פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 107
ד"ר ירון סלע ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
אטרופיה בזרוע אופיר 23/01/2019 | 13:04שלום רב. האם בעיות בדיסק צווארי c3-5 יכולות לגרום לאטרופיה בזרוע? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטרופיה בזרוע דר' ירון סלע 23/01/2019 | 13:12שלום רב אופיר ותודה על פנייתך ! ישנם גורמים שונים לאטרופיה שרירית בזרוע. יש להיבדק באופן יסודי על מנת למצוא הגורם. בין השאר, יתכן בעיה צווארית כרונית. יש לפנות באתר זה לפורום עמוד שדרה ולהתייעץ עם המומחה בתחום. אני מציע לך להיבדק על ידי מומחה כתף ומומחה עמוד שדרה במקביל. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאה בלברום בכתף ימין טל 21/01/2019 | 20:09היי, מתאמן קבוע במכון הכושר. במהלך האימון האחרון הורגש כאב בלברום בכתף ימין. בתרגיל חתירה לגב( משיכת כבל). בנוסף, כאב עמום בעת הרמת היד קדימה. אשמח לעזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בלברום בכתף ימין דר' ירון סלע 23/01/2019 | 13:10שלום רב טל, ותודה על פנייתך ! חסר לי מידע רב אודותיך, טל. גילך, בריאותך הכללית, ממצאי הבדיקה הגופנית אשר בוצעו על ידי מומחה כתף... במידה ולא נבדקת על ידי מומחה כתף, אייעץ לך להיבדק. אינך יכול לקבוע שהכאב מקורו "בלברום" כפי שתיעדת. אף אדם לא יכול לקבוע נחרצות עובדה שכזו. יש אבחנה מבדלת של מרכיבים אנטומיים שונים הנמצאים בתוך מפרק הכתף , ונזק לכל אחד ואחד, יכול לדמות כאב של קרע בלברום. יש להיבדק על ידי מומחה, אשר לפי בדיקתו יחליט האם יש צורך באמצעי עזר (דימות) ומה סוג הבדיקות עזר. לאחר מכן, בשאיפה, תהיה אבחנה מדויקת, והטיפול יותאם לבעיה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
הסתיידות בגידים של הכתף וכאבים חזקים איילת 22/01/2019 | 09:00שלום רב בתקופה האחרונה חלה החמרה בכאבים שיש לי בכתף. הכאב התפשט לנקודות נוספות בסביבת הכתף וגם התחזק מאד. כאב שנמצא שם גם בלי שאזיז את היד. וכשמזיזה עוד יותר כואב והתנועה מאד מוגבלת. לא יכולה להפעיל כמעט את היד בכלל. אני יודעת שיש לי הסתיידות בגידים. מה אפשרויות הטיפול בהסתיידות בגידים? האם דיקור סיני יכול לעזור? אני מפחדת שזה יחמיר לי את המצב עוד יותר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסתיידות בגידים של הכתף וכאבים חזקים דר' ירון סלע 23/01/2019 | 13:03שלום רב איילת, ותודה על פנייתך ! הסתיידויות בגידים בכתף זו בעיה שכיחה ביותר. פעמים רבות אנשים כלל לא מודעים שקיימת הסתיידות בכתף והם חיים את חייהם בשלווה. לעתים, כמו במקרה שלך, קיים כאב והגבלה בתנועה של הכתף, בצורה של עליות ומורדות בעוצמת הכאב. לרוב זו בעיה כרונית אשר זמן רב רגועה ואז "תוקפת" בעוצמה רבה, ושוב חולפת זמנית... זה המהלך האופייני. יש להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לעבור בדיקה גופנית יסודית של שתי הכתפיים (דעי לך , שפעמים רבות, גם אם חושבים שזה רק בכתף אחת... יש גם "הסתיידות שקטה" בכתף הנגדית, אשר יכולה להציק בעתיד). יש לעבור צילום ואולטרסאונד לכתף. לפי הגודל והאופי של ההסתיידות, מוכתב אופי הטיפול. ניתוחי (לרוב אין צורך) למול שמרני הכולל זריקות לכתף, כדורים נוגדי דלקת, פיזיותרפיה או הידרותרפיה, גלי הלם, מרפאת כאב, רפואה משלימה על סוגיה השונים (לדוגמה דיקור סיני שציינת..., וכו' וכו') בריאות שלמה ומהירה !הוסף תגובה
כאבים מאור 17/01/2019 | 17:47שלום ד"ר. אני בן 19, חייל בקריה. ברקע אני בתהליך אבחון של קרוהן בסבירות נמוכה, כנראה מעי רגיש, כך שיש אפשרות שהכאבים הם תסמינים של המחלה, אך שוב היא בסבירות נמוכה. לפני חודש התחילו לי כאבים באזור עצם הבריח בצד ימין קרוב לחזה. לא מצליח בדיוק לומר אם בדיוק בעצם, יכול להיות שזה גם ברקמות ליד. הם הופיעו בעיקר בקימה מהשינה וחשבתי שזה בגלל שישנתי על הצד או שריר תפוס. הופיעו גם במהלך היום עם או בלי תזוזות. בשבוע שעבר הם החמירו והופיעו כל יום הרבה פעמים ביום. השבוע גם הופיעו יותר, הפעם אני מרגיש שזה באמצע עצם הבריח או קרוב לכתף. כשאני נוגע נראה לי שזה לא בעצם עצמה אלא מסביב. כשאין כאב, ולפעמים גם כשיש אני יכול להזיז את הכתף באופן מלא. נראה שכל משקל על האזור כמו מעיל או תיק מעורר את הכאב. שאלה חשובה - אני אמור לעשות צילום חזה ורציתי לדעת אם רואים בו את הכתף ואת עצם הבריח, או שניתן לבקש זאת. כמו כן, האם אתה ממליץ על אולטרסאונד לכתף או לעצם הבריח? למה התסמינים שלי יכולים להתאים? אשמח לעזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב סביב עצם הבריח דר' ירון סלע 18/01/2019 | 11:23שלום רב מאור, ותודה על פנייתך! לאור תלונותיך, אני ממליץ לבצע צילום חזה וצילום כתף. בצילום הכתף, יש לבקש מהרופא, שיפנה גם לצילום המכוון לעצם הבריח. בנוסף יש לבצע US לרקמות הרכות בכתף וסביב עצם הבריח. כך תוכל לוודא שהאזור מודגם היטב. מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף לבירור מעמיק בבדיקה גופנית יסודית של מקור הכאב. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
דבר בראש רדיוס Marsia 16/01/2019 | 14:34עברתי ניתוח אם קיבוע בראש רדיוס,לפני 10 חודשים,אחרי ניתוח ל3חודשים פיזיותרפיה,חזרתי לעבודה,בזמן קצר, התחלתי לסבול מכאבים חזקים וסריפות באזור ניתוח,עברתי CT,כתוב שאין איחוי מלאה בדבר....מה אתה ממליץ לעשות,כאבים פשוט,לא נותנים להיות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר בראש רדיוס דר' ירון סלע 16/01/2019 | 14:39שלום רב מרסיה, ותודה על פנייתך ! לאור מה שתיארת, אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה מרפק, במידה ולא נבדקת על ידי מומחה עד כה. מומלץ להתייעץ גם עם המנתח ולקבל חוות דעתו. יש לברר לעומק את מקור חוסר החיבור בשבר, לאור העובדה שכבר חלף זמן רב מהניתוח, ולרוב, בשלב זה יש חיבור. יש לעבור על הרקע הרפואי שלך. מחלות רקע, גיל, הרגלים (כדוגמת עישון- המעכב החלמת שברים, ועוד ועוד...). יש לבצע בדיקה גופנית יסודית למרפק שלך. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
תודה רבה.Marsia 16/01/2019 | 14:49אני לא מעשנת,בריאה בדרך ככל,בת 48,לא מקבלת תרופות ,חוץ מצמן זה, דלקות תרופות נגד כאבים(Lirica).הוסף תגובה
תשובת מומחה שבר ראש רדיוס דר' ירון סלע 17/01/2019 | 09:11תודה רבה על האינפורמציה הנוספת. נא בצעי את המלצתי. במידה ותחפצי בעזרה אישית וישירה, אני כמובן זמין לתקשורת ישירה באפיקים המקובלים באתר זה ולא דרך הפורום. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים בכתף ימין m.r.i רינה קזנטיני 14/01/2019 | 13:41אני בת 58 בריאה באופן כללי. לפני שנתיים וחצי נפלתי על הכתף ואובחן שבר. ומאז ועד היום מוגבלת בצורה נוראית וסובלת מכאבים חזקים.טופלתי בפיזיותרפיה, זריקות ומשכחי כאבים ללא סוף.אני מזכירה וקשה לי מאוד עם הקלדות מחשב. אשמח לאבחנת m.r.i והמשך טיפול. מודגמים שינויים ניווניים קלים. במפרק הAC/ מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם שקע קטן בגבשושית ההומרלית הגדולה, בצקת לשדית תת קורטיקלית, ממצאים יכולים להתאים לשבר דחיסה ללא תזוזת פרגמנט. מודגם אטצ נטגבר הטרטגני באזור מאחז גידי הסופראספינטוס והאינפראספינטוס לגבשושית. גיד הסופראספינטוס -אות הטרוגני מוגבר בין סיבי הגיד, ללא קרע בעובי מלא. מסת השריר-מודגמת אטרופיה קלה, דרגה 1-2. גיד הסבסקפולריס-שינוי טנדינוטי מתון, ללא קרע. מסת השריר-אטרופיה מתונה דרגה 2. גיד הביצפס - מדגם אות מוגבר אינטרסטיציאלי בתוך הגיד, מערב את חלקו התוך מפרקי, חלקו החוץ מפרקי שמור. הלברום הודגם ללא קרע משמעותי (הבדיקה ינה אתרוגרפית. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. סיכום: ממצאים מתאימים למצב לאחר שבר דחיסה ללא תזוזת פרגמנט בגבשושית ההומרלית הגדולה. בצקת לשדית תת קורטיקלית למאחז גידי הסופראספינטוס ואינפראספינטוס. מסת שרירי השרוול עם טרופיה מתונה דרגה 2 על פי גוטלייר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בכתף ימין m.r.i דר' ירון סלע 16/01/2019 | 10:36שלום רב רינה, ותודה על פנייתך ! אכן רואים מהפענוח שיש מקור לכאביו ותלונותיך הכרוניות. אין ברשותי מידע רב כגון מנגנון החבלה, צילומי הרנטגן לאורך התקופה, וכמובן שלא ראיתי בדיקת ה MRI בעיניי, ואני רק ניזון מפענוח... לאור זאת, אינני יכול לתת לך המלצות אישיות. קרעים חלקיים בגידים השונים של ה RC וסביב הגיד הארוך של הבייספס, גורמים לכאב ולעתים הגבלה בתנועה וכוח. לאורך זמן נוצרים שינויים במסת השריר ושינויים שומניים במידה וזמן רב אין שימוש יעיל בשרירים אלו. עושה רושם, שזה המצב אצלך. המלצתי, להיבדק על ידי מומחה כתף ולעבור ביסודיות על הבדיקה הגופנית בשילוב עם ה MRI ולשקול האם יש מקום להתערבות ניתוחית ארתרוסקופית (אבחנתית וטיפולית במקביל...)לאור הטיפול "השמרני" הממושך שבוצע עד כה, עם הטבה חלקית. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כתף וזרוע פנחס כהן 13/01/2019 | 10:52יש לי כאבים חזקים בכתף ומקרין ליד כאבים וזרם עושה רושם שהזרוע וכף היד נפוחים מעט תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתף וזרוע דר' ירון סלע 13/01/2019 | 11:00שלום רב פנחס, ותודה על פנייתך ! פנחס היקר, פנייתך אלי דלה מאד במידע. אין לי מושג מאיזה כיוון לנסות ולהתחיל לעזור לך, לאור המידע המועט שסיפקת לי. יש לשקול בדיקה על ידי מומחה כתף. יתכן ויש מקום לביצוע צילום כתף ואולטרסאונד כתף. כמו כן, יתכן ,ויש צורך בצילום צוואר ו EMG לצוואר לאורך היד. הכל בערבון מוגבל, כיוון שאין לי מספיק מידע. כמו כן, נושא הנפיחות בזרוע אינו ברור. יש להיבדק. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים ותחושת נימול מהכתף לקצה הבהן קולצר 09/01/2019 | 20:25לפני כשמונה שנים נפלה עלי תקרה ונקבע בבית חולים ACJ דרגה 3 בשנה האחרונה אני כאמור מרגיש כאבים ותחושת נימול מהכתף עד לקצה הבהן עשיתי בדיקת EMG בצד ימין אמרו לי ש הEMG מראה סימני הקרנה כרונית קלה מגובה C5-6 בצוואר לציין שעכשיו הפסקתי כמעט להקליד ולעבוד מחשב כשעבדתי היה כאבים איומים האם בדיעבד כן אפשר לקשור את זה גם לדיסלוקציה ACJ דרגה 3הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים ותחושת נימול מהכתף לקצה האגודל דר' ירון סלע 13/01/2019 | 10:24שלום רב קולצר, ותודה על פנייתך ! אני ממליץ לך לעבור בדיקה גופנית על ידי מומחה עמוד שדרה המתעסק בשגרת עבודתו בבעיות בעמוד השדרה אינני יודע את גילך ואת מצב בריאותך הכללי, אך בהחלט יתכן שינויים שחיקתיים בעמוד שדרה או בעיות דיסק מקומיות היוצרות את הקליניקה שתיארת. פחות אופייני, עד כדי "בלתי סביר" שפגיעה מבודדת לפני כ 8 שנים ! , למפרק ה ACJ תגרום לפרזנטציה הקלינית אותה תיארת. כמו כן, באבחנה המבדלת יש להיבדק על ידי מומחה כף היד, לשלילת מקורות לחץ עצביים פריפריים במרפק ושורש כף היד, אשר גם כן, לעתים יוצרים רדימות וזרמים באצבעות. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים חזקים כולל נפילות במפרקים של היד מצדה 07/01/2019 | 20:40שלום ד״ר זה כשנה אני סובלת מכאבים במפרקים של היד שגורמים להירדמות של כף היד ונימול נאמר לי כי יש לי טניס אלבאום ורופא אחר אחר פיברומלגיה בנתיים אין איבחון והכאבים חזקים עם הפיכות עשיתי צילום והפענוח הוא :אין לראות ממצא גורמי חריג מרווחים פרקים שמורים האם זה תקין ? ומה היית מציע לי לעשות ? אודה לעזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים חזקים כולל נפילות במפרקים של היד דר' ירון סלע 07/01/2019 | 22:45שלום רב מצדה, ותודה על פנייתך ! כמובן, שעלי לבדוק אותך על מנת לענות על שאלותיי ביתר דיוק. לבינתיים, יש לבצע בדיקת EMG-NCV- בדיקת הולכה עצבית - לאור התלונות שציינת על הרדמות. יש מקום לשקול בירור מרפק - אולטרסאונד ובירור של הצוואר. יש לשקול לברר אצל ראומטולוג כיוון של פיברומיילגיה, ובמקביל לגשת למומחה כף היד להמשך בירור. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים בכתפיים ובידיים קרן 06/01/2019 | 19:51ערב טוב ,אני אשמח להתייעץ איתך בנושא שמאוד מטריד אותי בחודש האחרון אני סובלת מכאבי כתפייים שמקרינים לידיים באזור השריר מעל המרפק כמו כן קיים כאב במפרק היד והרגשה של נימול הרופא שלך אותי לצילום כתפיים,לאולטרסאונד ולבדיקת emg האם הסימנים מעידים על als?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בכתפיים ובידיים דר' ירון סלע 07/01/2019 | 09:05שלום רב קרן , ותודה על פנייתך/ ישנה אבחנה מבדלת ארוכה לתלונת אותן ציינת. חשוב ביותר לבצע בדיקה גופנית יסודית ומכוונת לבעיות. כמו כן צילום כתף ומרפק וכף היד ובדיקות US לרקמות הרכות ובדיקת EMG לתפקוד העצבי, כולם חשובים כבדיקות עזר. לפי הממצאים של כל הבדיקות ניתן יהיה להתכווננן יותר לאבחנה מדוייקת. שאלתי אלייך, מדוע דווקא ALS ? מאיפה הועלתה המחשבה? האם יש רקע משפחתי ? מדובר בבעיה רפואית נדירה יחסית. יש בעיות רפואיות שכיחות בהרבה ממחלת ה ALS, אשר הייתי מבררן ושוללן תחילה ... בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים בכתפיים ובידייםקרן 07/01/2019 | 15:09תודההוסף תגובה
כאבים בכתפיים ובידייםקרן 07/01/2019 | 15:30אין היסטוריה משפחתית אך אני ממש מפוחדתהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פלטפוס
-
דורבן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרבית נוזל סינוביאלי
מונחים קשורים
-
אוסטאומה
-
שלד
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם

ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין