פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 267
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
שלוםרובי 28/03/2012 | 08:20אבקש לקבל תשובה עניינית/מפורטת ככל האפשר: סובל כחצי שנה מכאבי ראש צד שמאל אחורי וצדדי של הראש,לאחר בדיקות תקינות וביקור אצל אחד המומחים הגדולים בתחום הוחלט על טיפול של חודשיים!! באינדוביס 25 פעמיים ביום+דפלפט כרונו 500 כדור וחצי ביום,רציתי לשאול האם תרופות אלו פסיכאטריות?ראיתי שיש איזה תופעת לוואי לדפלפט נראה לי של נשירת שיער+זה גם מיועד לכל מיני תופעות מניה-דיפרסיה וקוטביות (שתודה לאל אין לי דברים כאלה אלא רק כואב לי הראש)-אני די מפחד מזה-אודה להסברך,ובכלל האם זה מינון רגיל,ומדוע חודשיים לוקחים אותם? ובעיקר איך לפתע אחרי חצי שנה יעלמו הכאבי ראש בעקבות הטיפול-האם זה נהיה משהו כרוני? אודה לתשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נשירת שיער
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 18:17כדאי לשאול רופא עור...הוסף תגובה
-
מדוע לא מתקבלת תשובה לכל השאלות???
רובי 29/03/2012 | 12:15ומה פירוש הפיך?זה חוזר בדיוק לקדמותו אם חס ושלום זה קורה? ובאיזה נשירה בדיוק מדובר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 10:59לקוות שהשיער לא ינשר, ואם ינשר, להפסיק. אני לא יודע מה האבחנה שניתנה לך, כך שלא אוכל להתייחס לכאב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
?
רובי 29/03/2012 | 10:40ומה פירוש הפיך?זה חוזר בדיוק לקדמותו אם חס ושלום זה קורה? ובאיזה נשירה בדיוק מדובר?הוסף תגובה
-
שאלה
רובי 29/03/2012 | 08:29ד''ר,התחלתי ליטול את הדפלפלט ואני מאוד חושש מנשירה למרות שאמרת שזה לא שכיח,מה ניתן לעשות? כמו כן,לא קיבלתי תשובה לצערי האם מנסיונך סוג כאב כזה שאני חווה עובר בדר''כ/כרוני?,בערך כמה זמן וממה זה נובע הכאב הזה וכן מה ניתן לעשות כדי לעזור לטיפול להצליח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:27הן לא תרופות פסיכאטריות, אבל יש להם גם אפקט של מייצב מצב הרוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נשירת שיער
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:26המצב הפיך עם הפסקת התרופה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יעילות הטיפול
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:26אם לא מנסים לא יודעים, תחכה ותראה...הוסף תגובה
-
ולא
רובי 28/03/2012 | 10:21הבנתי ממך אם אלו תרופו פסיכיאטריות שיכולות לעשות השפעות לא טובות למיניהם?הוסף תגובה
-
??
רובי 28/03/2012 | 10:15כמו כן,ממה כאב כזה מוזר נובע ומנסיונך שראית כאלה זה עבר בסופו של דבר איך ומתי פחות או יותר?ואיך אני יכול לסייע לטיפול הזה לעזור(ניסיתי אלטרול בעבר+דיקור סיני קצר שגם לא עזר) אני פשוט מאוד פסימי כי זה נראה לי נס שזה יעבור לפתע,אני ממש סובל מזה ומודאג ומפחד שזה יישאר אצלי כל החיים-אני לא יכול לתפקד ככה....הוסף תגובה
-
?
רובי 28/03/2012 | 10:11לגבי הנשירת שיער חס ושלום,במידה וזה קורה מה עושים? כאילו אם מפסיקים ת'תרופה השיער חוזר לעצמו?כמו כן התופעה שרשמת שיש לי באנגלית? מזה בדיוק אומר מנסיונך,זה עובר מתישהו בדר''כ? כי אני מרגיש את זה כל הזמן חוץ מהשינה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש צד שמאל
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 09:15רובי שלום, דפלפט 500 מ"ג + אינדוביס 25 מ"ג פעמיים ביום הוא טיפול מקובל לכאב ראש משמאל Paroxismal Hemicrania/Continua. למרות שדפלפט משמשת במקור כתרופה נוגדת פרכוס או מייצבת מצב הרוח, היא די יעילה בטיפול בכאב ראש מסוג זה. כמו לכל תרופה, גם לדפלפט ייתכנו תופעות לוואי, כמו למשל נשירת שיער, אך זה לא כל כך נפוץ. המינון שציינת הוא המינון המקובל ומשך הטיפול הוא לפחות ל-3 חודשים. לא ניתן לדעת בשלב זה אם יהפוך לכרוני או לא, לרוב לא. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נשירת שיער
-
שלום!29/03/2012 | 11:08שלום ! יש לי כאב ראש עליון מימין, ועיטשתי ( עיטוש ), אז הכאב התגבר לשנייה, האם זה עלול להראות על משהו מסוכן? זה פעם קראתי ... תרגיע אותי בבקשה אני מתה מפחדהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:11זה יכול לקרות במצבים של סינוסיטיס, גירוי או דלקת של קרומי המוח וכו'. כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
שאלה29/03/2012 | 09:27שלום! יש לי כאב ראש אחורי מימין הנמצא מעל החוליות העליוניות של הצוואר ב4-5 ס"מ, מה זה ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:09ייתכן...צריך כמובן לברר אופציות נוספות, כמו דלקת או גירוי של העצב העורפי הגדול, כיווץ ומתח של שרירי הצוואר בחיבור עם עצם הגולגולת וכו'.הוסף תגובה
-
המשך
29/03/2012 | 11:02מה ייתכן שיהיה לי פריצות דיסק? בעיה צווארית עלולה לגרום לכאב בראש איפה שתיארתי? ללא כאב מתמיד בצוואר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 10:57כדאי לפנות לרופא אורטופד ולשקול ביצוע הדמייה לחוליות הצוואר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
תוצאות mri ראשענת 28/03/2012 | 21:12אות גבוה בפונס וmidbrain תואם שינויים אסכמיים.מה זה אומר.? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך שאלה על MRI
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:06שינויים איסכמיים בפונס או במידבריין לרוב אינם קשורים בהפרעות ראיה, לכן לא סביר שמאירוע מוחי...הוסף תגובה
-
המשך שאלה על MRI
ענת 29/03/2012 | 06:18אני בת 41, אין לי שום דבר מהמחלות שהזכרת....אני רק קרישתית כבדה.האם יש קשר לזה? עשו לי את הבדיקה כדי לברר לגבי הפרעות ראיה שלי.....האם מגרנה או האם קשורים לTia . אודה להתייחסותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאת MRI ראש
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:24שינויים איסכמיים משמעותם מחלת טרשת עורקים בכלי הדם, שלרוב נובעת מגורמי סיכון כמו סוכרת, יתר ל"ד, יתר שומנים בדם, עישון וכו'.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך שאלה על MRI
-
שאלה29/03/2012 | 09:03שלום ד"ר! מזה 5-6 חודשים יש לי כאב ראש אחורי מימין, אובחנה OCCIPITAL NERVE , יש לי 2 שאלות: * אני בהריון בשבועות הראשונים, נאמר לי במרפאת כאב שאין מה לעשות איתי ולא יוכלו לתת לי שום זריקה או תרופה. אך אני סובלת האם יש משהו שיוכל לעזור לי ( פיזיוטרפיה, כירופרקטיכה, לא יודעת מה... כי קשה לי . * שאלתי השנייה האם הכאב יכול להופיע לפעמים גם מצד שמאל? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:06כפי שציינתי, יש בהחלט.הוסף תגובה
-
המשך
29/03/2012 | 11:04שתודה על התשובה, במרפאת הכאב אתמול אמרה לי הרופא שכל זרקיה עלולה לפגוע בעובר, ולכן לא מומלץ, האם באמת יש זריקות שיכולות לעזור ולא לפגוע בהריון? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:01אפשר לתת זריקה ב- great Occipital nerve בהריון, וייתכן שיופיע גם בצד שמאל...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
בנוסףרובי 28/03/2012 | 08:52האם זה לא ממכר לאחר תקופה כה ארוכה/גורם לגוף להתרגל לקבל תתרופות הללו והאם שמפסיקים צריך בהדרגה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בנוסף
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 09:24לא ממכר, צריך להפסיק בהדרגה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנוסף
-
שאלה26/03/2012 | 08:12שלום ! יש לי כאב הממוקם בראש מאחורה מימין איפה החוליות העליוניות של הראש למעלה מעל זה בכמה סנטמטרים , שלפעמים אני מרגישה אותו כקו ישר מלמטה מהצוואר מגיע אפילו עד לראש למעלה? מה זה יכול להיות? הכאב מלווה אותי 24 שעות ופעמים מתחזק מאוד ... אודה להתייחסותךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 27/03/2012 | 09:56זה רק מחזק את האפשרויות הנ"ל...הוסף תגובה
-
המשך
27/03/2012 | 07:02תודה על התשובה גם שכחתי להגיד שהכאב מתעצם כשאני מניחה את הראש על הכרית , על מה זה יכול להעיד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 26/03/2012 | 22:40ייתכן שמקור הכאב בחוליות הצוואר, או מדלקת של עצב שטחי של הקרקפת וכו'. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאב26/03/2012 | 08:14שלום ! יש לי כאב ראש למעלה שמתחיל לפעמים מימין ומתפשט לכל האיזור העליון של הראש, ולפעמים הכאב נמצא מאחורי הראש ולפעמים מתפשט לכל הראש. הרגשה כזו של מתיחה או מישהו תופס לי את הראש. מה הכאב הזה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 26/03/2012 | 22:38קשה לומר, צריך בדיקה נוירולוגית, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאב26/03/2012 | 08:13שלום ! יש לי כאב אחורי האוזן שיורד לפעמים לשריר הצוואר, מה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב
דר' דניאל עובד 26/03/2012 | 22:38קשה לומר, צריך בדיקה נוירולוגית, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
-
טיפול בטופיתריםדורית 26/03/2012 | 12:24שלום אני בת 48 סובלת ממיגרנות הרבה שנים בשנתיים האחרונות לוקחת ריזלט באופן קבוע כל לילה לפני השינה אחרת מתעוררת בבוקר עם מיגרנה בנוסף מיגרנות במהלך השבוע בין 2-5 צרכתי המון ריזלט.בהתייעצות עם נוירולוג המליץ טיפול בטופיתרים מזה שבועיים לוקחת במינון ממש נמוך-התחלתי, חצי כדור של 25מ''ג ומאז סובלת מעצירות קשה ובטן נפוחה וכואבת.חשוב לציין שסובלת ממעי רגיז ועצירות גם בלי הכדור אבל עם הכדור אף החמיר. אני מבינה שזוהי תופעת לואי של התרופה.שאלתי האם זה עובר אחרי שהגוף מתרגל או שבגלל שהגוף שלי גם ככה מאוד רגיש בבטן יהייה קשה להפטר מזה .זה ממש סיוט.והאם יש תרופה מקבילה שלא משפיעה על מערכת העיכול ?אגב מרגיש לי כרגע כי התרופה אכן עוזרת בנושא המיגרנות תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופיטרים
דר' דניאל עובד 26/03/2012 | 22:37דורית שלום, טופיטרים יכול לגרום לכאבי בטן, לרוב תופעות הלוואי חולפות כעבור מס' ימים. אם לא, כדאי להפסיק את הטיפול. כמובן שישנן אופציות טיפוליות אחרות. התיאור שלך נשמע מורכב, ויכול להתאים לכאבי ראש או החמרה על רקע שימוש יתר בתרופות. לרוב אנו מאשפזים לטיפול גמילה. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופיטרים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- קובלט בשתן
- מבחן טובה
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- אנקפלין
- טרפנים
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים