/10/2019 | 17:05נשמע לי מוזר. המרחק בין האישונים (PD) מאוד משנה, בעיקר במספרים גבוהים, אחרת נוצר אפקט פריזמטי לא רצוי.
-
-
בחרת מסגרת ועדשות לתינוקת
נועה 01/10/2019 | 01:28שלום רב, ביתי בת שנתיים כמעט עם משקפיים לרוחק ראייה מגיל 5 חודשים מספר +8 וצילינדר 1.5 עד עכשיו היתה עם מסגרת מלבנית שישבה עליה ממש טוב ויפה. לאחרונה קניתי לה מסגרת אווולית דקה ועדינה יותר אולם לאחר ששמו את העדשות הנ"ל ישב עליה ממש לא טוב ( בלשון המעטה) נראה היה שהעיניים מכמסות פנימה ואין סימטריה כלל, מה שגרם לי להוצאה מיותרת ויקרה, כיוון שחזרתי למסגרת הקודמת שלה שאלותי : 1. איך אני יודעת מה המסגרת המומלצת כאשר מדובר בפלוסים גבוהים , מניחה שלהגדלה של העדשה יש השפעה על הנ"ל . 2. אלו עובי עדשות למשקפים היית ממליץ בגיל הזה ? 3. לאחרונה כל פעם שהיא שמה את המשקפים ( שכבר קצת גבוליות לה בגודל הפנים ) יש לעיתים כנו אדים שנכנסים לעדשה וזה נראה לי נפריע לראיה. מה הסיבה? מה ניתן לעשות ? תודה מראש,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מסגרת ועדשות לתינוק
דר' מיכאל כינורי 03/10/2019 | 17:03שלום רב, להלן תשובותיי 1. אני לרב ממליץ עלך מסגרת עגולה, כך הילד חייב להסתכל דרך המשקפיים גם כשהוא מסתכל מעלה. במסגרת מלבנית, במיוחד אם היא קטנה בחלק ניכר מהזמן הילד לא מסתכל דרך המשקפיים אלה ״מעליהן״. 2. עובי העדשות תלוי בסוג המשקף ובמחיר שההורים מוכנים לשלם 3. צריך לבדוק שהמשקפיים לא מאוד קרובות לעיניים ונוגעות בריסים. גם יש לוודא שהן יושבות טוב וגבוה ולא מחליקות על האף. דר׳ כינורי
-
-
איך לדעת מה המספר הנכון של המשקפיים
אמא 12/06/2019 | 12:01היי דוקטור, בני בן ה-5 עבר ניתוח פזילה. בהתחלה הרופאה קבעה שהוא צריך משקפיים במספר 4. מעקב אחרי בני בבית ובגן העלה שבני רואה יותר טוב בלי המשקפיים. היינו שוב אצל הרופאה והיא הורידה את המספר ל-1.5. היום, בני הוריד את המשקפיים בגן כי אמר שהם מכאיבים לו והוא רואה יותר טוב בלעדיהם. אין לי טעות לרופאה כי מאד קשה לדעת מה ילד קטם רואה (זה הרי תלוי באישיותו, מצב רוחו, ערנות וכד'). היא לא יכולה לדעת מה באמת בני רואה. אוקיי, אז מה לעשות עכשיו. האם כדאי ללכת לאופטומיטריסט ולא לרופא עיניים? אני במאת לא יודעת מה לעשות במצב זה. אשמח לעצתך. תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים
דר' מיכאל כינורי 12/06/2019 | 23:51ייתכן מאוד ומטרת המשקפיים היא יותר לשמור על העיניים שלו ישרות ולאו דווקא לשפר לו את הראיה. הרבה ילדים במצבו רואים פחות או יותר אותו דבר עם ובלי המשקפיים אבל כאשר הם בלי המשקפיים הפזילה מחמירה. בכל מקרה, תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת מרופא\ת עיניים המתמחה בילדים. במקרה הזה אופטומטריסט פחות יעזור לך.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים