פורום נוירואופטלמולוגיה ילדים - עמוד 2

-
ניסטגמוס ושיפור הראייה
Yoni 12/06/2023 | 12:49שלום אני בן 19 סובל מניסטגמוס מולד מה שמקשה על הוצאת רישיון נהיגה (יש לציין שבעין החזקה ובשתיהן ביחד חדויות הראייה עוברות את הדרישות) בעין החלשה איכות הראייה ממש ירודה גם עם משקפיים . רציתי לשאול האם יש דרך לשפר את הראייה עם הניסטגמוס ? יש לציין שאין לי ראייה דו עינית .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך ניסטגמוס ורישיון נהיגה
Yoni 15/06/2023 | 22:01הבעיה שלי שהופנתי למכון הרפואי עקב סיבה אחרת ודורשים ממני כעת בדיקת ראייה על מכשיר טיטמוס שאני לא מצליח לראות בו עקב הריצוד . מה אפשר לעשות עם דרישה זו ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נסגמוס = ריצוד
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 13/06/2023 | 15:57ריצוד לא מונע רשיון נהיגה, אלא כמו כולם, לפי הכללים של משרד הרשוי. מדובר בחדות ראיה ושדה ראיה בשתי עינים. לריצוד יש סיבות רבות. לפעמים למרות הרצוד יש ראיה טובה, תלוי בסיבה. לא תמיד אפשר לשפר חדות ראיה. ראיה דו עינית אינה דבר שנתן לרכוש, אולם אינו פוסל רשיון נהיגה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת VNG
אבא 04/01/2023 | 19:45שלום בתי בת 10 , לקוית שמיעה בעקבות LVAS , מאובחנת מלידה ומרכיבה מכשירי שמיעה בשתי האוזניים, החל מגיל 3 ועד היום סובלת מסחרחורות בתדירות קבועה כל חודשיים וחצי ,למשך 3-4 ימים, הסחרחורות התאפיינו בהתעוררות בלילה כתוצאה מכאב ראש והקאות ( בד"כ במהלך היום הראשון והשני) עד שהסחרחורת עברה מעצמה וחזרנו לשגרה,עד היום לא הצליחו לגלות את הסיבה לסחרחורת, לאחרונה נשלחנו לבדיקת VNG , תוצאות הבדיקה הן: בדיקות אוקולומוטוריות אינן תקינות,בבדיקת הניסטגמוס הספונטאני – upbeating ללא פיקסיציה,ללא ניסטגמוס תנוחתי משמעותי,דיקס הולפייק שלילי דו"צ. הופניתי לנוירואופתלמולוג לאבחון, האם תוכלי להסביר לי את תוצאות הבדיקה, האם הבדיקות יכולות להעיד על תסמונות שונות המשלבות לקות שמיעה וראיה? עד היום ראיית תקינה לחלוטין וכל הבדיקות אצל רופאי איניים לילדים לאורך השנים היו תקינות תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה LVAS
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 10/01/2023 | 16:33תסמונת משפחתית הרחבה של התעלה הוסטיבולרית LVAS ידועה כגורמת פגיעה בשמיעה לאורך זמן. התעלה הוסטיבולרית חשובה בניידות, מקום, וקשורה לסחרחורות. יתכן שזה מסביר את התלונות בעבר, ואת ממצאי הבדיקה כעת. פנה לרופא אאגהוסף תגובה
-
-
ראייה מטושטשת
קרן 19/09/2022 | 10:26היי, הבת שלי בת 12, טוענת שבראייה מקרוב לעיתים רואה מטושטש, ומתאמצת כדי לפקס את הראייה. מרחוק אין שום קושי בראיה. עשינו פעמיים בדיקתעיניים, והכל יצא תקין. היא גם עשתה ניסיון להרכיב לכמה דקות משקפיים לקרוב, אבל זה לא עשה כלום. היא כאילו מרגישה שהיא פוזלת כשהיא מסתכלת על משהו מקרוב, אבל זה לא נראה כאילו העין "בורחת".הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טשטוש ראיה לקרוב בילד
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 15/10/2022 | 00:36זה מצב מיוחד, בנגוד למבוגר שנגרם עם התקשחות העדשה, ומצריך בדיקה וטיפול עד שמסתדרהוסף תגובה
-
-
פזילה החוצה בגין 8 חודשים
אמא דואגת 29/09/2022 | 22:23לבת שלי מגיל חצי שנה עד עכשיו (10 חודשים), יש פזילה החוצה בעין אחת לא תמיד, בעיקר כשהיא מסתכלת רחוק. יש לה טורטיקוליס וכשהיא מסתכלת הצידה אין לה פזילה בכלל. כנראה בגלל זה היא מטה את הראש, כדי להתמקד. מה יכולה להיות הסיבה לפזילה והאם זה יסתדר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה החוצה בינקות
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 15/10/2022 | 00:29פזילה החוצה מחייבת בדיקת רופא ילדים/נוירולוג וברור. בעיקר כשיש שאלה של פזילה שיתוקית, אחור התפתחותי, אי יצירת קשר עין וכדומה. אנא פני בהקדם לרופא המטפלהוסף תגובה
-
-
כפל ראייה והמשך בדיקות
אילנית 20/08/2022 | 10:12בוקר טוב פרופ ניצה. אני בת 50.בעקבות כפל ראייה חד פעמי פניתי לנוירואופטולמולוגית.כשקמתי באמצע הלילה לדקה וחזרתי למיטה איבחנתי מהצד שאני רואה את הנעל בית פעם אחת בגודל רגיל ופעם שנייה בגודל מאוד קטן.יש לציין שהחלפתי משקפיים לפני כשבועיים. עין ימין - 6.5 - 1.75*15 עין שמאל - 5.75 - 1.5*175 בבדיקת פונדוס רשום ימין דסקה מוטה גבול חד גוון תקין קיעור 0.5 שמאל דסקה גבול חד גוון תקין קיעור 0.3 מקולה משורה רשתית צמודה. בהיקף תחתון של עין שמאל חור. מה הדבר הזה אומר? האם מדובר בלחץ תוך גולגולתי? האם יש צורך בבדיקת OCT או בבדיקת קרקעית העין או שניהם להמשך בירור? מצויין שכרגע אין כפל ראייה. תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כפל ראיה
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 06/09/2022 | 16:22יש סיבות שונות לכפל ראיה, חלקן נויורולוגית וחלקן על רקע מגבלה בשרירים או הקשר עצב שריר. לא נתן לאבחן דרך התכתבות. יש לפנות לבדיקה מלאה של רופא עינים נויראופתלמולוג.הוסף תגובה
-
כפל ראייה והמשך בדיקות
אילנית 22/08/2022 | 10:31סליחה רשמתי רק חלק מבדיקת פונדוס. בהיקף תחתון של עין שמאל חור מוגבל בפיגמנטציה.הוסף תגובה
-
כפל ראייה והמשך בדיקות
אילנית 20/08/2022 | 10:16כמו כן כל הסיפור הזה של הכפל ראייה שבו ראיתי את הנעל בית אחת על השנייה נמשך מס שניות. שוב תודה רבה.הוסף תגובה
-
-
קושי בקריאה
אמא דואגת 31/07/2022 | 07:31שלום בני בן ה7 לא מצליח ללמוד את מיומנות הקריאה. בדיקה אצל שתי מומחי ראייה הראתה ראייה תקינה לכאורה אבל כן זיהו חוסר יכולת מעקב בעינים שלדבריה לא נובע מבעיה בשריר העין. היא הציעה אולי מדובר בהפרעת קשב אנו בודקים אפשרות זאת אך היא נראית לנו פחות כי מלבד מוסחות הראייה לא ראינו תסמינים נוספים משמעותיים. בלימודי הקריאה הכנתי לו אותיות גדולות מאוד והוא מצליח לאט ללמוד לקרוא אבל עדין יש לו טעיות שנראות קשורות לראייה לא מדויקת. כגון ח שנראית לו ר וכד' בנוסף יש לו קושי בירידה במדרגות ובדברים נעים )מעלית מדרגות נעות( ברור לנו שצריך אבחון משמעותי רק שאנו לא יודעים איפה עושים אבחון כזה. ואיזה כיוון צריך לבדוק. 8הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רכישת מיומנות קריאה
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 06/09/2022 | 16:20לא בהכרח מדובר בבעית ראיה. יש בעיות של פענוח ועקיבה אחרי שורות מלאות , בנוכחות תפקודי עצב ראיה תקינים. מומלץ לפנות לבדיקות אורטופטיות ומעקב רופא עיניים ילדים.הוסף תגובה
-
-
Sunset eyes
משפחה דואגת לתינוק עם sunset eyes 14/07/2022 | 19:43תינוק בן חודשיים שקיבל חיסון מחומשת וכ 10 דקות מאוחר יותר החלה תופעה של sunset eyes . התופעה קוראת בממוצע פעם עד פעמיים ביום , לכמה שניות אבל לאו דוקא במעברי אור וחושך. Eeg תקין וultrasound מוח תקין. גם בדיקה גופנית תקינה. אנחנו כמובן מודאגים מאד שמע זה מצביע על בעיה נרולוגית האם יש מקום לדאגה למרות הבדיקות התקינות? האם זו תופעה מוכרת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה SUSNET
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 06/09/2022 | 16:18תופעה של SUNSET של העינים שכיחה בגיל חודשיים עד חצי שנה, ופוחתת בהדרגה. אם יש בעיה בהיקפי ראש או בהתפתחות צריך לעשות ברור בהקדם. אם לא חולף בגיל חצי שנה יש לפנות לרופא מטפלהוסף תגובה
-
-
כתם על קרנית העין של ילד בן שנתיים
Inbar 14/04/2022 | 10:55שלום, הבחנתי בכתם, מעין בועה קטנה, בעין של הבן שלי, בן שנתיים וחצי. הכתם נמצא במפגש בין הקרנית (הצבע של העין) לבין הלבן של העין ולא הבחנתי בו בעבר, מצד שני ניתן לראות אותו רק כאשר מרימים את העפעף לכן אני לא יודעת לומר כמה זמן זה נמצא שם. https://files.fm/f/2754sx84b אין אדמומיות בעין והילד לא מבחין בכך או מתלונן על כאב כלשהו. היינו אצל רופאת משפחה, מיון ילדים וגם רופא עיניים ואף אחד מהם לא ידע להגיד מה זה (מלבד שזה כנראה לא מסוכן). רופא העיניים הפנה אותנו למומחה קרנית אבל בינתיים רציתי להבין במה מדובר והאם זה משהו חמור. אודה לעזרתכם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתם בלובן של העין סמוך לקרנית
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 25/06/2022 | 22:58קרוב לודאי שמדובר בצסטה בלחמית. אולם מאחר והופנתם לרופא קרנית, כנראה שזה מערב את הקרנית. תמיד כדאי להבדק ולשמוע אבחנה מהמומחה בתחוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה כתם בלובן של העין סמוך לקרנית
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 26/04/2022 | 18:44לרוב כתמים בלובן בצבע אפרפר שטוחים הם נקודות כניסת כלי דם ועצבוב לעין. הכתם שאת מתארת הינו מורם (בועתי) וכנראה מתאים יותר לנקודת חן דלקתית (הסננת תאי דלקת) שאופיינית יותר בילדים. נגע כזה הינו שפיר, ולרוב מופיע בעונות מעבר. אפשר לצלם ולעקוב. צריך מעקב מסודר של רופא עיניים שהכתם לא גדל/משנה פגמנט/מורם או נמצאים כתמים דומים גם בתוך העין.הוסף תגובה
-
-
חבלה בעין וטשטוש ראיה
בטי 16/06/2022 | 10:26שלום, הבן שלי קיבל מכה מכדור בשתי העיניים רואה מטושטש. בהתחלה היתה בעיה בראיית צבעים והשתפר. רואה מקרוב אך לא מרחוק. ומתלונן על כאב ראש. אשמח לדעת מה זה יכול להיות. סי טי נראה תקין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חבלה בעין וטשטוש ראיה משני
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 25/06/2022 | 22:57מצבים של חבלה בעין מחייבים בדיקת רופא עינים.הוסף תגובה
-
-
התפתחות של פזילה אצל אדם מבוגר
יוסי 10/03/2022 | 16:41שלום רב אני גבר כבן 50 ובשנים האחרונות התפתחה אצלי פזילה בעין ימין במקביל לסחרחורות ולכאבי ראש שאלתי היא על מה הדבר עשוי להצביע ומהן הבדיקות המומלצות במקרה שכזה בתודה מראש יוסיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה וסימנים נוספים
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 21/03/2022 | 00:24יש להפריד בין פזילה חדשה (ימים) לפזילה כרונית (חודשים- שנים?) ולא ברור לי משאלתך לגבי סחרחורת וכאבי ראש כרוניים שמלויים את הפזילה שנים, אם מדובר בתופעה חדשה או לא. בכל מקרה, מאחר שיש קשר בין מסלולים שונים במוח, , (מדובר במסלולים של עצבים שאחראים לתנועות עינים (פזילה) ואחרים לשמיעה/סחרחורת ותחושות אחרות, חשוב לעבור בדחיפות בדיקת נוירולוג/הדמיה כולל MRI עם חומר נגוד וברור מלא.הוסף תגובה
-
שאלת המשך
יוסי 20/03/2022 | 15:49ראשית אני רוצה להודות לך על תשובתך המהירה כהמשך לשאלה רציתי לשאול האם העובדה שיש לי סחרחורות וכאבי ראש שמלווים את הפזילה (כבר לאורך מספר שנים) יכולים להצביע על כיוון הבחנה כלשהו שוב בתודה מראש יוסיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה פזילה חדשה
פרופ' ניצה גולדנברג כהן 16/03/2022 | 15:32פזילה חדשה תמיד מדאיגה. יכולה להופיע בגלל לחץ ישיר או עקיף על אחד העצבים שאחראי לתנועות עינים. מצריך בדיקה מהירה, דרך המיון, של רופא נוירולוג/רופא עינים/הדמיה. ולפי הצורך מתקדמים לפי הממצאים עם בדיקות דם ודקור מותני.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
עיוורון צבעים
-
פזילה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פתיחת דרכי דמעות
-
ניתוח פזילה
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת שדה ראיה
-
מיפוי קרנית
-
תרופות קשורות
-
רניביזומאב
-
אזלאסטין
-
מונחים קשורים
-
אסטיגמטיזם (אסטיגמציה)
-
אופטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים