פורום נוירואופטלמולוגיה ילדים

-
Sunset eyes עם ניסטגמוס (לת)
הורה 23/12/2024 | 09:34שלום, תינוק עם עיניים שמסתכלות למטה רוב הזמן מלידה. היום בן חודש וכאשר מרים ראש או יונק העיניים נראות במנח תקין. בנוסף לכך כאשר הוא עם מבט כלפי מטה( סנסט) יש ריצוד לעיתים כלפי מעלה. היינו אצל רופא עיניים והוא קבע ניסטגמוס עם עיני סנסט. ראש בגודל תקין, התנהגות תקינה, חיוך ראשון בערות בגיל חודש. אולטרסאונד מוח בימים הקרובים. למה לצפות? האם תופעות כאלה בהכרח מעידות על השפעה לכל החיים? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שאלה לפרופסור גולדנברג
שלומית 03/08/2024 | 19:13שלום לך בהמשך לתשובתך האם לדעתך קיים בכלל סיכון לפגיעה פיזית בעצב או בסעיפי עצבים בהזרקת בוטוקס קרוב לעין? ואם כן האם ניתן לטיפול. המון תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פגיעה ברקמה מהבוטוקס
שלומית 06/08/2024 | 00:02בתשובתך הקודמת כתוב שתתיכן פגיעה ברקמה. לא מהחומר עצמו. הכוונה לפגיעה מהמחט? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה הזרקת בוטוקס
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 04/08/2024 | 22:44ראי תשובתי הקודמת.הוסף תגובה
-
-
בדיקות עיניים
לין נחמיאס 18/07/2024 | 13:49שלום ד״ר הבת שלי בת 17 יש לה פסאודטומור צרברי היא עשתה Oct ושדה ראייה רציתי לדעת מה התוצאות אומרות והאם זה התוצאות יכולות להיות קשורות לפפילאדמה והאם המיקרון תקין?תודה רבה🙏🏻 ואשמח לדעת מה את חושבת על סטנט ורידי לטיפול ביתר לחץ תוך גולגולתי Oct עין ימין: איכות הבדיקה טובה עובי הממוצע של הRNFL בגדר הנורמה פרט להרמה של חלק מהרביע התחתון צורת הדבשת הכפולה שמורה. הממוצע הנמדד:112 מיקרון עין שמאל: איכות הבדיקה טובה עובי ממוצע של RNFL בגדר הנורמה צורת הדבשת הכפולה שמורה הממוצע הנמדד:110 מיקרון שדה ראייה: עין ימין: אמינות טובה חסרים באזור הקשת העליונה ובאזור הקשת התחתונה עין שמאל: אמינות טובה צמצום עליון קלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לחץ תוך גולגלתי מוגבר ללא ממצא תופס מקום
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 24/07/2024 | 23:36עפר כאשר יש לחץ תוך גולגלתי מוגבר יש פפילאדמה, בצקת של עצבי ראיה. לאורך זמן יתכן פגיעה בתפקודי עצב הראיה, כולל בחדות ראיה, ראית צבעים ושדה ראיה. במקרה של בתך דרוש מעקב רופא , שישווה את תוצאות הOCT ושדה ראיה ויראה אם יש הדרדרות לעומת בדיקות קודמות. באופן כללי נתן לומר שמדדי העצב נראים בגדר התקין, וסמטרים. לגבי הטיפול בPTC יתכן הורדה במשקל, התעמלות, דיאטה, טיפול תרופתי, שנט, או סטנט ורידי. אין לי נסיון כלל עם סטנטים ורידים לא נראה שיש קליניקה או סימנים קלינים לבתך שמצריכים התערבות נתוחית, אך כדאי שתהיה במעקב.הוסף תגובה
-
-
השפעה של הזרקת בוטוקס מתחת לגבה ימין בלבד.
שלומית 06/07/2024 | 20:01היי לפני כמה שנים הוזרק לי בוטוקס מתחת לגבה של עין ימין בלבד. מאוד קרוב לעפעף כנראה. מאז העפעף בעין הזו לא בסדר. הוא נפול מעט ויש תחושה של כיווץ וכבדות בעפעף. כמו כן השפה בצד ימין של הפנים נוטה מעלה. נוירולוגית אמרה לי שכנראה יש פגיעה באחד מסעיפי העצבים. האם ניתן לטפל בזה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השפעת בוטוקס
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 24/07/2024 | 23:33למיטב ידיעתי החומר של הבוטוקס משפיע עד 3 חודשים. אם יש נזק ממושך, יתכן פגיעה ברקמה חיונית ולא מהתכשיר עצמו. דרושה בדיקה נוירולוגית מלאההוסף תגובה
-
-
אוטרופיה עצב ראיה
אולה 17/05/2024 | 10:35שלום דיר! האם טיפול בהשתלת תאי הגזע יכול חעזור באוטרופיה עצב הראיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול תאי גזע
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 21/05/2024 | 16:30באופן כללי מחקרים בתאי גזע מאד מבטיחים שיהיה טיפול בעתיד. בפועל, לא ידוע לי עדין על טיפול כזה למחלות של עצב הראיה. כדאי להתענין באתר מחקרים בינלאומים ולהתעדכןהוסף תגובה
-
-
ניסטגמוס לתינוקת
אמא דואגת 16/02/2024 | 12:50שלום, הבת שלי בת חודש וחצי מזה כשבועיים ששמנו לב לריצוד עיניים, הרופא עיניים הפנה למיון עקב חשד לניסטגמוס ופזילה החוצה בעין ימין. בדיקות דם תקינות ,EEg תקין וMri מוח תקין. ממליצים גם על ניקור מותני להמשך בירור( חשוב לציין שמעבר לריצוד הילדה מתנהגת כרגיל, אין חום , עולה במשקל, נולדה במועד ) השאלה שלי היא האם בכלל יש טעם לניקור בתינוקת קטנה ובריאה? הניסטגמוס לא מופיע כל היום אלא בעיקר כשערה הרבה זמן.. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נסטגמוס
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 09/04/2024 | 15:39רצוד , נסטגמוס, יכול להעיד על בעיה או חולי. לא תמיד מצריך טיפול, ולא תמיד יש מחלת רקע, אבל תנוקת עם רצוד, ופזילה החוצה, חייבת ברור רפואי מלא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נסטגמוס בתנוקת
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 20/02/2024 | 15:27רצוד (נסטגמוס) הינו תנועה לא רצונית של העינים, לרוב על רקע הפרעת ראיה או התפתחות ישנם מצבים בהם הראיה תקינה והרצוד מסוכם כחלק מהסתמנות של פזילה . יש לשלול מצבים נוירולוגים או גדולים. בתנוקת עם פזילה החוצה ורצוד יש לבצע ברור מלא שכולל הדמיה (MRI שבצעתם) וברור נוירולוגי. קרוב לודאי שלצורך השלמת הברור יש צורך בבצוע דיקור לנוזל שדרה . תמשיכו בברור כדי שאפשר יהיה לתת טיפול מותאם ולעקוב אחרי התפתחות הילדה.הוסף תגובה
-
-
כפל ראייה מבוגרים
הדס 31/03/2024 | 12:08שלום, בת 33 ולאחר שנים של סבל אובחנתי כסובלת מכפל ראייה בנוסף לבעיית ראייה של עין אחת שלא רואה מקרוב ואחרת שלא רואה מרחוק+ צילינדר,(r- -4.25 +0.75 L) אבחנה שבוצעה בעקבות החמרה ביכולת שלי להתמקד. אני מחפשת את הרופא המתאים לטפל בי עד אז רציתי לשאול האם יש דרך להקל מיידית על היכולת למקד את הראייה לפחות בקריאה עוד לפני שאתחיל טיפול, אני סובלת מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כפל ראיה על רקע בעית תשבורת
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 09/04/2024 | 15:38יש דרכים שונות לשפר ראיה ולמנוע כפל. אם לא נתן למזג את שתי העינים, אפשר להפריד כך שעין אחת תתמקד לקרוב ואחת לרחוק. כמו כן אפשר להעזר בעדשת מגע. כפילות דו עינית מומלץ לברר אם חדשה. אפילו בפניה למיון , כי מדובר במצב חדש ומסוכן. אם הכפילות לאורך זמן וידועה, כדאי להבדק אצל אורטופטיקאית שתמדוד את הפזילה ותציע פתרונות לכפילותהוסף תגובה
-
-
פלוטרס
הילה 18/12/2023 | 16:09היי ד"ר , אשמח לשאלה לאחרונה כשלושה חודשים נמצאת בתקופת מתח רב , לחץ נפשי וחרדות. מפחדת מכל תסמין שיש לי בגוף. פתאום ביום בהיר אחד הופיע לי כמו נקודה שחורה אפורה חצי שקופה בעין שמאל שמטיילת לה הלכתי לרופא עיניים יש לציין שלא עשיתי הרחבת אישונים , ביצע בדיקה רגילה ואמר שזה פלוטרס ויש להתעלם מכך . עכשיו הבעיה היא שאני לא מסוגלת להסתכל על השמיים / שמש מרגישה שאני לא רואה רק את הנקודה הזאת פתאום מופיע עיגולים , נחשים שקופים ואור מרצד כזה כמו עיגולים מרצדים. אז השאלה שלי היא ככה , יש קשר בין זה שאני בתקופת מתח וסטרס להופעה פתאומית משום מקום של פלוטרס? ייתכן שהתקופה תעבור גם הבעיות ראייה האלה יעברו? תודה רבה 🙏🏼הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רחפן (פלוטרס)
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 09/01/2024 | 15:40ללא קשר למצב המתוח במדינה, הופעת רחפן מחייבת בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים , לשלול משיכה של הזגוגית שהובילה לחור או קרע בהיקף הרשתית. מדובר בתהליך פעיל. צריך לכן X3 בדיקות בהפרשים של שבועיים וחודשיים. חזרי למעקב והשלמת בדיקה מלאה עם טיפות הרחבההוסף תגובה
-
-
צניחת עפעפיים אצל מתבגר בן 15
יעל 25/12/2023 | 15:29שלום רב, בני בן ה-15 סבל לאחרונה מכאבי ראש. הופננו לבירור אצל רופא עיניים ונוירולוג. הנוירולוג הפנה ל-MRI מוח שיצא תקין ללא שום ממצא. נבדק אצל רופאת עיניים - הבדיקה הייתה תקינה למעט פטוזיס MRD1 0 בשתי העיניים. הופננו לבדיקת שדות ראייה ממוחשבת ולאורתופטיקה. בבדיקות שדות ראייה התקבלו התוצאות: עין ימין VFI 96%. עין שמאל VFI 98%. בבדיקה האורתופטית שנעשתה ללא הרחבת אישונים הבודק ציין שיש צניחת עפעף בשתי העיניים בעין ימין יותר ובחלק מהזמן סוגר את ציר הראייה.בעין ימין רואה 6/15 בעין שמאל 6/12 צילינדר ימין -0.75 צילנדר שמאל -0.5. אני מאוד מוטרדת מעניין צניחת העפעפיים. לבן שלי אומנם יש מבנה עיניים קצת אסייאתי אבל בבדיקות עיניים שעבר לאורך השנים לא אובחנה ולא נאמר לי שום דבר לגבי צניחת עפעפיים. בדיקות הדם שלו כולל תפקודי בלוטת התריס תקינות. התור לרופאת עיניים בעוד שבועיים וחצי ואני נורא מודאגת . אשמח לשמוע את דעתך האם אני יכולה להיות רגועה כי ה-MRI מוח תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צניחת עפעפים
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 09/01/2024 | 15:39צניחת עפעפיים יכולה להיות מכנית (צברים דלקתיים בלחמית של העפעף) או נוירוגנית (הפרעה בתפקוד העצבוב להרמת העפעף ) או קשורה לחיבור בין העצבוב לבין השריר (מאסטניה גרביס.). צריך להבדק בדיקה מלאה , עם היפוך עפעפים, מדידות תנועה, התעייפות וכו. פני לרופא להבדקהוסף תגובה
-
-
שלום....
שלום 20/06/2023 | 18:56יש לי לפעמים כאבי אוזניים וגם יכול להיות קצת אדום שבא באפיזודות צפצופים באוזניים ובראש היה לי לפני כמה זמן צפצופים שנמשכו זמן רב יותר מ 10 דקות ויש לי גם כמו תחושת סחרחורת כזאת לא תחושה סיבובית יותר כמו כאילו משהו זז בשניה בראייה וכאילו משהו בראש טיפה זז כמו תחושה סיבובית בראש כשזה קורה מין ורטיגו רציתי לשאול האם במידה והורטיגו כמו תחושה שמשהו קצת זז בראש האם זה נשמע כמו משהו נויריולוגי חמור במידה וזה מהעיינים/המוח האם ללכת לרופא עיינים או ישר לנויריאפטמלוג והאם זה חלילה יכול להיות ממחלה רצינית כמו גיד** חליחה הכוונה האם מעלה חשד או שזה לרוב מדברים יותר פשוטים יש לי באופן כללי קוצר ראייה אולי ייתכו קשר בין הדברילהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טנטון וסחרחורת
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 09/01/2024 | 15:36מומלץ בחום מעקב אצל רופא אאג (אף אוזן גרון)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ורטיגו וטנטון
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 08/07/2023 | 22:52מציעה לפנות בדחיפות אפילו דרך מיון לבדיקה מקיפה של רופא אאג, עינים , והדמיההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קרע ברשתית
-
דלקת הלחמית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח פזילה
-
פתיחת דרכי דמעות
-
בדיקות קשורות
-
ראיה
-
אולטרסאונד עיניים
-
תרופות קשורות
-
אזלאסטין
-
רניביזומאב
-
מונחים קשורים
-
קרנית
-
דלקת קרנית ולחמית

פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים