פורום התפתחות הילד - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
איחור התפתחותי
גל 13/11/2015 | 11:28הייתי בהתפתחות הילד עם הבת שלי בת שנה ותשעה חודשים ואמרו לי שיש לה איחור התפתחותי. ממה זה עשוי לנבוע ? שלחו אותי להמון בדיקות כולל MRI בראש. האם חשוב לבצע והאם אין סכנה בזה?פתח בחלון חדש-
סיוע להתפתחות הילד
שובי 29/07/2017 | 12:32ישנם הרבה מוצרים שמסייעים להתפתחות הילד. ניתן למצוא מוצרים אלה בחנות טבע. http://www.klilhateva.co.il/items/1248394-%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%91%D7%A2-%D7%94%D7%99%D7%90-%D7%9C%D7%90-%D7%A1%D7%AA%D7%9D-%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D -
תשובת מומחה איחור התפתחותי
דר' דניאל שפירא 13/11/2015 | 13:52הסיבות לאיחור התפתחותי מגוונות, לרוב גנטיות, וחשוב לראות באיזה איחור מדובר ולבצע ברור בהתאם. מקרים בהם יש צורך בברור הם מקרים כגון - איחור התפתחותי כוללני(ביותר מתחום אחד) וביותר משתי סטיות תקן. זה אומר שמדובר באיחור משמעותי ולכן יש צורך לבצע ברור גנטי. לגבי MRI- במידה ויש איחור עם הקיפי ראש קטנים, או סמנים דסמורפים אשר מצביעים על תסמונות מסוימת אשר יודעה כגורמת להפרעה בהתפתחות המוח(הפרעות מבניות /חומר לבן) או עם אפילפסיה או סמנים נוירולוגי כגון רפלקסים ערים וכיו - בהחלט יש מקום לבצע הדמיה מוחית. כמובן שישנם מקרים נוספים, לכן חשוב לשאול את הרופא לסיבה להפניה. בהצלחה
-
-
התפתחות גיל שנתיים וחודשיים
דקלה 02/09/2015 | 11:30שלום רב, ביתי בת שנתיים וחודשיים. את המילה הראשונה אמרה בגיל שמונה חודשים, בגיל שנה היה לה אוצר מילים של כ30 מילים וכיום, בגיל שנתיים וחודשיים, כאמור, מדברת "חופשי". לעתים אף עושה רושם שמביעה רעיונות יחסית מופשטים ("פעם ראיתי גירית בגן הזואולוגי", או "נדמה לי שאני לא אוהבת את ***" וכולי). כמו כן, סופרת עד עשר, יודעת כמה מילים באנגלית ומשחקת משחקי דמיון עשירים. עם זאת, נדמה כי היא מאוד חסרת סבלנות. לא מסוגלת לשחק לבדה (עומדת על זה שמישהו מאיתנו ישחק איתה) ולא מתמידה באף משחק מעבר לכמה שניות/דקות. אין לה סבלנות לשמוע עד הסוף סיפור, למשל. האם תקין? חוסר הסבלנות שלה וחוסר היכולת להתמקד מאוד ברורים כבר מגיל צעיר מאוד. תודה!פתח בחלון חדש-
מוצרים לסיוע בהתפתחות.
בובי 29/07/2017 | 12:25ניתן למצוא הרבה מוצרים שיסייעו להתפתחות בתך בחנויות טבע.http://www.klilhateva.co.il/items/1248392-%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%91%D7%A2-%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9 -
תשובת מומחה התפתחות בגיל שנתיים וחודשיים
MA נורית שמיט קלנדרוב 02/09/2015 | 12:12שלום דקלה, את מתארת כי ביתך השיגה את אבני הדרך הראשוניים של ההתפתחות השפתית בגיל מוקדם, וכי שפתה מפותחת ויפה לגילה וכוללת שימוש במשפטים בני 4-5 מילים, שימוש בזמנים, דיבור על רגשות והבעה של רעיונות מופשטים. כמו כן, לביתך ידע של מושגים מילוליים כמו מושגי מספר והיא גם לומדת מילים באנגלית. בתחום המשחק ציינת כי יש לה משחקי דמיון עשירים בהם היא משחקת עם העדפה לכך שמישהו ישחק איתה. זהו גם שלב התפתחותי חשוב שהשיגה. נראה כי למרות הקושי שלה להתמיד בהקשבה לסיפורים והמשחק לזמן קצר היא מצליחה ללמוד ולרכוש ידע רב. בגילה מצפים כי תהיה לה יכולת להקשיב לסיפור קצר ללא מלל רב וכדאי לבחור בכזה עם תמונות של דברים שאתם יודעים שהיא אוהבת. כל ילד הוא שונה ביכולת הקשב ובסבלנות שמציג, וככלל ככל שהילד גדל אנו מצפים כי טווח הקשב והיכולת לשחק לאורך זמן יגדלו גם הם. אני מציעה לעקוב אחר הדברים ולנסות באמצעות ספרים או משחקים שמעניינים אותה וכן גם משחק משותף להאריך בהדרגה את יכולתה להתמקד יותר לאורך זמן. לרוב משחקים פשוטים יותר כמו בועות סבון ובלונים עוזרים בכך. שיהיה בהצלחה!
-
-
עיכוב בהתפתחות אצל פג
מיטל 13/11/2015 | 11:19בני נולד פג והיום הוא בן שנה ועדיין לא מצליח לעמוד לבד. בטיפת חלב אמרו לי גם שיש לו היקף ראש גדול. אני מודאגת. מה עלי לעשות?פתח בחלון חדש-
בריאות התינוק
דובי 28/07/2017 | 18:37כל בעיה שיש לתינוקך מתחילה בבריאותו. לכן חשוב לתת לו ברזל לתינוקות https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EE-arSGpyiTGK7hpsGaDC_2ywe6mVmRFtvC_nzXlMcg/edit?ts=. -
תשובת מומחה פג ועיכוב התפתחותי
דר' דניאל שפירא 13/11/2015 | 13:42שלום רב, לחלק הראשון של שאלתך, מדובר בעיכוב מוטורי ולכן יש לבצע אבחון אצל פזיותרפיסט/ית , ובהתאם טיפול. לחלק השני, היות ומדובר בפג, יש צורך בבדיקה מלאה היות ולפגות יכולים להיות סיבוכים. לגבי הקף הראש- יש להעלות את מדידות הקיף הראש על גרף, כך נשווה מדידה אחרונה לקודמות וניתן לראות האם היתה עליה בהקיפי הראש ובכמה ובהתאם להמליץ על ברור. בכל מקרה פג מצריך בדיקה מלאה נוירולוגית ובהתאם לצורך גם התפתחתית. שבת שלום
-
-
דלקת ברכיים (לת)
אנונימית 20/07/2017 | 21:14דלקת ברכיים בדרך כלל באה בשתי הברכיים או רק בברך אחת?פתח בחלון חדש -
האם להעיר תינוקת בת חצי שנה לאכול? (לת)
שיר 22/03/2017 | 08:46יש לי בת, בת חצי שנה שאוכלת מטרנה וירקות. הפעם האחרונה שאכלה מטרנה, הייתה בשעה 16 וב-18 הלכה לישון והתעוררה רק ב-5 בבוקר לאכול. האם הייתי צריכה להעירה לפני כן לאכול?פתח בחלון חדש -
הפרשות מהנרתיק לילדה בת שלוש (לת)
עידו 11/02/2017 | 10:46האם זה נורמלי שלילדה בת שלוש יש הפרשות מהפות בצבעי צהוב כהה בתחתונים ? האו לראות רופא? אני רואה את זה כל יום כמעטפתח בחלון חדש -
בן שנה התפתחות (לת)
דני 21/01/2017 | 08:02בני בן שנה מבחינה מוטורית בעל טונוס שרירים נמוך אך בנורמה טופל בפיזוטרתרפיה זוחל בבית מתחת לכסאות דוחף כסאות תוך כדי הליכה . מבחינה תקשורתית סקרן חייכן בעל קשר עין טוב קשור להורים שלו .כאשר רוצה משהו מניף את הידיים אך עדיין לא מצביע. מבצע כפיים בשירים אך לא ביי ביי. בבדיקת שמיעה יש לו ירידה שמיעה 45 דציבלים ועדיין לא מגיב לשמו כמו כן מתקשה באכילת מוצקים . מה דעתך בהתפתחות הילד לא רצו עדיין לפגוש אותנו האם יש עיכוב?פתח בחלון חדש -
התפתחות תינוק בן כמעט 8 חודשים (לת)
עדי 22/10/2016 | 12:14שלום, בני בן 7.5 חודשים ( כמעט 8 למעשה) ואני חוששת שמא הוא נמצא בעיכוב התפתחותי. הוא מתהפך לשני הצדדים ומתגלגל ברחבי הבית אך אינו זוחל( לא גחון ולא על 6 אבל כן עושה ציר בטן). כשאני מרחיקה משחק הוא מנסה להתקרב על ידי הושטת יד אך כשאינו מצליח רוטן ומחפש עניין אחר שקרוב אליו יותר. כמו כן- איננו מתיישב, אינו יושב ללא תמיכה ואפילו כשמושיבה אותו על ספה הוא לא יציב כ"כ. הוא אוחז צעצועים ב2 הידיים בו זמנית אך ברגע שמפיל אינו מחפש אותו. מבחינת דיבור משמיע קולות אך לא הברות. מעבר לזה מאד תקשורתי חייכן מגיב לכל אינטרקציה עימו וסקרן.תזונתית, אוכל מנת ירקות ומנת פירות טחונים והשאר תמ"ל. אשמח לדעתך האם אכן קיים עיכוב(לדעתי ההתפתחות מתאימה לגיל חצי שנה ולא כמעט 8 חודשים) ומה עלי לעשות על מנת לסייע לו? המון תודה וחג שמחפתח בחלון חדש -
תינוקת בת שנה הפסיקה להגיב לשמה (לת)
יולי 09/08/2016 | 13:58שלום רב, לילדה שלי שבוע שעבר היה כל השבוע חום כמעט 40 הרופא אמר וירוס ...לאחר כמה ימים יצא אדמדמת....ומיד לאחר מכן שמנו לב שהפסיקה להגיב לשמה...היא שומעת צלילים רעש סרטים מצוירים ושירים שהיא אוהבת ישר מיסתובבת אבל איך שאומרים את שמה לא מגיבה......מה זה יכול להיות???פתח בחלון חדש -
פיגור ואוטיזם (לת)
ג 08/08/2016 | 19:17שלום, אנו זוג שמנסים להכנס להריון, אני בקרוב בת 42, בעלי בן 46, ידוע לי שמגיל 35 ישנם סיכונים לילד עם אוטיזם/מונגולואיד/פיגור ושהבדיקות בזמן ההריון יכולות לבדוק רק חלק. בנוסף לבעלי אח המבוגר ממנו שאובחן כאוטיסט ומפגר ואחיו הצעיר בריא ואף הוקפץ כיתה, בעלי בריא אף הוא ועובד בעבודה מאתגרת ואיכותית. האם מפאת הגילאים המבוגרים שלנו והרקע של אחיו הבוגר של בעלי, 1.במידה ואכנס להריון הסיכויים לילד עם בעיות יהיו גבוהים? 2.האם פיגור ואוטיזם הן גנטיים? 3.האם ניתן לבדוק סיכויים שלי ושלו לפני הריון? בבדיקת האיקס השביר יצאתי תקינה. תודהפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים