פורום התפתחות הילד - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
התפתחות הילד (לת)
אילנה דהן 30/07/2018 | 11:34שלום רב, אתמול הלכנו לביקורת טיפת חלב 4 חודשים היא אמרה לי שהראש שלה קטן ושזה בעיה שהיא עדיין לא מברברת(בכלל) גם כשאני מדברת איתה וגם כשהיא משחקת לבד, היא בוכה עם קול צוחקת עם קול מחייכת מושיטה ידיים בתקופה האחרונה ישנה הרבה וכבר לא רוצה להיות על הבטן מה שעד אז הייתה המון על הבטן... הלכתי היום לרופאה שאמרה שהמרפס שלה קטן ושלחה אותנו לצילום ולבדיקת שמיעה וגם להתפתחות הילד.. אני מאוד מאוד דואגת האם אפשר לפתור את זה?? האם זה מאוד גרוע? תודה מראש על התשובהפתח בחלון חדש -
זרמים/התכווצויות בראש:במוח (לת)
גיל 11/07/2018 | 22:20שלום,לאחרונה תוקפות אותי בכל מיני סיטואציות במהלך היום, לא לאורך זמן וללא התראה פיזית מוקדמת, מין תחושה רגעית של זרם בראש. מין התכווצות במוח.הייתי מגדירה את זה אפילו כמו מכת חשמל קטנה. תחושה כאילו אני על סף איבוד הכרה, התעלפות(מעולם לא התעלפתי), או שמא משהו לא מתפקד טוב במוח. אני חוששת מאוד אם זה מסכן אותי באותו רגע, מה זה עלול להיות, ומה עליי לעשות. תודה רבהפתח בחלון חדש -
כתמים בעור ... כתמי קפה? (לת)
נורית 06/03/2018 | 19:15בס"ד שלום רב ביתי בת שנתיים וחצי מגיל שנה ראינו על הגב שני כיתמי קפה ואחד בטוסיק . האחד הנוסף היה שונה בצורתו - עגול בצורה מושלמת (האחרים היו כתמים בצורה לא ברורה ) וכהה יותר (חום יחסית כהה לעומת האחרים שהיו מאוד בהירים ). כשנה. לא ראינו כתמים נוספים. היום בסירוק ראיתי כתם נוסף מעל האוזן בתוך השיער. הכתם דומה לזה שבטוסיק (עגול/אליפטי) בצבע חום יחסית כהה. כמו כן יצא לה על האף עוד כתם שצבעו אפרפר וכמעט אינו נראה. סה"כ קיימים 4-5 כתמים, סה"כ התפתחות תקינה , לא ידוע לנו על מחלה במשפחה, אני יחסית מנומשת בפנים , בחזה, בידיים. האם יש מקום לבדוק את נושא מחלת הnp? הבנתי שיש בדיקה שניתן לעשות. יש עוד סימנים שעליי לעקוב אחריהם? האם יש תורשתיות מבחינת פיגמנטציה שיכולה להסביר את התופעה? האם יש הבדל בין היחס לכתמים העגולים לאילו המופשטים? האם יש קשר בין אנטיביוטיקה לכתמים בעור.. אודה לתשובתךפתח בחלון חדש -
עיכוב שפתי (לת)
אמא דואגת 24/02/2018 | 16:34שלום רב הבן שלי בן 2.5 אובחן בהתפתחות הילד עם עיכוב שפתי אנחנו בטיפול של קלינאית תקשורת ומחכים לריפוי בעיסוק לפני כ4 חודשים נולד לנו ילד נוסף ולבני הגדול החלו צעקות לעיתים נראה שמנסה להגיד משהו לעיתים נראה שזה מהתרגשות מעייפות מכעס אבל לפעמים נשמע בלי סיבה לאחרונה הוא שם ידיים על אוזניו כאשר מתרגש או ששומע צלילים מסוימים לאו דווקא חזקים ומעניין אותי כיצד אפשר לעזור לו מה מרתיע אותו וגורם לו לאטום את אוזניו הרי זה לא נראה מעוצמה של צליל זה נראה התנהגותי האם זה קשור לחוסר היכולת להתבטא והצעקות האם זה אופייני לעיכוב שפתי?פתח בחלון חדש -
גן שפתי הסבר
צילה 06/09/2015 | 09:51הגננת אמרה שכדאי לי לשים את הבן שלי בגן שפתי. יש לי ילדים גדולים ומעולם לא נתקלתי בגן שפתי ואני לא יודעת אם כדאי לי לשים אותו בגן כזה. תודה, צילה.פתח בחלון חדש-
גן שפתי
ד"ר אילת להוי 07/02/2018 | 14:29שלום, הכתוב לעיל אינו מדויק ולמעשה לא נכון: לפי חוזר משרד החינוך, האגף לחינוך מיוחד משנת 2017, לצורך השמה בגן שפתי אין צורך ברופא התפתחותי. ועדת ההשמה נדרשת להחלטה על סמך הגורמים החינוכיים, פסיכולוג חינוכי, וקלינאית תקשורת בלבד. חשוב שכל קלינאיות התקשורת וכל הגננות והשפ"חם ידעו את זה, ויישמו את הנחיות משרד החינוך. בברכה, ד"ר אילת הלוי -
תשובת מומחה הסבר על גן שפתי
MA נורית שמיט קלנדרוב 06/09/2015 | 15:06שלום לך, הגננת היא בעלת ניסיון והיות והפנתה את תשומת לבך כנראה שעולים קשיים בתוך הגן ,ולכן כדאי לברר עמה אלו קשיים עולים בתוך הגן. בגן שפתי נמצאים ילדים עם איחור שפתי וקשיים שפתיים, מספר הילדים מועט יותר מאשר בגן רגיל (עד 12 ילדים) ויש בו גננת של חינוך מיוחד ואנשי צוות אשר בונים תוכנית טיפול על פי מוקדי הקושי והחוזק במטרה לקדם את הילד בתחומים השונים. בתוך הגן מקבלים טיפולים של ריפוי בדיבור ושל ריפוי בעיסוק ולעיתים גם טיפולים נוספים. לרוב הילדים מאוד מתקדמים בגנים אלו. כדי להגיע לגן שפתי/טיפולי יש צורך בביצוע אבחונים של רופא נוירולוג התפתחותי ושל פסיכולוגית התפתחותית וכן על ידי אנשי מקצוע נוספים בהתאם לקשיים שמציג הילד. לאחר האבחון ניתן יהיה למקד את הקשיים של הילד ולהציע לו עזרה ממוקדת. כמו כן ניתן יהיה לדון בצורך בגן כזה ובמידת התאמתו לגן זה. לאחר תחילת הלימודים ב- 1.9. לרוב זה מאוחר מדי להיכנס לגן כזה כי הועדות הסתיימו וכדאי להצטייד באבחון מתאים לקראת ועדות ההשמה לשנת הלימודים הבאה. בהצלחה.
-
-
זחילה וישיבה
מריה 12/12/2017 | 06:30שלום, בת שלי בת 6 וחצי חודשים והיא מסתובבת סביב עצמה על הבטן אבל עדיין לא כל כך סוללת.פתח בחלון חדש-
זחילה וישיבה
מריה 12/12/2017 | 06:32אבל עדיין לא זוחלת רק מרימה את הטוסיק ומתקדמת מילימטר. כמו כן היא גם לא יושבת עדיין. האם זה תקין ? ואיך אפשר לעודד אותה לזחילה וישיבה
-
-
מראה צעיר (לת)
יואב 18/10/2017 | 10:57הי אני בן 23 וחצי, נשוי ונראה כמו בן שבעה עשרה. כמובן שאיני מכיר שבאים עימי במגע לא מנחשים את גילי האמיתי והיחס שאני מקבל הוא בהתאם. מפריע לי מאד! האם יש קשר לעיכוב התפתחותי שאפשר לטפל בו? גם הזקן שלי בקושי צמח.פתח בחלון חדש -
בליטה מאחורי צד ימין (לת)
אתי 05/10/2017 | 10:29שלום,היום חשתי במעין בליטה או גולה מאחורי צד ימין של בני בן השנתיים בתחתית הראש . זה מעין גולה קטנה שניתן להזיז אותה היא לא עושה רושם שכואהת לו .נראה לי אך לא בטוחה שגם הצד השני יש בליטה כזו אך לא בטוחה. האם זה מסוכן? מזה יכול להיות? הוא בריא בדרך כלל כרגע קצת מצונן.. אודה לעזרתכם אני מאוד מוטרדתפתח בחלון חדש -
תינוקות בת שנה וחודשיים (לת)
ענבר 11/09/2017 | 09:36יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים שפותחת וסוגרת את היד כל הזמן(עושה תנועות של ביי ביי) חוץ מזה היא מתפתחת כפי שצריך האם זה תקין? מעיד על בעיה כלשהי?פתח בחלון חדש -
פגישה עם עו'ס לפני פגישה עם רופא (לת)
רונית 09/08/2017 | 21:45שלום, האם זה מקובל שלפני הפגישה עם רופא ההתפתחות עלי להיפגש עם עובדת סוציאלית?. הפגישה כך נאמר לי אורכת כשעה ללא הילד. מדוע נערכת הפגישה?. תודהפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים