פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 279
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
לחץ בצד ימין של הראש מלווה בסחרחורות בעיקר בערבאסתי 03/01/2012 | 20:34שלום, אבא שלי בן 60 סובל בחודש האחרון מלחץ מציק בצד ימין של הראש מלווה בסחרחורות כמעט אך ורק בערב. הוא עבר בדיקת CT שיצאה תקינה. הוא ייפגש עם נוירולוג ביום חמישי, אך רציתי לשמוע את דעתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נוירולוג
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 22:52לא אוכל להמליץ על נוירולוג בפורום זה.אם הכאב חמור כדאי לפנות לחדר מיון. בהצלחה...הוסף תגובה
-
תודה האם אתה ממליץ על נוירולוג טוב באיזור ירושלים?
05/01/2012 | 18:16אבא שלי היה צריך להיות היום אצל נוירולוג והייתה תקלה והוא לא נכנס לתור. התור הקרוב הוא בתחילת פברואר, מה אתה ממליץ לעשות? מיון? נוירולוג פרטי? איזשהן תרופות שירגיעו את הכאבים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבל
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 05:42דלקת של העצב הרקתי (טמפורל ארטריטיס), כאבי ראש תעוקתיים, מיגרנה, המיקרניה קונטינואה ועוד...הוסף תגובה
-
תודה על התגובה המהירה אבל
04/01/2012 | 20:55הוא אכן יגיע עם בדיקות דם יש לך איזושהי השערה מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ בצד ימין של הראש
דר' דניאל עובד 04/01/2012 | 15:16אסתי שלום, כדאי להצטייד בבדיקת שקיעת דם ESR ובדיקות דם כלליות אם תספיקו עד לתור אצל הנוירולוג. בדיקה נוירולוגית והתרשמות קלינית חשובה מאוד על מנת לשלול את האפשרויות המרובות שבאבחנה המבדלת...בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוירולוג
-
שלום ד"ר עובד, שאלה קשה לי אליך...גל 05/01/2012 | 06:19לאחר סינוסיתיס לפני כחודשיים, המשיכו כאבי הראש. מדובר בכאב ראש מפושט, פועם, בעיקר בקדמת הראש מגיע גם לרקות. אבל נשללה אפשרות סינוסיתיס (צילום רנטגן תקין). בדיקת CT תקינה. מה עכשיו? מה זה יכול להיות? לנוירולוגית אין תשובות. אולי אתה יכול לשער במה מדובר? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה קלה
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 16:27אני יכול רק לשער שמדובר בכאבי ראש תעוקתיים, אבל כמובן שצריך להתרשם קלינית. תוכל לקרוא בכתבה שלי ב- ynet אם אכן מתאים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html בהצלחההוסף תגובה
-
שכחתי לציין תוצאות בדיקות דם
גל 05/01/2012 | 06:21לא יודעת אם זה חשוב, אבל עשיתי השבוע גם בדיקות דם. יצא שיש לי חוסר בהמוגלובין (11) וןבויטמין D אבל הנוירולוגית אמרה שחוסר ברזל אינו גורם לכאבי ראש קשים כמו שלי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה קלה
-
כאב ראש חוזראמיר 05/01/2012 | 10:33לפני 7 חודשים זה התחיל ככאב ראש בינוני ואחרי חודש מהכאב נבדקתי על ידי נוירולוג ואמר שהכל תקין ושלח אותי לצילום סי תי והכל יצא תקין .. ואחרי חודשיים חזר הכאב גם בדרגה בינונית ונעלם וכבר כמה ימים יש לי אותו כאב ראש .. אני מציין בפניך כי נבדקתי על ידי 3 נוירולוגים וכולם אמרו שזה סוג של tinsion ומישהו המליץ לי תרופה בשם מודאל .. מה זה אומר שכאב ראש נעלם וחוזר ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 16:24אם אכן מדובר ב- tension type headache, או בתרגום הכי קרוב לעברית- כאבי ראש תעוקתיים, יש מגוון רחב של תרופות באינדיקציה זו, מודאל היא לא אחת מהן. היא תרופה לסחרחורות. כאבי ראש תעוקתיים יכולים להעלם ולחזור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
-
כאב ראש מתחזקלילך 03/01/2012 | 10:17שלום, אני בת 17 וחצי וכבר בערך שנה אני חווה כאבי ראש חוזרים מידי יום , בהתחלה לא התייחסתי לכאבים עד שהתחזק לי הכאב מסביב לעיניים וברקות(בעיקר בצד שמאל). הלכתי לרופאת עיניים היא אמרה לי שהבדיקה תקינה והבעיה לא בעיניים , פניתי לרופא משפחה שלי שהפנה אותי לרופא אף אוזן גרון שגם אצלו הבדיקה הייתה תקינה. ביקשתי מרופא המשפחה הפנייה לבדיקת C.T אך הוא אמר שכל עוד זה לא הכרחי הוא מעדיף לא לשלוח אותי בגלל כמות הקרינה שבבדיקה. רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכאבים והאם להתעקש לגבי הבדיקה. חשוב לציין שהכאבים החזקים חזרו במשך 3 פעמים בהפרשים של מספר חודשים. תודה! :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עוד שאלה אחת
דר' דניאל עובד 04/01/2012 | 15:20תוכלי לקרוא על כאבי ראש תעוקתיים בכתבה שלי מ- ynet בקישורית הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html לגבי טיפול, לעיתים כאבי ראש תעוקתיים חולפים מעצמם, בתקופות שונות בחיים. אין טעם לחכות שיחלפו, כדאי לטפל...הוסף תגובה
-
רק עוד שאלה אחת :)
לילך 03/01/2012 | 18:14תודה על התגובה המהירה! כאב ראש תעוקתי זה אומר שזה נוצר מלחץ או עייפות נכון? אז במידה והתנאים האלו ישתפרו לבד הבעיה תיפתר בלי טיפול תרופתי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טשטוש ראייה
דר' דניאל עובד 03/01/2012 | 15:47לעיתים הפרעות ראייה מלוות כאבי ראש, כמו למשל במיגרנה. כפי שכתבתי להלן, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש יומיומיים סביב העיניים וברקות וטשטוש ראייה
דר' דניאל עובד 03/01/2012 | 15:45אני חושב שאם את סובלת מכאבי ראש יומיומיים מזה כשנה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש באחד מבתי החולים באזור מגורייך. תעברי הערכה נוירולוגית מקיפה ויוחלט האם לבצע הדמייה מוחית או לא. ברוב המקרים מדובר בכאבי ראש תעוקתיים בעלי מיקום ואופי דומה למה שתארת, ואפשר לטפל בתרופות או בדיקור סיני/רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עוד משהו ששכחתי..
לילך 03/01/2012 | 10:24בנוסף לכאבים גם אני מרגישה טשטוש בעיניים עד לרמה שאני כמעט לא רואה כלום.(זה רק בכאבים ראש החזקים ).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה אחת
-
מגרנה - כאבי ראש שהחמירוסוניה חיים 04/01/2012 | 12:00שלום רב אני סובלת ממיגרנות כבר הרבה שנים מגיל פחות או יותר 13 עכשיו אני בת 36 הכאבים היו מתחילים עם המחזור עכשיו אחרי שתי לידות הכאבים החמירו אני מטופלת אצל רופא ניורולוג באור עקיבא כרגע אני שותה תרופה שמשכחת את הכאב EXCEDRIN הבעיה שלפעמים גם התרופה לא עוזרת הכאבים תמיד מלווים בבחילות חולשה ולפעמים בהקאות וחולשה ביד ימין בדרך כלל אני מתעוררת עם הכאבים אני ביקשתי מרופא המטפל הפניה לCT הוא אמר שאין צורך ההתקפים חוזרים לפחות 3 פעמים בחודש שנמשכים עד שלושה ימים רציתי דעה נוספת תודה רבה סוניההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפים של כאבי ראש בהחמרה
דר' דניאל עובד 04/01/2012 | 15:11סוניה שלום, אם חלה החמרה באופי או תדירות ההתקפים, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש באחד מבתי החולים באזור מגורייך להערכה והמשך בירור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפים של כאבי ראש בהחמרה
-
גמילה ממשככי כאביםמוגלי 30/12/2011 | 01:21שלום, אני סובלת מכאבי ראש חלקם מיגרנות וחלקם tension מגיל מאד צעיר, אני לוקחת תקופה ארוכה מאד משככי כאבים בכמות גדולה מאד כל יום, שמעתי שאפשר לעבור גמילה מסודרת באישפוז כיצד אני יכולה להיות מופנת לגמילה כזו, מה התנאים, התהליך ומי מפנה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
גמילה ממשככי כאבים
אתי ורון 31/12/2011 | 13:28שלום לך, מעבר למעקב רפואי בהתאם לצורך, הייתי ממליצה לנסות טיפולים רפלקסולוגיים שעשויים להקל מאד על הכאבים. אתי ורון, רפלקסולוגית בכירה http://ettyva.110mb.com/הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גמילה ממשככי כאבים
דר' דניאל עובד 31/12/2011 | 06:33התהליך הוא פשוט, את צריכה לפנות לרופא נוירולוג הוא יפנה אותך לאישפוז. לחילופין, ואולי יותר טוב, אם תפנה לרופא נוירולוג המתמחה בכאבי ראש או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
גמילה ממשככי כאבים
-
אלפאסטריםיובל 28/12/2011 | 18:13שלום.רציתי לשאול את דעתך על המכשיר אלפאסטרים.אני סובל מכאבים כרונים ודיכאון נלווה(לא רק כאבי ראש)די מיציתי את כול הטיפולים לצערי ללא שיפור.אשמח לדעתך כי רשום באתר שזה מגובה גם במחקרים. הקישור לאתר- .http://www.alpha-med.co.il/web/8888/nsf/sbs.py?&_ID=13552&did=5414&PF=20&G=13554&lang=HE&_UserReference=6C0828C2ED62719D4EFB2F3Eהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלפאסטרים
דר' דניאל עובד 28/12/2011 | 21:22צר לי אך לא אוכל להביע דעתי על מכשיר כזה או אחר במסגרת פורום זה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלפאסטרים
-
תחושת לחץ מתון בראש באיזור של 2 אצבעות מעל האוזןמיטל 27/12/2011 | 11:20שלום רב, כחודש בערך אני חשה מידי פעם מין לחץ בנקודות מעל האוזן, כ-2 אצבעות מעליהן. זה מעל 2 האזניים. בהתחלה אמרתי לעצמי שזה פסיכולוגי, או בגלל דיבור בפלאפון, אבל זה ממשיך. האם יש סיבה לבדוק? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתבה
דר' דניאל עובד 28/12/2011 | 07:18כאב ראש תעוקתי לא חייב להיות בהכרח כאב, אלא יכול להיות תחושת לחץ. לפני CT ראש כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש, בדיקה נוירולוגית מקיפה מאוד חשובה פה...הוסף תגובה
-
(-: קראתי את הכתבה המושקעת שלך
מיטל 28/12/2011 | 00:30ואו, אתה מגיב מהר.... כל הכבוד. ממש עושה עלי רושם טוב לגבי הפורום. גם התשובות.... כל הכבוד. הסתכלתי בכתבה, וזה לא משהו שמתאים לי, ברוך השם. זה לא כאב, אלא מעט לחץ... נסה ללחוץ עם אצבעותיך על אותו האיזור. תחושה כזו. זה קצת מלחיץ אותי, ואני מפחדת שיש שם משהו.. אוףףףף זה משהו שמצריך בירור וסיטי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה לגבי תשובתך
דר' דניאל עובד 27/12/2011 | 20:461. ראי כתבה שלי ב- ynet לגבי הסבר על כאבי ראש תעוקתיים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html 2. זה באיזור הרקות, וזה לא כ"כ משנה 3. אם אכן זה כאבי ראש תעוקתיים, אין לך מה לדאוג, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לאבחנה וטיפול מתאים. 4. בהצלחההוסף תגובה
-
שאלה לגבי תשובתך
מיטל 27/12/2011 | 15:181. מה זה כאב ראש תעוקתי? מיגרנה? 2. אני חא יודעת אם זה נחשב איזור הרקות... זה ממש 2 אצבעות מעל האוזן, קו ישר כלפי מעלהף על השיער. זה לא כאב רציני שמפריע, אלא לחץ. באותו מקום בדיוק מעל 2 האוזניים. זה משנה? 3. עכשיו אני ממש דואגת ומפחדת....אני בחורה צעירה בת 27הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת לחץ באיזור הרקות דו"צ
דר' דניאל עובד 27/12/2011 | 14:31תחושת לחץ באיזור הרקות יכולה לננבוע מכאבי ראש תעוקתיים אם אין בנוסף סימנים אחרים כמו בחילות, הקאות, רגישות לאור או לרעש. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתבה
-
כאב ראש וסיטיחוטף הבומבות 27/12/2011 | 19:30שלום! לפני כשבועיים קיבלתי מכה חזקה בראש ממשקוף, ירד לי קצת דם, אבל לא איבדתי הכרה \ זיכרון \ הקאות. מאז אני מרגיש לפעמים כאבי ראש (לא חזקים) שאני לא יודע אם הם בגלל המכה או בגלל שאני מודע ודואג בגלל המכה. בכל מקרה הלכתי לרופא המשפחה, הוא קצת בדק אותי (תזוזות צוואר וכו') אמר שלא נראה לו שיש לי משהו אבל שליתר ביטחון הוא ממליץ לעשות סי.טי מוח כדי לוודא שאין דימום פנימי. ועכשיו אני מתלבט אם לעשות את הבדיקה למרות רמות הקרינה הגבוהות שלה (גם עשיתי כבר בדיקה כזאת לפני כמה שנים) או לוותר\להמתין מתוך הנחה שזה באמת כלום. אני שונא את ההתלבטויות האלה בין שתי חלופות מפחידות! מה דעתך?... תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר חבטה
דר' דניאל עובד 27/12/2011 | 20:34קשה לי לייעץ לך, ללא התרשמות ובדיקה. אפשר כפי שהצעת לחכות ולראות אם כאבי ראש במגמת הטבה, ואפשר לפנות לנוירולוג להערכה נוירולוגית שתיתן אולי יותר ביטחון באיזה אופציה לבחור. בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר חבטה
-
כאב ראש בעת קיום יחסי מיןרוברט 25/12/2011 | 18:37כבר מספר פעמים כשאני מתחיל בפעילות מינית, תיכף בעת החדירה הראשונה אני נתקף בכאב ראש בלתי מוסבר כאב שלא מאפשר לי להמשיך בפעילות, בעבר לא סבלתי מהתופעה אני בן 40 בריא בדרך כלל , עברתי בעבר צינתור אבל הכל תקין עכשיו. יש לי סטנד בעורק. אין לי מושג מה יכולה להיות הבעיה והאם היא מוכרת. אשמח לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש בעת קיום יחסי מין
רוברט 26/12/2011 | 10:06תודה על ההתייחסות המהירה והמקצועיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' דניאל עובד 25/12/2011 | 20:38רוברט שלום, התופעה מוכרת היטב בשם coital headache, היא שכיחה יותר בגברים ביחס של 3:1, והיא מפחידה ומטרידה, אך לא מדאיגה. לרוב הטיפול הוא להימנע מקיום יחסי מין במשך כשבועיים, ואם זה לא עוזר, אפשר ליטול כדור משכך כאב כשעה לפני קיום יחסי המין. כל זאת כמובן לאחר שנשללו אפשריות אחרות באבחנה המבדלת ע"י בדיקה נוירולוגית ו- CTA (בדיקת CT של עורקי המוח). כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
- מבחן טובה
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- אוזנימוד (זפוסיה)
-
מונחים קשורים
- חוש
- אכינוקוקוס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים