פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 103

-
נפיחות בבטן
אסתר יגב 23/05/2018 | 01:00אהלן אני נערה בת 19 חיילת, לפני כשנה וחצי עשיתי מכינה קדם צבאית ומאז עליתי בערך 20 קילו בבת אחת , בעקבות העליה הדרסטית לקחתי את עצמי בידים והתחלתי להכנס לאימוני כושר ותזונה נכונה, אני אוכלת בצורה מועטה ומשביעה אך הנפיחות בבטן לא יורדת לי , אני מרגישה שכל מאכל / משקה שנכנס לפה שלי מנפח אותי מאוד עד כדי קושי בתזוזה , אני אוכלת סדיר , מתאמנת , ושותה בצורה מרובה, אני באמת לא רואה סיבה שלשמה זה יכול לקרות ובכל זאת זה קורה כל פעם מחדש , אני רק אוכלת מלפפון וכבר ישנה התחושה הכבדה הזו , והבטן שלי גם מרגישה נפוחה וקשה לא שומנית , אני כבר ממש מיואשת ובמענה הרפואי בצבא קשה לדעת מזה , אשמח לעזרההה במהרהה. !!!!!! דרך אגב בדקתי את בלוטת התריס לפני כחודשיים והכל היה תקין .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפיחות הבטן.
פרופ' ננסי אגמון-לוין 02/06/2018 | 19:28אסתר שלום, התלונות שתארת הן לרוב לא ביטוי למחלה אוטואימונית . יתכן ומדובר במעי רגיש או אי סבילות למזונות מסויימים (ירקות מסוימים לדוגמא), מציעה לפנות לרופא גסטרו-אנטרולוג , ובמקביל לייעוץ דיאטני.הוסף תגובה
-
-
ליכןפלנואריס בקרקפת
מיכל 29/05/2018 | 12:01שלום במחלקת עור בשיב לאחר אבחנת ביופסיה של ליכןפילאריס בקרקפת היציעו לי טיפול בתרופה פלקווניל. קראתי שיש לה המון תופעות לוואי קשות ואני שוקלת עם הכדאיות שווה את זה? כמה זמן צריך לקחת את התרופה ומה המינון ליום? והאם כשמפסיקים את התרופה המחלה חוזרת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פלקוויניל היא תרופה עם מעט תופעות לוואי
פרופ' ננסי אגמון-לוין 02/06/2018 | 19:25שלום מיכל, פלקוויניל היא תרופה אשר שימשה בעבר בעיקר לטיפול במלריה (מעין "אנטיביוטיקה") אשר יש לה גם השפעה עדינה על מערכת החיסון, והיא יעילה לטיפול בבעיות עור ומפרקים. לתרופה זו תופעות לוואי מועטות (מעט אי נוחות בטנית, סנוור, ולעיתים תפרחת מגרדת) - במילים אחרות רוב המטופלים אשר מקבלים את הטיפול לא סובלים מתופעות לוואי או מתגברים עליהן בקלות. השימוש בפלקוויניל מחייב מעקב רופא עיניים אך הסיכון לבעיה עינית נמוך מאוד ומופיע לרוב רק לאחר שנים של שימוש. התרופה ניתנת לרוב במינון של 200 או 400 מג (אך עליך להיוועץ ברופא שנתן לך את הטיפול) משך הטיפול תלוי כמובן בחומרת המחלה, ובתגובה לטיפול . אם הטיפול אינו מתאים אין בעיה להפסיק את הטיפול בפלקוויניל . בריאות שלמההוסף תגובה
-
-
חידק בבטן (לת)
אהובה קליין 20/05/2018 | 22:05עששיתי בדיקת נשיפה ללקטוז ונמצא חיבי אך הכאבים לא נגמרים אז שלחו אותי לעשות בדיקת נשיפה ל-sibx ונמצא חיובי אך רציתי לשאול מה נתן לקחת משהו טבעי נגד החידק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אבחון וטיפול בלופוס
מערכת אינפומד 18/04/2018 | 10:44איך מאבחנים ומטפלים בלופוס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אין מניעה לטוס
פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/04/2018 | 14:59שלום אור, בהחלט כן. עבור כמעט כל החולים. עם זאת חשוב להתייעץ קודם עם מומחה ללופוס לוודא האם צריך לקבל טיפול לפני הטיסה, ו/או הערכות אחרת לנסיעות ארוכות. נסיעה טובה.הוסף תגובה
-
טיסה
אור 30/04/2018 | 09:48האם מותר לחולה לופוס לטוס ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תסמונת אפלה לא מונעת הריון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 29/04/2018 | 14:31לימור שלום, חולות עם תסמונת אפלה יכולות להכנס להריון תוך טיפול בקומדין אך עם קבלת תשובת בדיקת הריון חיובי (ביתא חיובי) צריך להחליף את הטיפול בקומדין לזריקות קלקסן. אני מציעה כי תפנה לרופא/ת המטפל בך לצורך הנחיות מסודרות אם את מתכננת להכנס להריון.הוסף תגובה
-
הריון עם תסמונת אפלה
לימור 29/04/2018 | 09:54יש לי תסמונת אפלה ואני מקבלת קומדין. האם אפשר להכנס להריון עם קומדין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה לופוס - הידבקות
פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/04/2018 | 14:57לא. מחלות אוטואימוניות בכלל, ולופוס בפרט אינן מדבקות.הוסף תגובה
-
לופוס
איתן 25/04/2018 | 14:36האם אפשר להדבק בלופוס ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כתם בפנים-לחזור לרופא
פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/04/2018 | 14:50שלום יוסי, ANA "מחוץ לתחום" יכולה להיות ממצא מקרי אצל 5-15% מהאוכלוסיה (לא ציינת את גילך, אך השכיחות של בדיקה חיובית עולה עם הגיל). נגעיים עוריים יכולים להופיע אצל חולי זאבת , אך הופעה של נגע אחד ובדיקת מעבדה אחת אינם מספיקים בכדי לקבוע אבחנה. לפיכך אני ממליצה לך לחזור לרופא העור אשר שלח אותך לבדיקה בכדי שהוא ישלים את הבירור הנדרש ובמידה ועדין קיים ספק לפנות לרופא המומחה לזאבת להשלמת הבירור.הוסף תגובה
-
כתם בפנים
יוסי 24/04/2018 | 09:53רופא עור שלח אותי לבדיקות בגלל כתם על הפנים. בבדיקה ANA – יצא 1.9 , זה מחוץ לתחום - האם זה משמעותי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אין מניעה ואין צורך להפסיק כדורים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/04/2018 | 16:37שלום סיגל אין מניעה להסרת שיער בלייזר או בשיטות אחרות גם לחולות לופוס. אין צורך (ואפילו מאוד מאוד לא כדאי ) להפסיק את הטיפול בפלקוויניל – אשר "שומר" את המחלה "רדומה".הוסף תגובה
-
הסרת שיער בליזר לסובלים מלופוס
סיגל 23/04/2018 | 11:25אני סובלת מלופוס 8 שנים, מטופלת בפלקוויניל 2 כדורים ליום , בעבר קיבלתי סטרואידים – אבל בשנים האחרונות לא קיבלתי טיפול בסטרואידים. אני מעונינת להסיר שיער בלייזר. האם מותר להסיר שיער בליזר עם לופוס? האם צריך להפסיק את הפלקוויניל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה לופוס עם חלבון בשתן לא מונע תכנון הריון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/04/2018 | 13:55שלום מרים, בעבר אכן היה מקובל להנחות חולות עם זאבת (לופוס) שלא להיכנס להריון. כיום הגישה שונה ובמידה ונערכים להריון באמצעות טיפול מתאים ומעקב מתאים של רופא/ה זאבת ורופא/ת נשים (הריון בסיכון) המתמקצעים בתחום זה מרבית חולות הזאבת יכולות להרות ולהקים משפחה בהתאם לרצונן. עם זאת חשוב מאוד לתכנן הריון שכזה בקפידה ובפרט כאשר הזאבת מערבת את הכליה, ווכך לאפשר טיפול תרופתי אשר מתאים לאם ולמהלך ההריון.הוסף תגובה
-
מרים:
מרים 22/04/2018 | 10:40לבת שלי בת ה 17 יש לופוס עם חלבון בשתן. האם היא תוכל להכנס להריון ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אבחון וטיפול בלופוס
פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/04/2018 | 10:56שלום ענת, לופוס (זאבת) היא מחלה היכולה לערב איברים שונים (למעשה כל איבר מהשיער ועד קצות האצבעות) והיא גם תתתבטא באופן שונה לגמרי בין חולה לחולה. בכדי לאבחן לופוס צריך לאפיין את התלונות (בבדיקת החולה, וסיפורו), ובמקביל לבצע בירור מעבדתי (בדיקות דם ושתן) ולעיתים גם בדיקות נוספות אשר יאשרו את האבחנה. אבחון שכזה נכון שיבוצע על ידי רופא המומחה לטיפול במחלה זו . הטיפול בזאבת מותאם לכל חולה באופן אישי על פי האיברים המעורבים ועל פי חומרת המחלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שם
מערכת אינפומד 18/04/2018 | 10:47שמי ענתהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטרת בשיער הפנים
-
בדיקות קשורות
-
מיפוי כליות
-
בדיקת מאזן pH (חומצה בסיס)
-
תרופות קשורות
-
דפראסירוקס
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
מונחים קשורים
-
אלבומינוריה
-
אבחון (דיאגנוזה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב