פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 142
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
מפחדת מגידולאלה 27/12/2015 | 14:03סובלת לאחרונה מתחושה של אי יציבות, שמתי לב היום כאשר אני מפנה מבט רק עם העיניים לצד ימין ונשארת במבט הצידה וגם כך בצד שמאל לאחר כמה שניות אני מרגישה כמו סחרחורת, לא סיבובית אבל מעין תחושה שהמציאות זזה לי במוח! מרגישה שהמוח נמצא בסערה.כשאני מחזירה מבט ישר מרגישה מסחוררת. האם זה דבר מדאיג? או תופעה נורמאלית בעת הזזת העיניים? לציין ביצעתי לפני חודש וחצי קרקעית עין-תקין!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
על מה הדבר יכול להעיד?
ד"ר דניאל עובד 27/12/2015 | 16:47קשה לומר דרך הפורום, צריך לבדוקהוסף תגובה
-
למה הדבר מרמז?
שוב אני 27/12/2015 | 15:47על מה הדבר יכול להעיד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מפחדת מגידול
ד"ר דניאל עובד 27/12/2015 | 14:08כדאי להיבדק ע"י נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
על מה הדבר יכול להעיד?
-
דברים שקורים לי בהירדמותיוגב 26/12/2015 | 20:44שלום, אני בן 21. בחצי שנה האחרונה סמוך להירדמות יש לי הבזקי אור, דמויות זוהרות שלפעמים מופיעות, עקצוצים בגפיים, תחושת היחנקות לכמה שניות, וחוסר תחושה בגרון ובלשון. כל התופעות לא קורות ביחד, לרוב זה הבזקי אור בשילוב עם חוסר תחושה בגרון ולשון, או הבזקי אור עם עקצוצים בגפיים. בלילות האחרונים יש לי לפני ההירדמות עוד, כאשר העיניים סגורות- הבזקי אור מהבהבים, ולקראת ההירדמות תחושה נוראית כאילו אני עומד להתעלף והרגשה כללית רעה מאוד שקשה לי לתאר. אתמול למשל היה לי סמוך להירדמות כמו מכה פתאומית כזאת בראש ובעיניים והרגשתי בשתי שניות האלה כאילו אני הולך להתעלף. הEEG שעשיתי הרגיל וחסך שינה תקינים, ויש לי עוד מעט MRI מוח וEEG רגיל חוזר. ביום יום יש לי לעיתים עקצוצים בכל מיני מקומות בגוף כמו בשוק, בשפתיים לעיתים, ובירך, כמו כן לעיתים גם תחושה של קור ודקירות בכל הרגליים בזמן הליכה, ולעיתים אותה תחושה בדיוק של קור ברגליים גם בהירדמות. האם זה יכול להיות מיגרנה? ואם לא, מה כן הכיוון? תודה על העזרה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דברים שקורים לי בזמן הירדמות
ד"ר דניאל עובד 27/12/2015 | 14:09לא נשמע כמו מיגרנה, כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דברים שקורים לי בזמן הירדמות
-
כאב בחלק הימני של הראשמעין 23/12/2015 | 16:52שלום ד״ר, לפני כשנה וחצי נחבלתי בראשי ומאז נוטלת ליריקה בעקבות תחושה של שריפה בקרקפת (העצב האוקציפיטלי נפגע). לפני כשבוע עשיתי בדיקת שמיעה, בבדיקה השתמשו במכשירים שמאוד מאוד לחצו לי בראש, מיד לאחר הבדיקה חשתי בלחץ וכאבי ראש ממש חזקים שנרגעו לאחר שלושה ימים. אך כבר כחמישה ימים שאני סובלת מכאב משונה בראש - כאב חד המופיע בפתאומיות בחצי ראש הימני ונמשך מס׳ שניות (הכאב הוא פנימי ולא חיצוני של הקרקפת). התופעה הזו מופיעה מס׳ פעמים ביום. ברצוני לציין שזו תופעה חדשה ולא סבלתי ממנה בעבר ונראה לי כי יש קשר בין המכשירים שלחצו לי בראש בבדיקת השמיעה לכאב החדש הזה. בנוסף, מאז אותה בדיקת שמיעה אני סובלת מחולשה והרגשה כללית מאוד לא טובה. האם מדובר בתופעה מסוכנת? ממה יכול להיגרם הכאב הזה (מופיע רק בחצי ראש הימני)? ומה עליי לעשות? תודה מראש על העזרה, מעיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים
ד"ר דניאל עובד 26/12/2015 | 09:32אוקיי, צריך לבדוקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחלק הימני של הראש
ד"ר דניאל עובד 26/12/2015 | 09:31מעין שלום, קשה לומר, צריך לבדוק, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
כאבים
מעין 23/12/2015 | 17:09שכחתי לציין, שמאז אותה בדיקת שמיעה אני סובלת גם מסחרחורות..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
-
מיגרנה אוקולריתשולה 26/12/2015 | 09:21בוקר טוב, לאחרונה התחלתי לסבול ממיגרנה של העין המתבטאת בראיית בהבזקים וקווים שבורים בעין. רופאת העינים לא מצאה דבר, והפנתה אותי לנוירולוג. מה הסיבה לתופעה זו, והאם ניתן למנוע אותה? אודה לך על תשובתך, שולה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה עם אאורה
ד"ר דניאל עובד 26/12/2015 | 09:30שולה שלום, את מתארת מיגרנה עם אאורה ויזואלית, כך זה נקרא, ובוודאי שיש טיפול. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה עם אאורה
-
מיגרנה וחוסר יציבותיחיאל 22/12/2015 | 18:52האם יש קשר בין מיגרנה לחוסר יציבות. כאשר אני עומד חש מעין חוסר יציבות וליעיתים רחוקות בישיבה. ניורולוג בדק הכל תקין .סיטי ראש תקין בדיקות דם תקינות.אתמול היה לי לחץ דם 160/70 לאחר מאמץ קל וסחרחורת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה וחוסר יציבות.
ד"ר דניאל עובד 22/12/2015 | 21:34יש סוג מסויים של מיגרנה שמלווה בחוסר יציבות. כדאי להיבדק המרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה וחוסר יציבות.
-
כאבי מתמשכים והתקפי מיגרנהסובלת 14/12/2015 | 17:05שלום רב דוקטור דניאל . ברצוני להתייעץ עימך עקב כאבי ראש מתמשכים ללא הפסקה באופן יומיומי וכרוני שמתמקדים בקידמת הראש ומופיעים כל בוקר למשך כל היום. ובשילוב מופיעים בערך כשישה התקפי מיגרנה לחודש.כאשר כל יום התחושה היא שכמעט יש התקף חזק או כאב שיחסית להתקף מיגרנה עוד נסבל. וגם התקפי המיגרנות די שונים מבעבר ( אשר מזה חמש שנים סובלת מהתקפי מיגרנה בודדים בחודש 2,3) . בבירור אצל נוירולוג המצב אובחן כמיגרנה כרונית שהפכה לקבועה . הכאב עצמו כל יום קבוע מכאיב ומגביל עד להחמרה מסוימת להתקף שלפעמים כבר נהיה דו צדדי פועם בכל הראש מוחמר בעלייה במדרגות הליכה מהירה ספורט ורגישות קשה לאור וקצת לרעש חזק. כאבי הראש מופיעים כל יום מחדש כבר קרוב ל4 חודשים.ניסיתי טיפולים תרופתיים שונים ללא הטבה כלל וכלל. והחלטתי לפנות לרפואה משלימה מלאת סקפטיות . האם יש פיתרון לדעתך חוץ מתרופות קונבנציונליות שונות ( אלטרול,סלואו דרלין,קורס פרדניזון,רילרט בהתקפים) משהו שיכול לעזור? שמעתי על זריקות בוטוקוס לקרקפת האם יש אמת ביעילות ?? דוקטור,מה היית מציע לפציינט שכזה ??? חוץ מלפנות למרפאת כאב כי התור נורא נורא ארוך בטווח הזמן!!! והחוסר אונים גדול ממנו.!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפולים
ד"ר דניאל עובד 21/12/2015 | 11:54בוודאי שעולים.הוסף תגובה
-
המשך
המשך 21/12/2015 | 11:35והטיפולים שמוצעים במרפאה עצמה עולים כסף או שכלולים מעצם ההפנייה אליההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפולים משלימים
ד"ר דניאל עובד 18/12/2015 | 13:14בוודאי. כל הטיפולים המוכחים מדעית לטיפול בכאבי ראש, לרבות כל סוגי הטיפולים המשלימים, מוצעים לטיפול במרפאתי.הוסף תגובה
-
סובלת-המשך
סובלת-המשך 18/12/2015 | 12:38ד״ר דניאל שלום רב,יש לי תור למרפאת כאב שבהנהלתך בביה״ח לניאדו.בעוד כחודשיים וחצי אנסה לשרוד עד אז הכאבים מפוצצים את הראש ולא רק שאין איכות חיים.כבר אין חיים אפשר לומר.. אם בוטוקס יכול לפתור את הבעיה ולא מסוכן בלי לחשוב פעמיים אשלח כל מחיר שבעולם!! האם במרפאת כאבי ראש בלניאדו עושים גם טיפולים משלימים (כגון דיקור וכו)??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 17/12/2015 | 16:51שלום רב, התיאור שלך מתאים למיגרנה כרונית. כדי לפנות למרפאת כאבי ראש, ולא מרפאת כאב. יש שלל טיפולים תרופתיים ולא תרופתיים שאפשר להציע. גם בוטוקס, אבל זה טיפול יחסית יקר, ולא כלול בסל התרופות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפולים
-
איתור מועמדיםחנה 17/12/2015 | 09:21שלום, מחפשת מועמדים למיזם בנושא מיגרנה (בכתב - לא בדיקה רפואית)תמורת תשלום. המעוניינים, נא לפנות ל-chanaga@gmail.comהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
איתור מועמדים
חנה 17/12/2015 | 17:59תודה! תוכל ליצור איתי קשר בבקשה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איתור מועמדים
ד"ר דניאל עובד 17/12/2015 | 16:47בהצלחההוסף תגובה
-
איתור מועמדים
-
טופיטריםביילי 14/12/2015 | 16:41שלום, האם טופיטרים (פעמיים ביום 25 מג) יכול לגרום לכאבים בקיבה? ואם כן, להמשיך או להפסיק? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופיטרים
ד"ר דניאל עובד 17/12/2015 | 16:52בהחלט. אם תופעות הלוואי לא חולפות כעבור מס' ימים, כדאי להפסיק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופיטרים
-
כאבי קרקפת ואי יציבותמאיה 16/12/2015 | 13:19סובלת מכאבי קרקפת דיי תמידיים . אודה שאני שרויה בחרדה ומתח עקב הבריאות שלי ( חרדת בריאות ) ובמיוחד רב הסחרחורות ותחושה שאל אי שיווי משקל שמלווה אותי למהלך היום , חושבת תמיד שיש לי חלילה גידול שעושה לי את כל הבעיות. . מהם אותם כאבי קרקפת מפושטים שיש לי ? כואב במגע אפילו קלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי קרקפת
ד"ר דניאל עובד 17/12/2015 | 16:49קשה לומר בפורום, ללא בדיקה. כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי קרקפת
-
תופעות לוואיימית 17/12/2015 | 13:58שלום רב. אני מטופלת נגד מיגרנה בדפלפט כרונו,בקלוסל, אינדוביס וציפראלקס כבר שנתיים וחצי. זה אמנם עזר במיגרנות. שאלתי היא: 1. אני עייפה מאוד רוב הזמן ויש לי כאבי שרירים. האם זה מהתרופות? ברצוני להתחיל ספורט וקשה לי מהכאבים. 2. עד מתי אצטרך לקחת כמות כזו של כדורים כל יום. האם זה לא מזיק לגוף? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי
ד"ר דניאל עובד 17/12/2015 | 16:46ייתכן שמהכדורים. לגבי המשכיות הטיפול, צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- סטירן בשתן
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- פריגאבאלין (ליריקה)
-
מונחים קשורים
- מיגרנה (צדעת)
- גירוי חשמלי של עצב דרך העור (TENS)
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים