פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 265
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב בקודקוד הראש, מתח לחץ06/04/2012 | 07:51לאחרונה אני עובד תחת לחץ מטורף, כתוצאה בחודש האחרון נתקפתי חרדות לחץ וחוסר שקט, החלו לי צפצופים באוזנים ולאחרונה לחץ בקודקוד הראש. רופא נתן לי ואבן על פי צורך וכדור לטיפול בחרדה אסטו. השאלה כיצד להתיחס ללחץ בקודקוד.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב לוחץ באיזור הקודקוד
דר' דניאל עובד 06/04/2012 | 19:15ייתכן שמדובר בכאב ראש תעוקתי, כדאי להיבדק ע"י נוירולוג לצורך אבחנה וקבלת טיפול מתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לוחץ באיזור הקודקוד
-
שלום06/04/2012 | 15:43שלום ! עקב כאבי ראש נבדקתי ע"י נוירולוג מומחה לכאב ראש והוא אמר שבבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה אך בבדיקת פונדוס מימין היה טשטוש סופריורי ונזלי קל של הדיסקה וביקש בדיקת קרקעיות ע"י רופא עיניים. אמרתי לו שאני לפני שבועיים עברתי בדיקה זו והיא הייתה תקינה. וגם נוירולוג קודם לפני כמה חודשים אמר לי אותו הדבר ושלח אותי לבדיקת עיניים שהייתה תקינה אז.. ואז הנוירולוג האחרון אמר לי שייתכן כי אני שמה משקפיים ויש לי קוצר ראייה אז זו הסיבה לטשטוש. בכל מקרה אני הולכת שוב לבדיקה אצל רופא עיניים. אך יש ממה לדאוג אם בדיקת העיניים תהיה תקינה???ואם יש עוד מה לעשות אם תהיה תקינה? אני קצת מודאגתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
דר' דניאל עובד 06/04/2012 | 19:14לעיתים טשטוש הדיסקה הנצפה ע"י הרופא הנוירולוג נובע מקוצר ראייה, ואז יש צורך לאמת את זה ע"י רופא עיניים שלו מכשור טוב יותר לבדיקת גבולות הדיסקה. אם תקין, אין מקום לדאגה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
כאב ראש05/04/2012 | 15:48שלום ! אתמול הייתי אצל נוירולוגי המומחה לכאב ראש ואבחן שיש לי OCCIPTAL NERVE הגודל והקטן. פשוט שכחתי להגיד לו שאני מזה שבוע כשאני מתעוררת מרגישה בשניות הראשונות סוג של לחץ בראש או מתח , לכמה שניות . האם זה עלול להעיד על משהו מסוכן??? הוא עשה לי בדיקה נוירולוגית מקיפה והייתה ברוך השם תקינה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 05/04/2012 | 22:28אם הבדיקה הנוירולוגית הייתה מקיפה ותקינה, זה מאוד מרגיע, ודלקת בעצב האוקסיפיטלי הגדול והקטן זה לא דבר מדאיג או מסוכן, ואפשר לטפל בזה בקלות...בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
תחושת מתיחות04/04/2012 | 10:29שלום ! יש לי כל הזמן ובמיוחד וכשאני מתעוררת הרגשה בראש של מתיחות ולחץ ובמיוחד בחלק האחורי של הראש, על מה זה יכול להעיד ??? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת מתיחות במחצית ראש
דר' דניאל עובד 04/04/2012 | 21:01אפשרויות רבות- מיגרנה, כאבי ראש תעוקתיים, המיקרניה וכו'...הוסף תגובה
-
סליחה כוונתי "במיוחד מימין ולא מאחורה ".
04/04/2012 | 10:45הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת מתיחות במחצית ראש
-
עודף ברזל ופריטין נמוך ???לירי 04/04/2012 | 16:33שלום אני בת 31 לאחרונה אני חשה עייפה ומסחוררת, עשיתי בדיקות דם Iron ug/dL 165.9 37 (.........)* 145 Ferritin ng/mL 6.9 15 *(.........) 200 ואלה התוצאות: עודף ברזל ופריטין גבוה ? מה עושים ? הרופא שלי אמר לקחת ברזל, אבל זה לא מסוכן ? כי יש עודף ? אשמח לתשובתכם ליריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עודף ברזל ופריטין נמוך
דר' דניאל עובד 04/04/2012 | 20:58זהו פורום שדן בנושאים הקשורים אך ורק לכאבי ראש ומיגרנות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עודף ברזל ופריטין נמוך
-
שלוםאבי 02/04/2012 | 15:14נראה לי שעקב שימוש בדפלפט כרונו 500 לאחר שבוע סה'''כ כדור 1 ליום,ושהיום-מחר צריך להעלות לכדור וחצי, יש לי טיפה נשירה בשיער -כל פעם שאני מעביר שם את היד אני חוזר עם כמה שערות ,כל פעם שאני עושה זאת? מה ניתן לעשות מבלי ללכת לרופא עור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אל
דר' דניאל עובד 04/04/2012 | 08:41כדאי לשאול רופא עור...הוסף תגובה
-
אל
רובי 04/04/2012 | 08:28רופא משפחה בייעוץ טלפוני אמר לי שאם אני מעביר יד והשיער שלי טיפה התארך ברור שיצא לי קצת שערות הלא כן? כמו כל אדם....?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שירת שיער מטיפול בדפלפט
דר' דניאל עובד 03/04/2012 | 21:45בהחלט ייתכן, זוהי תופעת לוואי מוכרת, כדאי להחליף טיפול...הוסף תגובה
-
זה
אבי 02/04/2012 | 15:15יכול להיות בכלל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אל
-
כאב מוזר בראש02/04/2012 | 01:11בקרקפת מאחורה בצד שמאל יש לי כאב חזק נקודתי, ממש כמו עקיצה או משהו.. אמא שלי בדקה לי והיא אמרה שמבחינה חיצונית אין כלום.. מזה יכול להיות ? כבר שלושה ימים שזה כואב לי תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב נקודתי בעורף
דר' דניאל עובד 03/04/2012 | 21:58ייתכן שמדובר בהתכווצות או ספזם של השרירים, או דלקת מקומית של עצב שטחי בקרקפת. כדאי להיבדק ע"י נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב נקודתי בעורף
-
שאלה03/04/2012 | 09:20שלום ! אני בהריון ויש סיכוי שאעבור MRI מוח אך נאמר שיהיה ללא חומר ניגוד. השאלה האם ללא חומר יכולה לשקף את המצב? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 03/04/2012 | 21:55התשובה היא כן, חומר הניגוד נותן מידע נוסף לגבי טיב הנגעים שמתגלים ברקמת המוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
שלום !03/04/2012 | 09:42שלום ד"ר ! כאב ראש אחורי עליון מימין עם רגישות למגע. מה יכולה להיות הסיבה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
דר' דניאל עובד 03/04/2012 | 21:53למשל מיגרנה, אבל גם אפשרויות אחרות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
פציאליס - צד שמואל בפנים משותקדוד 01/04/2012 | 15:28בס"ד , יום א, 1.4.12 שאלה : האם יתכן כי הפציאליס שלי נגרם מכאבים באוזן ? ----------- היי , אני בחור בן 31 ובריא ב"ה. ביום רביעי החלו לי כאבים חזקים באוזן שמואל ( שעד היום לא עברו ), דיברתי 8 שעות בטלפון. הבחנתי כי פתאום מאוד מוזר לי כאשר אני אוכל ובלי לשים לב, אך בצורה חוזרת עזרתי עם האצבע להוציא את האוכל שנאגר לי בין השיניים ללחי השמאלי. ביום חמישי - בנוסף לכאבים באוזר, הרגשתי כאב בצד שמואל של הראש, מאחורי האוזן ובפנים. ביום שישי - כאשר שטפתי את פני ומלאתי מיים בפי, הבנתי כי משהו ממש לא בסדר קורה פה, לא הייתה לי יותר שליטה בחלק השמאלי והמים נשפחו מפי ללא שליטה. יש לי חצי חיוך, גבה שמאלית לא מתפקדת ( וגם המצח לא מגיב ), מיצמוץ לא תקין ( עוזר עם האצבע ) ובקיצור הצד השמאלי של פניי לא מגיב ו- מ-ש-ו-ת-ק. ------------- נשעתי (יום שישי) לבי"ח, עברתי בדיקת נוראולוגית, א.א.ג. ורופא עיניים. בוצע בדיקת דם - תקין. ------------ כרגע - הכאבים באוזן עדיין קיימים, צד שמואל בפניי משותקות, ופעם בכמה שעות יורדת לי דימעה מהעיין. ----------- כבר פגשתי אנשים שקרה להם דבר כזה ואם אמרו כי היו בלחץ ואולי זה קרה להם בגלל זה. אני לא הייתי בלחץ, ולדבר בטלפון 8 שעות אני עושה 3 פעמים בשבוע באופן קבועה. ---------- אז, האם זה רק צירוף מקירים או זאכן זאת הסיבה ? 2. האם ידוע על תרופה או טיפול שעוזר באחוזים גבוהים ? 3. כמה זמן לוקח לזה להתרפות ? 4. האם כבר צריך לקבוע תור לפיזיוטרפיה אני בחור עם ביטחון עצמי גבוהה ומאוד אוהב לחייך אבל עכשיו... אני מסתיר את פניי ונבוך :( תודה על התשובות, הפורום ממש מחזק ונותן תיקווה, אשמח לתשובה. המשך שבוע טוב, דודהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת
דר' דניאל עובד 03/04/2012 | 21:53התכוונתי דלקת בעצב (שלא רואים). בכל אופן אין מחקרים שבוכיחו קשר בין שימוש בטלפון לבין דלקת בעצב הפנים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
דלקת לא הייתה
דוד 03/04/2012 | 14:45מסתברת שדלקת באוזן לא הייתה. מה שכן, שמתי לב שהכאב גדל כאשר אני משתמש בטלפון באותה האוזן, לכן אני כבר לא משתמש בה טלפונית. וזה רק מעלה את הסבירות שזה הגורם/הטריגר לשיתוק חצי פנים שלי, למרות שסוברים כי זה מתחיל מוירוס ווירלי ( ובהחלט לא בטוחים). אני מאוד מאוד מעריך את תשובותך. תודה רבה על ההתיחסות!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 16:42לרוב הכאבים הם מתחת ללסת, בקדמת האוזן, הכאבים מקדימים את השיתוק, זה כנראה מהתפתחות הדלקת...הוסף תגובה
-
תודה, ממש מהיר
דוד 01/04/2012 | 15:54המון תודה על התשובה והופתעתי מאוד מהמהירות. אומנם : "טרם הוכחה הסיבה לכך, משערים שמדובר בזיהום ויראלי, אולי הרפס" אך לעניות דעתי נראה שאין זה פוסל את העובדה כי זה התחיל מכאב באוזן ו"התפשטת" או "לחץ" על העצב של הפנים. הייתכן כי גם זאת אפשרות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פציאליס משמאל
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 15:35דויד שלום, אני מצטער לשמוע על שאירע לך לאחרונה, אולי אוכל לנחם אותך בזאת שזה די שכיח, גם בצעירים. טרם הוכחה הסיבה לכך, משערים שמדובר בזיהום ויראלי, אולי הרפס. אין קשר לשיחה ממושכת בטלפון. כדאי לפנות לטיפול פיזיוטרפי בהקדם, לעיתים נותנים גם טיפול תרופתי בסטרואידים או בתרופות אנטי ויראליות. צפוי שיפור בטווח השבועות הקרובים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- חומצה ולפרואית בדם
-
תרופות קשורות
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אופיאט
- איבר סופני
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים