פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
עין עצלה ולידה
מיטל 27/10/2020 | 00:42שלום,יש לי עין עצלה ואני לקראת לידה.. האם לידה וגינלית רגילה הכרוכה במאמץ רב יכולה להחמיר את מצב העין העצלה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לידה
דר' מיכאל כינורי 27/10/2020 | 07:32לא. בהצלחה!
-
-
שאלה
ח 20/10/2020 | 02:47שלום רב ד"ר יש לי שאלה האם פזילה שמתחלפת פעם בעין ימין פעם בעין שמאל שהיא יחסית בולטת שפריזמות לא עוזרות אבל כל פעם רק עין אחת פוזלת אחת כן מתמקדמת במטרה וזה יכול להתחלף פזילה כזו ניתנת לתיקון ? האם יש סוגי פזילות שניתוח לא כלכך עוזר . כי בעבר שדיברתי עם איזה אופטומטריסט הוא אמר לי שיש לי סוג מסויים נדיר של פזילה ושהוא מכיר מישהו שעשה ניתוח וזה לא הצליח ושאלתי רופא מומחה אחר ואמר לי שזה לא נכון כל סוג פזילה אפשר לתקן מה באמת כאן העניין . האם ניתוח מצליח תמיד ללא צורך במשקפיים ? שהראייה התלת מימדית לא טובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
דר' מיכאל כינורי 24/10/2020 | 20:50קשה לי לענות ללא בדיקה. מה שאני כן יכול לאמר זה שניתוח פזילה בהרבה פעמים לא ״פותר״ את הבעיה אבל בהחלט יכול לשפר את המצב. בהתחשב בפרטים שכן מסרת נראה לי שכן יהיה ניתן לעזור לך בניתוח.
-
-
-
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 19/10/2020 | 07:25לרב פזילה לא חולפת לחלוטין אך בחלק מהפזילות אפשר לשפר את ה״שליטה״ בה ע״י משקפיים או תרגילים. יוצאת דופן היא פזילה ב 3 חודשים הראשונים לחיים שלרב חולפת מעצמה.
-
-
גרד
א 18/10/2020 | 01:51שלום דר הימורי רציתי לשאול רציתי לשאול 1 - האם גרד בעין בלי אודם נשמע כמו אלרגיה? 2 - מה הסכנה בשפשוף? 3 - במקרים של גרד עדיף טיפות אנטי היסטמיניות כמו אופטילסט או פרוטופיק? מה יותר בטוח ולכמה זמן? עדיף קודם לנסות טיפות? 4 - אם לא מדובר באלרגיה הטיפול יעזור? יש משהו אחר? מה הסיבה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גרד
דר' מיכאל כינורי 18/10/2020 | 08:181. יכול מאוד להיות 2. שריטות ושפשופים של הקרנית והלחמית, ״מעיכת״ העין ויצירת אסטיגמטיזם (צילינדר) 3. לרב מתחילים עם טיפול בטיפות ואם אין הטבה ממשיכים לטיפולים נוספים. בטיחות הטיפול תלויה יותר בתרופה עצמה ולא בדרך המתן שלה (טיפות או משחה). יש טיפות עיניים חזקות מאוד. 4. לא. על מנת לענות על השאלה יש צורך בבדיקת העיניים שלך
-
-
ניתוח פזילה
מרדכי 06/10/2020 | 19:35שלום דר כינורי. אני בן 26 ושנים סובל מפזילה. לפני חודש החלטתי ללכת על זה ואחרי בדעקה של כמה רופאים קבעתי ניתוח. העניין הוא שאני אדם די חרדתי ויש לי פחד גדול ממה יקרה אם הניתוח לא יצליח או שהפזילה תחזור מיד אחריו. לכן רציתי לשאול-בעיקרון מי שכבר עבר בעברו ניתוח פזילה יוכל לעבור אחד כזה עוד פעם או שזו הזדמנות חד פעמית (כמובן שבחרתי רופא טוב והכל, נטו כדי להרגיע חרדות…) תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 18/10/2020 | 08:14אפשר לעבור ניתוח חוזר נוסף. אין עם זה לרב בעיה.
-
-
ראיה כפולה אחרי ניתוח פזילה
ניראל 15/09/2020 | 11:12שלום אני בת 33 עם פזילה מגיל 5 בערך.עברתי ניתוח פזילה ראשון לפני כשבוע רק בעין שמאל ,הפזילה הייתה ב2 העיניים בשמאל היה משמעותי יותר.הניתוח עבר בהצלחה העיניים ישרות הבעיה הגדולה כרגע היא שאני רואה כפול כל הזמן גם מקרוב ומרחוק ממש כפול עם מרווח גדול בין תמונה לתמונה הרופאים אמרו לי שזה אמור לעבור עד שבועיים ואני לא רואה שום שיפור חוץ מראיה שהתחדדה אני רואה טוב בכללי. ויש לי כמה שאלות כמה סביר שהראייה הכפולה אכן תיעלם? מה הפתרונות במקרה שלא נעלם ? רק ניתוח חזרת הפזילה או שיש עוד אופציות שבדכ משתמשים בבי"ח? והאם זה שאני מתנהלת ביום יום מקדמת את הסכויים להעלמת הראייה הכפולה או שאם הייתי חובשת בעין אחת תחבושת זה אותו דבר בדיוק? אשמח לתשובה ממש. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ראיה כפולה אחרי ניתוח פזילה
דר' מיכאל כינורי 16/09/2020 | 15:54הי, ראיה כפולה אחרי ניתוח פזילה היא תופעה ידועה. במידה והעיניים שלך ישרות רב הסיכויים שכפל הראיה יעבור. לפעמים זה לוקח מספר שבועות. במקרים נדירים בהם יש כפל ראיה קבוע אפשר לעשות ניתוח חוזר. בתקופת הביניים אפשר לשים רטייה על עין אחת אך במקומך כן הייתי מנסה, לפחות בחלק מהזמן, לפקוח את שצתי העיניים ולחבר את התמונות. תנסי בהתחלה עם חפצים קרובים ואח״כ רחוקים יותר.
-
-
בעית פזילה - בן 23
אריאל 10/09/2020 | 22:35שלום, מספר שנים אני סובל מבעיות פזילה שמתרחשות לרוב כשאני מנסה למקד את הראיה שלי מקרוב וכתוצאה מכך אני רואה כפול. יש לציין כי יש לי עין עצלה מילדות וזו העין הפוזלת. הזנחתי את הבעיה ולמדתי לחיות איתה כדי שלא ידיחו אותי מהיחידה בשירות הצבאי. כרגע אני סטודנט והבעיה יותר מפריעה לי אך עדיין אני מצליח להסתדר יחסית. שאלתי היא האם אני עושה נזק בכך שאיני מטפל בבעיה? כמו כן, האם ניתוח לתיקון פזילה מהסוג שלי נכלל בסל הבריאות הממלכתי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הבהרה
דר' מיכאל כינורי 12/09/2020 | 09:35כן -
הבהרה
אריאל 11/09/2020 | 13:03תודה לך על התגובה. תוכל לענות לי האם במקרה שבו אצטרך לעבור ניתוח לתיקון הפזילה זה מכוסה על ידי סל הבריאות הממלכתי? -
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 10/09/2020 | 22:53אריאל שלום. הדרך הכי טובה לדעת מה הפתרון המתאים בשבילך היא להיבדק ע״י רופא עיניים שמתמחה בפזילה. לרב זה יהיה רופא עיניים ילדים. במידה והקופה בה אתה חבר תתקשה לספק לך שירות כזה בזמן ומרחק סביר תפנה לרופא עיניים בקהילה ותבקש הפניה למרפאת פזילה באחד מבתי החולים.
-
-
ניתוח פזילה
מ 30/08/2020 | 10:47האם ניתוח פזילה מתבצע גם מטעמים קוסמטיים? הפזילה לא הכי חזקה אבל מאוד מפריעה..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח פזילה
דר' מיכאל כינורי 30/08/2020 | 13:16בהחלט כן.
-
-
למסירה מדבקות עין עצלה (לת)
מיכל 10/07/2020 | 16:24בני סיים טיפול ארוך בעין עצלה ונותרו לנו מדבקות- נשמח למסור למי שזקוק 0523758779 מיכלפתח בחלון חדש -
פזילה סמויה
נאוה 09/06/2020 | 09:28יכול להסביר מהי פזילה סמויה? האם היא דורשת טיפול? בת 65, לא הבנתי את הסבר הרופא..תודה תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה סמויה
דר' מיכאל כינורי 09/06/2020 | 22:26פזילה סמויה היא כזו שלא נראית ביום יום אך בבדיקת העיניים ניתן להפיק אותה ולמדוד אותה. במקרה שלך, התערבות מסוימת לפזילה (משקפיים מיוחדות, תרגילי עיניים או ניתוח) היא רק במקרה שהפזילה מפריעה לך בחיי היום יום.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים