פורום התפתחות הילד - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ילד מלקק (לת)
אמא תוהה 12/08/2021 | 19:00בני בן חמש וקורה הרבה פעמים שהוא ניגש אחי ומלקק אותי. אני חושבת שזה בעיקר כשהוא רוצה שאתייחס אליו בזמן שאני עסוקה במשהו אחר. האם זו תופעה מוכרת? האם חולפת לבד האם צריך טיפול? מעבר לכך לא נצפה קושי התפתחותי, אולי קצת סרבול בתנועה- כלומר רץ בצורה פחות גמישה מילדי הקודמים.פתח בחלון חדש -
בת 2.4 (לת)
דנה 19/07/2021 | 21:37ביתי בת 2.4. תיכנס לראשונה למעון בספטמבר. עד היום הייתה אצל מטפלת בחצי משרה והיתר עימי ( אמא שלה). היא מאוד אוהבת לשחק עימי, עם אחותה בת ה7 וגם עם חברותיה של ביתי בת ה7 בבית ובגינה. משחקת גם עם הבייביסיטר ( 14). אני והמטפלת הבחנו כי היא היא נמנעת מאינטרקציה בגינה הציבורית עם בני גילה ולמעשה לא כל כך רוצה בקרבתם ( לעיתים מחקה אותם ) אך לא אוהבת לשחק עימם. בקרבת הבית יש גימבורי והיא לא רוצה ללכת לשם כשאני מציעה לה(היא כן אוהבת את המשחקים ששם). האם עליי לדאוג מהתנהגות זו? באופם כללי אציין שהיא " ילדה של אמא"- מאוד מאוד קשורה אליי מהלידה ורוצה בקרבתי תמיד. היא תמיד מתחבאת מאחורי כשבאים שכנים למשל. גם את סבתא שלה אותה היא רואה 1 לחודש היא לא מחבבת מאוד...אציין כי בשנת הקורונה כמעט ולא ראינו אף 1... עליי היא מרעיפה חום ואהבה- חיבוקים נשיקות אומרת לי שהיא אוהבת אותי וכו... האם עליי לדאוג מהתנהגות זו של ביתי בת ה2.4 שאינה רוצה אינטרקציה עם בני גילה ?פתח בחלון חדש -
תינוקת בת 5 שבועות (לת)
אמא חדשה 12/07/2021 | 11:23היי, התינוקת המתוקה שלי בת 5 שבועות.. מגיל שבועיים-שלושה ככה מרגישה שעוקבת אחרי דברים ואחריי יוצרת קשר עין בעיקר כשרה לה ומשוחחת איתה. אמרו לי ליצור איתה קשר עין בעת האוכל אבל כשאני מאכילה אותה דווקא היא לא יוצרת קשר עין כלל. מסתכלת מסביב, מנמנמת, מגלגלת עיניים. האם זה תקין? כמו כן, היה נדמה לי שחייכה אליי לפני כשבוע חיוך רצוני, מאז זה לא קרה יותר... למה לצפות בהקשר הזה??פתח בחלון חדש -
תינוקת שקטה
עדי 30/06/2018 | 12:03שלום.ביתי בת 6.5 חודשים ושקטה מאד.איננה ממלמלת כמעט כלל..מחייכת המון וצוחקת בקול רם לעיתים..וגם בוכה כשרוצה את תשומת ליבנו או כשמפריע לה משו..תקשורתית מאוד ומגיבה על ידי נענוע רגליים וידיים , מראה התלהבות, בוחנת, מסתכלת בעיניים,עוקבת, מחייכת כל הזמן וצוחקת לעיתים אך שקטה..מבחינה מוטורית מתהפכת ל2 צדדים , אוחזת ומעבירה מיד ליד, מתגלגלת, זוחלת ברחבי הבית. יש לציין כי בגיל 3 חודשים החלה ממש ממש קצת למלמל ולאחר חיסון ראשון שקיבלה בגיל 4 חודשים( קיבלה בגיל 4 חודשים את חיסון גיל חודשיים) הפסיקה למלמל..ואז לאחר חודש שבה למלמל טיפה שוב ..עדיין לא הרבה..בעיקר את הצליל ehh ehhh..ולאחר חיסון שני בגיל חצי שנה( למעשה החיסון של 4 חודשים) שוב חדלה למלמל אפילו את המעט שמלמלה לפני. רופא התפתחות בטיפת חלב טוען שהיא מאד תקשורתית ומגיבה אך כנראה זה האופי שלה- להיות שקטה.. נשמע שאין כאן בעית שמיעה כי היא שומעת כל צליל אפילו קטן ורחוק ומגיבה אליו בתנועות גופה.. אני לא רגועה..מה מומלץ לעשות? האם נשמע סביר כי זה המצב? האם מדאיג? הריון ולידה תקיניםפתח בחלון חדש-
תודה רבה שהתייחסת!
טלי 30/04/2021 | 22:09בוודאי שאתייעץ. מקווה לטוב :) בהצלחה -
תינוקת שקטה
עדי 29/04/2021 | 21:43התחילה למלמל סביב גיל 9 חודשים אם אני זוכרת הדיבור שלה היום לא 100% ברור, אבל מהתייעצות עם קלינאית, לא חריג למדי ו לא משהו שדורש טיפול כרגע בכל מקרה מציעה לך לעקוב ולהתייעץ עם מומחה.. תמיד כדאי -
משמח לשמוע :)
טלי 29/04/2021 | 21:21האם היה לה עיכוב בהתחלת הדיבור? מתי היא החלה למלמל? אשמח לתשובתך, אני עם תינוקת בת 8 חודשים במצב דומה -
לשאלתך
לשאלתך 03/04/2021 | 16:54היום היא בת 3 ו3 חודשים.. ומתפתחת כמצופה..מדברת ומתקשרת באופן מלא שוטף ואיכותי:) -
והיום איך היא?
טלי 03/04/2021 | 16:21יש לך בוודאי תשובות היום... מאוד מעניין אותי איך התינוקת שלך התפתחה
-
-
פעוט לקראת גיל שנתיים (לת)
שני 16/04/2021 | 13:43הבן שלי בן שנה ו-9 חודשים. עברנו דירה לפני כחודש והוא גם עבר גן. המעבר היה נראה שעובר עליו בסדר, וגם הכניסה לגן עברה יחסית חלק. לפני כשבוע וחצי חל שינוי קיצוני בהתנהגות שלו, אמנם לגן הוא הולך בשמחה בבוקר ונראה שטוב לו. אבל בבית הוא בוכה מכל דבר קטן, ממש התקפי בכי ארוכים, פיתח סוג של אובססיביות לאבא שלו (ממש בוכה כשיוצא מהחדר ולא עוזב אותו), בוכה במקלחת ובאופן כללי רגזן יותר. יש פעמים ביום שהוא מתנהג כמו בעבר, אבל מספיקה הערה קטנה או נגיעה וזה יכול להשתנות. קשה לנו להבין האם מדובר בתגובה מאוחרת למעבר או שזה נורמלי לקראת גיל שנתיים.פתח בחלון חדש -
"ציצי" לבן 12 (לת)
יעל 14/04/2021 | 06:53שלום. בני בן 12. התפתח מצוין כל השנים. תמיד בגבוהים מבני גילו. עד לפני שנה היה דקיק ורזה. תקופת הקורונה גרמה לו לעלייה במשקל במקביל לגביהה נוספת וקבלת "נפח" או מסה רצינית יותר של הגוף. לאחרונה שמתי לב שיש לו ממש "ציצי" קצת כמו לבנות וכן כרס קטנה. אני מניחה שמדובר במבנה אבל האם ניתן לעשות משהו עם הציצי.... ? תזונה/תרגול ספציפי... ? אשמח למידע.פתח בחלון חדש -
התפתחות (לת)
נטלי 18/03/2021 | 09:11הילד של אחותי בן שנה וארבעה חודשים. לא הולך רק עומד על חפץ או זוחל מאוד מתעצבן אם מנסים להוליך אותו עם הידיים. לא מבין קום, שב וכולי לא מדבר חוץ מההערות בודדות וקולות. לא עושה כפיים,ביי,תביא אין גסטות בכלל. ביקשו ממנה ללכת להתפתחות הילד אבל בעלה ומשפחתו אומרים שזה" יהיה בסדר." יש לאחותי השניה ילד אוטיסט . אני יודעת שזה לא אומר כלום אבל מפחיד אותי שהיא מקלה ראש בנושא.פתח בחלון חדש -
תינוק צוחק לעצמו (לת)
יעל 15/02/2021 | 14:41הי תינוק בן חצי שנה, לפעמים הוא צוחק לעצמו בלי סיבה. יכול להעיד על בעיה?פתח בחלון חדש -
זחילה וישיבה (לת)
בתאלי 29/01/2021 | 21:22שלום רב. התינוקת שלי בת 10 וחצי חודשים היא נמצאת בשלב של גילגולים יש לי הליכון וכשהיא יושבת בו היא זזה אחורה בעזרת הרגליים. היא עדיין לא זוחלת ולא יושבת בלי תמיכה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי לעודד אותה לזחול האם יש תרגילים מומלצים והאם יש עזרה מקוצעית אפילו פרטית בנושא. (התחלנו פיזיותרפיה בהתפתחות הילד ובגלל הסגר והרופא שבדקה נמצאת בבידוד הפסקנו את הטיפול.)פתח בחלון חדש -
היקף ראש (לת)
פולינה 24/07/2018 | 12:05תינוקת שלי לפי רופאה יש מקפצה גדולה באחוזוני גדילה בהיקף ראש. היא נולדה לידה רגילה שבוע 39 משקל 2745 היקף ראש 34.2 בגיל חודש וחצי היקף ראש 38.5 משקל 4360 גובה 55 ס''מ בגיל חודשיים ושבוע היקף ראש 39.8 משקל 4835 ק''ג. האם יש לי סיבה לדאגה כי היקף ראש גדול כי רופאה הלחיצה אותי מבלי לתת הסבר מפורט.פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים