פורום הזעת יתר - עמוד 11
גולשים יקרים, מנהל הפורום הוא המקור הבלעדי להעברת אינפורמציה מקצועית בפורום זה, ולמענה ענייני לשאלותיכם. יש להימנע מתגובות שאינן הולמות, מכפישות, פוגעות. תגובות אלה יוסרו לאלתר.

הזעה מרובה בלילות
גילה 12/01/2020 | 14:35שלום. אני בת 34. לפני כחודש וחצי התחילה אצלי תופעה של הזעה מרובה מאוד בלילות. קמה עם בגדים וסדין ספוגים זיעה. התופעה חלפה לאחר כשבועיים, וחזרה שוב לאחר כמה ימים, ושוב נחלשה/נעלמה לאחר כשבוע. יש לציין שלפני כ 3 שבועות זוהתה אצלי דלקת בשתן וקיבלתי טיפול אנטיביוטי. אבל ההזעה התחילה כ 3 שבועות לפני הדלקת. אין ירידה במשקל. באולטרה סאונד ראו AML בכליות ופוליפ בכיס המרה. האם יש קשר לכך? ממה התופעה הזאת נובעת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הזעה מרובה בלילות
ד"ר רונן גלילי 12/01/2020 | 23:33גילה שלום, אם התופעה חלפה ונעלמה יתכן שהייתה קשורה במחלה הזיהומית בדרכי השתן. במידה ועדיין ישנן הזעות לילה יש צורך בבירור לשלילת מחלות היכולות להתבטא בתופעה זו. יש להיוועץ ברופא המשפחה. יש צורך בבדיקה גופנית של בלוטות הלימפה ולעיתים גם מומלצת בדיקת CT של בית החזה והבטן. קשה לענות מעבר לכך מבלי לשבת מול רופא לשיחה ובדיקה גופנית. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
הזעה ורעידות במהלך היום ללא מאמץ
פיני 01/01/2020 | 21:04שלום. מזה כ 10 ימים אני סובל מתופעה שבמהלך היום מתחיל לחוש בחום גוף חזק ומתחילה הזעה באזור השחמות, החזה והצוואר ובזרועות. לעיתים מתחילות רעידות. חום גוף תקין בדיקות דם תקינות כולל א. ק. ג שבוע הבא בדיקות אולטרסאונד של כל בלוטות הלימפה בנתיים מרגיש חסר אונים ומודאג, הרופאה לא חוששת למחלה חמורההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה תשובה
ד"ר רונן גלילי 02/01/2020 | 08:27פיני שלום שאלה זו לא קשורה לפורום זה. יתכן וזו תופעה חולפת ואם לא יש צורך בהמשך בירור דרך רופא משפחה. ד"ר גליליהוסף תגובה
ניתוח הזעת יתר בבית שחי-תופעת לוואי זיעה קרה בזמן האכילה
אורה 16/12/2019 | 22:53שלום דוקטור רונן, עברתי את ניתוח הזעת היתר בבית השחי לפני 15 שנה בערך, אחד מכל 20 מקבל את תופעת הזיעה הקרה בזמן האכילה ויש לי את התופעה הזו וזה מאוד מקשה לי על החיי יומיום מתביישת לאכול ליד אנשים כי על הפנים זיעה קרה ובקרקפת וזה מאוד מתסכל עבור בחורה. ברצוני לשאול האם יש אפשרות לבצע ניתוח חוזר או משהו אחר בשביל שהתופעה הזו תיפסק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה המשך
ד"ר רונן גלילי 19/12/2019 | 07:47אם בוצע ניתוח בו נצרב העצב האחראי להזעת היתר וגם הייתה תגובה טובה עם הפסקת ההזעה, איני רואה מקום לניתוח חוזר היות והעצב נותק כבר בעבר.הוסף תגובה
תודה דר רונן
אורה 18/12/2019 | 18:13תוד רבה על התשובה🙏העניין זה שהזיעה הקרה שיש לי בזמן האכילה בפנים היא לא זיעה מפצה אלא תופעת לוואי אחרת. השאלה שלי אם אפשר לעשות שוב את אותו ניתוח ואולי אחריי הניתוח השני זה לא יהיה? יש לי זיעה מפצה בגוף ואם זה אין לי בעיה כמו גם לשתי האחים שלי שגם עשו את אותו ניתוח.הוסף תגובה
תשובת מומחה ניתוח הזעת יתר בבית שחי-תופעת לוואי זיעה קרה בזמן האכילה
ד"ר רונן גלילי 16/12/2019 | 22:57אורה שלום, לצערי לא מוכר טיפול ניתוחי אחר לפתרון הזעת יתר מפצה לאחר ניתוח לטיפול בהזעת יתר. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
ניתוח
שרי 04/12/2019 | 13:19שלום רב, בעלי עבר לפני 15 שנה ניתוח לצריבת בלוטות בבית שחי בכדי להיפטר מבעיית ההזעה שהיתה. בעקבות הניתוח נהיה פיצוי ובעצם מאז הוא סובל מאוד ההזעה במקומות אחרים: גב, רגליים ועוד. יודעת שלפני כמה שנים כשביררנו לא היה פיתרון לבעיה שנוצרה ודובר על איזה תהליך להחזיר את המצב לקדמותו, אשמח לדעת אם יש פתרונות אחרים כיום שניתן לתקן את מה שנעשה, תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ניתוח
ד"ר רונן גלילי 05/12/2019 | 00:36שרי שלום לצערי לא מוכר טיפול ניתוחי או אחר לתופעת הזעת יתר מפצה לאחר ניתוח סימפתקטומיה כטיפול להזעת יתר. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
הזעת יתר בכפות ידים
ערן 15/02/2019 | 16:43יש לבת שלי הזעת יתר בכפות ידים וזה מתחיל להציק לה היא בת 11 מה אפשר לעשות חוץ מניתוח איזה טיפול מומלץהוסף תגובה
פתח בחלון חדשטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
ד"ר אסף בקר 15/11/2019 | 05:56ערן שלום, אני מבין את החשש מניתוח. ניתן לטפל בבעייה באמצעות טיפול הנקרא Iontophoresis הפותר את הבעייה ללא תופעות לוואי או כאבים בתוך כ-3 שבועות. הטיפול נעשה בבית באמצעות מכשיר אותו ניתן להשיג גם בישראל. מאוד חשוב לטפל בבעיית ההזעה במיוחד אצל בני נוער הסובלים גם מבחינה תפקודית וגם מבחינה חברתית, בעוד הפתרון קיים ומוכח ונמצא בטווח יד.הוסף תגובה
הזעת יתר בכפות הידיים
ד"ר אסף בקר 29/09/2019 | 11:51קיים מכשיר ששמו הגנרי Iontophoresis שהוכר על ידי ארגון רופאי העור בבריטניה וכן לפי פרסומים בכתבי עת רפואיים מובילים בעולם כטיפול יעיל ללא תופעות לוואי לפתרון הזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. לפי הפרסומים אין בעייה להשתמש במכשיר גם כשמדובר בילדים החל מגיל 7. מומלץ ליווי של הורה בזמן הטיפול. קיימים בישראל מספר מכשירים זהים בפעולתם אך במחירים שונים. פשוט לחפש בגוגל "הזעת יתר בכפות ידיים" ולבחון את המכשירים המוצעים (כולם יעילים באותה המידה).הוסף תגובה
תשובת מומחה הזעת יתר בכפות ידים
ד"ר רונן גלילי 16/02/2019 | 22:37ערן שלום, הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול ניתוחי, אך בגיל צעיר המלצתי להמתין מספר שנים לגיל 15-16 ולראות האם התופעה נמשכת באותה העצמה. קיימים טיפולים אחרים באמצעות הזרקות בוטוקס בשורש כף היד. מדובר בטיפולים שיעילותם זמנית, 3-6 חודשים, ונדרשים לביצועים חוזרים. אפשר להתייעץ עם רופא עור לגבי תכשירים למריחה מקומית, אך גם אלו יעילותן מוגבלת וחלקית בלבד. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
ניתוח הזעת יתר
אורית 05/11/2019 | 14:36שלום רב, לפני 12 שנה בערך ביצעתי ניתוח נגד הזעת יתר אצל דר שחור באסותא. הזיעה המפצה אצלי קיימת במספר מקומות בגוף אך לו זו הבעיה. כשאני אוכלת כל הפנים מתמלאות בזיעה קרה באיזור הקרקפת והצוואר. זה מאוד מקשה על חיי היום יום, לא יכולה לאכול עם חברים. ברצוני לשאול אם יש משהו שניתן לעשות? אולי ניתוח חוזר.?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ניתוח הזעת יתר
ד"ר רונן גלילי 05/11/2019 | 22:33אורית שלום, לא הבנתי משאלתך האם התופעה של הזעה לאחר אוכל החלה לאחר הניתוח וכמה זמן אחריו. אם התופעה הופיעה לאחר הניתוח ניתן לשייכה גם לוריאציה של הזעת יתר מפצה וניתוח חוזר ככל הנראה לא ישפר את המצב. אם הייתה קיימת טרם הניתוח ולא השתפרה יש מקום אולי לניתוח חוזר. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
יונטופורזיס בהנקה
קרן 21/09/2018 | 17:11שאלה דחופה! האם טיפול במכשיר יונטופורזיס (מכשיר שנקרא HIDREX ) מותר לשימוש בזמן הנקה? תודה מקאשהוסף תגובה
פתח בחלון חדשמכשיר Hidrex
ד"ר אסף בקר 28/09/2019 | 22:21המכשיר ששמו הגנרי Iontophoresis הוכר על ידי ארגון רופאי העור בבריטניה וכן לפי פרסומים בכתבי עת רפואיים מובילים בעולם כטיפול יעיל ללא תופעות לוואי לפתרון הזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. לפי הפרסומים אין בעייה להשתמש במכשיר בתקופת ההנקה. קיימים בישראל מספר מכשירים זהים בפעולתם אך במחירים שונים. פשוט לחפש בגוגל "הזעת יתר בכפות ידיים" ולבחון את המכשירים המוצעים (כולם יעילים באותה המידה).הוסף תגובה
היידרקס
אני 28/05/2019 | 23:30גם אני לא עשיתי בהריון אבל כן בהנקה. היה קשה בלי זה.... ועכשיו בדריוניק התקלקלו לי, אז אני חייבת לקנות מכשיר חדש. שוב, תודה על המענההוסף תגובה
היידירקס
קרן 28/05/2019 | 23:27ממש בשמחה. לגבי ההריון - שלחתי מייל לחברה והם כתבו לי שאסור להשתמש בזמן ההריון (לצערי הרב! ) אך בתקופת ההנקה מותר .הוסף תגובה
היידרקס
אני 28/05/2019 | 23:22תודה רבה. אבדוק. אגב, ראיתי ששאלת על המכשיר ההנקה. בהריון השתמשת בו?הוסף תגובה
היידריקס
קרן 28/05/2019 | 23:07נכון. הם מכרו אותו לפני כמה שנים. עכשיו כבר לא מוכרים והמכשיר שהם מציעים זה משהו שלהם שאני לא מכירה אבל לדעתי זה אותו עקרון אז הייתי בודקת. גם המכשיר Hidrex שאני קניתי מהם עלה יקר ) סביב 4000 או 5000 שקל לדעתי) השצמשתי גם שנים בדריוניק והוא ממש גרוע בהשוואה להיידריקס . הוא גם פחות נוח כי הוא עם סוללות וגם הרגשתי שהיעילות שלו פחות טובה. וכן המכשיר שלי זה Hidrex pap1000הוסף תגובה
Hidrex
אני 28/05/2019 | 22:30תודה על התשובה. אני משתמשת שנים בדריוניק שקניתי באו.אר. אז מכירה את ההתמדה. אבל לא ראיתי שהם מוכרים את הhidrex. הם הציעו לי palmadry מכשיר מאד יקר. את ה Hidrex ראיתי באתר של חברה מאירופה. אבל כתבו לי שהמשלוח נתקע הרבה זמן במכס. אז ייקח בערך 4 שבועות להגעה. המכשיר שלך זה Hidrex pap1000?הוסף תגובה
מכשיר Hidrex
קרן 28/05/2019 | 22:13כן. מרוצה מאוד . הוא מעולה ויעיל. אך דורש התמדה והטיפול יכול להיות מעיק וקצת מציק וכואב ואלה החסרונות . אבל בזכות הטיפול אני מצליחה לתפקד :) הזמנתי ממרפאות or בארץ. ואחכ הזמנתי מהאתר שלהם תוספות במשלוח לתוך ארצות הברית ומישהו הביא לי. אחרת המשלוח לארץ אפשרי אך יקר.הוסף תגובה
מכשיר hidrex
אני 28/05/2019 | 20:21הי קרן אשמח לשמוע על המכשיר Hidrex. האם את מרוצה? הזמנת מחול באופן פרטי?הוסף תגובה
תשובת מומחה הנקה
ד"ר רונן גלילי 21/09/2018 | 22:08קרן שלום, איני מכיר את המכשיר מניסיון אישי אך למיטב הבנתי אין קשר בינו לבין הנקה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
הזעת יתר כפות הידיים
עודד 12/03/2019 | 20:04שלום אני בחור בן 20 שמתמודד עם הזעה נוראית בכפות הידיים אני הייתי שחקן טניס וכיום מאמן זה התחיל בגילאי 14 15 אבל הופיע רק כשהייתי בטניס בגיל 18 זה החמיר אני מאמין שבגלל מצב נפשי פרידה אחרי זוגיות ארוכה אי גיוס לצהל ובדידות פתאומית לאחר שחבריי התגייסו ( נמצא בטיפול פסיכולוגי) או בגלל תרופות ( אני חולה קרוהן מגיל מאוד צעיר מטופל בהיומירה וקנאביס רפואי כשנתיים עם צליאק מגיל ילדות ) אני משתמש בהינדרול כבר תקופה אבל הידיים עם קילופי עור בגלל זה ובמצבים ספיציפיים זה גם לא עוזר רוצה להמנע מניתוח האם ישנם תכשירים אחרים מומלצים או פתרונות אפשריים אחרים? פוגע רבות בשגרת היומיום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשהזעת יתר בכפות הידיים
ד"ר אסף בקר 28/09/2019 | 22:19קיים מכשיר ששמו הגנרי Iontophoresis שהוכר על ידי ארגון רופאי העור בבריטניה וכן לפי פרסומים בכתבי עת רפואיים מובילים בעולם כטיפול יעיל ללא תופעות לוואי לפתרון הזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. קיימים בישראל מספר מכשירים זהים בפעולתם אך במחירים שונים. פשוט לחפש בגוגל "הזעת יתר בכפות ידיים" ולבחון את המכשירים המוצעים (כולם יעילים באותה המידה).הוסף תגובה
תשובת מומחה הזעת יתר כפות הידיים
ד"ר רונן גלילי 13/03/2019 | 23:59עודד שלום, לצערי אין בידי מידע על תכשירים מקומיים, אני עוסק רק בחלק ובטיפול הניתוחי. נסה בפורום רפואת עור. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
פלמדריי
טל 11/08/2019 | 17:29שלום רב, קיבלנו המלצה לשימוש במכשיר palmadry עבור בני בן ה 11 להזעה בכפות הידיים והרגליים. האם יש סימוכין לשימוש במכשיר זה? האם המכשיר יעיל? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדשפלמדריי
ד"ר אסף בקר 28/09/2019 | 22:16המכשיר ששמו הגנרי Iontophoresis הוכר על ידי ארגון רופאי העור בבריטניה וכן לפי פרסומים בכתבי עת רפואיים מובילים בעולם כטיפול יעיל ללא תופעות לוואי לפתרון הזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. קיימים בישראל מספר מכשירים זהים בפעולתם אך במחירים שונים. פשוט לחפש בגוגל "הזעת יתר בכפות ידיים" ולבחון את המכשירים המוצעים (כולם יעילים באותה המידה).הוסף תגובה
תשובת מומחה פלמדריי
ד"ר רונן גלילי 12/08/2019 | 07:42טל שלום, אני עוסק בטיפול ניתוחי ולא בטיפולים מקומיים ולכן אין לי ניסיון בשימוש במכשיר זה. ד"ר גליליהוסף תגובה
הזעה בכפות הידיים
אור 11/09/2019 | 15:47בתי בת 16 סובלת מהזעת יתר בכפות הידיים ויובש לסירוגין שמפריע לה מאוד, יש לה קוצב לב מגיל שנתיים, האם יש קשר, וכיצד ניתן לטפל? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הזעה בכפות הידיים
ד"ר רונן גלילי 14/09/2019 | 23:54אור שלום, איני מכיר קשר רפואי בין נוכחות קוצב לב לבין הזעת יתר או יובש בכפות הידיים. לגבי הזעת יתר קיים טיפול ניתוחי כפי שמוסבר בדף האינטרנט שלי. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מורסה בריאה
-
תסמונת האונה האמצעית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
ניתוח מעקף עורק כלילי
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
ניקוז ציסטה מהשד
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
מונחים קשורים
-
אוקסיגנטור
-
אי-ספיקה ריאתית

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר