פורום אופטומטריה ילדים - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
משקפים לילד - התייעצות
זהבה 02/06/2019 | 09:54פניתי לבדיקה שגרתית עם ילד בן חמש. הרופא אבחן קוצר ראייה במספר של 0.5 בעין אחת ו - 1 בעין שניה. הוא המליץ לעשות משקפים. רצוני לקבל חוות דעת נוספת האם אכן נכון להרכיב לו משקפים. כמו כן באשר לילדה בת 12 אשר בעין אחת רשם לה 0.5 ובעין שניה 1.5. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים לילדים
דר' מיכאל כינורי 02/06/2019 | 22:30מה היתה חדות הראיה שלהם? האם מדובר במספרים שהם מינוס או פלוס?
-
-
צפייה בטלויזיה לילד בחושך ובבהירות נמוכה
יניב 27/05/2019 | 11:20האם ישנה סכנה בצפיה של ילד בטלויזה בלילה, מדובר בחדר חשוך ובהירות של הטלויזיה נמוכה מאוד? נ.ב.: הילד בן 3.5פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צפיה בטלוויזיה
דר' מיכאל כינורי 28/05/2019 | 22:14מומלץ ששעה לפני השינה לא תהיה כלל צפיה במסכים כולל טלוויזיה, פלאפון, מחשב, אייפד וכו'.
-
-
קוצר ראייה אצל ילדה בת 3
שריאל 17/05/2019 | 10:26גילו לילדה שלי קוצר ראייה - 1.5 וצילינדר 0.25..האם קוצר הראייה והצילינדר יכול להשתפר עם הגיל ולעבור לגמרי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צילינדר
דר' מיכאל כינורי 20/05/2019 | 22:12בעיניים בריאות הצילינדר נוטה להשתנות פחות מה"מספר" מכיון שהוא תלוי יותר בצורת העין ולא בגודל העין. הצילינדר שציינת הוא מינורי ואפילו על גבול טעות הבדיקה. בהחלט ייתכן שלא יהיה צילינדר כלל בבדיקות חוזרות. -
צילינדר
שריאל 20/05/2019 | 08:05הצילינדר גודל עם השנים? יש מצב שהצילינדר יעלם עד גיל 7? -
תשובת מומחה קוצר ראיה
דר' מיכאל כינורי 20/05/2019 | 07:16בגיל הזה לא ממש. בהמשך (סביב גיל 6 ואולי קצת קודם) במידה והמספר ממשיך לטפס בקצב מהיר יש כיום אפשרות לתת טיפות של אטרופין מדולל להאטת העליה במספר.לגבי לייזר - זה תלוי במספר גורמים כמו למשל עובי הקרנית הסופי. באופן גס אפשר לאמר שעד מינוס 10 אפשר לעשות לייזר להורדת המשקפיים בהנחה שכל שאר בדיקת העין תקינה. בכל מקרה אנחנו מדברים על פעולה שאולי תתבצע בעוד 15 שנה (לפחות) ואולי יהיו חידושים עד אז.... -
המשך
שריאל 20/05/2019 | 05:14ניתן לעשות משהו בגיל כזה?.. אתה חושב שיהיה ניתן לעשות לייזר למרות מספרים גבוהים? -
תשובת מומחה קוצר ראיה בגיל 3
דר' מיכאל כינורי 19/05/2019 | 22:48קוצר ראיה (כלומר מינוס במשקפיים) נוטה לגדול עם הגיל כיון שהעין עצמה גדלה עם הזמן. קוצר ראיה כזה בגיל 3 מרמז על אפשרות שיהיה קוצר ראיה יחסית גבוה בבגרות. הצילינדר שציינת הוא מינורי.
-
-
משקפיים לילדה בת 3
דליה 24/03/2019 | 23:39נכדתי בת 3. רופא עיניים קבע שיש לה צילינדר ויש להרכיב משקפיים . השאלה עד כמה זה בעייתי אם לא תרכיב. כיון שקטנה וקשה לגרום לה להרכיב כל היום. מה יקרה אם לא תרכיב משקפיים ועד כמה זה בעייתי,?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים לילדה בת 3
דר' מיכאל כינורי 02/04/2019 | 01:48מה המרשם שהיא קיבלה?
-
-
משקפיים לבת 7
אלה גורדון 15/03/2019 | 11:15שלום. בבדיקה שגרתית שעושים לכל ילדי כיתה א' התגלה שהבת שלי, בת 7, לא רואה כ"כ טוב. לאחר הביקור אצל רופא עיניים המתמחה בילדים הרופא קבע שהיא זקוקה למשקפיים כדי לעבוד במחשב ולראות את הלוח בכיתה. רציתי כבר ללכת לאופטומיטריסט ולהזמין לה משקפיים, אך בעלי התחיל להתייעץ עם כל מיני "יודעים הכל" ועכשיו הוא טוען שאומרים שלא כדי להתחיל מגיל כזה עם משקפיים, כי זה רק יחמיר וכדי לתת לילדה לאמץ את העיניים. אשמח אם מישהו יכול להגיד לי האם יש בזה הגיון.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים לבת 7
דר' מיכאל כינורי 15/03/2019 | 21:55מה המרשם שניתן לילדה?
-
-
שלוש בדיקות ראיה בשנה
יעל 04/03/2019 | 10:32שלום רב. הייתי במשך שנה אחת אצל שלושה אופטומטריסים וכל אחד מהם קבע לי מספרים שונים לעדשות המשקפיים. איני יודעת מדוע כל אחד מהם קבע מספר שונה אך אולי איני מבינה את הוראת הבדיקה ולכן שאלתי היא: בבדיקת המספרים למרחק (נדמה לי 6 מטרים באמצעות מראה) כאשר מופיע מספר מסויים שאני צריכה לזהות ואני אכן מזהה אותו אם כי לא בבירור האם אני צריכה לומר לאופטומטריסט שהמספר אינו נראה בבירור או לא. דבר נוסף, האם ישנו מכשיר אופטי שקובע את המספר מבלי שיתוף פעולה של הנבדק אולי כך עדיף יותר. אודה להתייחסותך, יעלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלוש בדיקות ראיה בשנה
דר' מיכאל כינורי 04/03/2019 | 22:01יעל שלום, התאמת משקפיים במבוגרים היא לרב התאמה בשיטה סובייקיטיבית, כלומר הבודק שואל כל הזמן את הנבדק\ת מה יותר טוב מבין שתי אופציות וכך מתקדם בבדיקה עד התוצאה האופטימלית. לגבי מכשיר אופטי שקובע את המספר - בודאי שיש - זהו האוטורפרקטומטר. התוצאה של המכשיר מהווה בסיס טוב להתאמת המשקפיים הסובייקיטיבית. ברב המקרים אין התאמה מושלמת בין מה שהמכשיר מראה ובין מה שהמטופל מעדיף (אם כי זה בד"כ קרוב). כיון שאנו מתאימים משקפיים למטופל ולא למכשיר מה שהמטופל אומר זה מה שקובע. בהחלט ייתכן שינויים קלים בין בדיקות שונות ע"י בודקים שונים ולא כל שינוי הוא בעל משמעות גדולה.
-
-
בת 26
לוברבום 16/01/2019 | 19:56האם אני יכולה להגיע אלכם דרך השר"פ יש לי שר"פ מלאומית תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 26
דר' מיכאל כנורי 16/01/2019 | 23:40הפורום הינו פורום רפואי ואינו נועד לענות על שאלות מסוג זה. סליחה
-
-
אמא לבת 12
נבאל 25/09/2018 | 16:18צהורים טובים אני אמא לבת 12 משבועיים התחילה בתי להתלונן בעת קריאה וכתיבה שהיא לא רואה את המליים ורואה כמו ענן ודפקא זה קורה בלילה ומתחילה לפתוח ולסגור עיננים ואפילו שמה ידה על העניים והים קרה פעם אחת ביום בב.ס נא לעזורפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בעיה בקריאה
דר' מיכאל כנורי 27/09/2018 | 23:49אמא שלום. צריך לבדוק לביתך את החלק החיצוני והפנימי של העין (כלומר בדיקה עם הרחבת אישונים) כמו גם לבדוק אם היא צריכה משקפיים. בקיצור, הילדה צריכה בדיקת עיניים ע"י רופא עיניים בהקדם.
-
-
בת 25 יש לי שאלה
לוברבום 14/06/2018 | 14:34שלום אני בת 25 האם תרופות אומגה 3 של חברה טובה עוזר לאי הפתחות רטינפותיה של הפגות או עדיף לא להתחיל עם זה לאחרונה אמרו לי שיש לי בעיה במיקוד ראיה ורצו להתחיל תרגילי מיקוד מה שאמרו לי שרוצים להתחיל תרגילי מיקוד אני רוצה ללכת לישון עם זה כי הכל כבר נראה לי כרוני שאי אפשר לטפל בזה האם עדיף לקחת תרופות מאשר להתחיל טיפול בלייזר שבמילא לא עוזר מחכה לתשובה תודה תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 25
דר' מיכאל כנורי 16/06/2018 | 11:33גולדה, כבר נדמה לי שעניתי לך בעבר שמצבך העיני כנראה מורכב מכדי לענות על מבול שאלות בפורום. מציע לך להפנות את השאלות לרופא המטפל שלך. זה לא יהיה רציני לענות על אף אחת מהשאלות שלך ללא בדיקה.
-
-
ניתוח לתיקון פזילה
שני 16/05/2018 | 20:24שלום. ביתי עברה ניתוח לתיקון פזילה בשתי העיניים. ישנו שיפור אך קיימת עדיין פזילה. האם ניץוח נוסף יותר מסוכן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח לתיקון פזילה
דר' מיכאל כנורי 17/05/2018 | 07:02שלום רב, אני שמח שהניתוח שיפר את הפזילה. אם קיימת עדיין פזילה קטנה לא בטוח שצריך עוד ניתוח, אולי אפשר לשפר את מנח העיניים בעזרת משקפיים או תרגילי עיניים (כתלות בסוג הניתוח שעברה וזווית הפזילה שנשארה). במידה ואכן צריך ניתוח נוסף הסיכונים בניתוח השני פחות או יותר זהים לסיכונים בניתוח הראשון עם ניואנסים קלים. ניתוח פזילה חוזר אינו דבר נדיר והרבה ילדים זקוקים ליותר מניתוח אחד.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים