פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 204
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
הפסקת דרליןזוהר 09/10/2013 | 02:31בהמשך לשאלתי הקודמת אני לוקחת דרלין שלוש פעמים ביום 20 מ"ג בקר , 20 מ"ג צהרים ו- 20 מ"ג ערב. במידה וארצה להפסיק בהדרגה - מהו המינון המקובל להפסקת דרלין ? האם ההדרגתיות היא כמו כאשר התחלתי את הטיפול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפסקת הדרלין
דר' דניאל עובד 09/10/2013 | 12:29הפסת התרופה בהדרגה כמו שהתחלת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקת הדרלין
-
כאב ראש ובחילהמישיהי חדשה 08/10/2013 | 18:20האם כאב ראש ובחילה מתמשכים הינם התקף חרדה מתמשך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ובחילה
דר' דניאל עובד 08/10/2013 | 19:13כדאי לשאול בפורום פסיכאטריה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ובחילה
-
-
תשובת מומחה
משך התקף
דר' דניאל עובד 07/10/2013 | 16:14בין 4 ל 72 שעות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משך התקף
-
לידיעתךשיקו (סטייליסט) 06/10/2013 | 16:09פניתי למשרד הבריאות\שרת הבריאות\האגודה לזכויות החולה\יק"ר\נציב תלונות הציבור של משרד הבריאות ונציב תלונות הציבור של משרד מבקר המדינה. לגבי עניין מינון התרופה,זו התרופה היחידה שעוזרת לי והפנייתי לפסיכיאטר היא בגדר זלזול. הכאב בחודשים האחרונים הביא אותי להפסקת עבודה מוחלטת וחיים מהבטחת הכנסה. בשבוע הראשון של כל חודש אני "מכוסה" ואז מחכים 3 שבועות של גהינום, אני מקווה שתשובתם תהיה הגיונית יותרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
איידע אותך בכל התפתחות
שיקו (סטייליסט) 07/10/2013 | 10:27תודה שניסית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לידיעתך
דר' דניאל עובד 07/10/2013 | 07:51מצויין, נחכה לתשובתם. מצטער לשמוע על הסבל שאתה עובר...הוסף תגובה
-
איידע אותך בכל התפתחות
-
כאב ראש, בחילות ורעידותבמבי 06/10/2013 | 13:19בת 32, מוגדרת כלוקה בדיכאון וחרדה מקבלת את התרופות הבאות: ריטלין 30LA, סרוקסט 30 מ"ג, לוריוון 1 מ"ג לפי הצורך, אמביאן 12.5 מ"ג לפי הצורך. סובלת מזה שבועיים מבחילות מלוות בכאב ראש, נוסה מודול 50 מ"ג כנגד יצר סחרחורות והרעה במצב, הופסק אחרי הכדור השני. ממה יכולות לבוא הבחילות וכאב הראש המלווים לפעמים ברעידות וכן בהקאות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש בחילות ורעידות
דר' דניאל עובד 07/10/2013 | 07:53התיאור יכול להתאים להרבה מצבים, כדאי להיבדק ע"י נוירולוג או במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש בחילות ורעידות
-
כאבי ראש חזקים ובחילותאלה.פ 06/10/2013 | 11:15שלום, לפני כשנה סבלתי מהתקפים חזקים של כאבי ראש שהתחילו בצד ימין מעל העין והתפשטו לצד שמאל, מלווים בבחילות ואף הקאות. הכאבים היו בלתי נסבלים ונמשכו עד היום למחרת. התדירות היתה כפעם-פעמיים בשבוע. עשיתי בדיקות CT ו-MRI והכל יצא תקין. הפסקתי שימוש בגלולות נגד הריון והכאב חלף לחלוטין. כיום אינני נוטלת גלולות כלל ולפני כשבוע תקף אותי כאב ראש נוראי והאפיזודות התחילו לחזור על עצמן. מאז הכאב ראש החזק יש לי התקפי כאב כמעט כל יום אך הם באים בגלים ולא מאוד חזקים. בעבר, התרופה היחידה שעזרה לי היתה ריזלט. מה היית ממליץ לעשות והאם עלי לפנות שוב לנוירולוג (למרות שהוא לא הצליח לאבחן את הבעיה)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים ובחילות
דר' דניאל עובד 06/10/2013 | 11:40אלה שלום, התיאור שלך יכול להתאים למיגרנה, ואם הטיפול התרופתי כבר לא עוזר, כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים ובחילות
-
מיגרנה , בחילה, יעילות תרופותמיכל 04/10/2013 | 22:53אני סובלת ממגרנה כרונית המלווה בבחילות ולעיתים אני גורמת הקאה. לאחרונה התחלתי טיפול בסלואו דרלין ואספירין. 1. האם כאשר יש בחילה הכדורים בכלל נספגים בגוף ויעילים? 2 2. האם לכשלוקחים כדורים לאחר הקאה הם נספגים ויעילים? יש לציין שתרופות נוגדות בחילה כגון פרמין גורם לי לתופעות לוואי של כאבים בידיים ורגליים והרגשה כללית לא טובה. 3.מה ניתן לעשות כדי לא לקחת "סתם" תרופות או להקיא אותן לאחר שעתיים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דרלין
דר' דניאל עובד 05/10/2013 | 12:43כשעה, אני לא בטוח שיש דרלין בסירופ, אבל אני בהחלט יודע שיש תרופות מניעה אחרות, יעילות באותה המידה...הוסף תגובה
-
בהמשך לתשובה
מיכל 05/10/2013 | 09:20כמה זמן " אסור להקיא" אחרי כדור דרלין? ואחרי סלואו דרלין? האם הכדורים האלה ניתנים במסיס סירופ או זריקות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה, בחילה, יעילות תרופות
דר' דניאל עובד 05/10/2013 | 08:291. אין בעיה כל עוד לא מקיאים את הכדור החוצה. 2. לאחר הקאה הכדורים נספגים, כל עוד כאמור לא מקיאים אותם החוצה. 3. להשתמש בכדורים מסיסים, סירופ או זריקות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דרלין
-
כדורים לכאב ראשדנה 02/10/2013 | 10:45האם יש כדורים נגד כאב ראש אשר אינם מומלצים עם ריטלין וסרוקסט?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
משככים
דר' דניאל עובד 03/10/2013 | 17:19ראי כתבה במגזין לאישה שכתבתי בקישור הבא: http://www.laniado.org.il/images/stories/PDF/headaches.pdfהוסף תגובה
-
כדורים נגד כאב ראש - המשך
דנה 02/10/2013 | 13:25אפשר לקבל שמות מהכדורים הנפוצים ביותר בשוק כגון: אקומול, אקמול פוקוס, נורופן, אופטלגין וכו'?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כדורים לכאב ראש
דר' דניאל עובד 02/10/2013 | 12:07בהחלט, רשימה ארוכה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משככים
-
כאב ראש וחוםkeren 01/10/2013 | 13:15בת 32, מטופלת כנגד דיכאון וחרדה בסרוקסט 30 מ"ג+לוריוון 1 מ"ג לפי הצורך+אמביאן 12.5 מ"ג כאשר ישנה בעיה של שינה, מטופלת כנגד הפרעת קשב וריכוז בריטלין 20LA פעמיים ביום (מספיק רק ל-6 שעות). סובלת מחום בשעות אחר הצהריים והערב סביב ה-37.5 עד 38, בחילות, כאב ראש פועם מלווה בהבזקי אור, מעבר קשה בין אור לחושך, חוסר תאבון. האם זו מיגרנה עם חום או שפעת קלה שבאה לבקר, התסמינים כבר מיום ראשון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 03/10/2013 | 17:16לא סביר, כי החום בדרך כלל לא אמור לעלות...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
keren 02/10/2013 | 13:35האם תסמינים אלו יכולים להיות סימנים של התרגלות לריטלין או שמה לדלקת במפרקי סוגרי הפה? או שמה זוהי התנגשות בין הריטלין לבין הפרקסט שאני מקבלת או המעבר מקלונקס 0.5 מ"ג ללוריוון 1 מ"ג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש וחום
דר' דניאל עובד 02/10/2013 | 12:06כאבי ראש, חום, ורגישות לאור מחייבים בדיקה על ידי רופא בהקדם האפשרי לשלול דלקת קרום המוח. לרוב מדובר בשפעת שחולפת כעבוד מס' ימים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
קרקפת כואבתדנה 30/09/2013 | 16:02בת 52.בחודש האחרון חשה כאבים משונים בקרקפת.הכאבים משנים מקום על פני כל הראש ביום ובלילה.ההרגשה היא של שריפה כואבת .הייתי אצל נוירולוג שבבדיקה שטחית לא התרשם מבעיה וביקש שאשוב לביקור חוזר בעוד חודש. בנתיים אני משתגעת מכאב וכמעט כל נגיעה בקרקפת מכאיבה לי והתחושה נשארת זמן ממושך לאחר גמר הנגיעה.האם זה מסוכן? מה עלי לעשות? הנוירולוג אמר שלדעתו אין צורך ב C.T . מה עושים? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרקפת כואבת
דר' דניאל עובד 01/10/2013 | 12:35הרמה של ויטמין B12 בגבול התחתון, זה מעיד על חוסר. מומלץ לטפל...הוסף תגובה
-
תודה על התשובה
דנה 01/10/2013 | 12:28תפקודי בלוטת התריס תקינים וויטמין B12-210 מה עוד אפשר לבדוק? תודה מראש על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרקפת כואבת
דר' דניאל עובד 01/10/2013 | 12:23יש מס' בדיקות שצריך לעשות, כמו רמת ויטמין B12 בדם, תפקודי בלוטת התריס וכו'. בכל מקרה כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש, כי יש לזה טיפול...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרקפת כואבת
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- אלקטרומיוגרפיה, EMG
- קובלט בדם
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- אופטומומאב (קיסימפטה)
-
מונחים קשורים
- עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
- אנצפלוגרפיה
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים