פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 236
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש וכבדותאסי 06/11/2012 | 00:12היי אני סבלתי מזה שנתיים מכאבי ראש ולחצים עד לפני ארבע חודשים. עכשיו הכל בסדר כמובן שעשיתי כל בדיקה אפשרית מסיטי צוואר עד בדיקה של ורטיגו פיזוטרפיה בדיקות דם צילום מאורות הפנים הכולל . שמתי לב שאני מדבר הרבה או צועק מתחיל לי סחרחורות בראש וכבדות ופתאום תוקף אותי כאב מין ניתוק כזה ואני מרגיש שהראש שלי עף אחורה וזה לשניה בדיוק כמובן שזה מלחיץ ואז מתחיל לי פעימות חזקות בלב ורעידות ממה זה נובע? חשוב לציין שבתקופה האחרונה המצב השתפר בנושא כאבי ראש שהיה לי באופן יום יומי באיזה 80 אחוזהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש וכבדות
דר' דניאל עובד 06/11/2012 | 14:28זה נשמע כמו Panic Attack, אבל כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש וכבדות
-
כאבי ראשליאת 06/11/2012 | 05:08הי שלום רב במשך שבועיים שלמים יש לי כאבי ראש אבל לא כאב רגיל זה כאב שמתבסס בעיקר בצד ימין של הראש הכאב מתבטא עם סחרחורות ועם בחילות חשוב לציין שהייתי אצל נורולוג שאמר שבבדיקה שהוא עשה הכל תקין בדיקת עיניים תקינה בדיקת EEG תקינה וכאשר אני לוקחת כדור אופטלגיו הכל עובר בתוך כמה דקותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 06/11/2012 | 14:26התיאור שלך ליאת יכול להתאים לכאבי ראש מסוג Tension, או בתרגום מקורב- כאבי ראש תעוקתיים. אם כאבי הראש במגמת החמרה, כדאי לעשות הדמייה מוחית (CT ראש) בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש מעל חודשמיואשת 03/11/2012 | 15:46שלום דוקטור האמת שאני כבר ממש מיואשת אני בת 23 בריאה ללא מחלות רקע סובלת מכאבי ראש יום ולילה ממש ללא הפסקה הכאב התחיל באופן פתאומי לפני כחודש התחיל כמו כאב מיגרנה בחצי הפנים במד ימין עם הקרנה חזקה לעין עד כדי כך שלא יכולתי לשכב ולעצום עיניים הייתי במיון נעשו לי כל הבדיקות הכל יצא תקין הct תקין וגם בדיקת העיניים לאחר עירויי 2 מנות כמה זריקות של תרופות הרגשתי סוג של הקלה וחזרתי הביתה ומאז הכאב לא נגמר אני מרגישה את הכאב בחצי הפנים מאחורה בחילות כאבי שרירים טשטוש ראייה חולשה כאבי צוואר הכאב מחמיר בעיקר בלילה ובשכיבה חשוב למיין שעשיתי סתימה ממש שבועיים לפני ההתקף הראשון אולי יש קשר ? יש לי חוסר איזון הורמונאלי והפסקתי את הגלולות כי חשבתי שזה בגללם אף אחד לא יכול להגיד מה יש לי חשוב לציין שיש לי מחסןר בויטמין b12 ובבדיקות האחרונות בלוטת התריס 4.39 אני ממש לא יודעת מה לעשות אתה חושב שזאת מיגרנה עקשנית ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש מעל חודש
דר' דניאל עובד 04/11/2012 | 07:43לא נראה שישי קשר להפרעה הורמונלית, וגם לא נראה שקשור בסתימה. התקף מיגרנה לפי ההגדרה מסתיים לאחר 72 שעות ובא בצורה של התקפים, כך שהתיאור לא מתאים, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
שחכתי לציין
מיואשת 03/11/2012 | 15:57כאבי שיניים ותחושת נימול ושום כדור לא עוזר אפילו מחמיר את הכאבהוסף תגובה
-
שכחתי לציין
מיואשת 03/11/2012 | 15:50אף כדור לא עוזר לי ואפילו מחמיר את הכאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מעל חודש
-
מיגרנהעדי 02/11/2012 | 17:59אני בת 27, סובלת ממיגרנה מילדות. מטופלת כשנתיים בדיקור סיני שהביא לאיזון ההתקפים. בחודשים האחרונים הדיקור לא מסייע וההתקפים חוזרים בתדירות גבוהה, מה שהחזיר אותי שוב לנטילה מרובה של כדורים. ברגע זה סובלת מהתקף שחזר לאחר שפג לכמה שעות (בא והולך לאורך הימים האחרונים). האם יש צורך בפנייה למוקד או שעדיף לחכות לתחילת השבוע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 02/11/2012 | 19:37אם כאבי ראש בהחמרה כדאי לפנות למוקד...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
כאב ראש עם בחילות כולל התקווצות שריריםדורית 31/10/2012 | 22:55התחלתי לעשות התעמלות כל יום הליכה למשך שעה ואחרי שלושה ימים לא יכולתי לעמוד על הרגליים האם זה יכול לגרום לכאב ראש עם בחילות כולל התקווצות שרירים?אני אחרי מנוחה של יומיים וזה לא עובר .מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים וראש עם בחילות
דר' דניאל עובד 01/11/2012 | 08:02לא אמור להיות, כדאי לפנות לרופא המשפחה לבדיקה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים וראש עם בחילות
-
כאב ראש בצד שמאל למטה בעת מאמץדורי 29/10/2012 | 17:04שלום בעת מאמץ רב שאני עושה לדוגמא בשכיבות סמיכה שאני מגיע לאחרונים ובעצם לשיא המאמץ לפתע מופיעים כאבים חדים במקום הנ"ל ואחרי רגיעה עוברים.הדבר קרה פעמיים וגם לפני זמן רב פעם אחת.יש לציין שכאשר נשמתי בצורה מסודרת במהלך התרגילים הדבר לא קרה .אשמח לתשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ראה תשובה לעיל
דר' דניאל עובד 30/10/2012 | 01:48ראה תשובה לעילהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראה תשובה לעיל
-
כאב ראש בצד שמאל למטה בעת מאמץדורי 29/10/2012 | 17:07שלום בעת מאמץ רב שאני עושה לדוגמא בשכיבות סמיכה שאני מגיע לאחרונים ובעצם לשיא המאמץ לפתע מופיעים כאבים חדים במקום הנ"ל ואחרי רגיעה עוברים.הדבר קרה פעמיים וגם לפני זמן רב פעם אחת.יש לציין שכאשר נשמתי בצורה מסודרת במהלך התרגילים הדבר לא קרה .אשמח לתשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בזמן מאמץ
דר' דניאל עובד 30/10/2012 | 01:47התופעה של כאבי ראש בזמן מאמץ מוכרת היטב, והטיפול הוא די פשוט. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בזמן מאמץ
-
אלטרולטמיטל 29/10/2012 | 21:57שלום רב! לפני 4 ימים התחלתי ליטול את הכדור אלטרולט 10מ"ג בעקבות המלצת הנירוונה עקב כאבי ראש כרוניים שאני חווה מידי יום. בעקבות נטילת הכדור כאבי הראש התחזקו. האם הנ״ל טבעי? אחרי כמה זמן אני אמורה להרגיש הקלה ושיפור? אודה לעזרתכם אני סובלת...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלטרולט
דר' דניאל עובד 30/10/2012 | 01:45שלום רב, אם אין הטבה בכאבי ראש בתוך מס' ימים, כדאי להפסיק את הטיפול...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלטרולט
-
כאב ראש כחודשעמית 23/10/2012 | 20:43דוקטור שלום רב מזה כחודש כאבי ראש באים והולכים עם הפוגות שונות לא עקביות , הכאב התחיל בהתחלה בצד שמאל לכל האורך ,עבר לראש מאחורה ובשבועיים האחרונים נמצא בקודקוד ובאזור העליון בראש כמו שמשהו יושב לי על הראש בחלקו האחורי ,לא יודע איך זה שייך אבל מאז החל הכאב השינה שלי לא טובה , מתעורר מוקדם בבוקר עייף לאחר שעות שינה בודדות וללא סיבה רק לחץ בראש לפעמים ,לא מצליח לחזור לישון לאחר מכן ומאוד מתוסכל מכך ונלחץ ,לאחר פניה לרופא משפחה קיבלתי ואבן כי חשב שזה מלחץ , עזר לשינה בהתחלה ועכשיו כבר לא , הופניתי לנוירולוג בדיקת דם תקינה וכן בדיקה נוירולוגית עוד כמה ימים תור לסיטי מוח , המצב מלחיץ אני חושב שהכאב נעלם ליום אך חוזר , מתוסכל מהמצב מה לעשות , יתכן ממתח ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשה לענות
דר' דניאל עובד 28/10/2012 | 18:41כפי שציינתי קשה לענות כי אני צריך לצפות בעצמי בבדיקת ה- CT...הוסף תגובה
-
אור
אור 28/10/2012 | 17:55תודה על תגובתך המהירה. האם לפי דעתך יש מה להלחץ מהממצא ולהמשיך אולי לmri או שלא לעסוק ביותר פיענוחים ולנסות לטפל בכאב .. דרך מרפאת כאב או טיפול תרופתי . האם הבדיקה והאבחון מהימנה ומדויקת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אור
דר' דניאל עובד 28/10/2012 | 17:23אני חייב להתרשם מהבדיקה בעצמי, ולא אוכל להסתמך על פענוח, אבל לפי הפענוח, אין לציסטסה הארכנואידלית הזו כל משמעות, ואינה קשורה לכאבי הראש. בכל מקרה כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
אור
אור 28/10/2012 | 16:50דוקטור שלום. להלן ממצאים להמשך השאלות שלי ממך . אודה לך על תשובתך המוח במנח אקסיאלי: הבדיקה בוצעה במכון מ.א.ר חיפה ביום 25/10/2012 הסריקה בוצעה לאחר הזרקת40 cc חומר ניגוד נון יוני מסוג IOMERON. סיבת הפניה : כאבי ראש. ה מ מ צ א י ם : קיימת ציסטה ארכנואידלית בגומה האחורית מימין, במימדים של : 21 X 28 מ"מ (קונגניטאלי). עצמות בסיס הגולגולת, תאי המסטואידים, המערה הספנואידלית ותאי האתמואידים – ללא סטיות. בגומה אחורית: הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע. הציסטרנות הבזאליות והמרווחים התת-עכבישיים – ללא סטיות. בחתכים העל-טנטוריאליים: הודגמו הגרעינים הבזאליים, הקופסית הפנימית והתאלמוס ללא סטיות. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים בגודל יחסי ומיקום תקינים. קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה. לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי אין עדות להאדרה פתולוגית. בחתכים הגבוהים: הודגמו מבנים אנטומיים תקינים, כולל החומר האפור והלבן עם חריצים וקפלי מוח שמורים. בסיכום : קיימת ציסטה ארכנואידלית בגומה האחורית מימין, במימדים של : 21 X 28 מ"מ (קונגניטאלי). בתודה עבור ההפניההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה
דר' דניאל עובד 23/10/2012 | 21:17ברוב המקרים לבדיקה יש אפקט טיפולי כשתוצאות הבדיקה תקינות. קשה לי להעריך דרך הפורום אם צריך להילחץ או לא, אבל הרושם הוא שלא...הוסף תגובה
-
המשך
אור 23/10/2012 | 21:12תודה על התגובה המהירה. נראה לך כמו תסמינים שצריך להילחץ מהם ? נורא חושש מהבדיקה ותוצאותיה כי אף פעם לא היה לי כאב ראש כמעט יומיומי למשך חודש תודה לךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש כחודש
דר' דניאל עובד 23/10/2012 | 20:56התיאור יכול להתאים לכאבי ראש מ- Tension. לאחר בדיקת CT ראש כדאי לפנות לקבלת טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשה לענות
-
מיגרנהדניאלה 25/10/2012 | 17:21המיגרנה אובחנה אצלי לפני שנכנסתי להריון השני שלי, בהתחלה חשבתי שיש לי כאבי שיניים לאחר שהלכתי לרופא שיניים ולא מצאו כלום... בזמן מיגרנה אני מרגישה כאילו מכניסים לי סכין ברקה של צד ימין ומסובבים אותה (דפיקות כמו פטיש) לא יכולה להיחשף לאור והעין דומעת. ברגע שזה מתחיל אני ישר לוקחת רילרט ורק לאחר שעה שלמה אני בן אדם חדש. ההתקפים הפסיקו וכל כמה חודשים/שנים זה חוזר. בשבוע שעבר ההתקף חזר ומעיר אותי באמצע הלילה יום כן יום לא. שאלתי היא האם אני צריכה לקחת את הרילרט רק מתי שמתחיל ההתקף או פשוט לקחת רצוף (כ-9 ימים) ולאחר מכן הוא לא יופיע? אודה לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 28/10/2012 | 18:40אם לפי התאור שלך את סובלת ממעל 4 התקפים של מיגרנה בחודש, צריך טיפול מניעה על מנת להימנע מצריכה מופרזת של תרופות בזמן התקף.הוסף תגובה
-
מיגרנה
דניאלה 27/10/2012 | 09:13אני מתכוונת שהכאבים אכן פוסקים לאחר נטילת הרילרט לחלוטין אבל לא נראה לי הגיוני לקחת את הכדור כל יום ( שיש לי התקף) ולאחר 9 ימים כשנגמרו הכדורים לבקש מרשם נוסף כמה זמן זה יכול להמשיך תודה על התגובותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רילרט
דר' דניאל עובד 26/10/2012 | 21:05קשה לי לענות לך על השאלה, כי ייתכן שכאבי הראש הם לא מיגרנה, ובמקרה זה הרילרט לא אפקטיבי. לעיתים התקפי מיגרנה משולבים עם סוגים אחרים של כאבי ראש....הוסף תגובה
-
מיגרנה
דניאלה 25/10/2012 | 19:48ואם לאחר 9 ימים זה עדיין ממשיך? האם מותר לקחת עוד כדורים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 25/10/2012 | 19:22לוקחים רילרט רק בתחילת ההתקף...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- מבחן טובה
- חומצה ולפרואית בדם
-
תרופות קשורות
- פריגאבאלין (ליריקה)
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- שמן ריק סימפסון
- אכינוקוקוס
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים