פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 102

-
crp גבוה
ענבל 27/06/2018 | 19:19שלושה חודשים כאבים מתחת.לצלעות בנקודה מסויימת צד שמאל,כאב בהתכופפות,מתיחה אחורה,שיעול.במנוחה לא כואב.בדיקות דם תקינות פרט ל crp גבוה 8. מה הכיוון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CRP מוגבר
פרופ' ננסי אגמון-לוין 28/06/2018 | 09:19שלום ענבל, CRP - הוא מדד של דלקת מכל סוג, אוטואימונית, זיהומית וכו' - אך הוא יכול להיות מעט מוגבר גם במצבים אחרים דוגמת עודף משקל, עישון ועוד ( לכן חשוב לבחון ערכים קודמים). בישראל נמדד CRP בשתי מערכות באחת הערך התקין קטן מ 0.5 ובשניה קטן מ 5 ובהתאם הערך 8 יכול לבטא CRP מאוד מוגבר, או מעט מוגבר. הכאב שאת מתארת דורש בדיקה (בדיקת רופא ואולי גם סונר מכוון לאיזור) - התיאור חשוד לכאב שרירי/גרמי נקודתי, אשר הוא לרוב לא נעים אך לא מסוכן.הוסף תגובה
-
-
חשד ללופוס
טלי 15/06/2018 | 10:57שלום. אני בת 29 ומזה ככמעט שנתיים סובלת מנגעים בעור. בעיקר ברגלים ובידים ומאוחרי האוזנים. לאחרונה הנגעים התגברו עוד יותר. הם לא מגרדים אך לא אסטטים. ומשאירים לי צלקת על העור לאחר ריפוי.במהלך הבירור נמצא anti ds dna חיובי. ודבר נוסף. ברקע עברתי 10 הפלות חוזרות ולא נמצאה סיבה. אני סובלת מעייפות קשה. וחום לאחר חשיפה ממושכת לשמש. וכאבים במפרק הברך בבוקר. לאמא שלי יש סקלרודרמה כרגע אני נמצאת בברור בחשד ללופוס. האם התסמינים הנ"ל מהווים קשר כלשהו ללופוס? אודה למענה. אני בלחץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה על המענה!האם נטילת ~
טלי 22/06/2018 | 09:50בחצי שנה האחרונה בבדיקת שתן שעשיתי נמצא כל פעם חלבון 10 וכדוריות דם 0.3. ובנוסף בהריון האחרון נטלתי קלקסאן ואספירין ולמרות זאת ההריון הסתיים בשבוע 32 עקב היפרדות שליה ואי ספיקה של השליה. האם כל זה קשור ללופוס?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חשד ללופוס
פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/06/2018 | 08:18טלי שלום, הנגעים העורים שאת מתארת יכולים להתאים ללופוס של העור (חשוב להדגיש כי בחלק מהמקרים מדובר רק במחלה של העור) ולא פחות חשוב יש כיום מספר טיפולים שאפשר להציע למנוע את הופעתם ולעיתים גם לשפר את הקיים. הרקע האישי שלך ובדיקת הדם (אם כי בדיקה אחת אינה מספקת במיוחד במערכות בהן נעשה שימוש בחלק מקופות החולים) מצדיקות בירור מלא אצל מומחה לזאבת - וגם כאן חשוב להדגיש כי יש כיום טיפולים מצוינים ותקווה רבה גם אם תמצא עדות למחלה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
CMV (לת)
שירו 15/06/2018 | 15:57שלום, ביצעתי בדיקות למחלת הנשיקה. להלן התוצאות: Ebv igm + igg חיובי CMV igm+ Igg חיובי CMV avidity 0.21 יש לציין שאני חולה במחלת הנשיקה (ebv( כבר בפעם השניה. מה משמעות תוצאות הבדיקה לגבי כניסה להריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
זיהוי מחלת הזאבת
יעקב 12/06/2018 | 18:24שלום רב, לפני מספר חודשים גיליתי כתם אדום כהה על הצד החיצוני של המרפק. פניתי לרופא עור וקיבלתי משחת קורטיקוסטירואידים למריחה על הכתם. לאחר שמרחתי את המשחה כ-10 ימים, הכתם דהה אך לא נעלם לגמרי וכעבור זמן מה חזר שוב. בבדיקות דם שעשיתי נמצא: ANA, Ro Ab Anti SSA, La Ab Anti SSB כולם חיוביים. שאר הבדיקות האימוניות תקינות. האם ייתכן שאני מפתח מחלה אוטואימונית גם אם הביטוי היחיד שלה כרגע זה כתמים על העור ? האם צריך להמשיך בבדיקות ולאיזה מומחה לפנות אם כן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתם על העור וזאבת
פרופ' ננסי אגמון-לוין 12/06/2018 | 21:33שלום יעקב, מחלות אוטואימוניות מ "משפחת הזאבת" יכולות להתבטא בתסמינים עוריים - למשל הנגע בעור שאתה מתאר. במקרים רבים, המחלה האוטואימונית תתבטא בעור בלבד, ולעתים בהמשך יופיעו תסמינים אחרים. לכן אני ממליצה להגיע לרופא/ה המומחה למחלות אלו לצורך הערכה והשלמת הבירור (בדיקות דם, שתן, לעיתים ביופסיה של העור ובדיקות נוספות על פי ההערכה). לאחר מכן אפשר יהיה להתאים טיפול רק לנגע העורי, ו/או גם טיפול מונע נוסף. בברכה,הוסף תגובה
-
-
איסוף שתן - Glomerular
מיקה 07/06/2018 | 16:18שלום, במסגרת בדיקות מקיפות מרופאה ראומטולוגית עקב יובש כ-25 שנים בעיניים ובעור, עשו לי בין היתר בדיקת איסוף שתן 24 שעות, כמות שנאספה: 4100 סמ"ק בתוצאות נכתב: שם הבדיקה - PROT. ELECTROPHOR-U והתוצאה: Glomerular שאר הבדיקות יצאו בטווח הנורמה, למעט ויטמין D שיצא מתחת לטווח שם הבדיקה - (VITAMIN D (25-OH תוצאה - 24.0 nmol/L (כשהטווח התיקן מסומן 75-250) אודה לך על התייחסותך לתוצאות, והסבר מה זה אומר בעצם. תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות שתן וויטמין D
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/06/2018 | 23:19מיקה שלום, בדיקת ויטמין D מעידה על חסר משמעותי של ויטמין זה - לרוב אנו ממליצים על השלמת החסר (נטילת ויטמין D בכדורים או טיפות) , לעיתים קרובות צריך גם תוספת סידן - אך עליך לפנות לרופא המשפחה לקבלת הנחיות/מרשם. לגבי בדיקת השתן - לא צוין כמות החלבון בשתן וממצאים במיקרוסקופ - המפורטים לרוב וחשובים לצורך פענח אותה. המונח "גלומרולר" מתייחס לאחד ממרכיבי הכליה - הוא החלל בתוכו עובר הדם סינון והופך לשתן. מהתיאור הקצר של הבעיה אני מעריכה כי נשלחו בדיקות נוגדנים ANA, וגם ANTI RO ו - ANTI LA - ותוצאות אלה גם הם חשובות. ממליצה להגיע לרופאה הראומטולוגית שהפנתה לבירור עם כל הבדיקות. בריאות שלמה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות חריגו
סיון 07/06/2018 | 10:35שלום ברצוני לדעת מה משמעות החריגות בבדיקות הדם כמובן שמדובר בדלקת השאלה היא איזו והאם מצריכה אנטיביוטיקה הרגשתי שרופא המשפחה לא טיפל בנושא כראוי מדובר בגבר בן 37 לא מעשן לא שותה אלכוהול צמחוני מתאמן בחדר כושר עם כלכלה דלה של כ 20 ביצים בשבוע מדי פעם אורז ותפוח אדמה אך לא באופן קבוע אגוזים ותמרים Ast got 126 Alt gpt 150 Hemotocrit 41.3 Hemoglobin 13.6 netrophils# 1.72 Netrophils confirm % 27.3 Lymphocytes confirm % 56.7 Atypical Lymphocytes 7.3 Lymphocytes 68.2 Neutrophils% 28 B12 923 Platelets 182 Createnin 0.75 תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות חריגות - אך חלקיות בלבד.
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/06/2018 | 23:10שלום סיון, מדובר בבדיקות חלקיות בלבד ולכן אינן מאפשרות הסקת מסקנות. הממצא הבולט הוא הפרעה בתפקודי כבד - וממצא זו דורש בירור נוסף - לעיתים ממצאים אלה יכולים לבטא כבד שומני (העלול להיות ביטוי לכלכלה הייחודית). ממליצה לפנות תחילה לרופא המשפחה להשלים בירור בברכה,הוסף תגובה
-
-
בדיקות דם חריגות (לת)
סיון 07/06/2018 | 10:34שלום ברצוני לדעת מה משמעות החריגות בבדיקות הדם כמובן שמדובר בדלקת השאלה היא איזו והאם מצריכה אנטיביוטיקה הרגשתי שרופא המשפחה לא טיפל בנושא כראוי מדובר בגבר בן 37 לא מעשן לא שותה אלכוהול צמחוני מתאמן בחדר כושר עם כלכלה דלה של כ 20 ביצים בשבוע מדי פעם אורז ותפוח אדמה אך לא באופן קבוע אגוזים ותמרים Ast got 126 Alt gpt 150 Hemotocrit 41.3 Hemoglobin 13.6 netrophils# 1.72 Netrophils confirm % 27.3 Lymphocytes confirm % 56.7 Atypical Lymphocytes 7.3 Lymphocytes 68.2 Neutrophils% 28 B12 923 Platelets 182 Createnin 0.75 תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נפיחות בבטן
אסתר יגב 23/05/2018 | 01:00אהלן אני נערה בת 19 חיילת, לפני כשנה וחצי עשיתי מכינה קדם צבאית ומאז עליתי בערך 20 קילו בבת אחת , בעקבות העליה הדרסטית לקחתי את עצמי בידים והתחלתי להכנס לאימוני כושר ותזונה נכונה, אני אוכלת בצורה מועטה ומשביעה אך הנפיחות בבטן לא יורדת לי , אני מרגישה שכל מאכל / משקה שנכנס לפה שלי מנפח אותי מאוד עד כדי קושי בתזוזה , אני אוכלת סדיר , מתאמנת , ושותה בצורה מרובה, אני באמת לא רואה סיבה שלשמה זה יכול לקרות ובכל זאת זה קורה כל פעם מחדש , אני רק אוכלת מלפפון וכבר ישנה התחושה הכבדה הזו , והבטן שלי גם מרגישה נפוחה וקשה לא שומנית , אני כבר ממש מיואשת ובמענה הרפואי בצבא קשה לדעת מזה , אשמח לעזרההה במהרהה. !!!!!! דרך אגב בדקתי את בלוטת התריס לפני כחודשיים והכל היה תקין .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפיחות הבטן.
פרופ' ננסי אגמון-לוין 02/06/2018 | 19:28אסתר שלום, התלונות שתארת הן לרוב לא ביטוי למחלה אוטואימונית . יתכן ומדובר במעי רגיש או אי סבילות למזונות מסויימים (ירקות מסוימים לדוגמא), מציעה לפנות לרופא גסטרו-אנטרולוג , ובמקביל לייעוץ דיאטני.הוסף תגובה
-
-
ליכןפלנואריס בקרקפת
מיכל 29/05/2018 | 12:01שלום במחלקת עור בשיב לאחר אבחנת ביופסיה של ליכןפילאריס בקרקפת היציעו לי טיפול בתרופה פלקווניל. קראתי שיש לה המון תופעות לוואי קשות ואני שוקלת עם הכדאיות שווה את זה? כמה זמן צריך לקחת את התרופה ומה המינון ליום? והאם כשמפסיקים את התרופה המחלה חוזרת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פלקוויניל היא תרופה עם מעט תופעות לוואי
פרופ' ננסי אגמון-לוין 02/06/2018 | 19:25שלום מיכל, פלקוויניל היא תרופה אשר שימשה בעבר בעיקר לטיפול במלריה (מעין "אנטיביוטיקה") אשר יש לה גם השפעה עדינה על מערכת החיסון, והיא יעילה לטיפול בבעיות עור ומפרקים. לתרופה זו תופעות לוואי מועטות (מעט אי נוחות בטנית, סנוור, ולעיתים תפרחת מגרדת) - במילים אחרות רוב המטופלים אשר מקבלים את הטיפול לא סובלים מתופעות לוואי או מתגברים עליהן בקלות. השימוש בפלקוויניל מחייב מעקב רופא עיניים אך הסיכון לבעיה עינית נמוך מאוד ומופיע לרוב רק לאחר שנים של שימוש. התרופה ניתנת לרוב במינון של 200 או 400 מג (אך עליך להיוועץ ברופא שנתן לך את הטיפול) משך הטיפול תלוי כמובן בחומרת המחלה, ובתגובה לטיפול . אם הטיפול אינו מתאים אין בעיה להפסיק את הטיפול בפלקוויניל . בריאות שלמההוסף תגובה
-
-
חידק בבטן (לת)
אהובה קליין 20/05/2018 | 22:05עששיתי בדיקת נשיפה ללקטוז ונמצא חיבי אך הכאבים לא נגמרים אז שלחו אותי לעשות בדיקת נשיפה ל-sibx ונמצא חיובי אך רציתי לשאול מה נתן לקחת משהו טבעי נגד החידק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטרת בשיער הפנים
-
בדיקות קשורות
-
קראטינין (Creatinine (Cr
-
פאנל מערכת המשלים
-
תרופות קשורות
-
דפראסירוקס
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
מונחים קשורים
-
אבעבועות רוח
-
אידיוסינקרטיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב