פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 7

-
גיליאן ברה
ליאת 28/10/2024 | 12:15משוקמת מגיליאן ברה שהוגדר כחמור שיתוק מלא מלבד קנה הנשימה. להבנתי יש בעיה עם טיפולים מסויימים כגון בוטוקס. האם יש סיכון בעשיית החלקה משקמת בשיער?להבנתי ההחלקה עובדת על קראטין וכל מיני חומצות אמינו ומה לגבי הזרקת חומצה היאלרונית ? האם יש סיכון? ומה לגבי מריחת חומצה היאלרונית ( בקרמים וכו..)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גיליאן ברה - וטיפולים קוסמטיים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 31/10/2024 | 10:29שלום ליאת גיליאן ברה היא מחלה אוטואימונית במקרים רבים תגובתית לתגר זיהומי. בכדי לתת לך תשובה צריך כמובן להכיר אותך, לדעת מה היה הגורם המשוער להתלקחות המחלה וכמובן מה מצבך היום - האם את מקבלת טיפול. ובכל זאת ברוב המקרים הטיפול בבוטוקס אפשרי טיפול טופיקלי (קרמים) - בדרך כלל אין מניעה לגבי הזרקות חומצות - יתכנו תגובות אימוניות - בשכיחות נמוכה - מחייב הערכה אישית בעבורך . החלקות שיער - בטכניקות מסוימות נצפו תופעות לוואי בעיקר כלייתיות - אך ניתן לשקול זאת שוב - בהתייעצות אישית עם רופאייך. מקווה שזה עוזרהוסף תגובה
-
-
Sle , הריון ובעיות שיליה ?
עדי 24/10/2024 | 18:57שלום פרופ' אגמון, אז אחריי שקט ארוך במהלך ההריון מהלופוס . בשבוע אחרון (ואני בשבוע 24), התפרצה לי פריחה משמעותית וכואבת. מה עושים בהריון ? זה קורה במקביל לכך יש שהעובר שלנו נחשד ל- iugr וזרימות פתולוגיות. שאלותי- א. מה אפשר לעשות ? , ב. האם יש קשר בין הדברים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה, לעשות כל מה שצריך.
עדי 25/10/2024 | 08:44שלום פרופ' , תודה על המענה. כתבת לעשות כל מה שצריך, אבל ,כן. אני נוטלת טיפול- קלקסן, אספירין, פלקווניל וציקלוספרין ופרדניזון ועדיין נתקלת כרגע במהלך ההריון ב-חשד.להיפרדות שליה הידוע משבוע 16, ועכשיו iugr. איזה טיפול נוסף ? או מה אפשר לשפר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הריון, שליה וזאבת
פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/10/2024 | 08:06שלום עדי יש כמובן הרבה סיבות לתפרחות במהלך הריון - אבל בהחלט צריך לשלול שזו התלקחות של זאבת - חשוב לציין כי יש טיפול לתפרחות בהריון בכלל ולזאבת עורית בהריון בפרט. בהתאם יש סיבות שונות ל IUGR בהריון - אך זאבת בהחלט יכולה להשפיע על כך - וזה בהחלט מחייב מעקב במרכז שיש בו מראה משולבת ל זאבת והריון בסיכון - בכדי לתת את המענה המתאים אז לשאלותייך יש מה לעשות וכן יתכן קשר בין הדברים עוד מילה אחת אישית - עברתי עם מאות חולות שלי מצבים כאלה ולמרות הקשיים במהלך ההריון - הן הלכו הביתה ב"ידיים מלאות" אז ... לעשות כל מה שצריך ולשמור על גישה חיובית זה בדרך כלל מצליח.הוסף תגובה
-
-
ירידות שמיעה אוטואימוניות שלא מגיבות לסטרואידים
דוד 23/10/2024 | 16:02היי, דוד 29 אבחנו אותי עם ירידות שמיעה אוטואימוניות עקב ירידה שמיעה תחושתית עצבית פרוגרסיבית בתדרים גבוהים ב2 האוזניים שהגיבה לסטוראידים לפעמים ועכשיו כעבור 3 שנים לא מגיבה בכלל. כידוע לי בירידות שמיעה אוטואימוניות מטפלים בסטרואידים ואם המטופל איני מגיב מנסים בולמי IL1 האם בנוסף לבולמי IL1 נותנים סטרואידים על מנת לנסות לשפר את השמיעה או שנותנים בולמי IL1 בלבד? בנוסף לזה האם בעיות באף (מרגיש עם גודש) או אוזן תיכונה כמו Eustchain tube dysfunction יכולות להיגרם עקב המחלה האימונית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ירידת שמיעה אוטואימונית
פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/10/2024 | 08:02שלום דוד ראשית חשוב לציין כי המידע הקיים על ירידה בשמיעה אוטואימונית מוגבל - ולכן נדרש מעקב במרכז שיש לו נסיון בתחום התיאור של מצבך אכן עשוי להתאים לפגיעה אוטואימונית - זו תגיע לטיפול רק במידה והיא "פעילה" אנו נותנים בולמי IL-1 ללא סטרואידים ברוב המקרים. חשוב מאוד לטפל בגודש באף - ויש לכך מספר קווי טיפול - ממליצה להגיע למרכז שגם מתמקצע באלרגיההוסף תגובה
-
-
בהמשך לשאלת הסינוסיטיס האימוני (לת)
אבי 23/10/2024 | 15:59שלום פרופסור אגמון, בהמשך לשאלה ששאלתי לגבי סינוסיטיס אימוני במה הכוונה בתשובתך שעל הראומטולוג להטיב את הטיפול? האם הכוונה להחליף טיפול ביולוגי על מנת שיעזור גם בשאר התסמינים? סטרואידים לא עוזרים לי כללהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לופוס ותחלואיה ...
עדי 19/10/2024 | 19:46שלום פרופ'אגמון, אני מאובחנת בלופוס א. בהריון יחסית, שקט אצלי ,מה החשש שיקרה אחריי ההריון ? ב. האם בהכרח מטופל המאובחן בלופוס (מע' חיסןנית חלשה ) יחלה יותר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לופוס ... אחרי הריון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/10/2024 | 18:09שלום עדי שמחה לשמוע ש "שקט אצלך" ואכן כשליש מהנשים אפילו יחוו "שיפור" במצבן במהלך ההריון . אז מה כן צריך לדעת / לקחת בחשבון =משכב הלידה (6 שבועות ולעיתים כמה חודשים לאחר הלידה) היא תקופה סוערת לכל אישה - עם שינויים הורמונלים משמעותיים , חוסר שינה, ועוד ועוד.... - לחולות לופוס התקופה הזו רגישה במיוחד וחשוב לשים לב לסימנים/שינויים, לעקוב אחר בדיקות דם פעם ב 1-3 חודשים וכך לצלוח את ה"סערה ההורמונלית" - -- מספר חודשים המצב נרגע . מה לגבי זיהומים - אז ממש אין הכרח שמטופל/ת עם לופוס תחלה יותר בכלל, ובהריון בפרט . מה חשוב לדעת לחולי לופוס אין מערכת חיסון "חלשה" היא למעשה עובדת יותר מדי "חזק מדי ולא נכון" - ונכון אולי להגיד שהיא "לא מאוזנת" . חולות זאבת רבות מקבלות טיפול ש"מדכא את מערכת החיסון" כיוון שהיא עובדת "יותר מדי" וזה הכרחי כדי לשלוט במחלה - במקרים הללו יש באמת קצת יותר סיכון לזיהומים בכלל, וזיהומים מסויימים בפרט. מה צריך לעשות - ראשית זה מאוד אישי - כל מטופל/ת שונה וגם כל אחד מקבל טיפול שונה - ולכן אין תשובה נכונה לכולם - אבל נכון לדעת (כל אחד מרופא/ת הלופוס) האם יש סיכונים מיוחדים ואיך להמנע מהם . אתן רק דוגמא אחת ישנם טיפולים המעלים סיכון לזיהום ספציפי - למשל לשלבקת חוגרת - במקרה הזה נכון להתחסן לשלבקת לפני קבלת הטיפול המסוים. חשוב לשמור על אורח חיים בריא. - תזונה, משקל, ללא עישון וכו וחשוב להיות במעקב .... חג שמח.הוסף תגובה
-
-
סינוסיטיס אימוני מה זה הדבר הזה?
אבי 14/10/2024 | 00:42שלום פרופסור אגמון, אני סובל מתסמינים של סינוסיטיס ללא סינוסיטיס שנראה לעין כבר שנתיים. כאבי ראש במצח, אף סתום, לחץ באוזניים ובעיניים, כאבי פנים, נזלת אחורית בלתי פוסקת ועוד. רופאי אאג לא מצליחים לראות שום מידע לגבי סינוסיטיס גם בצילומים אבל בסופו של דבר כן יש המון נזלת במציאות. האם יתכן שזה אימוני? רופא אאג ניסה לתת לי סינגולר וטלפסט למשך חודש אבל לא עזר בכלל. סטרואידים (60 מג לשבוע וירידה) עזר ליומיים בערך והכל חזר. עשו לי תבחין עור לנשפים יצא שלילי לחלוטין אמרו שאפשר לנסות RAST? אני אישית לא בטוח שזו אלרגיה בכלל. איך כדאי להתקדם מכאן? לאן עלי לפנות? כבר ראיתי מעל 20 רופאי אאג ללא תשובות .סבל יומיומי לא יודע האם זה אימוני, חיידקי, אלרגיה ברקע מחלה גרנולמטותית לא ידועה (גרנולות ללא נמק בכבד ובמעיים ואולי בעוד מקומות) מטופל ברמייקיד 9 חודשים מדדי דלקת תקינים אבל לא שיפר את הסינוסיטיס בכלל, לא ניסו אנטיביוטיקה בשום שלב. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה
אבי 16/10/2024 | 15:14תודה שאת אומרת להטייב את הטיפול את מתכוונת לנסות טיפול ביולוגי שונה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה סינוסיטיס ומחלה גרנולומטוטית
פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/10/2024 | 12:36שלום אבי אכן סביר שהסינוסיטיס שלך קשורה למחלה האימונית שלך - ואכן על פי התיאור והעדר תגובה לטיפול באלרגיה - סביר שאין מדובר באלרגיה בולמי TNF (כמו רמיקייד) עשויים לסייע לחלק מהתסמינים של המחלה אך לא בהכרח לכל התסמינים. אני מציעה שתגיע לייעוץ אוטואימוני/אימוני - לנסות להתאים/לטייב את הטיפול כך שיסייע למרכיבים השונים של המחלה .הוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי אורח חיים ועייפות
לילי 15/10/2024 | 07:45שלום רב פרופסורית יקרה לפני כשנה אובחנתי באפלה APLA בעקבות הכחלה של כפות רגליים, פריחה של כתמים סגולים על הגפיים ובדיקות דם. אין לי תרופה קבועה רק זריקה לפני טיסה בנוסף אני סופחת מתחושה לא טובה ופריחה אדומה בשמש (עם כובע וקרם הגנה ולא בשעות החמות) וANA1:160 אבל c3 c4 ושאר הבדיקות תקינות. לא אובחנתי רשמית ללופוס אבל הרופאה אמרה לי שמחצית מהרופאים בטח היו מאבחנים אותי בלופוס התסמין שהכי קשה לי מלבד הקור זה עייפות ונפיחות וכאב של האצבעות העייפות קשה ואני מסוגלת רק לעבוד יומיים בשבוע(לא הוצאתי נכות או משהו כזה פשוט עובדת חלקית). אני לא ישנה פשוט הגוף תשוש. אני אוכלת בריא אבל יורדת במשקל ומתעמלת התעמלות קלה. 1. האם יש דיאטה או טיפול אלטרנטיבי או טיפול בתא לחץ או כל דבר אחר שעשוי לעזור לי עם העייפות או בכלל? 2. עדיין יש לי וסת, אבל כשתגמר האם יש מניעה לקחת הורמונים בגיל המעבר? 3. האם ניתן לעשות טיפול אונליין בתשלום אצל ראומטולוג כיון שאני גרה בחו״ל? 4. האם יש משהו אחר שעשוי לעזור בכאב באצבעות? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עייפות , נפיחות באצבעות - ותחלואה אוטואימונית
פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/10/2024 | 12:42שלום לילי התלונות אשר תארת שכיחות מאוד בקרב המטופלות שלי, ואכן פעמים רבות הן "ביטוי" לתחלואה האוטואימונית - ויש מקום לטיפול למרות שהמשלים תקין.... זהו מצב לא נדיר שבו הרופא/ה "רגוע/ה" כיוון שאין סכנה אבל החולה סובלת - ובעיני צריך ונכון למצוא דרכים להקל על הסבל גם אם אין "סכנה או מחלה סוערת". חשוב כמובן לדעת שהתסמינים יכולים להיות ביטוי להפסקת המחזור, שינויים הורמונלים ומטבולים וכל אלה צריכים להבדק לפני שמחליטים מה לעשות. ואז כן - דיאטה יכולה לפעמים לסייע - אבל צריך להשלים הערכה (גם תוספת ויטמינים) אינני יכולה להתייחס לתא לחץ כיוון שאינני חושבת שיש מידע סגולי בענין זה. כן , יש בעיה עם הורמונים לגיל המעבר, אבל יש פתרונים אחרים גם לחולות עם APLA וכן - בהחלט אפשר לעשות ייעוץ אונליין - אבל .... הרבה פעמים גם הבדיקה הגופנית חשובה - אז, אולי נכון להתייעץ עם רופא במקום מגורייך או לתזמן ייעוץ מקצועי בעת ביקור בישראל (במקרה זה כדאי לקיים ייעוץ טלפוני מקדים כדי להגיע עם כל הבדיקות ) בסופו של יום אם לא ניתן להגיע לארץ - מסתפקים בהכי טוב שאפשר - גם באופן דיגיטלי. חג שמח.הוסף תגובה
-
-
האם הבדיקות האלו בהכרח מעידות על לופוס?
אני 10/10/2024 | 21:36היי, מפחדת בעקבות תוצאות של בדיקות דם אשמח לתשובה מהירה עד כמה שניתן Ana multiplex - positive anti ds dna positive 21 כל השאר - תקינות האם זה מעיד בהכרח על לופוס? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות ולופוס (בדגש על מערכת המולטיפלקס)
פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/10/2024 | 21:55שלום לך , לא . שום בדיקה אחת לא "מעידה בהכרח" על שום מחלה. בדיקות הן כלי עזר כדי לאבחן מחלות, ובדיקת ANA יכולה להיות חיובית גם אצל אנשים בריאים לחלוטין. נקודה נוספת היא מערכת המולטיפלקס - מערכת יעילה מאוד לבדיקת סקר - במידה ויש חשש של ממש צריכים בדיקת "אימות" כדי לאשש שהבדיקה אכן חיובית (וגם אז כאמור זו רק בדיקה) אז מה עושים א. נושמים לרווחה ב. פונים למומחה למחלות אוטואימוניות בכדי להשלים הערכה מקווה שזה עוזרהוסף תגובה
-
-
אלרגיה בעיכוב
משה 13/10/2024 | 20:08שלום האם אלרגיה יכול להיות עם delay? הכוונה שלי לדוגמה יש אדם שאלרגי לבננה והוא אכל בננה האם האלרגיה יכולה להתרחש יום יומיים אחרי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלרגיה בעיכוב
פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/10/2024 | 21:52שלום משה הפורום הזה למחלות אוטואימוניות .... ובכל זאת כן יכולה להיות אלרגיה אשר תופיע יום או יומיים אחרי חשיפה לגורם אלרגני - עם זאת במרבית המקרים אלרגיה למזון היא מיידית ותופיע תוך מספר דקות ועד שעתייםהוסף תגובה
-
-
אלרגיה ובדיקות תקינות
נדיר 22/09/2024 | 09:54שלום, יש לי את כל התסמינים כמעט של אלרגיה אבל כל הבדיקות אלרגיה תקינות הביאו לי טלפסט וסינגולייר לחודש ולא עשה כלום איך את ממליצה להתקדם באבחון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלרגיה ובדיקות תקינות
פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/10/2024 | 16:32שלום נדיר זה פורום למחלות אוטואימוניות ולא לאלרגיה בהחלט יתכן שתהא אלרגיה עם "בדיקות תקינות" אך לא ברור "איזה אלרגיה" (יש סוגים רבים) וגם לא איזה בדיקות (גם כאלה יש רבות) מציעה שתגיעי למומחה אלרגיה ו/או מרכז לבירור אלרגיה להערכה אחרי הנסיון הטיפולי בטלפסט וסינגולייר שלא הצליחה וביחד תפצחו את הבעיה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטרת בשיער הפנים
-
בדיקות קשורות
-
אנטיגן גלקטומנן של אספרגילוזיס
-
תבחין מימן בנשיפה
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אבעבועות רוח
-
אדניטיס

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב