פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 190
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
חם לי באזור העין וגם ליד האוזן'קרן 16/03/2014 | 15:17מה עושים ? ומזה יכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פונים לבדיקה אצל רופא אא״ג
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:27פונים לבדיקה אצל רופא אא״גהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פונים לבדיקה אצל רופא אא״ג
-
התרחבות כלי דם בראשמיכל 18/03/2014 | 11:10שלום דר' דניאל עובד. אמא שלי סובלת מהתרחבות כלי דם בראש באזור המצח.וזה גורם לחולשה. יש איזושהי תרופה לזה? או משהו שיכול לעזור להקל על הכאב? אשמח אם תוכל לענות לשאלתי,זה דחוף.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התרחבות כלי הדם במוח
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:20אני לא בטוח שאני מבין את התיאור ׳התרחבות של כלי הדם במוח׳, מהי האבחנה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התרחבות כלי הדם במוח
-
שלום לכולםמורן 15/03/2014 | 09:31מהו הטיפול התרופתי הכי יעיל למיגרנה חזקה ועקשנית ? הבנתי שכולם רוצים פיתרון אך לא יודעים מה הכי טוב אני גם סובלתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
זה רק בצד אחד בראש
ממ 16/03/2014 | 12:13וזה לחצים קטנים מעל העין לפעמיים ליד האוזן , מה הטיפול המונע ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול במיגרנה
ד"ר דניאל עובד 16/03/2014 | 10:03התרופות במרשם רופא בלבד. ההתוויה היא מיגרנה עם תדירות התקפים מעל פעם בשבוע. אין פגיעה באיברים אחרים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר דניאל עובד 16/03/2014 | 10:03התרופות במרשם רופא בלבד. ההתוויה היא מיגרנה עם תדירות התקפים מעל פעם בשבוע. אין פגיעה באיברים אחרים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
אפשר ללא מרשם? זה עוזר למיגרנה חזקה
מורן 15/03/2014 | 15:52האם זה פוגע במשהו אחר בגוף ? האם זה מטפל במיגרנה חזקה ?הוסף תגובה
-
מורן 15/03/2014 | 15:52האם זה פוגע במשהו אחר בגוף ? האם זה מטפל במיגרנה חזקה ?הוסף תגובה
-
-
תשובת מומחה
טיפול במיגרנה
ד"ר דניאל עובד 15/03/2014 | 11:22קיימות מס׳ תרופות בקו הראשון לטיפול מניעה למיגרנה ויעילותן פחות או יותר שווה- טופמקס, דפלפט כרונו, לופרסור או דרלין...הוסף תגובה
-
זה רק בצד אחד בראש
-
שאלהמירי 16/03/2014 | 09:26יש לי לחצים לפעמיים בצד ימין בראש בין אוזן לעין לפעמיים הרגשה של חום , מה זה יכול להיות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר דניאל עובד 16/03/2014 | 09:57לא מעט אפשרויות. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
שאלה לדקטורמור 13/03/2014 | 16:31לאחר 5 שבועות של בדיקות ורופאים , זה הוביל למיגרה קצת חזקה בצד ימין של הראש התחלתי לקחת פראמול שזה מתחיל להשפיע , השאלה שלי היא לכמה זמן ? אני לא אדם שצורך כדורים עושה ספורט לא מעשן ומאוד בריא ביום יום , האם המיגרנה חוזרת לאחר הטיפול ? האם הכדור עוזר לטווח הארוך ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
ד"ר דניאל עובד 13/03/2014 | 18:28קשה לומר, לא נשמע סביר שמיגרנה נמשכת מזה כ-5 שבועות ברצף...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
מיגרנה ולחץ דםשלמה 12/03/2014 | 21:02דוקטור, שלום. האם בזמן התקף מיגרנה יש גם עליה בלחץ דם. בדרל כלל לחץ הדם שלי תקין 80-120. אני בן 67.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה ולחץ דם
ד"ר דניאל עובד 13/03/2014 | 07:46יתכן שלחץ הדם יעלה קצת באופן משני לכאב הראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה ולחץ דם
-
Ct מחצביה 12/03/2014 | 13:39בתוצאות הבדיקה נמצא הסתיידות עג״ב הפלקס , מה זה אומר ?...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ct
ד"ר דניאל עובד 12/03/2014 | 14:25אין לזה משמעותית קלינית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ct
-
Ct מחצביה 12/03/2014 | 13:39בתוצאות הבדיקה נמצא הסתיידות עג״ב הפלקס , מה זה אומר ?...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ct
ד"ר דניאל עובד 12/03/2014 | 14:24אין לזה משמעותית קלינית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ct
-
כאב ראש חוזר (ריבאונדי) (לת)אורן 12/03/2014 | 12:42שלום, מזה 17 שנים אני סובל מכאבי ראש. ברגע שמתחיל הכאב הראשון (בד"כ בין 9:00 ל 12:00) אני נוטל כדור המכיל acetaminophen+aspirin+caffeine , (אקסדרין או תחליפו הגנרי - ניתן להשיג בארה"ב) והכאב מפסיק תוך מס' דקות. התופעה חוזרת על עצמה עוד פעם עד פעמיים במהלך היום (סביבות 14:00, סביבות 17:00) וכך כל יום... במהלך השנים עברתי בדיקות CT, ובדיקות שונות שלא העלו דבר , אני אדם בריא, עוסק בספורט, בדיקות דם תקינות, אני שותה המון המון מים במהלך היום. ניסיתי טיפולי דיקור, נאטורופתיה , הימנעות ממאכלים שונים ומשונים, הדבר היחיד שעזר (אך רק לתקופה מוגבלת של מספר חודשים) היה הטיפול הנטורופתי שבמהלכו נגמלתי לגמרי מהכדורים (באיטיות, בהדרגה, בעזרת תחליפים צמחיים וכח נפשי רב...). חודשיים לאחר שחזרתי לאכול באופן רגיל לחלוטין , חזרו כאבי ראש ולאט לאט אני החזרתי את השימוש בכדורים וכך חזרתי ל"שגרת" ה 2-3 כדורים ביום. (חשוב לי לציין שלמעשה אינני "סובל" מכאבי ראש, כי הכדור מעלים אותם ואני מנהל אורח חיים רגיל) רק לפני מספר חודשים גיליתי על תופעת ה"כאב ראש ריבאונדי" ולדעתי זה מאוד דומה למה שאני מתאר. שאלתי היא האם יש טיפול לזה? כי פשוט להפסיק ליטול כדורים זה לא פתרון אפשרי מבחינתי, האם בטיפול כזה ניתנים תחליפים כלשהם (טבעיים, טבעיים פחות) לתקופת החפיפה? ברור לי שיש כאן איזשהו תהליך גמילתי שיש לעבור. אשמח לשמוע אם יש משהו ושתכווין אותי עם מי עלי ליצור קשר בנושא. תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
האם יש קשר בין שאיפת ריסוס ביתי לכאבים בראש ?מורן 07/03/2014 | 14:09האם יש קשר בין שאיפת ריסוס ביתי לגוקים לכאבים בראש ? זה קשור ? האם יש טיפול טבעי לשורף בראש ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צמחים
ד"ר דניאל עובד 11/03/2014 | 15:20לאהאוכל לפרט סוגי צמחים ללא איבחון...הוסף תגובה
-
מה עוזר בדרך כלל ?
מורן 10/03/2014 | 08:33איזה שמחים עוזרים בדרך כלל ? איך אפשר להרגע את המקום ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צמחי מרפא
ד"ר דניאל עובד 09/03/2014 | 20:57קשה לומר, צריך לעשות אבחון...הוסף תגובה
-
תוכל לעזור
מורן 09/03/2014 | 12:19זה שורףהוסף תגובה
-
איזה צמחים תגיד לי
מורן 08/03/2014 | 15:06כמו מה למשל תגיד לי ואני אקנה אני חייבת טיפול לפעמיים יש לי שורף צריבה בראש ואני חייבת טיפולהוסף תגובה
-
איזה צמחים תגיד לי
מורן 08/03/2014 | 15:05כמו מה למשל תגיד לי ואני אקנה אני חייבת טיפול לפעמיים יש לי שורף צריבה בראש ואני חייבת טיפולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול טבעי
ד"ר דניאל עובד 08/03/2014 | 12:45צמחי מרפאהוסף תגובה
-
מהו הטיפול
מורן 08/03/2014 | 12:27מהו הטיפול הטבעי ? אני מרגיש קצת שורף לי בצד ימין בראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריסוס וכאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 08/03/2014 | 09:31בהחלט. יש גם טיפול טבעי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צמחים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
- חומצה היפורית בשתן
-
תרופות קשורות
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אנמיה ממארת
- הידרותרפיה
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 13 חוות דעת )
"למד את כל החומר הרפואי עוד לפני שנפגשנו, היה סבלני, הקדיש זמן גם להבנת המצב, בדיקה וגם להסברים. אנושי, אכפתי ונעים"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים