פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פזילה החוצה
נמ 19/06/2021 | 23:38בן 26 בגיל 15 גיליתי שיש לי פזילה דרך חברים בכיתה שזיהו.. לאחר ששמעתי משקפיים פחות הופיע ונתתי לזמן לעבור , עשיתי ניתוח לייזר לשיפור הראייה בגיל 23 בערך , עד היום אני רואה 6-6 אני סטודנט ואני מרגיש עייפות מטורפת בעיניים ורגשה של אני "נלחם" נגד הפזילה שתצא.. הפזילה קוראת דיי הרבה לאחרונה וזה משגע אותי . אני מוכרח לציין שהפזילה בעיקר בעין שמאל אבל אם אני מנסה מספיק היא מופיע גם בעין ימין, כלומר אני יכול להיות פוזל בשני העניים . ניתוח יכול לשפר את העניין הזה? חושש שאם יתקנו אחת אז השניה תתחיל לפזול.. אחרי בדיקה אצל רופא ועוד שבועים יש לי בדיקה בבית חולים .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה החוצה
דר' מיכאל כינורי 23/06/2021 | 13:59ייתכן ויש מקום לניתוח הפזילה שלך. את זה אפשר יהיה לדעת רק לאחר בדיקת רופא/ה עם התמחות בפזילה
-
-
ניתוח לתיקון פזילה
מיכל 18/06/2021 | 17:53שלום רב, בת 42, עין שמאל שלי נשרטה מגרגיר של אבן שהייתי בת 7, לאחר 8 שנים עברתי השתלת קרנית. אני לא רואה בעין זו 1/24 ויש לי פזילה החוצה שהחמירה במהלך השנים. אני רוצה לעשות ניתוח לתיקון פזילה והייתי אצל מספר רופאים ואופטמטריס שהמליצו לא לעשות ניתוח אלא לנסות קודם עדשה סקלרלית שהצלחתי קצת לראות איתה 6/18 ואולי זה יסדר את הפזילה. האם עדשה זו יכולה באמת לסדר את הפזילה? או שכדאי ישר לעשות ניתוח לתיקון הפזילה? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח
דר' מיכאל כינורי 19/06/2021 | 20:28שיפור הראיה בעין זו יכול לשפר מעט את הפזילה ובהחלט שווה נסיון. עם זאת, במידה והפזילה עדיין משמעותית אפשר לבצע ניתוח פזילה.
-
-
תנועה מצויינת יחסית של אבדוקציה רק 2 minus
אהוד 14/06/2021 | 23:38בני שסובל מפזילה עבר בדיקה שבה נכתב שיש תנועה מצויינת יחסית של אבדוקציה רק 2 minus.רציתי לדעת מה הפירוש של המשפט הזהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבדוקציה
דר' מיכאל כינורי 15/06/2021 | 06:46הכוונה היא שהעין זזה בכיוון אבדוקציה (כלומר החוצה לכיוון האוזן) אבל מגיעה רק עד מחצית מהדרך ולא עד הסוף. אם רשום שזה תנועה מצוינת אני מניח שזה מעיד על שיפור לעומת בדיקה קודמת (אולי בעבר היא לא זזה בכלל בכיוון זה)
-
-
modified Hummelsheim
יונתן 14/06/2021 | 22:17מה עושים בניתוח modified Hummelsheim .מדובר במקרה בו המדיאל רקטוס נחתך ,כיצד מתמודדים עם היעדרו ? האם הניתוח נחשב מוצלחפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
דר' מיכאל כינורי 15/06/2021 | 06:44במקרה שהמדיאל רקטוס נחתך העין נמצאת במצב קבוע של אקזוטרופיה (פזילה החוצה) כי השריר העיקרי שמושך את העין פנימה לא מתפקד ואז השריר החיצוני מושך חזק את העין החוצה ללא התנגדות. בניתוח שציינת לוקחים חצי מהשריר העליון (שמזיז את העין למעלה) וחצי מהשריר התחתון (שמזיז את העין למטה) ומעבירים את המיקום שלהם לכיון השריר שנחתך כך שהם יפעלו במקומו. לניתוח הזה יש מספר מודיפיקציות אבל אני מניח שהמילה modified במקרה שלך מתייחסת לעובדה שההעברה של השרירים היא לכיון המדיאל רקטוס בעוד שבניתוח הקלאסי ההעברה של השרירים היא דווקא לכיוון של השריר החיצוני (הלטרל רקטוס) שמשותק מסיבות שונות. באופן כללי הניתוח הזה נחשב ניתוח יחסית גדול בהתייחס לניתוחי הפזילה הקלאסים אך לעיתים אין ברירה אלא לבצעו אם רוצים לשפר את הפזילה. תוצאות הניתוח הם טובות אך אין לצפות לתוצאה מושלמת.
-
-
עין עצלה -מבוגר
אהוד 29/04/2021 | 14:02אני בן 60 , סובל מעין עצלה בגלל פגיעה בעצב בעת ניתוח פזילה בגיל 5 , מבקש לדעת אם יש משהו לעשות לשפר את הראיה בעין? תודה לתשובתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מבוגר
דר' מיכאל כינורי 29/04/2021 | 17:48הי. כדי לענות על השאלה יש צורך בבדיקה ע״י מומחה/ית לפזילה. מאוד יעזור להביא לבדיקה את כל המידע הכתוב שיש לך על העבר הרפואי שלך (שקשור לעיניים). ברב המקרים קיימת אפשרות לשפר את מנח העין ע״י ניתוח.
-
-
פזילה
מיילו 17/04/2021 | 11:41בן 63,פזילה שמתוקנת עם פריזמות, בעבר לפני 25 שנה ניתוח לתיקון ראיה עם ״סכינים״ ניתן לתיקון היום ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 17/04/2021 | 21:10אני לא רואה סיבה שלא אבל בשביל לענות על השאלה צריך לבדוק אותו. קיבעו פגישה אצל רופא עיניים המתמחה בפזילה.
-
-
ניתוח פזילה לבת 16
אני 21/02/2021 | 21:27שלום, ביתי בת 16 עשתה ניתוח פזילה בעיין אחת שפזלה ימינה ולמעלה. כעת, כחודש לאחר הניתוח, העיין המנותחת נראת הרבה יותר טוב, אבל משום מה, העיין שלא נותחה התחילה לפזול החוצה ולמעלה. כאילו העיניים החליפו בינהן( זו שפזלה ונותחה הסתדרה וזו שלא היה צורך לנתח, החלה לפזול). האם יש סיבה לכך? אולי הרגל של המוח? זה ממש מתסכל כי בעצם הניתוח הצליח אבל נוצרה בעיה בעיין השניה, מה שלא היה קודם. לפחות לא בעוצמה הזו.פתח בחלון חדש-
ניתוח פזילה לבת 16
אני 22/02/2021 | 11:29תודה על המענה. אם הפזילה היתה קיימת קודם, לא היה ניתן לראות זאת במדידות ולנתח את שתי העיניים? -
תשובת מומחה ניתוח פזילה
דר' מיכאל כינורי 21/02/2021 | 22:30הי. את מתארת תופעה ידועה אחרי ניתוח פזילה. לפעמים הפזילה קיימת בשתי העיניים בצורה לא סימטרית ואז תיקון עין אחת ״מוציא״ את הפזילה בעין השניה. לפעמים אפשר לפתור את הבעיה או חלק מהבעיה באמצעות משקפיים ולפעמים צריך ניתוח נוסף. התייעצי עם המנתח/ת בעניין זה.
-
-
סינדרום דאווין (לת)
מיכל 22/02/2021 | 10:09היי האם ניתן לקשר בין סינדרום דאווין לבין לקות למידה, איטיות קריאה , קושי ברכישת יכולות קריאה וכתיבה ... תודה מראשפתח בחלון חדש -
פזילה
טובה 23/11/2020 | 12:31אימי אשה בת למעלה מ70 מרכיבה משקםיים למרחק וקרוב לפני חודש בערך שמתי לב שהעין השמלית פוזלת לכיוון האף והיא התחילה לראות כפר ראיה בשני העיניים הייתי איתה אצל רופא עיניים מומחה ששלל דברים ואמר שאפשר לתקן זאת על ידי משקפיים רגילות האומנםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 23/11/2020 | 23:25מבלי להתייחס למקרה הספציפי שהעלית - פזילה חדשה באדם מבוגר שמלווה בכפל ראיה דורשת בעקרון בירור (במקביל אפשר להקל כפל הראיה ע״י סגירת עין או משקפי פריזמה, אך בירור סיבת הפזילה היא חשובה הרבה יותר).
-
-
אסימטריה בעיניים
לילי 04/11/2020 | 11:01בוקר טוב ..בני בן 4 חודשים ..מראה ששתי העיניים לא שוות בגודל אני רואה שעין ימין יותר גדולה משמאל תינוק חמוד בריא מה לעשות זה ישתפרפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אסימטריה בעיניים
דר' מיכאל כינורי 04/11/2020 | 18:00מציע לך לגשת איתו לבדיקה אצל רופא עיניים ילדים
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים