פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 149
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
גלולות וריטליןג 23/08/2015 | 22:03שילוב של ריטלין 40 מג וגלולות למניעת הריון יכול להיות מסוכן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גלולות וריטלין
ד"ר דניאל עובד 24/08/2015 | 11:25כדאי לשאול בפורום הפרעות קשב וריכוזהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גלולות וריטלין
-
בקשה לשמירת פרטיותיערה 23/08/2015 | 05:42היי, אני יודעת שזה לא ממש הפורום המתאים אך אנסה בכל זאת.. יש לי תור לנוירולוג לקבלת מרשם לריטלין.אני נוטלת גלולות, בעיקרון אמרו לי שאין קשר בין השניים אבל יש לציין בפניו שאני לוקחת גלולות. אני מגיעה לתור עם הוריי ואין לי אפשרות להגיע לבד,ואני מפחדת שהוא יזכיר או יציין בפניהם שאני נוטלת גלולות וסתם למשל מתאים לי יותר סוג מסויים. בכל אופן רציתי לדעת האם זה אפשרי להתקשר למרפאה ולבקש לדבר איתו ולבקש שלא ישתף את ההורים? אפשרי לדבר עם הרופא ולבקש בקשה כזאת או שלא יתייחסו אליי ברצינות? בת 16 וחצי. אשמח לתשובה :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
*
יערה 23/08/2015 | 08:26אוקי תודה רבה לך!! דבר אחרון..התור רק בעוד חודש וקצת ,יש להתקשר עכשיו ולבקש ולראות אם זה אפשרי בכלל או להתקשר סמוך למועד התור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמירה על פרטיות
ד"ר דניאל עובד 23/08/2015 | 08:21לא יודע אם מחוייב, אבל לא מאמין שתהיה בעיההוסף תגובה
-
המשך
יערה 23/08/2015 | 08:14ואז הוא מחויב לשמור על כך בסודיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקשה לשמירה על פרטיות
ד"ר דניאל עובד 23/08/2015 | 08:02לגיטימי בהחלטהוסף תגובה
-
*
-
כאבי ראש וכבדותאנונימית 20/08/2015 | 22:03כאבי ראש איומים רעידות בידיים וברגליים כל ערב אותה תופעה מעוניינים להגיע אליך למרפאות חוץ בלנייאדו (לאחר אירוע בעורקים הקטנים בראש לפי ממצאי סיטי)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 21/08/2015 | 11:23בשמחה. טל' לקביעת תור- 09-8609336.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
תחושת נמלים בצד שמאל של הראשאנונימית 19/08/2015 | 19:55היי, אמא שלי בת 40 ויש לה כבר 7 ימים תחושת נמלים בראש בצד שמאל למטה וביד שמאל, היא הלכה לרופאת שיניים ועשתה צילום, הכל תקין וזה לא שייך לשיניים. אין כאבים או תחושת נמלים בצוואר, ובמהלך שינה אין כלום הכל כרגיל, זה רק במהלך היום. מזה אומר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת נימול
ד"ר דניאל עובד 19/08/2015 | 20:43קשה לומר ללא בדיקה נוירולוגית, כדאי לפנות לרופא נוירולוגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת נימול
-
זיהום במוחחנוך 19/08/2015 | 07:58יש לי חבר בסין שלאמא שלו יש זיהום במוח. ויש לה כאבי בעור בראש כשושמעת קולות. כאבי אוזניים וגרון. בעיקר בצד שמאל. החבר שואל מה אפשר לעשות ומה הרופאים בארץ בדר"כ עושים האם יש תרופה לכך. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זיהום במוח
ד"ר דניאל עובד 19/08/2015 | 08:28אם מדובר בדלקת חיידקית, הטיפול הוא משולב, באנטיביוטיקה, לעיתים מוסיפים סטרואידים, וטיפול במשככי כאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זיהום במוח
-
כאב ראשמירי 18/08/2015 | 19:23מצפה לתשובתך על שאלתי השנייה. אנטי מאד במתח! בתודה מיריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש
מירי 18/08/2015 | 22:31תודה על תשובותיך. מיריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 21:54אם הכאב בעוצמה גבוהה, כדאי לפנות לחדר המיוןהוסף תגובה
-
כאב ראש
-
כאב ראשמירי 18/08/2015 | 11:15מזה כמה ימים אני חשה כאב בצד הימני של הראש כאב מאד נקודתי.אני לוקחת קומדין (בת 70+). . האם עלי להגיע למיון? הרופאה הפנתה אותי לבדיקת סי.טי. בתודה מיריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 21:54אני מבין את החשש מדימום, אבל זה לא מתבטא בדרך כלל ככאב נקודתי.הוסף תגובה
-
כאב ראש
מירי 18/08/2015 | 14:27שכחתי לציין שלפני כשבוע קיבלתי מכה בראש שלא התיחסתי אליה. ובגלל לקיחת קומדין אני דואגת. תודה על התשובה המהירה. מיריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:23אם כאב הראש נקודתי, ואינו מלווה בסימנים נוספים כגון בחילות והקאות, אין דחיפות להגיע למיון, אך ממומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג בקופ״ח...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאב ראשמרגריטה 18/08/2015 | 16:05שלום ד״ר, שמי מרגריטה בת 23. מזה כשנה אני סובלת מכאבי ראש נוראיים ולא פוסקים. הכאב ראש תמיד בחלק הימני של הראש וכשהוא מגיע כל תזוזה הכי קטנה משפיעה עוד יותר על הכאב. יכול להיות שבוע שלם שהכאב לא מופיע, אך כשהוא מגיע הוא נשאר איתי לפחות 4 ימים ולפעמים גם עד שבוע. ניסיתי לקחת כל כדור אפשרי אך אף כדור לא עוזר לי, הייתי אצל רופא נוירולוג מומחה שהפנה אותי לבדיקת EEG בערנות הבדיקה יצאה תקינה, נתן לי מרשם לכדורים חזקים (רוקסט) אך ללא תוצאות, לפעמים גם אני רואה נקודות שחורות ואין לי מושג ממה זה נובע (בדיקה אצל רופא עיניים יצאה תקינה לחלוטין), אמרו לי גם שאולי זה קורה בעקבות מיעוט בשתיית מים אבל גם כשאני שותה המון זה לא עוזר. בבקשה תעזור לי אני אובדת עצות, אני סטודנטית והלימודים נורא קשים, לא מצליחה ללמוד כמו שצריך בעקבות הכאבים, אשמח לקבל ממך הכוון וייעוץ וממה זה יכול לנבוע, תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עזרה
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 21:52הייתי שמח לייעץ, אבל קשה לדעת דרך הפורום מהי האבחנה והטיפול, המרפאות שלי במרכז רפואי רמת אביב (03-6401234, שלוחה 3) ובבית החולים לניאדו (09-8609336)הוסף תגובה
-
עזרה
מרגריטה 18/08/2015 | 19:30אני מבינה ד״ר, אבל לפי מה שקראתי כאן התורים למרפאתך ארוכי טווח ואולי בכל זאת תוכל לעזור לי מכאן בינתיים ולהגיד לי ממה זה יכול לנבוע ומה אוכל לעשות כדי שזה ייפסק וגם אם תוכל להגיד לי איפה המרפאה נמצאת וכיצד ניתן לקבוע תור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 17:59אשמח לעזור, אבל לשם כך תצטרכי לקבוע תור במרפאתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
-
אמי בת 75, מזה כחודש מרגישהelaa56 05/08/2015 | 21:48רעידות בגוף, כאבי ראש , נזלת ושיעול שלא עוברים כחודש. צד ימין יד ורגל חלשים וכואבים. בפנים : צד ימין לא נראה כמיקודם. ביומיים אחרונים נפיחות באיזור עין ימין. ביום א ' עשתה בדיקת דופלקס עורקי הצוואר : צד ימין וצד שמאל : :(CCA) קרוטיס משותף לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. :(ICA) קרוטיס פנימי . נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות שיעור עד 50% :(ECA) קרוטיס חיצוני נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס: כיוון וזרימת דם תקינים. מה אומרות התוצאות? ביום א' הקרוב - בדיקת סי טי באסותא. יש מה לעשות עד אז? או באופן כללי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בת 75
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:30קיימת חסימה של כ-50% בעורק הצוואר (קרוטיס) פנימי, כתוצאה מטרשת עורקים. אם החסימה סימפטומטית, כלומר מלווה בסיפטומים שמתאימים לצד של החסימה, יש לפנות לכירורג כלי דם. הנוירולוג המטפל צריך להחליט. לגבי התלונות המרובות, אני מסכים שצריך לעשות בדיקת CT ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בת 75
-
התעלפותגלי 06/08/2015 | 15:23שלום רב, אחי בן 35 שהה במילואים בצפון בימים האחרונים (ימי החמסין הגדול). אתמול במילואים התעורר משינה בלילה ופתאום התעלף (טוען שזה ממש קרה בשניות.. אפילו לא הרגיש..) החיילים שהיו איתו העירו אותו ופינו אותו לבי"ח שם התברר שפתח את הסנטר ובוצעו בו תפרים. לטענתו במהלך כל היום חש בטוב וגם במהלך כל השבוע. בבית החולים ככל הנראה עשו לו גם בדיקות דם אך לא מצאו דבר..הוא טוען ששתה מים. האם יש מקום לחשש וצריך לבקש גם סי טי ראש או בדיקות נוספות? ובכלל ממה נובעת התעלפות כזאת לאחר קימה משינה לשירותים או לכל מקום אחר.. לתשובתך אודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התעלפות
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:27נושא הפורום הוא כאבי ראש. כדאי לפנות בנושא זה לפורום המתאים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התעלפות
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- צפלוגרם
- חומצה ולפרואית בדם
-
תרופות קשורות
- אקמול פוקוס
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אגנוסיה
- קנבינואידים
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים