פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 280
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
אוזן+ראשאבי 18/12/2011 | 00:18שלום, אני בן 28,בריא בד"כ,שומע באוזן ימין בלבד מלידה לפני כשנה התחילו בגופי בעיות באוזן +ראש ימין לאחר נפילה של הפלאפון שלי, תחילה רק בדיבור בפלאפון ולאחר תקופה קצרה באופן קבוע מאז איני יכול להצמיד פלא' לאוזן ומדבר אך ורק ברמקול. התופעות הן אלו: לחץ באוזן ימין.לחץ בראש,חוסר ריכוז,בלבול,מחשבות לא הגיוניות,תחושת מועקה בבטן וצרבות, זרמים באיזור אוזן ימין,חולשות קשות., בזמן מקלחת אם זרם המים מופנה כלפי האוזן אני חש בסחרחורת קשה ותחושה שכל הראש מזועזע. התופעות החלו לאחר הנפילה של הטלפון הסלולרי, ומאז כל שיחה בפלא' גרמה לתופעות הללו, לאחר תקופה מסויימת כנראה שזה התקבע. אציין שבבדיקות הכל תקין(MRI,CT בדיקת שמיעה),תחילה הרופאים חשבו שמדובר בתופעות של חרדה,אך שימוש ממושך בציפרלקס לא שינה כלום. חשוב לי לציין שמעולם לא חוויתי אף אחת מהתופעות האלו, מה שהועיל לי מאוד היה שהייה תחת מים בבריכה לפרקי זמן של 10-15 שניות כ-20 פעמים,ושימוש בדקסמול סינוס. לפני כחודש וחצי התחלתי שימוש בג'ינקו בילובה ובחומצה אלפא ליפואית והיה שיפור משמעותי נוסף. הרופא משפחה חשב שמדובר בבעיה בעצב המשולש, ורשם לי גאבאפנטין. שגורם לי סחרחורות קשות ולא מועיל.(ומה גם שלא מדובר בכאבים אלא בתופעות בתחום המנטלי/קוגנטיבי+צרבות+לחצים באיזור ימין בראש) מהו הכיוון הטיפולי שיכול לרפא את הבעיה ממנה אני סובל(שאינה מאובחנת בבדיקות השונות כאמור)??? תודה מראש!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 19/12/2011 | 21:48זה בהחלט יכול להתאים, תכול אם תרצה לפנות לבי"ח רמב"ם בחיפה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ראש +אוזן
אבי 18/12/2011 | 10:10שלום ד"ר עובד, מס' נקודות- 1. התופעות שתיארתי הן לא תופעות של כאב,אלא יותר של לחץ ותחושה של נוזלים/דלקת בראש. חשוב לי לומר שהכל התחיל לאחר שימוש בסלולרי שנפגם כתוצאה מנפילה, תחילה הרגשתי את התופעות באוזן ולאחר מכן זה התפשט לראש ולשאר הסימפטומים שתיארתי(חוסר ריכוז,צרבת וכו'). האם זה אכן תואם את האבחנה של כאב ראש תעוקתי?(ניסיתי הרבה כיוונים ואני רוצה להיות בטוח)\ 2.היכן יש מרפאת כאב כזו בצפון הארץ?? תודה רבה מראש! אביהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ואוזן
דר' דניאל עובד 18/12/2011 | 09:29התיאור שלך אבי, יכול להתאים לסוג של כאבי ראש תעוקתיים, שאינם מטופלים בטיפול תרופתי נכון. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
-
כאבי ראש בשתי הרקות במשך 4 ימיםמעיין 19/12/2011 | 18:42שלום רב, אני בת 30 ובריאה בדרך כלל. 3 חודשים אחרי לידה. ב-4 ימים האחרונים אני מרגישה כאב ראש פועם בשתי הרקות מתחזק ונחלש בגלים שלכ-3 דקות, אך לא נעלם לגמרי. הכאב התחזק אחרי 3 ימים לדרגה שמפריעה מאוד לתפקוד היום יומי ונראה שהוא מתחזק בעת הזזת הראש. יש לי חום נמוך 37.2, אין תסמינים נוספים של שפעת או וירוס כלשהו. אני מניקה, אך שותה הרבה מאוד מים (2-3 ליטרים ליום) ונחה הרבה. היום לקחתי 2 כדורי אקמול שלא שיפרו את המצב בכלל. האם ייתכן שמדובר במיגרנה? מעולם לא סבלתי ממשהו דומה קודם לכן... תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר הלידה
דר' דניאל עובד 19/12/2011 | 21:46אם לפי התיאור שלך מדובר רק בכאבי ראש פועמים, ללא בחילות או הקאות, רגישות לאור ולרעש, ולא סבלת קודם לכן ממיגרנה, קשה להאמין שמדובר במיגרנה. לאחר לידה יש אמנם נטייה להחמרה במיגרנה, אך קיימות סיבות אחרות לכאבי ראש, לדוגמא, כאבי ראש מהנקה, כאבי ראש תעוקתיים, ועוד. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש או רופא נוירולוג להערכה נוירולוגית...בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר הלידה
-
שאלהא 19/12/2011 | 19:19עד כמה מסוכן מבחינת קרינה, סיטי מוח אים ובלי חומר ניגוד אחד אחרי השני לילד בגיל 14, בהתחלה הם תענו שיבצעו בלי חומר ניגוד ואז הם החליטו לבצע גם אים חומר ניגוד מרוב הלחץ שחכתי לגבי הקרינה, כי הם קראו לי ואמרו שהחליטו פה אחד לבצע גם אים חומר ניגוד, הבדיקה יצאה תקינה, אבל אני ממש לחוצה ביגלל הקרינה שהוא קיבל מה הסיכונים בבדיקה כזאת, ורציתי לישאול למה אומרים שבדיקה כזאת ניחשבת לבדיקה אחת ולא פעמיים למרות שזה פעמיים סריקה, וכמה קרינה אפשר לקבל מבדיקה כזאת המכשיר של פיליפס 16 פרוסותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 19/12/2011 | 21:37כדאי לשאול בפורום של הדמייה או רנטגן לגבי הקרינה, הבדיקה ללא ועם הזרקת של חומר ניגוד היא אמנם בדיקה אחת, אבל צריך לצלם פעמיים, לפני ואחרי ההזרקה. במרבית המקרים ההזרקה מאוד חשובה, כי היא מוספיה אינפורמציה חשובה לגבי בריאות רקמת המוח. אני לא חושב שיש מה לדאוג לגבי הקרינה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
צביטה בראש לילדה בת 9שרית 17/12/2011 | 21:21שלום רב בתי בת ה -9 מתלוננת על צביטה באיזור הראש ,ואומרת שיש לה זאת מדי פעם ,מרגישה כאב,מה אוכל לעשות למענה?האם רק בדיקה אצל אורולוג מספיקה? תודה שריתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צביטה בראש לילדה בת 9
דר' דניאל עובד 18/12/2011 | 09:32כדאי לפנות לנוירולוג ילדים. לרוב התופעה זו חולפת, אבל צריך כאמור לעבור בדיקה נוירולוגית...בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צביטה בראש לילדה בת 9
-
כאבי פניםאורית 17/12/2011 | 17:37בעקבות הידוק שיניים- נוצרו כאב צווארי,כאבי שכמה וכאב בפנים בצד ימין בלבד כולל עקצוץ בשפה מטופלת בבוטוקס במחלקה נוירולוגית להפחית הידוק ותחלתי גם פיזיוטרפיה ודיקור סיני 1. האם שילוב של כל כך ההרבה טיפולים יכול לבלבל ואולי הגזמתי מתוך יאוש והתמודדות עם כאב כבר שנתיים בלי הפסקה. 2. האם הדיקור הרפואי יכול לעזור לכאב פנים ולהפסיק את ההידוק הלילי? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הידוק לילי- ברוקסיזם
דר' דניאל עובד 17/12/2011 | 20:35כדאי לפנות לרופא פה ולסת או אא"ג...בהצלחה...הוסף תגובה
-
הידוק לילי-ברוקסיזם
אורית 17/12/2011 | 20:32ד"ר עובד תודה על תשובתך אורה לך אם תוכל ליעץ לי איזה תחום רפואי-נוירולוגיה,מרפאות כאב,....מתמחה בתחום זה. אני מבינה שזה נושא בעייתי. תודה מראש על עזרתך. הדיקור מרגיע את הכאב אבל באמת לא פותר את ההידוקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי פנים
דר' דניאל עובד 17/12/2011 | 20:26אורית שלום, אין בעיה עם שילוב כל הטיפולים הנ"ל. לגבי הדיקור הרפואי, אין מחקרים מבוססי עובדות שהוכיחו את היעילות הדיקור בהידוק לילי, כפי שקורה בכאבי ראש תעוקתיים ומיגרנה, ולכן אין הטיפול מוצע במצב זה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הידוק לילי- ברוקסיזם
-
כאבי ראשבת 18 14/12/2011 | 16:26שלום רב, אני בת 18 ואני פונה אלייך משום שבשבועיים האחרונים(התעצם בשבוע האחרון) יש לי כאבי ראש חזקים(בעיקר באזור של המצח ובאזור הקדמי),מן ניתוקים מוזרים כאלו לכמה שניות,וסחרחורות קלות,בנוסף לראייה מטושטשת מדי פעם. הייתי אצל רופא עיניים והכל יצא תקין. לפני כשבוע שמתי לב שמאחרוי האזניים יש לי שני בלוטות(אחת בצד ימין ושניים בשמאל)כואבות.. הייתי אצל הרופאה היא בדקה אותי ואמרה שזה לא נראה חמור וכנראה שזה קשור להתחלה של דלקת שמתפתחת אצלי באזניים. היא נתנה לי טיפות אנטיביוטיות... בנוסף עשיתי בדיקות דם והכל היה תקין חוץ מלינקוציטים שהיה נמוך מעט מהנורמה והיא אמרה שזה בד"כ מעיד על קיומו של וירוס. אני בכל זאת לא ממש רגועה, האם כאבי הראש אכן נובעים מזה? זה הגיוני שבגלל דלקת אזניים(לא חמורה)יהיו כ"כ הרבה תסמינים? תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוספת
דר' דניאל עובד 16/12/2011 | 11:52אם כאבי הראש והימנים הנלווים שתארת במגמת החמרה, כדאי לפנות לנוירולוג בהקדם...הוסף תגובה
-
תודה ד"ר,ותוספת
14/12/2011 | 22:42רציתי להוסיף שאותן בליטות כבר עברו... האם ההתרשמות הכללית שלך חיובית?פשוט רשימת ההמתנה לנוירולוג די ארוכה(שבועיים-שלושה),האם יש לפנות לרופא פרטי לפני? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספת
דר' דניאל עובד 14/12/2011 | 21:05על אחת כמה וכמה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בת 18
דר' דניאל עובד 14/12/2011 | 21:04כדאי מאוד לפנות לרופא נוירולוג להערכה של כאבי הראש החזקים בהקדם...הוסף תגובה
-
תוספת
בת 18 14/12/2011 | 19:11ולכל התופעות שציינתי מלויים גם בחילות..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספת
-
כאבי ראש מדלקת קרום המחרונן 11/12/2011 | 17:31אני בן 37 בריא. לפני 6 שבועות אושפזתי עם דלקת קרום המח וירלית(entrovirus) ושוחררתי אחרי יומיים למנוחה של שבוע/שבועיים. בבי"ח נעשה לי LP לגילוי הדלקת. מאז אני עדיין סובל מכאבי ראש חוזרים ונשנים ומתקשה לתפקד באופן רגיל. בביקור מעקב אצל נוירולוג הוא לא נתן לי טיפול או בדיקה נוספת. ממה נובעים כאבים אלו? כמה זמן זה מתמשך? האם כדאי לעשות MRI? אולי זה הסתבכות או משהו אחר? אודה להתייחסותך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מדלקת קרום המוח
דר' דניאל עובד 11/12/2011 | 20:21ניקור מותני יכול לגרום לכאבי ראש. המאפיין הטיפוסי ביותר לכאב ראש מסוג זה הוא החמרה בקימה משכיבה לעמידה, והקלה משמעותית בשכיבה. אם אתה סובל מכאבי ראש כאלה, כדאי לנוח, רוב הזמן בשכיבה, הכאב יפחת במידה משמעותית לאחר כשבוע. אם אתה סובל מכאבי ראש הדומים לאלו שהיו בדלקת קרום המוח, והם אינם במגמת הטבה, כדאי לפנות שוב להערכה נוירולוגית. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מדלקת קרום המוח
-
לחץ ברכות ותחושת הרדמות בפניםעדן 21/11/2011 | 10:50לפני שנתיים עברתי תאונה קלה עם ג'יפ.לא הייתי חגורה והרכב נסע על סלע.עפתי חזק ונתקע לי הראש כמה פעמים בתקרת הג'יפ.שמעתי "קריק" והראש הוטע הצידה לצד ימין. היו לי כאבי תופת בצוואר. וכאבי ראש חזקים שעברו עם הזמן. בב'דיקות שונות לא נתגלה שום דבר חריג. היום יש לי לפעמים תופעה שמפריעה לי להתנהל ביום יום, כאב כמו לחץ הולך ומתחזק ברכות והרדמות של האף,לפעמים תחושה דומה בצד של הפנים..וזה עובר.ממה זה נובע? האם קשור לתאונה? עשיתי CT לא גילו דבר.האם זה לחץ? עדןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חץ ברקות ותחושת רדימות בפנים
דר' דניאל עובד 21/11/2011 | 12:48עדן שלום, התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים, לא נראה שקשור בתאונה, הטיפול הוא פשוט, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חץ ברקות ותחושת רדימות בפנים
-
כאבי ראשסיון 26/11/2011 | 23:33שלום!אני בת 18-בשבועיים האחרונים התחלתי להרגיש כאבי ראש,סחרחורות,כאבים בעניים ולפעמים כמו ראיה של צלליות שחורות וכל בוקר כמעט בחילות שנמשכות עד הצהריים,ממה זה קורה בד"כ?יכול להיות שאני צריכה משקפיים ובגלל זה כל הכאבים?יש לציין שהכאב הוא בקדמת הראש במקום קבוע,למי אני אמורה לפנות?רופא עניים,נירולוג...? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה!!!
27/11/2011 | 13:14הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עבודה מול מחשב
דר' דניאל עובד 27/11/2011 | 10:35רופא עיניים מעריך את חדות הראייה שלך והצורך המשקפיים. אם עבדת שעות רבות מול מחשב, ו"אימצת" את הראייה, ייתכן שתסבלי מכאבי ראש, סחרחורות וכו'. אם כל הנ"ל מופיעים רק בעבודה מול מחשב, קרוב לוודאי שזאת הסיבה.בהצלחה.הוסף תגובה
-
לא הבנתי כ"כ
27/11/2011 | 00:13עבודה על מחשב גורמת נזק לעניים? אם כן,מהו הנזק שיכול להיגרם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עבודה על מחשב
דר' דניאל עובד 26/11/2011 | 23:56בהחלט, ולכן את צריכה להיבדק גם ע"י רופא עיניים...הוסף תגובה
-
יש לציין שאני עובדת הרבה על מחשב,זה יכול להיות קשור?
26/11/2011 | 23:53הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 26/11/2011 | 23:42סיון שלום, את צריכה לפנות גם לרופא עיניים וגם לנויורלוג. הייתי מתחיל מנוירולוג...יכול להיות שמדובר רק במיגרנה עם אאורה, אבל כאמור צריך לבדוק...הוסף תגובה
-
תודה רבה!!!
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- כספית בדם
- חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- נוהל 106
- אין-ויוו (in vivo)
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים