פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 146
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש חזק בעורף ימיןנעמה כהן 20/10/2015 | 21:34שלום, אני כבת 38, לפני יומיים יצא לי הרפס בשפה ולאחר מספר שעות החל כאב חזק בעורף הימיני, מאחורי האוזן ומטה. הכאב בלתי נסבל ומנטרל לחלוטין, אקמול לא עזר בכלל ורק טיפות אופטלגין מעמעמות במעט את הכאב. הייתי אצל רופאת משפחה שלא בדקה אך טענה שמדובר בדלקת בעצב, נתנה לי זאלדיאר, שגם לא עזר בכלל. אני סובלת, מה לעשות ולמי לפנות, הכאב לא הגיוני. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חזק בעורף ימין
ד"ר דניאל עובד 21/10/2015 | 08:28כדאי לפנות לבדיקה של נוירולוג במיון, או תור דחוף במרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חזק בעורף ימין
-
Sinol תרסיסחסוי 15/10/2015 | 23:53היי ד״ר. האם התרסיס סינול עשוי לעזור בכאבי ראש מתמידים למעלה מחודש ? (מקור כאב-מתחי)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
sinol
ד"ר דניאל עובד 16/10/2015 | 09:16יכול לעזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
sinol
-
קביעת תור במרפאת כאבי הראשהדר 13/10/2015 | 19:53ד״ר.הכאבי ראש כבר מעיקים במשך חודש וקצת.האלטרולט לא מרגיש גורם לשינוי. מיום ליום,ככל שהכאבים לא נפסקים,אני מפסידה שיגרה חיי חברה וסובלת מאוד.אבל אני חיילת.אז אם אקבע תור במרפאת כאבי הראש שברמת אביב יהיה עליי לממן או דרך הצבא,וכנ״ל לגבי המרפאה בלניאדו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 14/10/2015 | 12:04לרוב כן.הוסף תגובה
-
אוקיי תודה והאם
הדר 13/10/2015 | 23:26אוקיי תודה והאם יש פיתרונות במרפאת כאבי ראש לכל סוג של כאב ראש (במקרה שלי-ממושך ורצוף במשך חודש וקצת),שגם לא מגיב לתרופות בכלל ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 13/10/2015 | 20:53ברמת אביב תצטרכי לממן. בלניאדו, תלוי אם הצבא יאשר לך להיבדק במרפאה נוירולוגית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
תורשיקו 16/08/2015 | 09:28הי ד"ר. טוב נהיית כוכב, ממש בלתי אפשרי להשיג תור, גם כשאני אומר "תור דחוף" כפי שהנחת אותי היא מציעה לי תור ל 16/9 (רמת אביב).גם בלניאדו התור ממש רחוק - לא משנה לי לאן להגיע - אני מנסה להשיג תור מעל חודש וחצי כי אני חייב בדחיפות מרשמים לתרופות. אני מצטער ששוב אני פונה בפורום רק שזו הדרך הכי מהירה להשיג אותך מסתבר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תור
ד"ר דניאל עובד 13/10/2015 | 07:44ברמת אביב מלא, ואין מרפאה ביום רביעי בלניאדו. פתחו יום נוסף ביום רביעי ברמת אביב השבוע. תבקש שישבצו אותך בסוף, אני חושב ב- 13:00...הוסף תגובה
-
מחר?
שיקו 12/10/2015 | 15:42מלא מחר ברמת אביב בסוף היום?? אם לא אגיע ברביעי ללניאדוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תור
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:22ברמת אביב באמת מלא עד אפס מקום, בלניאדו אפשר להכניס לסוף יום המרפאה. תבקש שישבצו אותך באישורי....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תור
-
מקרה מ1994אריה 12/10/2015 | 20:50שלום רב ברצוני להעלות מקרה שקרה לי ב1994, -והאם יתכן שעד היום יש השלכות ממנו,? מאז שזכור לי תמיד הייתי פיזית חלש,לא מאוד מפותח גופנית, ואפילו מינית, היה לי קשה להתמודד עם זה ,ובמבט לאחור ,נראה שטעיתי במעשיי,לפני 21 שנה זה קרה, רכשתי כ12 אמפולות של טסטווירון 100,ולאחר לימוד מספר, הזרקתי את החומר לשריר,לא הבנתי שהתדירות קובעת ובעצם השתמשתי ב2 אמפולות לשבוע.לאחר כ10 אמפולות, ערב אחד התחלתי לראות ולהרגיש משונה, הקירות הלבנים נראו לי צהובים,הופיע ציפצוף באוזניים, בראיה,הכל התחיל "לשוט" לזוז,והופיע הרגשה רעה אני זוכר שהתפתח דופק מהיר, לא זוכר לכמה זמן, אבל לפחות שעה, ולמחרת היה מצב שהרגשתי שהידיים כמעט לא זזות לי, וזה חלף אחרי כמה דקות.,אני פשוט לא סיפרתי לבני מישפחתי מה קורה כי חשבתי שזה משהו קל שיחלוף,זה רק הלך והחמיר, וכעבור ימים מספר הגעתי לאישפוז,ולא סיפרתי שם כלום, הרופאים לא הצליחו לגלות מה מקור התופעות האלה,השתחררתי על דעת עצמי כעבור 3 ימים, רופא נוירולוג שאליו פניתי אז, ציין שלפי תלונותיי הייתה תופעה של מיקרופסיה, סבלתי חודשים רבים מהתופעות האלה,כעבור 4 שנים בבדיקה מקרית של US ורידיי רגליים, היה ממצא של DVT ישן צמוד לורידיי הברך מאחור, בעקבות ממצא זה לא קיבלתי כל טיפול מיוחד, לבסוף התופעות התמתנו ונחלשו, אחרי כל השנים האלה, אני יודע שעשיתי שטויות, ואולי אני משלם מחיר,הרבה טוב מזה לא יצא,וזה שהעדפתי לא פנות לרופא שיטפל מיקצועית בבעיה הגופנית שלי, כי היתבישתי,ברור לי שזו הייתה טעות חמורה מצידי, יש לי תופעת פעימות מוקדמות שאנני יודע ממתי הופיע ואם זה לא מהאירוע הזה,מכל מה שסיפרתי כאן, האם סביר לחשוב שנגרם אז אירוע מוחי? האם סביר שנגרם נזק ללב,ובגלל זה בשנים האלה פוקדות אותי הפעימות המוקדמות? במבט לאחור מה יכול היה להיות? ומה יכול להיות שקרה אז? בתודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא קשור לנושא הפורום
ד"ר דניאל עובד 13/10/2015 | 07:43זה לא קשור לנושא הפורוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא קשור לנושא הפורום
-
שוב שלוםהדר 08/10/2015 | 18:35שלום ד״ר,כבר כמעט חודש ימים סובלת מהכאבי ראש החזקים שמתאפיינים בקידמת הראש.לאחר פגישה עם נוירולוג שהחליט כי מדובר במיגרנה כרונית שהפכה ליומית וסבור כי יכול להיות שיש קשר ששווה לבדוק מצב סינוסים. הנוירולוג נתן לי אלטרולט 10מ״ג אחד ליום. לקחתי שני כדורים עד כה,אמורה להרגיש שינוי? כי ממש לא מורגש. ושאלה נוספת,הרופא ציין בפניי שאם טיפול זה לא יוצלח ננסה קורס פרדינזון(?), והפנה לצילום CT ראש.מה אתה חושב על כך והאם ניתן לפנות אלייך באופן פרטי למרפאה לאיבחון מדויק יותר? (חיילת)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
?
הדר 10/10/2015 | 13:36?הוסף תגובה
-
חשוב לי גם לציין
הדר 09/10/2015 | 18:41חשוב שתדע שברקע חיי ישנם מיגרנות קבועות!! כבר שבע שנים בערך יש לי מיגרנה (יומיים התקף) פעם-פעמיים בחודש! והמיגרנה האחרונה החלה לא הייתה נראית משונה,נרגעה ופתאום יום אחרכך חזרה וכן הלאה באותו שבוע. ואז כמו שאמרתי שלושה שבועות שזה כאב רציף יום יום כבר חודש נכון להיום!הוסף תגובה
-
שלום ד״ר
הדר 09/10/2015 | 14:47כאבי הראש בשבוע הראשון היו בצורת התקפי מיגרנות סביב ווסת חודשית. (התקף של יומיים-הפוגה-התקף-הפוגה...),ואז בתום השבוע החל הכאב להיות רציף וממושך שלושה שבועות. וכאמור,נכון להיום חודש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום רב
ד"ר דניאל עובד 09/10/2015 | 09:20הדר שלום, אלטרולט מתחיל להשפיע בתוך כ-3 שבועות, אם מקפידים ליטול בקביעות כדור אחד בשעה קבועה לפני השינה. לרוב המינון של 10 מ"ג אינו מספיק כטיפול מניעה של מיגרנה. אם את סובלת מזה כחודש ימים מכאבי ראש יומיומיים חזקים, ולא היתה מיגנרה קודם לכן, לא סביר שמדובר במיגרנה כרונית. אפשר ואף רצוי שתיבדקתי במרפאת כאבי ראש. אפשר לקבוע תור במרפאתי אשר במרכז הרפואי רמת אביב בטלפון 03-6401234, שלוחה 3, או במרפאה בבית החולים לניאדו 09-8609336, לבקש תור דחוף. שבת שלום.הוסף תגובה
-
?
-
כאב בחלק האחורי בקרקפת למטה בצד שמאלצביה 09/10/2015 | 22:28יש לי כבר הרבה זמן כאב בחלק התחתון האחורי בצד שמאל בקרקפת, כאב שהתחושה היא כמו אחרי קבלת מכה (שטף דם) אבל לא קיבלתי מכה, הכאב הוא חזק אבל יש ימים שנחלש, רציתי לדעת ממה זה יכול להיות? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב בקרקפת
צביה 10/10/2015 | 13:23ומה עושים כדי שזה יעבור ולא יחזור כי זה כבר קרה לי בעבר וחזרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחלק האחורי בקרקפת
ד"ר דניאל עובד 10/10/2015 | 10:13יכול להיות דלקת של עצב שטחי.הוסף תגובה
-
כאב בקרקפת
-
כאבי ראש עורפייםדניאל 10/10/2015 | 00:10שלום רב. שמי דניאל ואני נהג מונית. באוגוסט 2013 פגעה בי מכונית מאחור ומאז אני סובל מבעיות צוואר. בשנה הראשונה מאד כאב לי הראש ובמיוחד הצוואר. כאבי הראש שככו עם הזמן ונותרתי רק עם כאבי הצוואר. אך לאחרונה כאבי הראש חזרו ומציקים לי יותר מכאבי הצוואר. המצב מחמיר בנהיגה, כבר בפתיחת היום ( תחילת ים העבודה) ומיותר לציין שממשיך כל היום. לאחרונה אני מפסיק את עבודתי ורץ הביתה לנוח. מעבר לכאבי הראש, יש לפעמיים תחושה, רק לשנייה, של חוסר התמצאות או איבוד קשר עם המציאות(לא בטוח שאני מגדיר זאת נכון), סחרחורות ועוד. האם יש מצב שחזרתי למצב ההתחלתי, ערב התאונה? האם ללכת לנוירולוג או למרפאת כאב או מרפאת כאבי ראש? קצת אבוד בעניין... בכבוד רב, דניאלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש עורפיים
דניאל 10/10/2015 | 11:12תודה רבה. עזרת לי מאד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 10/10/2015 | 10:24לנסות לקבל טופס 17 מקופ"ח או להגיע באופן פרטי. אם באופן פרטי, אז לא צריך הפנייה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש עורפיים
דניאל 10/10/2015 | 10:17תודה. איך אני מגיע למרפאות כאבי ראש? האם יש לי אפשרות להגיע אליהם דרך קופ"ח מכבי? צריך הפנייה? או שעליי לפנות למרפאות אלו באופן פרטי? בכבוד רב, דניאלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עורפיים
ד"ר דניאל עובד 10/10/2015 | 10:12בהחלט. כאבי ראש לאחר תאונת דרכים יכולים לחלוף ושוב לחזור. צריך לטפל. רצוי להיבדק במרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
כאבי ראש עורפיים
-
פגיעה בכושר עבודה עקב מיגרנה כרוניתשירה 07/10/2015 | 17:06שלום, אני בת 22. סובלת מכאבי ראש מגיל ילדות. כאבי הראש שלי החמירו בהדרגה עם השנים עד למצב של מיגרנה כרונית. אני סובלת מתסמינים של מיגרנה לאורך כל שעות היום. השינוי היחיד בהרגשה שלי לאורך היום הוא העוצמה של התסמינים שמשתנה. ניסיתי טיפול תרופתי באלטרולט ובריזלט, שינויים בתזונה, צמחי מרפא, דיקור סיני, שיטת אלכסנדר, רפלקסולוגיה וטיפול בפרחי באך. אף אחד מהטיפולים האלה לא הצליח. CT ראש לא הראה ממצאים חריגים. הדאגה העיקרית שלי בתקופה האחרונה היא שאני מרגישה שאין ביכולתי להתחייב לשום עבודה. שאלתי היא האם מיגרנה כרונית מוכרת על ידי ביטוח לאומי לצורך קבלת קצבה. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
להדר
שירה 08/10/2015 | 23:02סבלתי תקופה ממושכת מכאב ראש ותסמינים נוספים של מיגרנה כל יום לאורך כל היום. רפואה שלמה :-) תרגישי טובהוסף תגובה
-
הדר
הדר 08/10/2015 | 20:44שאלתי היא: האם סבלת תקופה ארוכה וממושכת אבל כל יום כל היום לאורך זמן? או שזה בא והלך כאב הראש. שואלת כי אני במצב די דומה אשמח לרעיוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בכושר העבודה
ד"ר דניאל עובד 08/10/2015 | 16:18צריכים להגיש את כל המסמכים הרפואיים שברשותך לרבות סיכומי ביקור אצל רופאים נוירולוגים ופירוט הטיפולים התרופתיים. אפשר ואף רצוי להצטייד בנוסף בחוות דעת נוירולוג ו/או מרפאת כאבי ראש לצורך הערכת הנכות הצפוייההוסף תגובה
-
תשובה להדר
שירה 08/10/2015 | 15:33כאבי הראש שלי החמירו בהדרגה עד שהגעתי למצב של מיגרנה כרונית, ככה שקשה לי לקבוע באיזה שלב קיבלתי אבחנה מנוירולוג וכמה זמן לפני כן סבלתי בצורה הזאת.הוסף תגובה
-
פגיעה בכושר העבודה
שירה 08/10/2015 | 14:34איזה מסמכים צריכים להיות בידי כדי לפנות לביטוח לאומי וכדי להגדיל את הסיכויים שלי לקבלת קצבה? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בכושר העבודה
ד"ר דניאל עובד 08/10/2015 | 07:43בהחלטהוסף תגובה
-
שאלה לשירה
הדר 07/10/2015 | 23:20כשנוירולוג איבחן אצלך מיגרנה כרונית יומית,האם סבלת תקופה ארוכה בתדירות של כל יום כל היום?הוסף תגובה
-
להדר
-
כאבי ראש וקרקפתנומי 07/10/2015 | 23:05לפני כמה ימים התחיל לי כאב ראש בגולגולת מאחורה הוא הפסיק ואז חזר אתמול בנוסף התחילו גם כאבי קרקפת כלומר כאשר אני נוגעת בקרקפת בעדינות היא מאוד כואבתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 08/10/2015 | 07:44אוקיי, אז כדאי להיבדק ע״י נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- חומצה מנדלית בשתן
- חומצה ולפרואית בדם
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- אמיוטרופיה
- איבר סופני
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים