פורום הזעת יתר - עמוד 13
גולשים יקרים, מנהל הפורום הוא המקור הבלעדי להעברת אינפורמציה מקצועית בפורום זה, ולמענה ענייני לשאלותיכם. יש להימנע מתגובות שאינן הולמות, מכפישות, פוגעות. תגובות אלה יוסרו לאלתר.

-
הזעה
גילה 23/02/2019 | 10:27שלום רב בת 62 , לפני כ 10 שנים בעקבות גיל המעבר התחלתי ליטול סרוקסט ,המצב היה טוב מאוד מלבד הזעה חזקה בכל מזג אויר בראש בפנים ,במהלך החודש האחרון בעקבות 1.הפסקת עישון.2אובדן של אימי באופן פתאומי ,הועלה המינון ל 2 כדורים 40 מ"ג וההזעה מופיעה גם בלילה ,ומציקה מאוד לשינה ,האם התופעה ידועה בדיקת בלוטת התריס תקינה,האם זה יכול לחלוף ובמידה וכן תוך כמה זמן ? מה ניתן לעשות להזעה שמגיה מהראש השיער רטוב והזיעה מגיעה לפניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעה
ד"ר רונן גלילי 23/02/2019 | 20:53גילה שלום, שאלתך נוגעת בתופעות הזעה הקשורות כנראה לגיל המעבר, שינויים הורמונליים ואולי תופעות לואי של טיפול תרופתי. זהו לא תחום העיסוק של פורום זה. מציע להתייעץ עם רופא נשים / אנדוקרינולוג. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
גוש בבית השחי כתוצאה מטיפולי לייזר
ענת 25/01/2019 | 11:43טיפול נגד הזעת יתר בלייזר בבית השחי עלול לגרום לאזור להתקשות? לבית נוצר אזור קשה בבית השחי אולטראסאונד הראה דלקת מה ניתן לעשות? אוגמנטין לא עוזרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ליזר
ד"ר רונן גלילי 25/01/2019 | 14:54איני עוסק בטכניקה זו ולכן איני יכול לענות. יש לפנות למי שביצע את הפעולההוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה ללא אירוע לבבי
אנונימי 11/10/2018 | 22:49יש כאבים בחזה כשתיארתי לרופא בהרצוג אמר שאני עושה כמו הנוצרים בנגיעות שלי ב1995 עברתי סימפתקטומיה דו צדדית והמנתח חתך את הריאות בצד ימין רופא ריאות ראה גוש וצעק עלי תפסיק לעשן למרות שלא עישנתי מימיי האם זה גוש סרטני עם גרורות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים
ד"ר רונן גלילי 07/12/2018 | 22:20נתונים לא ברורים. על מנת להתייחס יש צורך בבדיקה מסודרת עם ההדמיות שבוצעו.הוסף תגובה
-
-
הזעה לא סימטרית
אמא קצת מודאגת 07/12/2018 | 21:52שלום וברכה, לבת שלי יש הרבה מאוד זיעה בבית-השחי הימני, ובשמאלי מעט מאוד . האם זה מצב מוכר? דורש טיפול? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעה לא סימטרית
ד"ר רונן גלילי 07/12/2018 | 22:18שלום, בד"כ התופעה סימטרית, אם כי לא תמיד. חסרים פרטים, אך להערכתי רצוי לקיים בדיקה אצל רופא המשפחה או כירורג חזה ובהתאם החלטה על צורך בבירור נוסף. בברכה ד"ר גליליהוסף תגובה
-
-
ניתוח הזעת יתר
רועע 05/10/2018 | 11:29שלום דוקטור גלילי, לאחר ניתוח הזעת יתר בכפות הידיים מותר להתקלח? זאת אומרת עברתי ניתוח כזה, ולאחר הניתוח נשארו לי שתי תחבושות ליד בית השחי.. שנאמר לי שרק לאחר שבוע אוכל ללכת לקופת החולים שלי להורידם. שהייתי שם שחכתי פשוט לשאול אם אני יכול להתקלח בזמן שהתחבושות האלו עליי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח הזעת יתר
ד"ר רונן גלילי 05/10/2018 | 16:30רועי שלום. ניתן וצריך להסיר את כל החבישות כעבור 48 שעות מהניתוח. אז ניתן ורצוי להתקלח כרגיל ולשטוף את פצעי הניתוח במים וסבון רגיל. אין צורך בחבישה נוספת או למרוח כל משחה. בברכה ד"ר גליליהוסף תגובה
-
-
שאלה בקשר להזעת יתר בכפות הידיים
רועי 03/10/2018 | 19:12שלום. לפני מספר ימים עשיתי ניתוח בבית חולים לטיפול הזעת יתר בכפות הידיים. אני עוסק בספורט ועומד להתחיל לימודים בתחום החינוך הגופני. רציתי לדעת כמה זמן אני צריך לחכות עד שאוכל לחזור לפעילות רגילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלה בקשר להזעת יתר בכפות הידיים (
ד"ר רונן גלילי 03/10/2018 | 19:15בדרך כלל שבוע עד 10 ימים בעניין פעילות גופנית מאומצת. השאר כרגילהוסף תגובה
-
-
פתרונות מומלצים להזעת יתר
מזיעה עם תקווה 27/09/2018 | 22:13שלום רב. אני בת 21 סובלת מהזעת יתר בידיים, ברגליים ובבתי השחי. הזעת היתר בידיים מקשה עליי מאוד את חיי היומיום ואני מחפשת פתרונות. קיבלתי המלצה על רול אנדריהול פורטה אך מנגד הלחיצו אותי שזה מכיל אלומיניום ומסוכן לבריאות היו שהמליצו לי על ניתוח אך גם לגבי זה שמעתי הרבה שמתנגדים. אשמח מאוד להכוונה על הפתרונות האפשריים וגם על הסיכונים/חסרונות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פתרונות מומלצים להזעת יתר
ד"ר רונן גלילי 27/09/2018 | 23:08שלום, הטיפול היעיל ביותר בהזעת יתר קשה הממוקדת לכפות הידיים ובתי השחי והמפריעה מאוד בחיי היום יום הוא טיפול ניתוחי. טיפולים מקומיים באמצעות קרמים או משחות לא מוכרים כיעילים במצבים אלו. הניתוח עשוי להקל גם על הזעת יתר בכפות הרגליים אך אינו מיועד ישירות לכך ואין טיפול ייעודי לכפות הרגליים. לאחר ניתוח יכולה להופיע תופעת הזעת יתר מפצה ויש להיות מודע לנושא זה. תוכלי למצוא הסבר יותר מפורט במאמר שלי דרך הקישור לדף שלי בתחילת הפורום. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
הזעת יתר בכפות הידיים
משה 18/08/2018 | 19:37שלום ד"ר, אני סובל מהזעת יתר בכפות הידיים מגיל 10 בערך. כיום אני בן 26. השאלה שלי מתחלקת למספר חלקים. 1. מאז ומתמיד ההזעה הייתה כמעין התקף שמגיע פתאום וכלל הזעה מוגברת בו-זמנית בכפות הידיים, כפות הרגליים, בית השחי וגם קצת בשאר חלקי הגוף, חוסר-שקט, ועצבנות (מעין פעילות של הגוף ב"טורים" גבוהים). מכאן אני מתקשה להבין האם מדובר בהזעת יתר כללית (כדי לחפש את הגורם לבעיה) או ממוקדת? 2. ניסיתי להשתמש בעבר במכשיר הדריוניק, טיפול שיעיליתו החזיקה אצלי במידה סבירה כשנתיים. לפני כ-6 שנים רופא עור המליץ לי על ג'ל בשם Methenamine 5%. במשך כל הזמן הזה הידיים היו יבשות לחלוטין, למעט תקופות קצרות של מספר ימים כל פעם בהם הידיים היו מזיעות קצת בחלק החיצוני של היד ובכריות האצבעות. לפני כחודש וחצי נכנסתי למצב ההזעה שתואר במשפט הקודם והיובש שהיה לא חוזר. האם מדובר בהפסקת ההשפעה של המשחה? אדגיש כי אני מטופל גם בטיפול פסיכולוגי שהביא בתקופות קודמות לירידה בהזעה המתוארת הזו. אציין שגם הזעה זו היא מעין התקף - כשזה מתחיל פתאום בידיים, זה נהיה בכל הגוף. 3. האם מכשיר ה-MiraDay לבית השחי יהיה מתישהו גם לכפות הידיים? תודה מראש על המענה. אשמח לקבל דרך יצירת קשר איתך או עם רופא שמתמחה בנושא הזעת היתר לצורך התייעצות על דרכי פעולה להמשך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעת יתר בכפות הידיים (משה)
ד"ר רונן גלילי 26/08/2018 | 20:36יתכן ענין נפשי כפי שתארת. נסה שוב להתייעץ עם המטפל שלך.הוסף תגובה
-
הזעת יתר בכפות הידיים
משה 21/08/2018 | 12:03בבדיקות שעשיתי לא זיהו פעילות יתר של בלוטת התריס. מהם הגורמים הנוספים שיכולים לגרום למצב הזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הזעת יתר בכפות הידיים
ד"ר רונן גלילי 21/08/2018 | 09:49משה שלום הבעיה שאתה מתאר קשורה במצב כלל גופי / נפשי ואינה בעיה מוקדת בכפות הידיים. לפיכך טיפול מקומי בניתוח לא מתאים. מכשיר מירה דריי מיועד לבתי השחי ואיני מכיר שימוש בו בכפות הידיים. מציע שתשוב להערכה פסיכולוגית וכן בירור ע"י רופא משפחה של בלוטת התריס. בברכה ד"ר גליליהוסף תגובה
-
-
הזעת יתר
אדווה 12/08/2018 | 21:02שלום ד"ר, אני בת 27. סובלת מהזעת יתר בבית השחי החל מגיל 23 בערך. במהלך ההריון הראשון התפתחה הזעה קלילה מאוד באצבעות הידיים, לאחריו בהריון השני (הריונות צפופים) התפתחה בחודש תשיעי (שהיה גם חודש יולי) הזעת יתר בגב התחתון- מופיע בעת מאמץ, התרגשות, סטרס..נכון לעכשיו שלשה שבועות אחרי לידה והתופעה בגב לא חלפה. האם צפויה לחלוף או להישאר?? אציין שלא נותחתי ולא עברתי טיפול פולשני לטיפול בהזעת יתר. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעת יתר
ד"ר רונן גלילי 12/08/2018 | 23:20אדווה שלום, לא כל כך מוכרת התופעה של הזעה לאחר הריונות כפי שאת מתארת ולכן קשה לענות על שאלתך. יתכן כי ישנם גם שינויים הורמונליים שונים. בכל מקרה איני מכיר פתרון ניתוחי לבעיה שהצגת. מציע להתייעץ עם רופא נשים. בברכת בריאות, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
רגישות למגע והזעה
דן 01/08/2018 | 18:37שלום וברכה, מאז הילדות יש לי רגישות למגע בעור (סף העצבים עולה כשאחרים נוגעים בי וגם כשאני נוגע בעצמי - רגל ברגל למשל). כשאני עם בגדים זה פחות מורגש (כביכול לוקח ל"חום" יותר זמן להגיע). מתלווים לתחושות האלה הזעת יתר בכל הגוף כאשר טיפה חם (יותר מאדם רגיל). בנוסף, אני זוכר מהילדות שכמעט התעלפתי בזמן שסיפרו אותי (לספר היו ידיים חמות במיוחד). לא יודע אם זה הכי קשור לפה, הרופא משפחה אמר שהוא לא מכיר משהו כזה, אשמח אם תוכלו לכוון אותי. מקווה שהייתי מספיק ברורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רגישות למגע והזעה
ד"ר רונן גלילי 03/08/2018 | 09:27דן שלום. התלונות שאתה מתאר אך לא קשורות לפורום הנוכחי. מציע שתפנה להערכת נירולוג. ד"ר גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
טכיקרדיה פרוזדורית
-
פעימות חדריות מוקדמות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
דיקור כפורת הלב
-
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
דלקת קרום הלב (פריקרדיטיס)
-
אוקסיגנטור

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר