פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 150
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
אאורה עיקשתיולי 10/08/2015 | 19:06שלום דוקטור, אני פונה אליך מפני שהרופא שלי אינו זמין לתקופה זו ועד שיחזור יקח זמן. אני מאוד לחוצה, מפוחדת ודואגת. אני סובלת ממגרנות מגיל 12 אשר מתאפיינות באאורה ונימולים ביד שפה ולשון... המרווחים בעבר בין ההתקפים היו מרובים. בגיל ההתבגרות אומנם חוויתי התקפים דיי קרובים אך היתה 4 שנים הפסקה ! עד שלאחרונה מזה שלושה חודשים כל שבועיים בממוצע אני מקבלת מגרנה עם אאורה. בנוסף לכך היה יום מסויים שבו קיבלתי פעמיים אאורה. הכאב ראש הוא סביר וכמעט לא מורגש (למזלי) אך הקטע הזה שב אני מתחילה לאבד את הראייה ועד לרגע שאני רואה שמשהו גדל בשדה ראייה ונעלם לאט לאט מלחיץ ביותר! הדופק והלחץ דם עולים, אני נכנסת להיסטריה ואולי זה יישמע מצחיק אך לפעמים אני חושבת שאולי אשאר עיוורת לעולם... לפני שנים נשלחתי לבדיקת EEG שיצאה תקינה ולפני חודש עברתי בדיקת MRI שגם היא יצאה תקינה. מה הלאה? מה המשך הבירור? אני מאוד סובלת מהאאורה, האם יש מה לדאוג? צריך בירור נוסף? אני מצטערת על השאלות אך באמת האאורה הורסת לי את היום ומונעת ממני דברים רבים גם מורלית כאשר היא מסתיימת... תודה שלום דוקטור, אני פונה אליך מפני שהרופא שלי אינו זמין לתקופה זו ועד שיחזור יקח זמן. אני מאוד לחוצה, מפוחדת ודואגת. אני סובלת ממגרנות מגיל 12 אשר מתאפיינות באאורה ונימולים ביד שפה ולשון... המרווחים בעבר בין ההתקפים היו מרובים. בגיל ההתבגרות אומנם חוויתי התקפים דיי קרובים אך היתה 4 שנים הפסקה ! עד שלאחרונה מזה שלושה חודשים כל שבועיים בממוצע אני מקבלת מגרנה עם אאורה בנוסף לכך היה יום מסויים שבו קיבלתי פעמיים אאורה.זה מתחיל סתם ככה באמצע היום... הכאב ראש הוא סביר וכמעט לא מורגש (למזלי) אך הקטע הזה שבו אני מתחילה לאבד את הראייה ועד לרגע שאני רואה שמשהו גדל בשדה ראייה ונעלם לאט לאט מלחיץ ביותר! הדופק והלחץ דם עולים, אני נכנסת להיסטריה ואולי זה יישמע מצחיק אך לפעמים אני חושבת שאולי אשאר עיוורת לעולם... לפני שנים נשלחתי לבדיקת EEG שיצאה תקינה ולפני חודש עברתי בדיקת MRI שגם היא יצאה תקינה. מה הלאה? מה המשך הבירור? אני מאוד סובלת מהאאורה, האם יש מה לדאוג? צריך בירור נוסף? אני מצטערת על השאלות אך באמת האאורה הורסת לי את היום ומונעת ממני דברים רבים גם מורלית כאשר היא מסתיימת... האם יש מה לדאוג? כמה בן אדם יכול לספוג אאורה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה עם אאורה
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:26אפשר ליטול טיפול תרופתי לאאורה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה עם אאורה
-
בהמשך לשאלתי לגבי התעלפות (לת)גלי 06/08/2015 | 23:46לאחר קריאת מכצב השחרור מבי"ח בו טופל אחי... התברר שקם בלילה לשירותים מכיוון שהרגיש שיש לו שלשול ואז בדרכו לשירותים התעלף..האם יכול להיות שמדובר בוירוס או קלקול קיבה על ששילשל רק פעם אחת. לפי בדיקת שתן התייבש אך היה נתון במאמץ רב (באותו יום מילואים). בנוסף, לפי הבדיקות דם קצת חסר לו אשלגן. אודה לך באם תוכל להסביר לי מה זה אומר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
avmשרון 02/08/2015 | 03:09לאחר מס ארועי מלנה.ירידה חדה של המוגלובין וברזל למשך חצי שנה חולשה וסחרחורות.עשו לי בדיקת קפסולה בה התגלה avm שאלתי כיוון שזהו גן הנימצא בדם.האם התקפי המיגרנה הקשים מאד שערכו בכל פעם כארבעה ימים לפני התקפי המלנה.ושבעקבות המלנה היה איבוד כודר ראיה וזכרון והכרה למס דקות פעמים השנה.יכול להצביע על תורך לברור אם אין avm גם חלילה בראש..האם לדעתך אני זקוקה בנוסף לגסטרו להבדק אצל נוירולוגהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 05/08/2015 | 14:03ב׳ ו ה׳ בלניאדו, ו ג׳ במרכז הרפואי רמת אביב. 09-8609336, 03-6401234, שלוחה 3הוסף תגובה
-
מגרנה ומלפורמציות ואסקולריות
שיר 05/08/2015 | 12:43תודה על המענה.מחכה למיפגש עם דר מי זהב.אחראי עמותת אוסלו וובר בארץ בשניידר שינחה אותי ויתן מכתב שלדעתו חשוב שאגיע עימו אגיע לנוירולוג .ואעמוד בסד בקשר.אשדמח לדעת שעות וימים של קבלת קהל במירפאתך או בביהח.תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
avm
ד"ר דניאל עובד 05/08/2015 | 08:24תוכלי בהחלט לקבל מענה לשאלותייך במסגרת בירור במרפאתי. הביטוחים המשלימים של כל קופות החולים חוץ ממכבי מכירים לצורך החזר...הוסף תגובה
-
המצאות הגן avm בקיבה .והסטוריה של מיגרנות במשפחה ואוסלו וובר
שיר שרון 05/08/2015 | 01:44סליחה על האורך בכתיבה אבל חשוב לי לתת מירב פרטים.בשיחה של הורי עם מומחה אוסלו וובר בארץ הוא טען שלפני טיפול בכאבי ראש צריכה נוירולוג שיבצע mri בכדי לוודא שאין avm בראש המשפיע על כאבי ראש קשים האם במרפאתך אוכל לברר השאלות הנל או לבצע בדיקות אלו.ואם לא על מי היית ממליץ.האם יש לך הסדר עם קופת חולים מאוחדת..תודה רבההוסף תגובה
-
avm
שיר 05/08/2015 | 01:01תודה על המענה המהיר.האם לדעתך כל נוירולוג יתאים או שחשוב שזה יהיה מישהו שמתמחה גם במחלות דם כי יש רקע רציני.סבא.2 אחיות.אבא.דודה.הסובלים מתופעות דומות בעקבות מחלת אוסלו וובר במשפחה ויכול להיות שקיים גם אצלי...האם תוכל להמליץ לי לאן לפנות כי המיגרנות קשות ו3 ארועי אובדן זיהוי והכרה שקרו .בעקבות מלנה מדאיגים אותיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
avm
ד"ר דניאל עובד 02/08/2015 | 08:23avm יכול לגרום להתקפים דמויי מיגרנה. בהחלט יש מקום להיבדק אצל נוירולוג, ואף יותר מומלץ, במרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
צמרמורת בראשפיני גנון 11/11/2014 | 14:32לאחרונה במיחד בשעות הערב יש מידי פעם צמרמורות בראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
צמרמורות בראש
אור 05/08/2015 | 08:56כשאנשים פונים לפורום על מנת להבין את הבעיה הם מצפים לתשובה קצת יותר מורכבת מאשר כדאי להיבדק אצל הרופא. וחבל הפורום נועד לתת תשובות קצת יותר מעמיקות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צמרמורות
ד"ר דניאל עובד 11/11/2014 | 20:55כדאי להיבדק ע"י רופאהוסף תגובה
-
צמרמורות בראש
-
כאב ראש בבוקר (לת)גבי 04/08/2015 | 08:10שלום ותודה מראש. בת 45, מזה חודש או יותר, סובלת מכאבי ראש רק בקימה בבוקר, ורק בצד ימין של הראש. בשירותים (סליחה), כשיש מאמץ מרגישה דופק פועם וכואב בצד הזה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מיגרנות קשות כנראה בגלל עבודה מה עושים?שירי 25/07/2015 | 15:42שלום ד״ר , אני בחורה בת25 מעולם לא היו לי מיגרנות אך יש לציין שאימי סובלת מידי פעם(אולי זה תורשתי) אני עובדת כבר כמעט שנתיים בעבודה במשמרות חלקן לפנות בוקר,חלקן לילה וחלקן במהלך היום, עד לפני מספר חודשים הכל היה בסדר(מבחינת כאבי ראש למעט העובדה שהשעות ככל הנראה החלישו את גופי וגרמו לי לחלות הרבה במהלך תק׳ העבודה וכן לעובדים רבים) לאחרונה (כ3חודשים אחרונים ) התחלתי לסבול ממיגרנות קיצוניות =כאבי ראש בחלקים שונים בראש המלווים לרוב בבחילה ,רגישות לאור וכדומה ומצאתי את עצמי נעדרת מהעבודה הרבה בשל כך, מה עלי לעשות בנושא כדי לטפל בכאבי הראש האלו? האם עלי לחזור לשעות סדירות? האם עלי ללכת להיבדק אצל נוירולוג והם ישנו דרך להקל על הכאב? תודה רבה על הסיוע. שיריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות
ד"ר דניאל עובד 28/07/2015 | 11:26שירי שלום. אם מס׳ ההתקפים עולה על פעם בשבוע, יש ליטול טיפול מניעה למיגרנה. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
-
מגרנות ומנינגיומהאדווה 27/07/2015 | 11:27ד"ר דניאל שלום אני סובלת מזה 8 שנים ממגרות בשנתיים אחרונות המגרנות חזקות ומופיעות עם לחץ באיזור החניכיים, לפי יומן כאב מופיעות כל 4 ימים ואני נוטלת משכחי כאבים כגון אקמול נורופין ובמקביל עושה רפלקסולוגיה.. לאחר סידרה של אינספור בדיקות מעקב אצל נויורוג מומחי פה ולסת קבלתי סוף סוף לעשות בדיקת MRI בבדיקה רשום מנינגיומה מאודרת קטנה מתחת לטנטוריום מצד שמאל אלפטית וקוטרה המירבי כ11 ממ האם יתכן שהדבר הקטן הזה עושה את כל התופעות לוואי?? ואם לא ממה זה יכול לנבוע זה משבש לי את חיי היום יום ולאף אחד אין תשובות רק כדוריםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות
ד"ר דניאל עובד 28/07/2015 | 11:24אדווה שלום, אין קשר בין כאבי הראש לממצא ב MRI, ונטילת משככי כאבים בכמות רבה יכולה רק להחמיר את המצב. רצוי מאוד לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
-
תוצאות בדיקת MRIמאגדה 28/07/2015 | 10:59הנה תוצאות הבדיקה..אשמח לפענוח קיים אות מוגבר בליגמנט של המעבר הקרניו-הצרביקלי בין c1-c2 לבסיס הגולגולת. האות בעל אות מוגבר גם בT2 וב T1.,יתכן ומדובר בקרע-המטומה. אבחנה מבדלת גם כוללת שינויים שומניים עם ליפומה. בסיכום: אותות פתולוגים בליגמנטים של החיבור הקרניו-צרביקלי כמתואר יתכן דימום לעומת שומן יש לשקול בדיקה דינמית או בדיקה מכוונת של עמוד השדרה הצווארי בלי ועםחומר ניגודהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI
ד"ר דניאל עובד 28/07/2015 | 11:18שלום רב, אנחנו לא עוסקים בפורום זה בפענוחי MRI, כדאי לפנות לפורום רנטגן או הדמייההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
-
כאבי ראשברוך 14/07/2015 | 17:17הי, יש לי כבר 10 חודשים כאבי ראש, הכאבים מופעים באזורים לא קבועים לכל שטחה של הראש. וזה קורה כאשר אני מדבר, מידי פעם אני חווה בחילות ושילשולים. עשיתי בדיקת דם,צואה,דם סמוי דרך הצואה, חיידק הליקובקטר, אולטרה סאונד וCT, ואין ממצאים הכל נראה תקין. מה עלי לעשות? הכאבים מתחזקים ככל שאני מדבר. השינה שלי טובה לא מושפעת מהכאבים שיש לי ביום. אני לא במיטבי בעבודה, קשה לי להיות מרוכז. אשמח אם תעזרו לי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 20/07/2015 | 22:31כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לבדיקה לצורך אבחנה ובחירת טיפול מתאיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש ללא תשובותגגל 05/07/2015 | 13:54היי ד"ר עובד, כבר 10 שנים שאני סובלת מכאבי ראש שלא פוסקים,מהרגע שאני קמה עד הרגע שאני הולכת לישון אני סובלת מכאבי ראש.מדי פעם הם חזקים ובלתי נסבלים,ומדי פעם חלשים שעוד אפשר איכשהו לחיות עם זה,אך זה מצב לא תקין.עשיתי כל בדיקה אפשרית,C.T MRI ועוד כל מיני בדיקות שכרגע לא זוכרת את השמות וכולם יצאו תקינות,אני כבר מיואשת,שום דבר לא עוזר לי גם לא כדורים ואף רופא לא יודע איך להקל עליי,אני לא מצליחה להתרכז או לעשות דברים פשוטים כי הכאב פשוט מציק לי. מה עוד אפשר לעשות?אשמח לתשובה תודה רבה (גילי הוא 24 אם זה יעזור)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בבקשהה תכנסי אליי למייל אני מיואש כמוך
ערן 20/07/2015 | 13:40כנסי אליי למייל בבקשה ממך... אני סובל בידיוק אותו דבר המון שנים אני לא עובד עשיתי 2 ניתוחי סינוסיטיס ניתוח לייזר בעיניים כי אני כל פעם חושב שאולי זה משהו אחר אני כבר מיואש כנסי אליי למייל בבקשה אני רוצה לדעת אם יש לך בנוסף התקפים כמו סכינים בעיניים של כאבי תופת bilhihi@walla.comהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 05/07/2015 | 14:11הי, הייתי שמח לעזור, כדאי לקבוע תור במרפאתי שבמרכז הרפואי רמת אביב- 03-6401234, שלוחה 3.הוסף תגובה
-
בבקשהה תכנסי אליי למייל אני מיואש כמוך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- צפלוגרם
- דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
- אלטריפטאן
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
-
מונחים קשורים
- המפ, קנבוס
- חוש
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים