פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 9

-
זה נשמע מסוכן או זה יכול להיות קשור למצב חניכיים או שיניים?
Noy 27/09/2024 | 12:16סיבת מעקב: מעקב אחר קשריות בבלוטת התריס. בלוטת המגן: בלוטת המגן לא מוגדלת. מרקם לא מספיק אחיד בשתי האונות. מימין ללא עדות לממצא פוקאלי. איסטמוס לא מעובה ימינה מקו האמצע בתוך האיסטמוס קשרית מוארכת בגודל 0.2×0.6 ס"מ, משמאל על רקע מרקם לא אחיד מספר קשריות היפואקוגניות זעירות בגודל עד 0.2 ס"מ. פאראתיירואיד: מימין לא הודגמו בלוטות פאראתיירואיד מוגדלות. משמאל בסמוך לקצה התחתון של האונה שתי קשריות היפואקוגניות בגודל עד 0.6 ס"מ - יתכן קשרי לימפה. בלוטות רוק: מצד ימין-. פרוטיס: הודגם קשר לימפה בגודל 0.7 ס"מ פרט לכך מרקם תקין. תת לסתית הדגמה תקינה מצד שמאל- פרוטיס הודגם קשר לימפה בגודל 0.7 ס"מ פרט לכך מרקם תקין. תת לסתית הדגמה תקינה. רקמות רכות: משמאל באזור תת לסתי בלוטות לימפה בגודל עד 0.6×2.2 ס"מ מצד ימין: הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. סיכום: כמתואר. עשיתי אתמול אחרי הבדיקה הזו ספירת דם מלאה יצאה תקינה לגמרי, בת 43 בריאה באופן כללי ללא תרופות. ברקע יש לי השימוטו קל וטיפה תת פעילות בלוטת התריס חריגה קלה. הבלוטה התת לסתית 0.6×2.2 משמאל לא חשודה בקטע לימפומה או משהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בלוטות לימפה צוואריות - למה ומה עושים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/10/2024 | 16:16שלום נוי בלוטות לימפה צוואריות הן ממצא שכיח מאוד ברוב המקרים שפיר ולא מסוכן כדי לקבוע האם צריך לעשות משהו בענין - צריך אפיון של מראה הבלוטה בבדיקת הסונר (אולטראסאונד) - במקרה הזה אין פירוט ברור של מבנה תקין - אבל אני "מנחשת" שלכך היתה הכוונה. מה עושים במקרה הזה קודם כן ניגשים לרופא משפחה ובודקים גורמים אחרים לבלוטות לימפה מוגדלות - דלקת גרון, זיהומים בשיניים, זיהומים וירלים ועוד ועוד בדיקות דם מקיפות - שעוזרות להבין למה יש בלוטות ואם בכלל יש סיבה לדאגה אם נמצא גורם אחר בדרך כלל זה מספק במידה ויש ספק אנחנו חוזרים על הסונר ו/או נותנים קורס קצר של אנטיביויטקה ואז חוזרים על הסונר. ורק אם הבלוטות לא נעלמות ו/או משנות את המראה ו/או יש בדיקות לא תקינות אנחנו מתקדמים לבירור נוסף אז השורה התחתונה - לפנות לרופא משפחה להמשך בירור ומעקב נ.ב. - גם רופא האנדוקרינולוג (בשל מחלת התירואיד) ו/או רופא א.א.ג בקופת החולים יוכל לתת לך מענה במידה ועדין יש חשש.הוסף תגובה
-
-
ירידות שמיעה אוטואימוניות
דוד 30/09/2024 | 01:20היי שואל פה בהמשך לשאלתי על ירידות שמיעה אוטואימוניות האם את מכירה רופאים שמומחים בתחום חוץ ממך? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ירידה אוטואימונית בשמיעה
פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/10/2024 | 16:11שלום דוד בהחלט - אין שום נושא ברפואה שיש רק רופא או רופאה אחת שמבינים בתחום . אבל בפורום הזה אני לא נותנת המלצות שמיות מי טוב יותר ומי טוב פחות.הוסף תגובה
-
-
לופוס בלי תסמינים
סמית 25/09/2024 | 15:43שלום, אני בת 56 ולפני שנה נמצאתי חיובית לאפלה וגם ללופוס בבדיקות דם, הראומוטולוג אמר לי שהתוצאה בבדיקות ANA גבוליות ועל כן אני צריכה להיות במעקב. בשבוע האחרון אחרי שעשיתי בדיקות מקיפות למעקב, נאמר לי שיש לי לופוס, הרופאה רשמה לי פלאקווניל פעמיים ביום. בעלון התרופה הבנתי שיש לה המון תופעות לוואי ושצריך להיות במעקב אחרי טיפול ממושך, ממש נבהלתי . אין לי כרגע תסמינים שמאפיינים את המחלה, יש לי כאבים קלים במפרקים לפעמים ובלי נפיחות, אין לי פריחות בעור, לא נושר לי השיער, אין לי פצעים בפה, אני לא עייפות כרונית וכו'... השאלה האם בכל זאת לקחת את התרופה למרות שאין לי תסמינים? דרך אגב בדיקת השתן היתה תקינה. ה - CRP הוא 1.1, 6.ASCA IgG - 31 DNA ds Ab <15 DNA ds Ab IF - 1:40 BETA 2 Glycoprotein - 42 BETA 2 Glycoprotein 1 IgG - 157 Cardiolipin IgM Ab - 28.5 Cardiolipin IgG Ab - 109.3 אשמח לקבל חוות דעת נוספת האם הכרחי לי להתחיל ליטול את פלאקווניל. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לופוס בלי תסמינים - האם לקחת טיפול ?
פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/10/2024 | 16:10שלום סמית זו שאלה מצוינת, ולא כל כך קלה למענה - ובכל זאת אנסה להבהיר א. ניתן להגדיר לופוס כמחלה פעילה , וגם מצב המכונה פרה-לופוס (שלב מקדים למחלה, בדרך כלל עם בדיקות מעבדה בלבד/בעיקר) ב. במידה והוגדר לופוס פעיל - הטיפול הכרחי. במידה והוגדר מצב מקדים - גם אז אנחנו נמליץ במקרים רבים לקחת טיפול מניעתי למשל פלקוויניל, או אספירין בכדי למנוע התקדמות למחלה פעילה. לטיפול מניעתי כמו לכל טיפול עלולות להיות תופעות לוואי - אבל !!! ההחלטה לתת טיפול מניעתי אומרת שבוצעה הערכה מקיפה והסיכוי למנוע - גדול יותר מהסיכון לתופעות לוואי . ולגביך באופן אישי ? הנתונים הללו בהחלט מעלים חשד לפרה-לופוס אבל הם אינם מספיקים וכמובן שסט אחד של בדיקות אינו מספק . יש גם לבדוק בדיקות נוספות וגם להעריך האם יש גורמים אחרים לבדיקות הללו - ואז להגיע להחלטה האם נדרש טיפול מניעתי בעבורך . ולמה כל זה חשוב ... בעיקר כיוון שהטיפול ה"מניעתי" הוא למעשה לתקופה מאוד מאוד ארוכה - זו המשמעות של מניעה וכמובן שלכל טיפול יתכנו תופעות לוואי ולכן ההחלטה אינה יכולה להיעשות בפורום , אלא רק בבדיקה מקיפה של מומחה ללופוס. מקווה שזה עוזר לך להחליט ואם עדין יש התלבטות שווה להגיע למומחית לזאבת להערכה נוספת לפני החלטה.הוסף תגובה
-
-
בדיקת נוגדנים
אודליה 05/09/2024 | 15:41שלום אני מחלימה מסרטן השד,עברתי טיפולים. נשלחתי לבדיקות וייצא לי ANA TITR 1;60 ANA PATTERN - HOMOG ANA PROFILE - נגטיב אני מאוד רוצה לדעת מזה אומר? יש לי מחלה אוטואימונית בגוף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בהמשך לתגובתך
אודליה 23/09/2024 | 20:05הרופאה רמטלוגית ביקשה בדיקות אלו כי התלוננתי על כאבי מפרקים בעצמות ובגב היא ביקשה שעם התוצאות אגיע לרופא משפחה והיא סיימה את הטיפול בי, כי אין לי בעיה רמטלוגית. אני עדין לחוצה כי התוצאה חיובית ואז נשלחתי לעוד בדיקות שיצאו ערכים חיובי-נמוך השאלה מזה אומר? רופא משפחה אמר שאין לזה משמעות אם אין לזה משמעות למה זה לא ייצא נגטיב (שלילי?)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נוגדנים עצמיים ומחלת סרטן.
פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/09/2024 | 21:06שלום אודליה בדיקת ANA - נמצאת חיובית ב 5-15% מכלל האוכלוסיה (אנשים בריאים) כתלות בגיל (לא ציינת את גילך) וכתלות במחלות נוספות. אז רק ANA חיובי לא אומר שיש לך מחלה אוטואימונית. במקרה שלך חשוב להדגיש כי מחלות גידוליות עוד מעלות את הסיכון להופעת נוגדנים עצמיים - גם בלי מחלה אוטואימונית - שוב "צפירת הרגעה" - כאמור ברוב המקרים זה ממצא מעבדתי ולא בהכרח " יש לך מחלה אוטואימונית בגוף". עם זאת השאלה העיקרית היא מדוע הבדיקה בוצעה ? במידה והיא בוצעה כי יש לך תלונות/ תסמינים / תחלואה אימונית - צריך להשלים בירור אוטואימוני אשר יאפשר אבחון וטיפול.הוסף תגובה
-
-
מיואש מהמערכת הרפואית
טל 10/09/2024 | 16:08שלום, אני סובל מחחלה סיסטמית גרנולומטית ב4 שנים האחרונות עם CRP גבוה, מדדי דלקת גבוהים, חום ירידות בשמיעה , תפקודי כבד גבוהים ועוד ב4 חודשים האחרונים התחלתי טיפול ברמסימה שטיפל היטב במדדי הדלקת ותפקודי הכבד אך לא בבעיות הנוירולוגיות נראה אפילו שהן החמירו והירידות בשמיעה לא עוצרות. בשיחות עם הרופאים הם לא מוכנים להחליף את הטיפול מכיוון שהוא ״עובד״ למרות שההרגשה שלי שונה לחלוטין מלבד העייפות שהשתפרה והחום שנעלם. לטענתם אין במה להיאחז (אין משהו אובייקטיבי) כדי להחליף טיפול. התייאשתי מהמערכת הזו, בסופו של דבר אני לא מרגיש טוב מה את מציעה לעשות. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יאוש - או התאמת ציפיות
פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/09/2024 | 20:59שלום טל, התסכול שלך מאוד ברור. זה "סוד" ידוע וגלוי שסדר העדיפויות שונה לעיתים בין המטפל למטופל - ולהתייאש - לא עוזר. על פניו נשמע שהטיפול ברמסימה יעיל - אך רק לתסמינים מסויימים - ולאו דווקא לאלה המפריעים לך במיוחד. מה עושים במצב כזה ? א. מפרקים את הבעיה לגורמים - למשל כל תסמין בנפרד - דוגמת "ירידה בשמיעה" מול תפקודי כבד מול מדדי דלקת. ב. מקיימים התייעצות נוספת / או מקבלים חוו"ד נוספת - בכדי לתאם ציפיות - כפי שאתה מתאר הטיפול סייע לכבד ולמדדי הדלקת אבל לא לשמיעה - השאלה האם ה"ירידה בשמיעה" הפיכה ? אנחנו מטפלים בחולים רבים הסובלים מירידה בשמיעה בשל מחלות אימונולוגיות - זה לעיתים קרובות מאבק ממושך ולא פשוט. בכל מטופל צריך להבין קודם כל האם הפגיעה בשמיעה אימונית ? והאם היא הפיכה (כלומר שאפשר לשפר את השמיעה עם תרופות) - במקרה כזה יש מספר קווי טיפול שיכולים לסייע לשמיעה. במצבים בהם הפגיעה בשמיעה אינה הפיכה - יש כיום אמצעי שמע מצויניים שיכולים לסייע.הוסף תגובה
-
-
לופוס והגדלת חזה
מירה 19/09/2024 | 03:32אני סובלת ממחלת לופוס מערכתית שהיא נמצאת ברמיסייה מזה שנים רבות, מטופלת בפלקויניל קבוע . מעוניינת לעבור הגדלת חזה , האם יש מניעה ? האם הגדלה בשומן עצמי במצב שלי יכול להיות בטוח יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחלות אוטואימוניות וניתוח להגדלת חזה
פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/09/2024 | 20:49שלום מירה ניתוחים להגדלת חזה מבוצעים באופן מאוד שכיח ובטוח. עם זאת בעשורים האחרונים דווחו תופעות לוואי (נדירות, ובכל זאת...) חלקן "אוטואימוניות" באופיין אשר יוחסו למשתלים השונים המכילים סיליקון . אז מה עושים ? ובפרט עם תופעות לוואי נדירות ? א. את צריכה לקבל מידע מלא הנוגע אליך באופן אישי - מהפלסטיקאי האמור לבצע את הניתוח - ובהקשר זה כמובן ששימוש בשומן עצמי מפחית את הסיכון בחשיפה למשתלים. ב. מידע אישי מלא מרופא/ת הלופוס המלווה אותך - כולל הסיכון והטיפול אשר יכול לסייע. בסופו של יום זו החלטה של כל מטופלת - בהתאם לסדרי העדיפות של כל אחת.הוסף תגובה
-
-
כאב שיניים ומחלה אימונית
משה 13/09/2024 | 14:48שלום, האם מחלות אימוניות יכולות לגרום לכאבי שיניים? יש לי הרבה פעמים כאב שיניים בעיקר בשמאל למעלה שבא והולך הייתי אצל רופא שיניים עשו גם צילום פנורמי ולא רואה כלום רציתי לדעת אם זה יכול להיות קשור לקרוהןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כאבי שיניים סינוסיטיס
משה 20/09/2024 | 16:51מוסיף ואומר שרופאי אאג לא ראו כלום בצילומי CT וMRI ולא בבדיקה אבל זה ממש מרגיש כמו סינוסיטיס כבר שנה האם יכול להיות אוטואימוני?הוסף תגובה
-
-
צלקות דיסקואידים עקב לופוס עורי - האם לייזר עוזר והאם מתטרוקסט מתאים לעצור את הכתמיםלכתמים
נעמי 02/09/2024 | 20:54שלום אני סובלת מלופוס עורי (לא מערכתי) כשנתיים נוטלת, פלאקווניל, סאפנלו, (בעבר לקחתי בנליסטה שלא עזר) כרגע התחלתי ליטול פעם בשבוע MTX יש לי צלקות דיסקואידיות במצח וברכות. א.האם התרופה MTX יכולה לסייע במניעת כתמים נוספים והאם מתאים ללופוס עורי בלבד? ב. האם טיפול במכשירי לייזר או IPL יכולים להעלים או להבהיר את הכתמים שנגרמו לי וכתמים חדשים שנוצרים עדיין ?!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לופוס של העור וטיפול מערכתי
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/09/2024 | 19:32שלום אודליה הטיפול שאת מקבלת הוא טיפול הולך לזאבת מערכתית ועורית קשה - וכן שלושת התרופות פלקוויניל, ספנלו וMTX יכולים לעזור בלעצור את המחלה ולמנוע הופעה של נגעים חדשים לגבי צלקות ופגמים - בחלקם ניתן לטפל אך לא בכולם, בכדי להעריך האם יש מקום לטיפול בלייזר או אחר - צריך לראות את הנגעים ולכן לא אוכל לסיייע בפורום הזה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם מומח/ית לופוס לפני התערבות אסטתית.הוסף תגובה
-
-
הריון ופרדינזון
שחף 06/09/2024 | 13:31שלום רב, אני בטיפולי פוריות, גיליתי היום שאני בהריון. אני לוקחת פרדינזון 20 מג. לא מאובחנת עם שום דבר, אבל מערכת חיסון לא תקינה, אנא חיובי ומשלים c3 מעט נמוך. היום בהיסח דעת לקחתי 3 כדורים של 5 מג פרדינזון, במקום 4. אחרי 3 שעות הבנתי שטעיתי במינון ולקחתי כדור נוסף. האם זה יכול לפגוע לי בהריון שהוא ממש ראשוני? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרדניזון והריון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/09/2024 | 19:29שלום שחף לא הבנתי מדוע את לוקחת סטרואידים אבל התשובה פשוטה לגבי נטילת מינון של 20 מג ליום (אין בעיה לפצל את המינון ולקחת 15 ועוד 5 ) אבל ... למה את מקבלת כזה מינון - מסיבות הריוניות ? או אחרות ? הטיפול לא יפגע בהריון אבל סטרואידים במינון הזה מחייבים "סיבה טובה" בשבילך. אם יש ספק ממליצה להתייעץ עם מומחה לזאבת והריוןהוסף תגובה
-
-
חשד ללופוס אנטיקואגולנט
סתוונית 01/09/2024 | 22:59בעקבות פקקת ורידים בשוק שמאל, בקרבה לוריד הפופליטאלי. טופל כמו dvt. )לוקסן, ואחר כך אלוויקיס בבדיקה נמצא: inr- 0.95 ptt-35.60 pt%-103 lac-1.78 האם יש לי את התסמונת? מה דרכי הטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת LAC - מה זה ומה זה אומר
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/09/2024 | 19:27שלום סתוונית בדיקת LAC - היא בדיקה מורכבת הבוחנת את קרישיות הדם בשתי שיטות ,התוצאה המשמעותית היא היחס בין השיטות . כדי לבחון האם הבדיקה חיובית כלומר יש נוגדנים או שלילית (אין נוגדנים) צריכים את כל הנתונים המופיעים בבדיקה כולל גבולות התקין. במידה ובדיקת LAC היא חיובית (כלומר יש נוגדנים עצמיים מסוג APLA ) זה קובע משך הטיפול וסוג הטיפול במדללי דם ולכן בדיקה זו חיונית.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
בדיקות קשורות
-
ספירת דם
-
חלבון CRP
-
המאגלוטינינים בקור
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אדנ-
-
אדניטיס
-
אגאר

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב