פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 277
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש אחרויים ובחילותהד 31/01/2012 | 11:15בעלי (30)היה מצונן לפני שבועיים וחצי והחלו לו כאבי ראש בחלק האחורי של הראש (מלווה לעיתים בלחץ על הקודקוד). הצינון עבר כבר ליפני כשבועיים אך הכאב נשאר מלווה בבחילות, בעיקר החל משעות אחרי הצהריים. חום גופו נמוך מהרגיל ועומד על 35.5 (החום הרגיל 36.6).הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
הד 31/01/2012 | 13:33תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד הערה
דר' דניאל עובד 31/01/2012 | 13:10לא שיניתי את דעתי:), כדאי להיבדק שוב ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
עוד הערה
הד 31/01/2012 | 12:41כאבי הראש ממשיכים כל היום. האם ניתן ליצור קשר טלפוני?הוסף תגובה
-
הערה נוספת
הד 31/01/2012 | 12:27גם כשהיה מצונן הצינון התבטא בגודש באף (עד כדי איבוד טעם וריח) וחום גופו היה נמוך מאד.הוסף תגובה
-
עוד הערה
הד 31/01/2012 | 12:21לפני כשבוע הוא נבדק ע"י נוירולוג. בדיקות פשוטות והוא לא מצא ממצא מיוחד. הערה - כאב הראש בעיקר בשעות הבוקר והבחילות בשעות הערבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ובחילות לאחר מחלה זיהומית
דר' דניאל עובד 31/01/2012 | 12:11שלום רב, ייתכן שמדובר בגירוי או דלקת של קרומי המוח, לרוב זה לא מסוכן, אבל כדאי לפנות בהקדם לרופא נוירולוג או חדר מיון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
-
כאבים בקרקפתפפטא יעל 26/01/2012 | 09:54הנני בת 49 ומזה כ- 4 ימים יש לי לחץ וכאבים בקרקפת , אבקש אם תוכל לענות לי בהקדם מה זה יכול להיותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בקרקפת
דר' דניאל עובד 26/01/2012 | 11:29קשה לענות, ייתכנו כל האפשרויות, אבל זה נשמע כמו כאבי ראש תעוקתיים. כדאי לפנות לנוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בקרקפת
-
סחרחורת בשכיבהתמי 24/01/2012 | 17:01מדי פעם קורה לי,שאני נהיית מסוחררת כשאני עוד שוכבת... כשאני מתיישבת לאט,ההרגשה משתפרת אבל אם אני נשכבת שוב,הסחרחורת חוזרת... למה זה קורה לי?? אני בת 38הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 25/01/2012 | 09:48אם הסחרחורות בשכיבה אז לרוב לא...הוסף תגובה
-
מעריכה את תגובתך,תודה!
תמי 24/01/2012 | 22:45האם אפשר להתעלף מסחרחורת כזאת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות בשכיבה
דר' דניאל עובד 24/01/2012 | 20:54זהו אמנם פורום של כאבי ראש, אבל אשתדל לענות בכל זאת- ייתכן שמדובר בשינויים בעמוד השדרה הצווארי אם יש גם כאבי צוואר, בהפרעה באיבר שיווי המשקל, שינויים בערכי ל"ד וכו'. כדאי להיבדק ע"י רופא המשפחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
-
כאב ראש ברקה ימנית רק בנגיעהליטל 23/01/2012 | 13:00שלום רב, ברקה הימנית, רק כאשר אני נוגעת שם, אני מרגישה כאב. שמתי לב לכך רק אתמול כששבמקרה השענתי את ראשי על כף יד ימין. הדבר קצת מדאיג ומלחיץ,אם אני לוחצת חזק מדי, הכאב עובר ישירות ללסת ימנית עליונה. אודה לתשובתך המהירה, ליטלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ברקה ימנית בנגיעה
דר' דניאל עובד 23/01/2012 | 17:42ליטל שלום, יכול להיות שמדובר בדלקת של עצב הרקה, כדאי להיבדק ע"י רופא המשפחה או רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ברקה ימנית בנגיעה
-
כאבי ראש21/01/2012 | 17:50כבר זםן שאני מתעוררת בלילות מכאבי ראש עזים שמחייבים אותי לקחת כדור לציין שבמשך היום אני לא סובלת מכאבי ראש זה מתחיל לפנות בוקר אני בת 56 ובריאה בדרך כללהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מעירים משינה
דר' דניאל עובד 22/01/2012 | 21:16אבלין שלום, יתכן שאת סובלת מ- Hypnic headache- כאבי ראש מעירים משינה. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לאיבחון מדוייק וקביעת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מעירים משינה
-
כאבי ראשאבלין 21/01/2012 | 17:54כבר זםן שאני מתעוררת בלילות מכאבי ראש עזים שמחייבים אותי לקחת כדור לציין שבמשך היום אני לא סובלת מכאבי ראש זה מתחיל לפנות בוקר אני בת 56 ובריאה בדרך כללהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מעירים משינה
דר' דניאל עובד 22/01/2012 | 21:15אבלין שלום, יתכן שאת סובלת מ- Hypnic headache- כאבי ראש מעירים משינה. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לאיבחון מדוייק וקביעת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מעירים משינה
-
כאב ראש במשך שבועייםאמילי 22/01/2012 | 14:45אני בת 42 בריאה בד"כ. לחץ דם תקין,סוכר תקין. כבר שבועיים יש לי כאבי ראש,למעלה כזה...כל הראש. לא פועם,ולא בלתי ניסבל,אבל כואב. זה בא והולך במשך כל שעות היממה... היום עשיתי פונדוס,שיצא תקין. האם יש סיבה לדאגה? או שכדאי לחכות שזה פשוט יעבור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במשך שבועיים
דר' דניאל עובד 22/01/2012 | 20:47לפי התיאור אין סיבה לדאגה, אך כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במשך שבועיים
-
כאב ראש קלאסף סבן 22/01/2012 | 16:56שלום רב במשך השנתיים האחרונות אני סובל מכאבי ראש שבתקופה האחרונה זה עובר לי לפרקי זמן קצרים וחוזר בכאב עמום .כאילו אני מתנתק לשניה מן העולם חשוב לציין שאי עושה ריצות עז זה עובר לי.. אני הייתי בבית חולים ועשו לי צילום מאורות הפנים +בדיקות דם+בדיקת עיניים וראו שהכל בסדר .. מה שמפריע לי זה הכאב ראש (קל ניתן לסבול)שתוקף אותי ... אפשר להגיד שאני לא מרגיש שהראש שלי צלול ונקי הכאב כל פעם במקום אחר.... בעורף. בראש החלק העליון בשני הצדדים. ברקות . (היה לי נוקשות די הרבה זמן בצוואר מן גוש קשה בצד שמאל עד שהתחלתי לעשות ספורט ואז הקושי בצוואר ירד לי והכאב עבר לי עד שהפסקתי לרוץ ועכשיו זה שוב חזר) אני מרגיש כובד בראש ולא יודע מה לעשות אני רוצה לחזור לשגרה רגילה בלי הפחד שזה יתקוף אותי פתאום בלי שום התראה אני מציין שהכאב הוא עמום מין התנתקות לשנייה מן העולם אשמח לתגובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש קל
דר' דניאל עובד 22/01/2012 | 20:46התיאור שלך, אסף, יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים. כדאי לקרוא בכתבה שכתבתי לאחרונה ב- ynet לגבי כאבי ראש תעוקתיים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש קל
-
כאב ראש מהורמוניםשמרית 17/01/2012 | 23:33אני בת 52, נמצאת בגיל המעבר ונוטלת הורמונים שמתי לב שמאז שהתחלתי לקחת הורמונים החלו להופיע לי כאבי ראש שלא הכרתי לפני.. האם זה יכול להיות קשור? אם כן, אילו תחליפים יש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 18/01/2012 | 11:27שמרית שלום, בהחלט ייתכן קשר בין כאבי ראש לטיפול הורמונלי, כדאי להיוועץ ברופא המטפל לגבי החלפת טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
גם לי זה קרה
רינת 18/01/2012 | 09:48כן, גם לי ההורמונים עשו כאבי ראש ולאחר בירור הבנתי שזה אחד מתופעות הלוואי שיכולים להיות.. אני מאז עברתי לתוסף תזונה טבעי, פמארל אם את מכירה, ואני ממליצה לך גם, הוא כמעט חזק באותה מידה והוא לא גורם לי תופעות אחרות שסבלתי מהן. יום טוב!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש מוזר ומציקאמיר 16/01/2012 | 17:09קצת ארוך אז מתנצל מראש . לפני כ 5 חודשים הגעתי למיון רמב"ם לאחר תחושה מוזרה ביד וברגל שמאל , תחושה שנעה בין נימול קל לכבדות של היד . נבדקתי על ידי נוירולוג שלא מצא תסמינים של ארוע מוחי כזה או אחר ונשלחתי הבייתה עם טיפול בלחץ דם ( היה לי מאוד גבוה 200 על 150 ) . במקביל נעשו לי בדיקות CT ראש שיצאה תקינה , MRI מח ועמוד שדרה צווארי שיצאו תקינות מלבד בלט קל בין חוליות C3-C4 עם לחץ קל על השק. EEG בערנות שיצא תקין , דופלר קרוטיס שיצא תקין . בדיקות הדם תקינות עם רמות תקינות של שומנים וכולסטרולס בדם עם תוצאה נמוכה של B12 ורמת הומצסטאין של 24.1 . הוסיפו לי מעבר לטיפול בלחץ הדם גם אספירין ( כבר 5 חודשים ) טריקרדיה , ו פעמיים ביום וואבן . מידי פעם יש לי תחושה של צביטה בתוך הראש. בדרך כלל בצד השמאלי העליון של הראש. תחושה כאילו משהו גודל שם או לוחץ ואז הכאב הופך להיות הקיפי יותר לכל הראש. ממש לחץ . לא לוקח משכך כאב ואחרי כמה שעות הלחץ הזה עובר. אני עובד במהלך היום , מתפקד רגיל , נוהג , שוחה ומתפקד תפקוד רגיל בבית . אבל הכאב המוזר הזה מלחיץ ולא נותן מנוח. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא במיוחד לאור כמות הבדיקות שעשיתי והתוצאות התקינות שהן הראו ( מלבד ההחרגה בבדיקות הדם )הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אהה נכון :-)
אמיר 17/01/2012 | 11:20צודק ... שכחתי שיש ברמבם אבא שלי היה שם בגלל בעייה אחרת . תודה על התשובות והיחס המהיר והאדיב.... מקווה שאולי סוף סוף יעלו על הבעייה שיש לי כי התופעות לא נעימות , מלחיצות וכבר מייאשות ....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה ביינתיים
דר' דניאל עובד 17/01/2012 | 11:01תוכל לפנות לרופאת המשפחה לקבלת טיפול זמני. ברמב"ם בחיפה יש מרפאת כאב טובה...הוסף תגובה
-
מה ביינתים
אמיר 17/01/2012 | 08:35עד שאני אגיע לנוירולוג שלי שוב או למרפאת כאב מה אני יכול ביינתים לקחת ? אופטלגין ? אקמול ? מה יכול לעשות את העבודה טוב יותר. נ.ב ... האם יש מרפאת כאב ראש באזור חיפה והקריות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מוזר
דר' דניאל עובד 16/01/2012 | 21:51התיאור שלך יכול להתאים לכאב ראש תעוקתי. כדאי להיבדק ע"י נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לקביעת אבחנה וקבלת טיפול מתאים...הוסף תגובה
-
אהה נכון :-)
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- חומצה היפורית בשתן
- אנטיגנים לויקוציטיים אנושיים HLA-DR-DQ
-
תרופות קשורות
- אלטריפטאן
- אופטומומאב (קיסימפטה)
-
מונחים קשורים
- אטקסיה
- אסינדזיס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים