פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 214
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
ממש דחוףדנה 30/06/2013 | 11:59שלחתי לך הודעה עם הכותרת ״חייבת עזרה ״ הייתי עכשיו אצל נוירולוגית נוספת היא בדקה אותי עם רפלקסים וכל מיני בדיקות של הגוף היא אומרת שאני אחכה ואבוא למעקב ואין צורך כרגע בצילום , למרות כל מה שאני מרגישה היא טוענת שכרגע מה שהיא בדקה תקין ובגלל זה . מה דעתך ?! להתעקש עדיין על צילום ? או לחכותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממש דחוף
דר' דניאל עובד 02/07/2013 | 00:25או לחזור אליה...אמרתי מיון כי לעיתים תור לנוירולוג לא זמין ואז קל יותר לפנות למיון. קשה לי לומר דרך הפורום מבלי שבדקתי בעצמי. בהצלחה...הוסף תגובה
-
מה ז״א למיון
דנה 01/07/2013 | 00:08לא לפנות לרופאה? היא אמרה לי לחזור אליה אם עוד שבועיים שלושה זה ממשיך. יש סיבה לדאגה כרגע ?! יכול להיות שזה נובע מגידול בראש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממש דחוף
דר' דניאל עובד 30/06/2013 | 23:19אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה, זה מרגיע, אפשר לאמץ את הגישה של לחכות, ואם מחמיר לפנות למיון...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממש דחוף
-
כאבי ראש בלי הפסקהמרב 30/06/2013 | 08:44שלום, אני בת 34, 5 חודשים אחרי לידה. מזה חודש וחצי אני סובלת מכאבי ראש חזקים. כשבועיים לאחר שהחלו כאבי הראש התחילו גם התקפי מיגרנה, בהתחלה מדי כמה ימים ואח"כ כל יום למשך 3 שבועות. אושפזתי פעמיים בבי"ח, עברתי CT ו MRI שיצאו תקינים. אציין שכשהתחילו כאבי הראש אובחנתי חיובית ל CMV, אבל בבית החולים החליטו שאין קשר לוירוס אלא מדובר במיגרנות והחלו טיפול מונע בדרלין, על אף שביצעו ניקור מותני ונמצאו תאים בבדיקה (בתחילה חשבו שמדובר במנינגיטיס ויראלי אבל לבסוף החליטו על מיגרנות). בשבוע האחרון לא היו לי התקפים אבל כאבי הראש ממשיכים. תודה על דעתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בלי הפסקה
דר' דניאל עובד 30/06/2013 | 23:24מירב שלום, אם אכן ההתרשמות ביא שמדובר במיגרנה, זה די נפוץ שאחרי הלידה קיימת החמרה, בעיקר בגלל השינויים ברמת ההורמון אסטרוגן בדם. אין שום סיבה לסבול, ואפשר לטפל. המקרה שלך מתאים למרפאת כאבי ראש. כדאי לקבוע תור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בלי הפסקה
-
כאב ראש חזקטל 30/06/2013 | 07:57שלום. שמי טל. לפני כמס' ימים במהלך העבודה הופיע כאב ראש חד ולוחץ בקודקוד בצד ימין למעלה. מאז אני סובל ללא הפסקה בלחץ חזק שמקרין גם לעין ימין ומרגיש כאילו ישנה חגורה שעוטפת את הראש אבל רק בחלק הימני, הלחץ הוא ממוקד אך יש לו השפעה על החלק הימני. כאשר אני עוסק בספורט הכאב נחלש אך לאחר זמן מה חוזר. ניסיתי משככי כאבים וגם הם עוזרים אך הכאב מדאיג מאוד. האם עליי לפנות לרופא משפחה ולהתחיל בירור לגבי מחלה זו או אחרת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש חזק
טל 30/06/2013 | 09:00תודה רבה על התשובה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חזק
דר' דניאל עובד 30/06/2013 | 08:08טל שלום, התיאור שלך יכול להתאים להרבה סוגים של כאב ראש, כמו למשך מיגרנה, כאב ראש תעוקה, המיקרניה וכו'. כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג או במרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב ראש חזק
-
חייבת עזרהדנה 30/06/2013 | 01:16יש לי סחרחורות כבר כמעט חודש , אני מרגישה שכשאני שוכבת על צד שמאל ועולה למעלה הכל זז לאו דווקא מסתובב כמו קופץ כזה , גם בזמן שאני שוכבת על הצד הזה יש תחושה לא נעימה , זה קורה לי אותו דבר שאני מתכופפת ! יש לי בכללי תחושה לא טובה וקורה לי בלילה שנרדם לי הראש , הסחרחורת בתחילת החודש בימים הראשונים היתה שאני שוכבת ל2 הצדדים ומעלה את הראש למעלה , היתי אצל אף אוזן גרון שטען שזה ורטיגו אבל עובדה שזמן רב וזה לא עובר ! רציתי להתעקש על MRI כי זה זמן רב כבר. בנוסף יש לי כאב ראש ממש שאני מתכופפת !קורה לי לפעמים שאני גם במצב של הליכה או במצב ישר שיש טיפה סחרחורת . הלכתי לנוירולוג ועשיתי בדיקת הרחבת עישונים שהיתה בסדר רציתי לדעת האם הרחבת עישונים מספיקה או שאני צריכה להתעקש על צילום MRI ?! כי זה כבר הרבה זמן שזה קורה ולא עובר ,האם בשנתיים יכול להתפתח גידול ? כי עשיתי צילום לפני שנתיים , האם לחכות או להבדק בצורה מעמיקה יותר ?! אני ממש בלחץ אשמח לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חייבת עזרה
דר' דניאל עובד 30/06/2013 | 08:06דנה שלום, אם במשך למעלה מחודש את סובלת מסחרחורות, כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג ולשקול לעבור הדמיה מוחית- CT ראש או MRI ראש. רצוי כמובן MRI מוח כי ללא קרינה והרבה יותר מדוייק, אבל לרוב CT ראש מספיק. כמו כן כדאי לעבור בדיקה שנקראת BERA. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חייבת עזרה
-
לחץ ועמעומים בלתי פוסקים בראשירדן 28/06/2013 | 01:08שלום דוקטור דניאל, אם יתפנה לך זמן לענות לי על השאלה אשמח מאוד. אני בת 20 ויש לי כבר שנה שלמה, בערך מאז מתחילת שירות לאומי, כאבי ראש מוזרים שמתחזקים מאוד לקראת לילה ונחלשים לפעמים במשך היום, לפעמים בצהריים, לפעמים בכלל לא, לפעמים זה חזק גם בבוקר. בזמן האחרון אני כבר מתקשה הרבה חודשים לישון מרוב שזה חזק. במשך השנה התדירות גבהה וגם הכאבים יותר מורגשים. הבעיה היא, שזה לא כאבים חדים. זה כמו מן לחץ חזק ומוזר בקודקוד הגלגלת ומן עמעום מטריד שאני ממש שומעת אותו מעט. גילו אצלי שן בינה כלואה לפני שנה. בנוסף, הלכתי לנוירולוג. הוא נתן לי הפניה לסיטי-מוח (טרם קיבלתי תשובה) ולפה ולסת שהתור אליהם רחוק, כך שעדיין אני לא יכולה לדעת אם הכאבים נובעים מהשן הכלואה. (הלסת לא כואבת, רק כשלוחצים חזק בנקודה בה אמורה להיות השן הכלואה.) ויש בעיה, המרשמים לכדורים נגד כאבי ראש שהנוירולוג נתן לי בינתיים, בכלל לא עוזרים. שום השפעה. זו מן תחושה בראש כל כך מטרידה ולא נוחה שמוציאה אותי מדעתי ולא נותנת לי לישון איזה ארבע שעות עד שאני מצליחה להירדם איכשהו, ואני מפחדת שאולי זה משהו יותר חמור ממיגרנה או מתח. אז קיוויתי שאולי תוכל לייעץ לי בנושא ואיך להבדיל שזה כאבי שן כלואה, או כאבי מיגרנה, או אולי משהו אחר שהתיאורים האלה מאפיינים אותו. אשמח לכל דעה עוד דבר- נתן גם הפניה לרופא עיניים, אם יש צורך לציין. אין לי כאבים ברורים בעיניים, אבל כן יש לי יובש מאוד גדול בתקופה הארוכה האחרונה שגורמת לי הרבה פעמים למצמץ חזק והרבה מהרגיל, אפילו בלי לשים לב. אם ייתכן שזה קשור. תודה שהקדשת מזמנךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחץ ועמעומים בלתי פוסקים בראש
דר' דניאל עובד 30/06/2013 | 00:35ירדן שלום, ראשית כדאי לחכות לתשובה של ה- CT. שנית, הבדיקה אצל רופא העיניים, לרבות בדיקת פונדוס מאוד חשובה. אם כל הנ"ל תקין, ככל הנראה מדובר בכאב ראש תעוקה, כדאי בכל מקרה לפנות למרפאת כאבי ראש לאיבחון וקבלת טיפול מתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ ועמעומים בלתי פוסקים בראש
-
כאבי ראש מתמשכיםאורי 29/06/2013 | 23:37שלום.אני(בן 57) סובל מכאבי ראש בחלק האחורי ימני של הראש כבר הרבה שנים. בד"כ היה מופיע כאב פעם בכמה ימים או אפילו פעם בחודש. בחודשים האחרונים החלו הכאבים להופיע כמעט מידי לילה. בדגש על הלילה, ועוברים לאחר כמה שעות, בד"כ אפילו ללא משכחי כאבים.רופאת משפחה הפנתה אותי ל ט.מ.CT ראש.יש לציין שמאז שכאבי הראש הפכו תדירים יות גם מופיעים לי מידי כמה זמן (שבועיים,שלושה) פצעים מוגלתיים באותו אזור של הכאב.אשמח לתגובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש מתמשכים
אורי 30/06/2013 | 00:32תודה רבה על התשובה המהירההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מתמשכים
דר' דניאל עובד 30/06/2013 | 00:29מאוד סביר שמדובר בדלקת של העצב העורפי הגדול. הטיפול התרופתי הוא פשוט, ובמידת הצורך אף מזריקים חומר מאלחש באזור העצב. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
כאבי ראש מתמשכים
-
מיגרנה מתוך שינה?אייל 21/06/2013 | 00:37בחודשים האחרונים קורה לי שבלילה ממש לפני שאני נרדם, אני רואה הבזק אור לבן ומיד לאחריו אני חווה דופק מאד מהיר וזיעה קרה וצורך פתאומי להתפנות. כל זה נמשך בערך 10 שניות ואחרי זה אני מרגיש מאד עייף, עם כאב ראש קל בשני צידי הראש. זה מאד מדאיג אותי. מה לדעתך קורה לי? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה מתוך שינה
דר' דניאל עובד 23/06/2013 | 21:53זה לא נשמע כמו מיגרנה, כדאי לפנות לבדיקה ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה מתוך שינה
-
הרגשה מוזרה בראש24/03/2012 | 22:04שלום, בחודשים האחרונים אני מרגישה דברים מוזרים בראש. מין תחושה של תזוזות/כחכוחים עדינים בראש. מה זה יכול להיות? אודה לתשובתכם (עשיתי לא מזמן בדיקות דם- והיה בסדר חוץ ממחסור בויטמין b12, D (הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הרגשה מוזרה בראש
דר' דניאל עובד 23/06/2013 | 21:52זה יכול להיות לדוגמא כאב ראש מסוג Tension (תעוקה).הוסף תגובה
-
הרגשה מוזרה בראש
דיאנה 21/06/2013 | 08:05שלום,אני בת 33 ביומיים אחרונים אני מרגישה אי נוחות באיזור השמאלי של הקודקוד של הראש, לא כאב, לא לחץ סתאם הרגשה מוזרה, אני לא מרגישה את זה כל הזמן , זה בא והולך. אני לא סובלת ממגרנות, לא לוקחת תרופות באופן קבוע ולא אלרגית לשום דבר. הבדיקת דם אחרונה הראתה שהכל בסדר. עשיתי ראש MRI לפני חודש וזה לא הראה שום דבר יוצא דופן. מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
אנטה 13/05/2012 | 09:15ד"ר עובד תודה רבה על ההתייחסות המהירה אנטההוסף תגובה
-
אנטה 13/05/2012 | 09:13ד"ר עובד תודה רבה על ההתייחסות המהירה אנטההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנטה
דר' דניאל עובד 12/05/2012 | 10:44אנטה שלום, זה לא כל כך מתאים למיגרנה אם התקף נמשך רק 30 דקות. התיאור שלך מתאים יותר ל- hypnic headache, ויש לזה טיפול מתאים. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
כאבים בראש ועין צד שמאל
אנטה 12/05/2012 | 09:50שלום כבר למעלה מחצי שנה אני מתעוררת באמצע הלילה 0300 - 0400 בשל כאבים עזים ביותר בצד שמאל של הראש כולל העין. כאבי תופת שנמשכים כ- 30 דקות. התקפים אלו מגיעים אחת ליומיים שלושה. נאמר לי שזה לא יכול להיות מגרנה. בדיקה שערכתי אצל רופא עיניים הכל תקין. .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעות תחושה בעור הקרקפת
דר' דניאל עובד 25/03/2012 | 13:36חסר בויטמין B12 יכול לגרום להפרעות תחושה בעור הקרקפת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרגשה מוזרה בראש
-
סטרואידים לפני לופרסורמירי 21/06/2013 | 08:45דר דניאל שכתי לשאול שאלה חשובה שלום רב דר דניאל שכחתי לברר דבר מה-לפני שאני מתחילה טיפול בלופרסור האם לפני הטיפול לקחת את הסטרואידים שרשמת או אין צורך? כי לא דיברנו על זה ממתינה לתשובתך תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סטרואידים לפני לופרסור
דר' דניאל עובד 23/06/2013 | 21:51עניתי לך במייל קודם. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטרואידים לפני לופרסור
-
כאב ראש כאשר מתכופפים בלבדטל 21/06/2013 | 11:26סובלת מכאב ראש בחלק קדמי רק בכפיפה קדימה למטה. מה שה יכול להיות? נמשך כבר שבוע ימים....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 23/06/2013 | 21:50זה יכול להיות לדוגמא מדלקת במערות הפנים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- חומצה ולפרואית בדם
- נוגדנים לפוליו
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- אוזנימוד (זפוסיה)
-
מונחים קשורים
- אנצפלופתיה
- אנגיוגרפיה של המוח
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים