פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 147
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש עורפיהדר 28/09/2015 | 18:09אבחנו לי במיון כאב ראש עורפי,שנובע ממתח בשרירי הצוואר זה יכול להסביר גם כאב ברקה ומעל העין במצד שמאל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
...
הדר 05/10/2015 | 16:23כרגע כבר עברו 3 שבועות מתחילת כאבי הראש הממושכים. הכאב ממוקד באיזור המצח העיניים וקודקוד הראש.נטלתי שבוע נקסין 500 mg כדור ביום. מחר אני אמורה לחזור לשיגרה הרגילה ואין ביכולתי לתפקד עם כאבי הראש. האם יש טעם לחזור למיון ? או לפנות לנוירולוג פרטי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
???
ד"ר דניאל עובד 05/10/2015 | 14:40כפי שעניתי, לא ניתן להעריך דרך הפורום...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר דניאל עובד 05/10/2015 | 14:40כפי שעניתי, לא ניתן להעריך דרך הפורום...הוסף תגובה
-
הדר
הדר 05/10/2015 | 14:08???הוסף תגובה
-
המשך-
הדר 30/09/2015 | 12:52כנוירולוג,אם פציינטית כמוני מגיעה ומתלוננת על כאבי ראש מפוזרים ופנים במשך שבועיים וחצי,בדיקות דם תקינות. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה שהכאבים לא מפסיקים? וכמה זמן זה עלול להימשך ברצף ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 29/09/2015 | 22:12ייתכן שכןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי
ד"ר דניאל עובד 29/09/2015 | 22:11קשה לומר דרך הפורום...הוסף תגובה
-
כאב ראש עורפי
הדר 29/09/2015 | 20:34ודרך אגב קיבלתי במיון נקסין 500מ״ג למשך שבוע כל יום כדור אחד האם זה יכול לעזור לכאבים?הוסף תגובה
-
כאב ראש עורפי
הדר 29/09/2015 | 20:31אז מה לדעתך יכול להיות ההסבר לכאבי ראש ופנים מפוזרים בכל הראש במשך שבועיים יום יום ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי
ד"ר דניאל עובד 29/09/2015 | 09:56כאב ראש עורפי, כשמו כן הוא, רק בעורף. זה לא מסביר את הכאב ברקה ומעל עין שמאל.הוסף תגובה
-
...
-
כאבי ראש לאחר ורטגורינת 04/10/2015 | 23:43שלום דר דניאל!! בתחילת יולי עברתי ורטיגו שאובחן על ידי א.אג bppv.. במשך כמעט שלושה חודשים יש לי ריחופים ואחרי חודשים מיולי היו לי שתי סחרחורות .. כעת יש לי כל בוקר וכל ערב כאבי ראש חזקים כולל אמצע הראש מרגישה שהראש בוער לי האם זה תסמין לורטיגו שעוד לא עבר יש לציין שלפני הורטיגו הייתי סובלת מכאב ראש בצד שמאל מאין מגרנה אשמח לתגובתך .. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בהמשך
רנית 05/10/2015 | 15:47היי דר דניאל! אין לי סחרחורת כאשר יש לי כאב ראש .. מאז יולי שקיבלתי את הורטיגו עדיין לא עבר לי תחושת הריחות וכאב במרכז הקרקפת בלי סחרחורת האם זה תסמינים של ורטיגו שהיה לי ביולי או שזה כבר טיפול של ניורולוג .. יש לציין שלפני שקיבלתי את הורטיגו סבלתי מכאבי ראש בצד אחד קרטב ל3פעמים בחודש האם יש קשר ?? תודה מראש תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר ורטיגו
ד"ר דניאל עובד 05/10/2015 | 07:37כאבי ראש הם לא חלק מ- BPPV, אבל את מתארת סימפטומים מאוד טיפוסיים למידרנה וסטיבולרית עם אאורה- מיגרנה שלפני או בזמן הופעת כאבי הראש יש סחרחורות סיבוביות. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
בהמשך
-
-
תשובת מומחה
בדיקה
ד"ר דניאל עובד 04/10/2015 | 15:22כדאי לשאול בפורום שבץהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה
-
תזוזה בראששני 28/09/2015 | 23:35שלום אימא שלי מתלוננת על תזוזה בתוך הראש במוח ומאוד כואב לה הראש והיא לפעמים יש חום וקור בראש טמפרטורות משתנות.חוץ מיזה אין לה כלום כמו הקאות וסחרחורות , אני מאוד מודאגת התוכל לדעת מה זה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תזוזה בראש
ד"ר דניאל עובד 29/09/2015 | 09:55קשה לומר, רצוי שתיבדק ע"י רופא נורירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תזוזה בראש
-
שאלה חשובההדר 27/09/2015 | 23:43זו שוב הדר,מחר בבוקר מתכוונת לפנות מיידית למיון,כאבי הראש מפוזרים - בקודקוד הראש,בקרקפת,בצידי הראש,בחיבור של חלק הראש התחתון לעורף בשני צידיו,במצח וברקות. בהוסף לכך הכאבים התחזקו באיזור של בלוטות הלימפה(בצידי הגרון) שממש מתחברים עם כאבי הלסתות,מדי פעם כאבים בשיניים כלליים ובחניכיים,הכאבים הם גם מסביב לאוזניים לעיניים ולעצמות הלחיים. יש גם צמרמורות קור התעטשויות וכאבי שכמות וגב. בקיצור-כאבי ראש ,פנים ושרירים במשך שבועיים. עשיתי דיקור סיני היום המטפלת חושבת שהמצב הוא התפתחות אנמיה , מה לבקש במיון (איזה בדיקות)??ומה הכיוון שנראה לך ד״ר? והאם נורמלי שלילדה בת19 יש כאבי ראש כלכך ממושכים ??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה חשובה
ד"ר דניאל עובד 28/09/2015 | 07:59זה בהחלט לא נורמלי הדר, כדאי להיבדק בהקדם ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה חשובה
-
כאבי ראש חזרים וממושכיםהדר 21/09/2015 | 10:20בת 19,לא כלכך בריאה בדרך כלל (סובלת ממעי רגיז כבר שנה) ומאז קבלת המחזור בגיל 12 סובלת ואובחנתמ על ידי נוירולוג כסובלת ממיגרנות,די קשות בתדירות של התקף של יומיים שלוש פעם בשבועיים.בדרך כלל,עד היום ההתקף הכי ארוך שהיה לי היה ארבעה ימים , המיגרנות החזקות בעיקרן מגיעות יומיים לפני המחזור ויומיים במהלכיו,ככה פחות או יותר בקביעות והמחזור עצמו תמיד אבל תמיד נמשך ארבעה ימים בלבד, הפעם,קרה משהו מאוד שונה ומדאיג,חטפתי התקף מיגרנה שנמשך יומיים שלאחריו הפוגה של חצי יום מספר שעות יום לאחר מכן עוד התקף של שלושה ימים שהתחלף צד לרקה הימנית,ויום לאחר מכן אחרי הפוגה ממש קצרה עוד התקף של שלושה ימים ושוב החליף צד ואז נהיה דו צדדי ,ואז קיבלתי מחזור,והכאב פשוט המשיך.נכון חעכשיו אני כבר שבוע וחצי עם כאבי ראש וכבר סיימתי מחזור,הכאב ראש הוא די חזק הוא מחרפן הוא לא מניח הוא עקשן הוא משתלט בכל איזור הפנים,הגרון העורף הצוואר האוזניים השיניים שרירי הלסת ואפילו הכתפיים,בחיים זה לא קרה לי,מתה מפחד מתלבטת אם ללכת למיון ,בגלל מעי רגיז כרוני כבר יש את הפחד שאני ילקה בכאבי ראש כרוניים מה שגרוע פי שמונה מה לעשות לעזאזל וממה זה יכול לנבוע? ידוע לי שבגלל שינויי ההורמונים בגוף בזמן מחזור הגוף מתבטא בכאבי ראש ואצלי מיגרנות קשות אבל אך פעם לא היו כאלה ארוכות טווח.בבקשה אובדת עצות וחסרת אונים הראש מתפוצץ התחושה מלוןה בסחרחורת לפעמים צמרמורות של קור כאלה וטיפה חום גוףהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 27/09/2015 | 11:21במקרה שכאבי הראש אינם מגיבים עוד לטיפול התרופתי, כדאי לפנות לחדר המיון, או נוירולוג בקופ"ח, או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
דרך אגב פרט חשוב-הדר 21/09/2015 | 10:27בדרך כלל אני לוקחת למיגרנות רוקסט פלוס/ריזלט תמיסה/אדקס/או פשוט סובלת יום שלם עד שנרדמת וקמה כמו חדשה. הפעם לקחתי המון משככי כאבים-אדוויל,אופטלגין שתייה,אדקס,אקסדרין,ריזלט תמיסה וכלום לא עזר לי בשיט הכאבים רק ממשיכים וממשכים ליתר דיוק כבר 10 ימיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרט חשוב
ד"ר דניאל עובד 27/09/2015 | 11:21במקרה שכאבי הראש אינם מגיבים עוד לטיפול התרופתי, כדאי לפנות לחדר המיון, או נוירולוג בקופ"ח, או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרט חשוב
-
אוזן אטומה וכאב חזק ברקהזיו 21/09/2015 | 10:44שלום, לפני כחודש נסתמה לי אוזן ימין, הלכתי ל.א.א.ג שנתן לי סינופד פעם ביום ופימפום. התרופה לא עזרה והאוזן לא נפתחה. לפני כשבוע התחלתי לסבול כאבים קיצוניים מעל עין ימין (באיזור הגבה) וברקה בצד ימין . כאבים ממש חזקים שריתקו אותי למיטה עם מלא כדורים משככי כאבים. הלכתי לרופאת המשפחה שנתנה לי - סינופד 3 פעמים ביום, אוגמנטין אנטיביוטיקה פעמיים ביום, ואטופן נגד הכאבים. הייתה הקלה מסוימת לאחר כיומיים ועכשיו 4 ימים לאחר התחלת הטיפול שוב האוזן נסתמה יותר וכאב הראש באיזור הרקה ומעל עין ימין ובראש עצמו למעלה בצד ימין. מה עלי לעשות? מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה זיוהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אוזן אטומה וכאב חזק ברקה
ד"ר דניאל עובד 27/09/2015 | 11:18הייתי חוזר לבדיקה אצל רופא אא"ג, ונבדק גם ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אוזן אטומה וכאב חזק ברקה
-
פגיעת ראש קלהאבי 25/09/2015 | 19:41שלום אני בן 21 משחק כדורגל עם חברים כשהייתי בשער שחקן בעט בעיטה לשער וזה פגע בעמוד מהעמוד הכדור ניתז לפניי לאזור האף והעין לא הרגשתי בחילה לא כאב ראש ולא אובדן הכרה אחרי זה המשכתי לשחק והכול נורמלי האם אני צריך להיבדק או משהו כזה????הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פגיעת ראש קלה
ד"ר דניאל עובד 27/09/2015 | 11:17אם אין שום סימפטום, אז אין צורך להיבדק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעת ראש קלה
-
מינון אימיטרקס - המשךמיטל 20/09/2015 | 22:31תודה רבה על המענה המהיר! אבל מה עד שאגיע למרפאת כאב? איך לנהוג עד אז?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינון אימיטרקס
ד"ר דניאל עובד 21/09/2015 | 07:01תפני לרופא המשפחה, הוא ייתן לך מענה לכךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון אימיטרקס
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
- כספית בדם
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- אוזנימוד (זפוסיה)
-
מונחים קשורים
- אונת המצח
- המפ, קנבוס
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים