פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 215
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
טיפול מונע לאאורהאושרית 21/06/2013 | 13:09אני בת 23 ויש לי מיגרנה עם אאורה לעיתים עפ כאב ראש ולעיתים ללא.בחודשיים וחצי האחרונים האאורה בממוצע מופיעה 5-6 פעמים בחודש. הוצע לי לקחת טיפול מונע ונתנו לי האפשרויות של 2 תרופות : סלואו דרלין או אלטרולט. איזה תרופה יותר יעילה ולאיזו מהן תופעות לוואי נמוכות יותר? תודה רבה ושבת שלום!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול מונע לאאורה
דר' דניאל עובד 23/06/2013 | 21:50בדרך כלל נהוג להתחיל עם טיפול תרופתי מקובל למניעת מיגרנה. אם לא עוזר, מוסיפים טיפול ספציפי למניעת אאורה. לא אוכל לצערי למנות שמות של תרופות, כי שימוש אינו מושכל עלול להזיק. בהצלחה.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת-אודה לך על תשובתך
אושרית 21/06/2013 | 20:28במחצית הפעמים שהאאורה מופיעה לאחריה יש כאבי ראש (לעיתים חזקים ולעיתים לא חזקים) ,ובמחצית הפעמים השניה האאורה מופיעה ללא כאב. אם אקח את אחד הכדורים הנ"ל תקטן הופעת האאורה(עם או בלי המיגרנה שאחריה )או שהכדור בכלל לא ישפיע? אם לא אילו כדורים יש לקחת? תודה רבה על תשובתך!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול מונע לאאורה
דר' דניאל עובד 21/06/2013 | 17:21אלה אינם טיפולים מונעים לאאורה אלא למיגרנה. שתי התרופות יעילות באותה המידה ופרופיל בטיחותי די דומה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול מונע לאאורה
-
כתם זוהר בראיה לשניות בודדותמאי 22/06/2013 | 21:35בת 25 יש לי מיגרנות עם אאורה מגיל 17. יש לי רגישות מאוד גבוהה לאור,בעיקר בתקופות מיגרנה. לפני יומיים ישבתי בחדר חשוך לגמרי כמעט ולאחר מכן הדלקתי את האור ,כחמש דקות אחרי שהדלקתי הייתה לי למשך 20 שניות בערך הפרעה בראיה כמו כתם ורוד זוהר ושחור (דומה לאאורה)ן בקצה שדה הראיה,לאחר מכן לא היה כאב ראש. (באופן כללי אאורה נמשכת אצלי בין חצי שעה לעשרים דקות ולא פחות) האם זו אאורה אאורה או תגובה של העין לאור? תודה מראש על תשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתם זוהר בראיה לשניות בודדות
דר' דניאל עובד 23/06/2013 | 21:46זה לא אאורה, אלא רגישות הסיבים ברשתית ובעצב הראייה לאור, באלה הסובלים ממיגרנה עם אאורה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתם זוהר בראיה לשניות בודדות
-
כאב ראש בחילות והקאותאירה 17/06/2013 | 10:20שלום רב, אני בת 30 בריאה בדרך כלל. לפני שלושה חודשים בוצע ct וMRI מוח וארובות עיניים עקב כאבים מתמשכים בעין. שתי.הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. לפני חמישה ימים התחלתי לסבול מכאב ראש המלווים בבחילות ומידי פעם גם הקאות. הכאב מופיע בכל שעות היממה, כאשר בבוקר הוא יותר חלש, מתגבר לקראת הצהריים וערב. ביומיים האחרונים הייתי אצל נוירולוג, רופא משפחה ורופא עיניים. בדיקת עיניים תקינה, בדיקה נוירולוגית גם. הרופאים לא רואים שום סיבה לשלוח אותי לct מכוון שלפני שלושה חודשים ביצעתי בירור מקיף. חשוב לציין שברקע אני סובלת מחרדות בריאות וקראתי באינטרנט שכאבי ראש שמופיע בבוקר ומלווה בבחילות והקאות, זהו תסמין ראשון לגידול מוחי. הרופאים צוחקים עליי, ומסבירים לי שתוך שלושה חודשים לא יכול לגדול שם שום דבר וכנראה שמדובר בוירוס או סוג של מיגרנה. הייתי רוצה לשמוע את דעתך. האם אני יכולה להירגע ואין צורך לרוץ לבדיקות חוזרות? המון תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לדר' דניאל
אירה 21/06/2013 | 12:25המון תודה על ההסבר, פשוט לא הצלחתי להבין למה עשו לי סי טי ללא חומר ניגוד אם רשום שהוא בכלל לא אינפורמטיבי ולא מגלה גידולים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה קטנה
דר' דניאל עובד 20/06/2013 | 21:47גידול שגורם לכאבי ראש לרוב נצפה ב- CT ואין צורך בבדיקת MRI. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עוד שאלה קטנה
אירה 20/06/2013 | 18:34תודה רבה על התשובה המהירה. שלשום הייתי במיון, ובוצע בדיקת עיניים תקינה. בדיקות דם תקינות. CT מוח בלי חומר ניגוד תקין. אני מאוד מודאגת ורציתי לשאול: האם לאור העובדה שלפני שלושה חודשים בוצע MRI מוח תקין ולפני יומיים סי טי ללא חומר ניגוד גם כן תקין,שולל את האפשרות של גידול? פשוט לא ברור, בחלק מהאתרים רשום שסי טי ללא חומר ניגוד לא מראה גידולים ובחלק מהאתרים רושמים שאם יש גידול במוח אז גם סי טי ללא חומר ניגוד מראה אך לא כל כך ברור כמו עם הזרקת חומר ניגוד. בבקשה תרגיע אותי כי אני בלחץ מטורף. תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש בחילות והקאות
דר' דניאל עובד 17/06/2013 | 18:29בהנחה שה- MRI פוענח נכון, לא סביר שמדובר בגידול מוחי. כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש לצורך איבחון מדוייק של כאבי הראש וטיפול מתאים. אין שום סיבה שתמשיכי לסבול.הוסף תגובה
-
לדר' דניאל
-
MRI לתינוק בן חודשייםטלי 18/06/2013 | 00:44דר' דניאל שלום רב שמי טלי בת 30 סובלת ממגירנה כרונית ומטופלת באלטרולט ואסטו (ציפרלקס). ילדת תינוק לפני חודשיים. במהלך ההריון ובהנקה המשכתי ליטול את התרופות הנ"ל. ביום א שעבר (9/6) פניתי למיון באיכלוב בשל ישנוניות ואפטיות מצד התינוק. הפסקתי להניק לפי הנחייה של הרופאים והיה שיפור מסוים בהתנהגות התינוק. במהלך האשפוז רוב הבדיקות נמצאו תקינות למעט ממצא חריג של ציסטה והסתיידויות שראו באולטרסאונד מוח שביצעו לתינוק. מה המשמעות של הממצא הזה? והאם בדיק, הMRI שאנחנו ממתינים לאישורה תוכל לתת לנו תשובה האם יש בעיה או שהממצא מקרי ... אשמח להכוונה בנושא אני מודאגת נורא זה ילד ראשון וזה אכן ממצא מדאיג ביותר מה גם שאני מבינה שזה מצריך הרדמה. אשמח לתשובה בהקדם כי המצב דחוף תודה על ההקשבה והעזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI לתינוק
דר' דניאל עובד 20/06/2013 | 21:49טלי שלום, צריך להפנות את השאלה לנוירולוג ילדים, זה לא תחום שאנחנו, נוירולוגים של מבוגרים, מבינים בו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI לתינוק
-
ct ראשyakov 20/06/2013 | 14:49בבדיקת סיטי ראש הקרינה נכנסת לגוף,נשארת בו? או רק שמכבים את המכשיר נעלמת הקרינה ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CT ראש
דר' דניאל עובד 20/06/2013 | 21:47הקרינה רק בזמן הבדיקה, ואינה נשארת בגוף...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT ראש
-
הכל זז מהרענבר 17/06/2013 | 11:37שלום, אני בת 22 בריאה . מאז גיל ההתבגרות נתקלתי בבעיה קצת מלחיצה שמאז חוזרת לי לסירוגין פעם בחודש או פעם בשנה זה לא סדיר. המצב הוא כזה : באופן פתאומי המוח שלי מתחיל לעבוד מהר, כלומר אני רואה הכל קורה מהר, שומעת צלילים בצורה מהירה זה מכביד על התפקוד שלי ככה שאני לא מצליחה לעשות כלום. אחרי מספר דק התחושה עוברת. רציתי לדעת מה זה אומר, האם זה דבר מוכר או האם זה תסמין של משהו רציני? חשוב לציין שאני נוטלת ריטלין באופן קבוע אולי זה קשור... אשמח לחוות דעתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הכל זז מהר
דר' דניאל עובד 17/06/2013 | 18:33אומנם זה לא קשור לנושא הפורום, אך אענה בקצרה- אם מדובר בתופעה שנמשכת שניות, רצוי לבצע בדיקת EEG, ולשקול בנוסף הדמיה מוחית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכל זז מהר
-
כאבי ראש עם לחץ בעיןליאן 16/06/2013 | 23:14היי בזמן האחרון אני סובלת מכאבי ראש (ניתנים לסבילה) ובדרך כלל זה מופיע הכאב או יותר סוג של לחץ בצד השמאלי של הראש וגם הכאב מוקרן לעין השמאלית כשאני לוקחת כדור הכל עובר. האם זה מסוכן? ולמי אפשר לגשת ומה לעשות תודה =)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עם לחץ בעין
דר' דניאל עובד 17/06/2013 | 08:07קשה לומר אם מסוכן מבלי לבדוק ולהתרשם במרפאה, כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עם לחץ בעין
-
כאבי ראש ולחץ מאחורי העיןמעיין 16/06/2013 | 11:11שלום רב, מזה תקופה ארוכה שאני סובלת מכאבי ראש שמתבטאים בכאבים מאחורי העיניים ובאזור הצדעיים או מאחורי הראש. הכאב שהכי מציק לי וחוזר על עצמו הוא הכאב מאחורי העיניים שמתבטא בלחץ על גלגל העין מאחורה ויובש בעיניים ובריסים ומקשה עליי לתפקד. הכאב חוזר על עצמו מדי שבוע. מופיע בדר"כ בבוקר מייד כשאני מתעוררת ולפעמים מופיע בסוף היום. נבדקתי אצל רופאת עיניים ששללה כל בעיה בעיניים והפנתה אותי לבדיקה אצל נוירולוג. טרם הייתי אצלו אך מכיוון שהבעיה חוזרת על עצמה כבר שנים, הייתי בשנה שעברה אצל נוירולוג והוא שלל כל בעיה נוירולוגית. אציין כי חשבתי שאולי יש לי יובש בעיניים ולקחתי טיפות עיניים אך זה לא עוזר. מה יכול להיות הגורם לבעיה? האם עליי לבקש הפניה לצילום רנטגן או MRI? תודה מראש, מעיין.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 16/06/2013 | 22:01התיאור שלך יכול להתאים להרבה סוגים של כאבי ראש. כדאי מאוד לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש לצורך איבחון וטיפול מתאים, אז גם יוחלט אם צריך MRI ראש...הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלתי...
מעיין 16/06/2013 | 11:14אציין כי גילי הוא 27 ומצב בריאותי הינו תקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
התקף אאורהמאיה 16/06/2013 | 19:29שלום, אני בת 20 ואובחנה אצלי מיגרנה עם אאורה (הפרעות בראיה) לפני כמה שנים. תופעת האאורה קיימת לי מגיל 12. עברתי בדיקות נוירולוגיות אצל כמה נוירולוגים שיצאו תקינות. קרה לי דבר מלחיץ בהתקף אאורה האחרון. לא הרגשתי תחושה בכף יד ימין לשניות מעטות ולאחר מכן התחילה האאורה של הראיה. במהלך האאורה ראיתי כמו בכל התקף הבזקים ,קווי זגזג הבהובים וגם כמה פעמים הרגשתי כאילו אני על סף עילפון כאילו המקום שאני נמצאת בו הולך ונהיה שחור והאאורה המשיכה תוL כדי התחושה הזו. שאלתי היא האם התופעה דומה לעילפון יכולה להתרחש במהלך אאורה? עליי לציין שאני חרדתית וטופלתי בעבר בציפרלקס שאלה נוספת היא האם יש צורך לעשות MRI בגלל תחושת העילפון (ראיתי כאילו המקום שבו אני נמצאת הולכת ונהיה שחור) למרות שהתופעה של האאורה קיימת כבר עשור? תודה רבה על תשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקף אאורה
דר' דניאל עובד 16/06/2013 | 21:59אאורה יכולה להתבטא כמצב של תחושה לפני עילפון, אך זה לא שכיח במיוחד. אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה, והרושם הקליני הוא שמדובר באאורה, אין צורך בבדיקת MRI מוח. הופעת כאבי הראש לאחר האאורה מחזקת את האפשרות שמדובר בהתקף של מיגרנה עם אאורה, ולא חלילה באפשרויות אחרות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
שכחתי לציין
מאיה 16/06/2013 | 19:34שכחתי לציין שלאחר האאורה היה לי כאב ראש דיי חזק במהלך היום בחצי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקף אאורה
-
כאב ראש כאילו מישהו מושך לי בשיערלורן 14/06/2013 | 21:07שלום דוקטור אני גרה בחול , וכבר יומיים יש לי כאבים בצד השמאלי אחורי של הראש . כאילו מישהו מושך לי חזק בשיער. גם במגע עדין עם היד . אני מודאגת ולא יודעת מה זה. אני סובלת ממיגרנות בדרך כלל. השמח לקבל תשובה , ותודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקה
דר' דניאל עובד 16/06/2013 | 21:56בהחלט, המרפאה במתחם אסותא ברמת החייל בתל אביב או במרכז המומחים בבית החולים לניאדו. טל' לקביעת תורים- 09-8609335/6. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
לורן 16/06/2013 | 11:16אולי אני הגיע לארץ הקיץ , האם אפשר לבוא לבדיקה באופן פרטי ? ואם כן מה הכתובתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 16/06/2013 | 08:12בההלט, עפ"י ההגדרה משך התקף של מיגרנה- 4-72 שעות, אבל בפועל לעיתים אף יותר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 16/06/2013 | 08:12בהחלט, עפ"י ההגדרה משך התקף של מיגרנה- 4-72 שעות, אבל בפועל לעיתים אף יותר...הוסף תגובה
-
שבוע טוב דר דניאל
לורן 15/06/2013 | 23:56קודם כל תודה רבה על התשובה. האם מיגרנה כזו יכולה להמשך כבר שלושה ימים ללא הפסקה? ושוב תודה רבההוסף תגובה
-
שבוע טוב דר דניאל
לורן 15/06/2013 | 23:55קודם כל תודה רבה על התשובה. האם מיגרנה כזו יכולה להמשך כבר שלושה ימים ללא הפסקה? ושוב תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כאילו מישהו מושך לי בשיער
דר' דניאל עובד 15/06/2013 | 14:26לורן שלום, התיאור שלך יכול להתאים למיגרנה, גם אם לא מתבטאת כך בדרך כלל...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- אנטיגנים לויקוציטיים אנושיים HLA-DR-DQ
- דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אטקסיה
- אגרנולוציטוזיס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים