פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 151
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש וסחרחורות כל ההריוןעדי 13/07/2015 | 15:41שלום, אני בהריון שבוע 25. מהחודש השני להריון יש תחושה כללית רעה שעיקרה סחרחורות וכאבי ראש, מחמיר בתקופה האחרונה עד לרמה של ימים שלמים בהם אני לא מסוגלת לתפקד. ההריון תקין. ראו אותי שני נוירלוגים ושני רופאי עיניים, הבדיקות שלהם תקינות. בבדיקות דם מקיפות רק תוצאה אחת מעט חריגה, 15 בריכוז לויקוציטים, אבל הבנתי שזה הגיוני בהריון. הפנו אותי ל-MRI, אבל התור עוד הרבה זמן. בכל מקרה, יש לנו הרגשה שהתוצאה תהיה תקינה. האם לדעתכם זה קשור להריון או לא? רופאי הנשים אומרים שלא קשור כי תופעה ארוכה שאינה חולפת ולא שכיחה בהריון. הנוירלוגים אמרו לנו שכנראה כן קשור להריון. יש עוד מה לעשות? אנחנו עובדי עיצות ואני כבר לא מתפקדת בכלל. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
ד"ר דניאל עובד 13/07/2015 | 17:01כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
-
קברנומה בצד שמאלאלה 08/07/2015 | 18:43שמי אלה בת 46 לפני 3שנים גילו לי בבדיקת MRI קברנומה בצד שמאל של 3ממ . לאחר יעוץ אצל רופא הוחלת לחזור על הבדיקה כל שנה אבל לא עשיתי זאת לאחרונה אני סובלת מכאבים בצוואר ושכמה בצד ימין וזה מקרין לראש כאב חד כמו סיכה ...האם יש קשר לקברנומה שנמצאת בצד שמאל ? אשמח מאוד לתגובה תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קברנומה
ד"ר דניאל עובד 13/07/2015 | 17:00בהחלט ייתכןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קברנומה
-
תחושת ראש לא צלול וסחרחורתטלי 05/07/2015 | 21:07שלום בת 36.בריאה בדרך כלל.הכול החל מסחרחורת לפני חודש וחצי מלווה בסתימות באוזניים ולעיתים לחיצות בראש .כל הסימפטומים יותר חזקים בצד שמאלי של הראש.מהבוקר אני מרגישה תחושת ריחוף ולאחרונה נוסף גם חוסר שיווי משקל.בערב מרגישה הרבה יותר טוב.רופאי אף אוזן גרון שללו בעיית אוזניים.רופא ניורולוג הפנה לmri ראש.יש לציין שתופעה דומה הייתה לפני שנתיים,עברתי את כל הבדיקות ולא נמצא כלום.מה דעתך בנושא?חוץ מmri ראש איזה בדיקות יש עוד לבצע?האם הבעיה נוירולוגית?תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות
ד"ר דניאל עובד 08/07/2015 | 16:04תחושת אטימות באזניים, תחושת ריחוף וחוסר שיווי משקל יכולות להיות מוסברות על רקע סטרס, מתח נפשי או חרדות, גם אם לא במודע. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
-
כאב ראשמקווה לטוב 28/06/2015 | 08:47שלום ד"ר, אחותי מתלוננת על כאבי ראש כבר שנה וקצת. כאב הראש מופיע כשהיא קמה משינה בכל בוקר כמעט לצערי. היא מתארת תחושה של כבדות והכאב עובר אחרי בערך 10 דקות. היתה תקופה שגם היו בחילות יחד עם הכאב ראש והן נמשכו כשבוע בערך. זה קרה לה גם שנה שעברה והיא היתה בתקופה קצת לחוצה אז. אני מאוד דואגת ורוצה לקוות שהכח תקין. תוכל להרגיע אותי? היא נשלחה לmri הבדיקה הנורולגית תקינה ב"ה והרופאה שבדקה אותה כתבה שב"ה אין החזרים פתולוגיים. האם אפשר להיות רגועה? האם חס וחלילה יש סיבה לדאוג? אני חרדה. אני קןראת באינטרנט דברים ונלחצת. מה יכולה להיות הסיבה לכאבי ראש כשקמים ממנוחה? חוץ מהעניין של שינה לא תקינה ועקימות בצוואר? בבקשה תרגיע אותיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 08/07/2015 | 16:02אני מבין את החששות והדאגות, אבל כפי שאמרתי, קשה לי לומר מהי האבחנה דרך הפורום.הוסף תגובה
-
תודה על התשובה
שואלת השאלה 08/07/2015 | 12:40היא לפעמים קמה גם עם בחילות וכאב ראש חלש. אני יודעת שצריך לחכות ל-MRI, אבל אני לחוצה... הרופאה אמרה לה שיש לה קצת עקימות בצוואר- האם זו יכולה להיות הסיבה לכאב הראש? איך אפשר להסביר את הבחילות? אני ממש חרדה. האם זה יכול להיות סתם כאב ראש? קראתי שיש כאב ראש שנקרא ice-pick like pain האם יכול להיות שזה כזה דבר? לפעמים היא תיארה תחושה של דקירות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 28/06/2015 | 09:27קשה לומר, צריך להתרשם מהבדיקה הנוירולוגית, ובכל מקרה כדאי לחכות לבדיקת ה- MRIהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש וחוסר יציבות (לת)אבי 28/06/2015 | 23:07שלום לפני ארבעה חודשים התחילו לי קפיצות בעפעף העליון שלא הפסיקו למשך חודש. לאחר חודש הם הפסיקו והתחיל לי לחץ בראש וחוסריציבות כבר כמה חודשים שלא עובר עשיתי ct ראש שייצא תקין ונתנו לי כדורי אלטרולט שלא עזרו אפילו החמירו את המצב כרגע אני מחכה לבדיקת eeg רציתי לדעת מה דעתך ממה זה יכול להיות ואיך אני יכול לטפל בעצמי??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
סחרחורת (ורטיגו)דפי 27/06/2015 | 12:03אני בת 55. סובלת 8 שנים(עם הפוגות) מורטיגו.כל הבדיקות תקינות.כולל mri ראש ,eeg, עמוד שדרה צווארי ct. דוגמא לתופעות: היום בבוקר הטתי את ראשי קצת למעלה והרגשתי כמו זרם בראש מאחורה וסחרחורת. אתמול התכופפתי והרגשתי סחרחורות(נשארה תחושת אי יציבות למשך כמה שעות).אציין כי גם טיפול פיז' וסטבולרית לא עזרו. מה עוד ניתן לבדוק/לעשות? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ורטיגו
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 17:19קשה לי לומר, חייב לבדוק אותך לשם כך.הוסף תגובה
-
תשובה
דפי 27/06/2015 | 15:58מה בדבר הסחרחורות שאני מתארת?(אולי השם ורטיגו לא מתאים במקרה שלי)?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורטיגו
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 15:24שלום, ורטיגו אינו קשור לנושא הפורום, וגם לא לתחום הנוירולוגיה, אלא לתחום האף אוזן גרון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 15:23שלום, ורטיגו אינו קשור לנושא הפורום, וגם לא לתחום הנוירולוגיה, אלא לתחום האף אוזן גרון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורטיגו
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 15:23שלום, ורטיגו אינו קשור לנושא הפורום, וגם לא לתחום הנוירולוגיה, אלא לתחום האף אוזן גרון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
בהמשך לפנייתי
דפי 27/06/2015 | 12:17רציתי להבהיר שכמובן ביקרתי אצל נוירולוג, מומחה אאג, אורטופד .. אף אחד לא הצביע על בעיה ספציפית. חלק מהרופאים אמרו שמקור הבעיה במערכת הוסטבולרית שבאוזן וחלק אמרו שלא נראה להם שאצלי מדובר בבעיה שמקורה באוזן. והסבל הוא אטומי. אני חיה 8 שנים עם מגבלות בחיי היום יום. למשל, אני לא יכולה לשכב על הגב כי מיד נוצרות סחרחורות , וכנל על צד ימין. שנים שאני ישנה רק על צד שמאל...שינוי תנוחה בדרך כלל מייצר סחרחורות (אם לא מיד אז לאחר דקות ...). אודה על עזרה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורטיגו
-
תוצאות CTראשניסן רבקה 21/06/2015 | 14:24לד"ר דניאל עובד שלום רב, אני סובלת מזה זמן מכאבי ראש איומים וחיה על נרוסינים. עשיתי CT ראש ובתשובה כתוב כך: "בהיקף האונה הטמפורלית התחתונה משמאל הודגמה הרחבה ניכרת של חלל תת עכבישי, המתאימה לציסטה ארכנואידלית, הלוחצת ודוחקת את רקמת המוח הטמפפורלית הסמוכה. ללא עדות לסימני בצקת. הודגם וריאנט אנטומי בין החדרים הלטרליים לחדר השלישי הבולט כלפי מעלה בין החדרים הלטרליים המתאים ל- CAVUM SEPTUM PELLUCIDUM. אין יותר עדות." מבחנתי זה סינית, אשמח לדעת במילים פשוטות מה התוצאה ומה זה אומר? והאם יש קשר לכאבי הראש? ובמידה וכן מה הטיפול? המון תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצאי ct
ד"ר דניאל עובד 21/06/2015 | 15:22שלום רב, בבדיקת ה ct, ציסטה גדולה, שזה למעשה שקיק של נוזל המוח הלוחץ על רקמת המוח. בהחלט יכול לגרום לכאבי ראש. כדאי לפנות להתייעצות עם רופא נוירוכירורגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאי ct
-
לחוצה מאוד מבקשת עזרהאירה 19/06/2015 | 09:12שלום רב, אני בת 32 סובלת מדיכאון וחרדה כבר 7 שנים. לפני כחודש החלו כאבים בשן מס' 14 לסת עליונה מימין. כאב קבוע עמוק, לפעמים פועם, שבמהלך היום מתחזק ונחלש בגלים. הכאב מורגש בשן ומקרין לאזור הסינוס המקסילרי ורכה ימנית. בבדיקה של רופא שיניים לא ראה משהו חריג בשן מבחינה חיצונית. לפני שנה עשיתי צילום פנורמי שגם שם לא נראתה בעיה בשן הזו. בCT סינוסים נצפתה ציסטה של רטנציה בסינוס מקסילרי באותו צד, די גדולה 1.8*2.2. בבדיקה נוירולוגית תקינה. לפי נוירולוג: אין נקודות טריגר בפנים, הכאב לא התקפי ולא כזרם חשמלי. בכל זאת בחשד לדלקת בעצב טריגמינלי שלח אותי לבצע מרי- תור בעוד שבועיים. לפני שנתיים עקב כאבי ראש ביצעתי מרי עם חומר ניגוד שהיה תקין. אני מבינה שדלקת בעצב הטריגמינלי נגרמת ע"י גידולים מוחיים או טרשת נפוצה ואני מאוד חרדה. רציתי לשאול, האם התיאור שלי דומה לדלקת בעצב הטריגמינלי? והשאלה שניה: האם זה שעשיתי מרי שיצא תקין לפני שנתיים יכול להרגיע או שבשנתיים היה יכול לגדול משה? אשמח לתשובה מאוד לחוצה. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בלסת עליונה מימין
ד"ר דניאל עובד 19/06/2015 | 13:181. יכול להתאים לדלקת בעצב הטריגמנלי 2. MRI לפני כשנתיים מחליש את האפשרות של גידול, וגם התיאור לא נשמע מתאים לגידול, אך אין ספק שצריך לחזור על ה- MRI.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בלסת עליונה מימין
-
תחושת שריפה בפנים במהלך הלילהספירסים 05/06/2015 | 14:58אני בת 15 ולפניי מספר ימים הרגשתי תחושה של שרפה ועקצוצים בפנים הכאב היה מאוד חזק לא יכולתי להרדם במשך כל הלילה בבקור הכל נעלם ולא חזר מאז קראתי באינטרנט שיכול להיות שזה סוג של מחלה בנוסף עכשיו יש לי גם עקצוצים בידיים אין לי מושג מה זה אומר אשמח לייעוץהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת שריפה בפנים
ד"ר דניאל עובד 10/06/2015 | 07:56יכול להיות למשל חסר בויטמין B12, כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת שריפה בפנים
-
כאבימראש לאחר שינה על הבטןרונית 10/06/2015 | 04:06שלום רב, לאחרונה, בכל פעם שאני נרדמת על הבטן עם ראש הצידה, אני מתעוררת באמצע הלילה עם כאב ראש נוראי כמו מיגרנה. זה יכול ללוות אותי כל היום לאחר מכן. מדוע זה קורה? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר שינה
ד"ר דניאל עובד 10/06/2015 | 07:54מומלץ מאוד להיבדק ע"י רופא נוירולוג או במרפאת כאבי ראש. קשה לומר על סמך התיאור הזה במה מדובר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר שינה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- חומצה היפורית בשתן
- קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- THC
- אין-ויוו (in vivo)
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים