פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 266
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
דחווווף03/04/2012 | 15:58שלום ! לפני 20 יום עשיתי בדיקת עיניים ( קרקעית עין ) עקב כאבי ראש והיה תקין. הכאבים בשבועיים האחרונים החמירו יותר מחר יש לי ביקור באופן פרטי למומחה כאבי ראש. כדאי לי לעשות שוב פעם בדיקה אצל רופא העיניים או הבדיקה הקודמת עדיין עדכנית ואין שינוי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דחוף
דר' דניאל עובד 03/04/2012 | 21:47מומחה לכאבי ראש בד"כ בודק את קרקעיות העיניים במרפאתו...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דחוף
-
כאבי ראש ואלרגיהאמירה 29/03/2012 | 11:01לאחרונה אני חשה כאבי ראש בגלל האלרגיה שיש לי, אני נמנעת מכדורים כי אני לא מעוניינת בהם, אני לוקחת משככי כאבים ומנסה להמנע מטיולים או פריחות בעיר שגורמות לאלרגיה, נראה שמשככי כאבים לא כל כך עוזרים לכאבי ראש... מה מומלץ לנסות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
היי אמירה
דפנה 02/04/2012 | 11:47אולי באמת כדאי שתעשי בירור נוסף, למרות שלפי התסמינים זה באמת יכול להיות אלרגיה ואם כן יש לזה פתרונות טבעיים, אז יכולה לקרוא כאן - http://www.solgar.co.il/?CategoryID=223&ArticleID=1131הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 14:54לכן כפי שכתבתי, אני לא בטוח שאפשר לייחס את כאבי הראש לאלרגיה, ויש צורך בבירור לסיבות אפשריות אחרות. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
אמירה 01/04/2012 | 14:40כמובן אבל זה לא רק זה, זה שיעול, התעטשויות ואני דומעת... אבל כאב ראש הוא גורם מרכזי, האם יש לכך פתרון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ואלרגיה
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:03אמירה שלום, אני לא בטוח שאכן כאבי הראש מקורם באלרגיה, כדאי לפנות לרופא נוירולוג בכל מקרה לבירור סיבות אפשריות אחרות לכאבי הראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
היי אמירה
-
שאלה01/04/2012 | 17:05שלום ! אובחן אצלי דלקת / גירוי של העצב העורפי (מימין ). הוזרק חומר אך ללא שיפור. * הייתכן הדבר? * לחץ או דלקת בעצב העורפי ( OCCIPITAL NERVE ) עלולים גם להתלווה עם כאב ראש עליון מימין עם לחץ במצח ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 21:23הכאב של העצב העורפי יכול להקרין רק לאזור העורף...הוסף תגובה
-
המשך
01/04/2012 | 20:41תודה על התשובה. כאב במצח מופיע אחת ל... אך ייתכן שהעצב העורפי יהיה קשור גם בכאב הראש העליון מאותו הצד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 17:26רק 50% מגיבים להזרקה בחומר מאלחש. ישנן טיפולים תרופתיים שיעילים אף יותר. זה לא מסביר את הכאב במצח. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
occipital nerve01/04/2012 | 17:10שלום ! האם לחץ או דלקת בעצב העורפי מימין יכולים להתלוות בכאב ורגישות בקרקפת מימין ובמיוחד כששמים הראש על הכרית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
העצב האוקסיפיטלי
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 17:24נכון בהחלט...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
העצב האוקסיפיטלי
-
נקודה בקרקפת שמקרינהנועם 01/04/2012 | 14:30מזה מספר שנים, בתדירות די נמוכה (מדי חצי שנה) אני חוטפ "זץ" עז בנקודה קבועה בקרקפת בצד שמאל לשתי שניות. הכאב עז, מרגיש כמו מכת חשמל ופוסק לחלוטין ללא השאר סימן. אתמול חוויתי לראשונה מספר "זצים" בזה אחר זה שמשתקים אותי למספר שברירי שניות. בניגוד לעבר הפעם נותרתי עם כאב עמום בקרקפת למשך כל היום וכעת גם לתחושת נימול בפנים (שאותה אני מייחסת כבר להתקף חרדה...). מה זה??? בברכה ותודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפים של כאב נקודתי
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 14:58התיאור שלך יכול להתאים לכאבים מסוג ice pick like headache. אם אכן זו האבחנה, הטיפול הוא ע"י נוגדי דלקת מסוג מסויים (רק סוג אחד עוזר) ,כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפים של כאב נקודתי
-
שאלהרובי 01/04/2012 | 10:15טיפול באינדוביס 25 2X דפלפט כרונו 500 1.5X ליום,תוך כמה זמן אמור להופיע שיפור בכאבי הראש שמאל הנוראים? ולגבי הנשירה שעלולה להיות-לא הבנתי,ממה שידוע לך.האם במינון (דפלפט 500 הנ''ל) כזה זה יכול להיות בכלל?.. איזה סוג נשירה זו? והאם שכתבת שזה הפיך זה חוזר בדיוק לאותה רמת גדילה לפני שזה קרה.?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 11:48שיפור לרב קורה בין 4-6 שבועות. לגבי הנשירה, כדאי לשאול בפורום רפואת עור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
כאבי ראש וסחרחורותב. 30/03/2012 | 17:38שלום, אני בת 27 נשואה +3. סובלת מחרדות ומתח.מזה תקופה שיש לי כאבי ראש אחוריים בצד שמאל ובעיקר כשאני לוחצת על הקרקפת.בנוסף כשאני נעמדת והולכת יש ל סחרחורות ולפעמים מרגישה שצריכה להחזיק בדברים כדי להישאר יציבה.הרופאה שלי לא מתייחסת כ"כ למה שאני אומרת.האם ייתכן שהכל זה פסיכולוגי?מה כדאי לעשות? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 31/03/2012 | 20:38צריך לבדוק בעלון המצורף לצרכן ביחד עם המדבקות, האם תיתכן תופעת לוואי של כאבי ראש....הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלתי
31/03/2012 | 19:47תודה על התגובה המהירה,שכחתי לציין שאני משתמשמת במדבקות אוורה.האם יש לזה קשר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 19:03גם אם אלו הם כאבי ראש תעוקתיים הנובעים ממתח נפשי, כדאי לפנות הערכה נוירולוגית אצל נוירולוג. בכל מקרה אין צורך לסבול, אפשר ורצוי לטפל. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
מיגרנותסיון 31/03/2012 | 00:53שלום אני בת 22 ,סובלת כבר כמה שנים מכאבי ראש חזקים שבאים כפעמיים בשבוע . בזמן האחרון הצטרפו לי לכאבי ראש גם לחץ על העיניים ובנוסף מדי פעם יש לי תחושת נימול שמתחילה מהיד ונמשכת לכל חצי הפנים שלי לכמה דקות .קרו לי גם פעמיים שראיתי מן עיגול שקוף כזה באמצע העיניים למשך כרבע שעה הבנתי שאלו סימנים שנובעים ממיגרנות הייתי רוצה לדעת אם יש דרך לטפל בכך ואם זה סוג מיגרנה מסויים מה שאני מדברת עליו ? עשיתי גם בדיקת CT אך לא התגלה שום דבר . תודה רבה על העזרה וחג שמח סיוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות
דר' דניאל עובד 31/03/2012 | 10:31סיון שלום, התיאור שלך יכול להתאים למיגרנות עם אאורה. אאורה באופן טיפוסי מקדימה את כאבי הראש, מתבטאת בהפרעות בראיה, תחושה או דיבור, ונמשכת לרוב כ-30 דקות. ציינת שאת בסובלת מכאבי ראש בתדירות של כ-2 בשבוע, זה די תדיר. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש לאבחנה וקבלת טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
-
כאבי ראש עזים בעיקר בקידמת הראשקובי 30/03/2012 | 16:03שלום לפני שלושה ימים החלו כאבי ראש חזקים בעיקר באזור המצח בליווי חום ושיעול חזק.לפני יומיים הלכתי לרופא שקבע שיש לי "דלקת גרון ויראלית",למרות שהוא לא עשה משטח גרון,כך שאיני בטוח אם אבחנתו נכונה על אף שכן היה אודם בגרון.כרגע הכאבים והשיעול עדיין חזקים אך החום ירד.אודה לך אם תייעץ לי מה לעשות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עזים בקידמת הראש
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 19:05ייתכן שכאבי הראש על רקע דלקת במערות הפנים (סינוסיטיס), ואולי גירוי של זיהומי של קורמי המוח. כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...בהצלחה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עזים בקידמת הראש
-
כאבי ראש בגלל הגזמות במחשביוסי 30/03/2012 | 00:04שלום לך דוקטור אני משחק המון שעות במחשב ביום ואני חש כאבי ראש בצדדי הראש ואני מרגיש שהעור לא מתפתח בצורה הטבעית בגלל הלחץ של המשחקי מחשב המפעילים על הראש האם זה הגיוני והאם המחשב גורם לצורה החיצונית של הפנים להישתנות? האם זה מכער? כי זה ניראה בגלל הלחץ שאני כל הזמן מסתכל על המחשב שזה מפריע לעור. תודה:)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מכער
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 12:00לא...הוסף תגובה
-
מכער?
יוסי 30/03/2012 | 11:16אבל המחשב יכול לכער? ושוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 10:51זה לא הגיוני...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מכער
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- מבחן טובה
- מעכבי אצטילכולין אסטראז
-
תרופות קשורות
- אלטריפטאן
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- אנדורפין
- נוהל 106
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים