פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 205
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כדורים לכאב ראשדנה 02/10/2013 | 10:45האם יש כדורים נגד כאב ראש אשר אינם מומלצים עם ריטלין וסרוקסט?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
משככים
דר' דניאל עובד 03/10/2013 | 17:19ראי כתבה במגזין לאישה שכתבתי בקישור הבא: http://www.laniado.org.il/images/stories/PDF/headaches.pdfהוסף תגובה
-
כדורים נגד כאב ראש - המשך
דנה 02/10/2013 | 13:25אפשר לקבל שמות מהכדורים הנפוצים ביותר בשוק כגון: אקומול, אקמול פוקוס, נורופן, אופטלגין וכו'?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כדורים לכאב ראש
דר' דניאל עובד 02/10/2013 | 12:07בהחלט, רשימה ארוכה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משככים
-
כאב ראש וחוםkeren 01/10/2013 | 13:15בת 32, מטופלת כנגד דיכאון וחרדה בסרוקסט 30 מ"ג+לוריוון 1 מ"ג לפי הצורך+אמביאן 12.5 מ"ג כאשר ישנה בעיה של שינה, מטופלת כנגד הפרעת קשב וריכוז בריטלין 20LA פעמיים ביום (מספיק רק ל-6 שעות). סובלת מחום בשעות אחר הצהריים והערב סביב ה-37.5 עד 38, בחילות, כאב ראש פועם מלווה בהבזקי אור, מעבר קשה בין אור לחושך, חוסר תאבון. האם זו מיגרנה עם חום או שפעת קלה שבאה לבקר, התסמינים כבר מיום ראשון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 03/10/2013 | 17:16לא סביר, כי החום בדרך כלל לא אמור לעלות...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
keren 02/10/2013 | 13:35האם תסמינים אלו יכולים להיות סימנים של התרגלות לריטלין או שמה לדלקת במפרקי סוגרי הפה? או שמה זוהי התנגשות בין הריטלין לבין הפרקסט שאני מקבלת או המעבר מקלונקס 0.5 מ"ג ללוריוון 1 מ"ג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש וחום
דר' דניאל עובד 02/10/2013 | 12:06כאבי ראש, חום, ורגישות לאור מחייבים בדיקה על ידי רופא בהקדם האפשרי לשלול דלקת קרום המוח. לרוב מדובר בשפעת שחולפת כעבוד מס' ימים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
קרקפת כואבתדנה 30/09/2013 | 16:02בת 52.בחודש האחרון חשה כאבים משונים בקרקפת.הכאבים משנים מקום על פני כל הראש ביום ובלילה.ההרגשה היא של שריפה כואבת .הייתי אצל נוירולוג שבבדיקה שטחית לא התרשם מבעיה וביקש שאשוב לביקור חוזר בעוד חודש. בנתיים אני משתגעת מכאב וכמעט כל נגיעה בקרקפת מכאיבה לי והתחושה נשארת זמן ממושך לאחר גמר הנגיעה.האם זה מסוכן? מה עלי לעשות? הנוירולוג אמר שלדעתו אין צורך ב C.T . מה עושים? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרקפת כואבת
דר' דניאל עובד 01/10/2013 | 12:35הרמה של ויטמין B12 בגבול התחתון, זה מעיד על חוסר. מומלץ לטפל...הוסף תגובה
-
תודה על התשובה
דנה 01/10/2013 | 12:28תפקודי בלוטת התריס תקינים וויטמין B12-210 מה עוד אפשר לבדוק? תודה מראש על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרקפת כואבת
דר' דניאל עובד 01/10/2013 | 12:23יש מס' בדיקות שצריך לעשות, כמו רמת ויטמין B12 בדם, תפקודי בלוטת התריס וכו'. בכל מקרה כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש, כי יש לזה טיפול...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרקפת כואבת
-
כאב ראש וחוםקרן 30/09/2013 | 18:31האם כאב ראש טורדני יכול לפתח חום או להפך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש וחום
דר' דניאל עובד 01/10/2013 | 12:21עליית חום יכולה להיות מלווה בכאבי ראש. כדאי להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש וחום
-
סחרחורתקרן 29/09/2013 | 19:25האם זה נכון שווליום (אסיבל) הוא טיפול נגד סחרחורת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 29/09/2013 | 20:56לא ממש, אלא רק אם מדובר בסחרחורות שהם ביטוי לחרדה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
-
נימול בראש לאחר קונסרטהאורלי 29/09/2013 | 11:16השאלתי מבתי קונסרטה ועכשיו אני מרגישה כאבי ראש חזקים ונימול בחלק האחורי של הראש. האם לחשוד במשהו אחר? ברור שלא אקח יותר!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נימול בראש לאחר קונסרטה
דר' דניאל עובד 29/09/2013 | 14:26ייתכן שזה מהתרופה אבל בכל מקרה כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נימול בראש לאחר קונסרטה
-
נימול בראש לאחר קונסרטהאורלי 29/09/2013 | 11:43השאלתי מבתי קונסרטה ועכשיו אני מרגישה כאבי ראש חזקים ונימול בחלק האחורי של הראש. האם לחשוד במשהו אחר? ברור שלא אקח יותר!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נימול בראש לאחר קונסרטה
דר' דניאל עובד 29/09/2013 | 14:25ייתכן שזה מהתרופה אבל בכל מקרה כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נימול בראש לאחר קונסרטה
-
שילוב תרופותבמבי 27/09/2013 | 16:52האם לוריוון וריטלין יכולות ליצור כאב ראש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין
דר' דניאל עובד 27/09/2013 | 19:43כדאי לבדוק את רשימת תופעות הלוואי בעלון לצרכן המצורף בקופסא...הוסף תגובה
-
ריטלין
במבי 27/09/2013 | 18:32האם הוא גם יכול לגרום לבחילות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 27/09/2013 | 18:10ריטלין לבדו יכול לגרום לכאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין
-
כאב ראש מתמשךשני 27/09/2013 | 13:46שלום, כבר 3 ימים ברצף יש לי כאב ראש מתמשך, נדבק כזה מאחור ומלווה אותי כל היום, והיו לי עוד ימים כאלה במהלך החודש. האם עלי לדאוג? הכאבים מאד מציקים ומפריעים לי לתפקוד..אני מרגישה ממש חלשה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 27/09/2013 | 15:08כדאי להיבדק ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
וריד מתנםח ברכה השמאליתיוליה 22/09/2013 | 09:47שלום רב אני בת 41. מזה כשנה לפעמים אני רואה שהוריד ברכה בצד שמאל פתאום מתנפח. אחרי שעה שעתיים יורד. זה קורה לי שחם נורא או שפעימות הלב שלי עולות לדוגמא שיש לי כאבי בטן אז אני מרגישה דופק מהיר יותר ואז הוריד מתנפח לפעמים קורה לי לפני המחזור. בפעם הראשונה שזה קרה לי הלכתי למוקד והיא נתנה לי בדיקת דם לראות אם יש לי "דלקת בעורק?" הבדיקה יצאה תקינה. כרקע רפואי לפני 5 שנים 5 ימים אחרי שילדתי את ביתי בקיסרי קיבלתי דמם תת עכבישי פרונטלי שמאלי. האם זה קשור לארוע שהיה לי? האם זה קשור ללב אולי בעיה בלב חלילה? כמה זה מסוכן אם בכלל? האמת שזה מלחיץ אותי במיוחד לאור עברי הרפואי. הייתי אצל נוירולוג ורופאת המשפחה והאמת דיי אדישים. אבל אני כן בלחץ כי לפעמים אני מרגישה שיש איזה סוג של זלזול כאשר אני כחולה באה ומתלוננת על משהו. אודה לתשובתך ולדעה שניה ממך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
וריד מתנפח
דר' דניאל עובד 22/09/2013 | 20:39יוליה שלום, אין קשר לאירוע שקרה לאחר הלידה. מדובר בוריד שטחי מחוץ לגולגולת, שאין לו קשר לכלי הדם התוך גולגולתיים, ואין זה קשור לתפקוד הלב. כנראה שמדובר שדליות ורידים כפי שקורה באזורים אחרים בגוף, ואין מקום לדאגה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וריד מתנפח
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- חומצה ולפרואית בדם
- רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- קלוראזפאט
-
מונחים קשורים
- איבר חישה
- אנדורפין
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים