פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 144
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
תדירות אאורותמעין 25/11/2015 | 12:13שלום רב, אני בת 22 ואובחנתי כסובלת ממגרנות עם אאורה מאז היותי בת 12. בנוסף לכך עברתי בדיקת EEG וMRI לפני כמה חודשים שיצאו תקינות. בתקופה האחרונה נוצר מצב של ריבוי מגרנות עם אאורה. השבוע למשל היו לי 3 התקפי אאורה שבהם לא ראיתי טוב ושדה הראייה חסר לאחר מכן היד והשפה נרדמו והרגשת מחטים וכן אאורה שהקימה אותי מהשינה ונמשכה בקימה.למזלי הכאב ראש שבא אחר כך לא רציני וכמעט אינו כואב... מבחינתי האאורה והתסמינים לפני הם המשמעותיים. אני יכולה להצביע ולומר שהם קורים סביב המחזור החודשי ובמהלכו אבל לא רק. צריכה לציין כי בצעירותי סבלתי יותר וחוויתי רגיעה של 4 שנים שבמהלכו לא סבלתי בכלל מהתקף וכי עכשיו הוא חזר עם הפסקה של חודשיים בין גל התקף אחד לשני... מה לעשות? אני ממש מודאגת מתדירות ההתקפים. האם זה מסוכן? עליי לעבור עוד בדיקות? התור לנוירולוג רחוק וקשה להמשיך בשגרת החיים בגלל האורות. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
המשך שאלה
מעין 25/11/2015 | 20:58תודה רבה דוקטור ראשית על התשובה המהירה, בעוד כמה שבועות אני טסה ליעד קצר (של 4 שעות) לאירופה... אך בגלל כל ההתקפים הקרובים לאחרונה אני חוששת לעלות על הטיסה. האם זה בטוח לעלות לטיסה כאשר סובלים מאאורה? במידה והתקף מתחיל בטיסה מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אאורה
ד"ר דניאל עובד 25/11/2015 | 15:56זה לא מסוכן, אבל יש טיפול. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
המשך שאלה
-
כאבי ראש ופניםה 20/11/2015 | 10:53ד״ר,כבר חודשיים וחצי שאני סובלת מכאב ראש יומ-יומי , כאבים בעיניים במצח ברקות בקידמת הראש ובקודקוד.מטופלת כל התקופה באלטרולט 10מ״ג,ואז זה שונה לאלטרול 25 מ״ג,ונוסה קורס פרדניזון ל5 ימים עם ירידה בהדרגה.שום דבר לא עזר לי אני פשוט מתהלכת וחיה עם כאב ראש קבוע ומתסכל.לא מוצאת פיתרון,הדרך וההמתנה להגיע חמרפאת כאבי ראש תיקח זמן..האם יש פיתרון שאתה ממלית שיכול לעזור באופן מיידי? והאם זה משהו יכול להישאר קבוע שנים ואף כל החיים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 24/11/2015 | 21:54קשה לומר, היות ואני לא יודע מה האבחנה. צריך לבדוק במרפאה.הוסף תגובה
-
מחכה לתשובה
מחכה לתשובה 24/11/2015 | 19:38????הוסף תגובה
-
המשך
ה 20/11/2015 | 17:29אוקיי וחוץ מהמלצת טיפול שאלתי שאלות נוספות,האם זה עובר או שזה יכול להיות כל החיים או שנים,והאם הכאב כרוני יומי בראש מוכר ברפואה וי לה פתרונות להציע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ופנים
ד"ר דניאל עובד 20/11/2015 | 12:04לצערי לא אוכל להמליץ על טיפול דרך הפורום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאב ראש כתוצאה מחבלהרוני 22/11/2015 | 17:18שלום, שואלת לגבי בן זוגי שלפני כחודש קיבל מכה מאוד חזקה בראש כתוצאה מנפילה. לאחר הנפילה הוא הקיא פעמיים והיה מסוחרר אך לאחר כמה שעות הרגיש טוב יותר. מאז (כחודש) הוא סובל מכאבי ראש חזקים וסחרחורות מספר פעמים ביום, ללא תסמינים נוספים. הוא קבע תור לנוירולוג לעוד שלושה ימים אך אני מאוד מודאגת ורציתי בנתיים לשאול האם עדיין יכול להיות שאחרי כחודש יגלו משהו חמור כמו דימום או שכאבים כאלה הם נורמליים. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זעזוע מוח
ד"ר דניאל עובד 22/11/2015 | 21:21ראה קישור שלכתבה שלי מ- ynet שהתפרסמה לפני מס׳ חודשים. לגבי טיפול, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4681402,00.htmlהוסף תגובה
-
כאב ראש כתוצאה מחבלה
רוני 22/11/2015 | 19:23במידה וזה באמת תסמינים של זעזוע מוח, מה זה אומר? איך מטפלים בזה ומה ההשלכות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב רש כתוצאה מחבלה
ד"ר דניאל עובד 22/11/2015 | 17:51בהחלט יכול להיות כחלת מתסמונת בתר חבלתית (זעזוע מוח). כדאי בכל מקרה לעשות CT ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זעזוע מוח
-
למעוניינים בהכנסה נוספת מהבית (לת)דוד 20/11/2015 | 07:43למעוניינים בהכנסה נוספת מהבית בחברה ישראלית גדולה לפרטים נוספים אפשר לשלוח מייל ל: avodotmhabit@gmail.comהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש חזקים במשך שניםדן 13/11/2015 | 16:59האם TERMADEX (אין לי בחילות) או כדור אחר יכולים לעזור נגד כאבים חזקים "כמעט כרונים" (לאורך שנים) בראש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה ד"ר
דן 17/11/2015 | 19:34:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאה
ד"ר דניאל עובד 17/11/2015 | 14:37בי"ח לניאדו- 09-8609336הוסף תגובה
-
אפשר לדעת איפה יש מרפאה כזאת בנתניה?
דן 17/11/2015 | 11:56ובסביבתה? (לכאבי ראש?) אני גר בכפר יונה - מוכר מנכה צה"ל על טורטוקוליס (צוואר עקום + כאבים בצוואר)- אבל שנים כואב לי יותר הראש....-אני גם חבר בקופת חולים "כללית" תודה מראש: (דן - שם בדוי)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים
ד"ר דניאל עובד 17/11/2015 | 07:11בוודאי, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
תודה ד"ר - אז יש לך כדורים אחרים נגד כאב ראש ?
דן 16/11/2015 | 19:16לאורך שנים שהאופטלגין וכדומה כבר לא עוזרים לו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים
ד"ר דניאל עובד 15/11/2015 | 08:21יכולים לעזור, אך ממש לא מומלץ, כי יכולים לגרום לתלות נפשית ופיזית, ואף להחמיר את כאבי הראש בצריכה מופרזת...הוסף תגובה
-
תודה ד"ר
-
תחושת לחץ וכובד ראש מלווה בסחרחורתיעל 15/11/2015 | 20:19שלום דר דניאל, אני בת 31, לפני פחות משבוע הופיע לי מן שריפה ולחץ בעיקר בחלק עורפי של הראש , שמלווים בסחרחורת רציפה נוראית, כעבור מספר ימים השריפה וכאב ראש פחתו, אך הסחרחורת לא נפסקת, יש לציין שמספר חודשים לפני אירוע חוויתי כמהאירועים של סחרחורת פתאומית שנעלמו תוך שניות, על מה זה יכול להעיד? ומה יכולה להיות סיבה?אני סובלת מאוד .. מבקשת עזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת לחץ וכבדות
ד"ר דניאל עובד 15/11/2015 | 21:28קשה לומר דרך הפורום יעל, זה יכול להתאים להרבה מצבים, כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג ו/או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת לחץ וכבדות
-
כאבי ראש לא עובריםדני 14/11/2015 | 19:20שלום רב אני סובל מכאבי ראש כבר 5 חודשים כל יום בעוצמה אחרת ולחץ בקידמת הפנים ומאחורי הראש לכיוון הצוואר. ביצעתי סיטי ראש והכל תקין גם הבדיקות דם תקינות. הנירולוגית שהלכתי אליה שלחה אותי לטיפולי שיאצו, דיקור סיני ופיזוטרפיה. אני נוטל כדור 1 של סינטרואיד לאיזון בלוטת התריס (היפו) ואני מאוזן כבר מעל שנה. לפני הכאבי ראש התאמנתי בכייף במתכונת של יום ריצה ויום אימון כוח. אשמח לשמוע חוות דעת כי כרגע ההמלצה שקיבלתי מהנירולוגית שלי היא להפסיק לאכול אורז מלא ובכלל ואני בספק שזה הבעיה. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 15/11/2015 | 08:20לגבי ההמלצה להפסיק לצרוך אורז מלא, ההנחייה הזו אינה מבוססת עובדות, ואינה כלולה בהנחיות של האיגוד העולמי לכאבי ראש. אפשר לנסות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש בקריאה תוך כדי נסיעהיוני 15/11/2015 | 07:27שלום, שמתי לב שכאשר אני קורא / מזפזף באייפון במהלך הנסיעה יש לי בחילות וכאבי ראש. מה הסיבה לכך? לתשובתך אודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בקריאה תןך כדי נסיעה
ד"ר דניאל עובד 15/11/2015 | 08:18זה מצביע על מעורבות של איבר שיווי המשקל, שבאופן שכיח ניתן למצוא באנשים הסובלים ממיגנרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בקריאה תןך כדי נסיעה
-
מודאגת !!!!חניה 11/11/2015 | 19:55שלום דוקטור. עברתי לפני 3 חודשים מישראל לחול. לפני כחודש איך כשנגמר צום יום כיפור הייתה לי סחרחורת והנחתי שזה קשור אולי לצום. למחרת שוב הייתה סחרחורת לכמה שניות שהחדר מסתובב מסביבי. מאז יש לי מן סחרחורות קטנות כאלה. ראש כבד. כמו צף. הייתי אצל רופאת משפחה פה פעמיים. בדיקות דם תקינות. בדקה שיווי משקל. אוזניים. עיניים. אקג. הכל תקין. אמרה שהיא חושבת שאולי שבגלל שרירי צוואר תפוסים זה גורם לזה. וזה לא עובר. ממש חסר לי הרופאים של הארץ. אני ממש מפחדת שזה אולי גידול חס ושלום. כאבי ראש יש לי מדי פעם. היום התחיל לי בצהריים כאב כזה כשאני מתכופפת או מתרוממת מהמיטה או מסתובבת או בשעת לחיצה הראש כואב. אני ממש מפחדת. מה זה יכול להיות ?!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
היי
חניה 13/11/2015 | 14:17מה כוללת בדיקה נוירולוגית ? כי הרופאה אמרה לי ללכת על קו ישר ובחזרה. יד על האף בעיניים עצומות. לעמוד על רגל אחת וכו. האם זו בדיקה כזו או בדיקות דם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר דניאל עובד 13/11/2015 | 12:38קשה לי לומר, חייבים לבצע בדיקה נוירולוגית על מנת לדעת...הוסף תגובה
-
המשך
חניה 13/11/2015 | 12:09האם זה נראה לך מסוכן ? אין לי כאבי ראש רק הרגשה של ראש צף. וסחרחורות קטנות. יכול להיות שיש קשר עם רכיבה על אופנים ? התחלתי לרכב כאן על אופנים בפעם הראשונה בחיי לפני 3 חודשים. בפעם הראשונה נפלתי והייתי צריכה תפרים ביד. אני לא ממש אוהבת לרכב ואני עודה זאת בלית ברירה כי זו דרך תחבורת היחידה כאן בנתיים. האם יכול להיות שאני בסטרס מהפחד ליפול ואולי בגלל זה הסחרחורות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מודאגת
ד"ר דניאל עובד 13/11/2015 | 12:02קשה לומר מהפורום. צריך לבדוק. כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
היי
-
כאבי ראש ופניםליאל 07/11/2015 | 08:33שלום..רציתי להתייעץ עימך ד״ר. מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאב ראש ופנים קבוע שמופיע כל בוקר ונשאר רוב/כל היום.הכאב משנה את צורתו,מדי פעם כמו מיגרנה ומדי פעם דוצ,מדי פעם מורגש חזק בפנים ומדי פעם בראש עצמו (הקרקפת הקודקוד וקידמת הראש). סיטי ראש וסינוסים תקין.טופלתי בטיפול מונע חודש ללא הטבה , בסטרואידים ללא הטבה. איני מוצאת פיתרון לייסורי הכאבים.חיי נפסקו ואין ביכולתי לתפקד כך.האם יש טעם להגיע למרפאת כאב ראש,ואם כן מה הטיפולים המוצעים שם לחולים כרוניים.והאם אתה מכיר מעברך כנורולוג בסיפור דומה? כך שאדע שזה הגיוני לפחות ושאנשים יצאו מזה בסופו של דבר..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 10/11/2015 | 16:48בהחלט, במראפת כאבי ראש אנחנו רואים מגוון של חולים, כולל כאלה שדומים למקרה שלך. בוודאי שיש טיפול, אין שום סיבה לסבול.הוסף תגובה
-
???
עמית 10/11/2015 | 12:10מחכה לתשובההוסף תגובה
-
המשך
המשך 07/11/2015 | 20:33ד״ר,תודה על התשובה מרגיע לשמוע שיש עוד אנשיפ שחולים בכאב ראש כרוני יומי שכזה..אבל האם הם מצאו פיתרון? ואם כן מהו וכמה זמן סבלו מכך? אני פשוט לא רואה את הסוףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 07/11/2015 | 08:37בוודאי. מקומך במרפאת כאבי ראש, שם תבוצע אבחנה ויוצע טיפול מתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- נוגדנים לפוליו
-
תרופות קשורות
- אלטריפטאן
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
-
מונחים קשורים
- אלקסיה
- רפורמת הקנאביס
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים