פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 283
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש כרוניים 7 שניםרועי 13/11/2011 | 01:28היי..אני סובל 7 שנים כל יום כל היום מכאבי ראש כרוניים בצורת TENSION HEDEKE,עברתי את כל הבדיקות,טובי הניורולוגים כגון ד"ר קוריצקי,המון תרופות,רפואה אלטרנטיבית בהרחבה(דיקור ,ביופידבק וכד'..)פיזוטרפיה,כירופרקט ועוד המון תחומים,אני בן 29 ובחור בריא מלבד הכאבי ראש שהורסים לי את החיים,אני סובל קצת מיציבה לקויה וכרגע מטופל אצל ניורולגית מתל השומר שטוענת שהכאבים שלי הם מטונוס גבוה בשרירי הלסת,יש לי בעית איזון בבלוטת התריס והיא טוענת שהחוסר איזון בלוטת תריס עושה בעיה במפרקי הלסת והם אחראים לכאבי ראש ברכות ובחוליות העליונות בצוואר(הטנשיין הדהק)...גם הוטמין D שלי נמוך אז אני כרגע בהמלצתה לוקח ויטמין בי וסילניום(היא אומרת שזה מייצב את הבלות תריס)...סליחה על כל הסלט שעשיתי לך פה...יש לך איזה רעיון?משהו פה נשמע לך הגיוני בדבריה?כי זה לא נשמע סילניום וכאלו....הכאבים הם בוודאות טנשיין הדהק..(לפי הסימפטומים) כאב כרוני יומיומי...יישר כח ותודה רבה..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 13/11/2011 | 10:37ראה תשובה מעלה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש חד צדדיבעז 11/11/2011 | 08:45שלום בן 28, מזה שלושה שבועות סובל מכאבי ראש חד צדדים ברכות, עיניים ושיניים אשר תוקפים כל יום, רוב היום.. משכחי כאבים לעיתים מקלים... אין סחרחורות אך יש מעט רגישות לאור. קיבלתי כדורים לטיפול במיגרנה מרופא המשפחה, האם אתה ממליץ המשך בירור CT לאור הכאבים המתמשכים? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 11/11/2011 | 11:20אז אם כן יש החמרה משמעותית מהדפוס שממנו סבלת עד היום, נהוג להפנות ל- CT ראש...הוסף תגובה
-
כאב ראש חד צדדי
בעז 11/11/2011 | 11:18סבלתי בעבר ממה שהחשבתי מיגרנות אך אף פעם לא איבחנתי את העניין. אך אף פעם לא נמשך כל כך הרבה זמן.הוסף תגובה
-
כאב ראש חד צדדי
11/11/2011 | 11:17הוסף תגובה
-
בעז 11/11/2011 | 11:16סבלתי בעבר ממה שחשבתי שמיגרנות אך לא בדקתי אף פעם. אבל אף פעם זה לא נמשך כל כך הרבה זמן...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 11/11/2011 | 10:07לא סביר שהתקף של מיגרנה ימשך 3 שבועות, או שיבוא בהתקפים יומיומיים למשך זמן זה, כשקודם לכן לא היתה מיגרנה. יש קריטוריונים ברורים למיגרנה. קשה לי לומר אם צריך CT ראש מבלי להתרשם ממך קלינית בעצמי. כמובן שיהיה הכי קל להמליץ לך כן לעשות CT, אבל יש פה את עניין הקרינה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש וסחרחורותטל 08/11/2011 | 17:54מאז שאני קטנה אני סובלת ממגרנה שהייתה תוקפת אותי פעם בחודש בערך אבל בחודשיים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש אחורי בסוף הראש קרוב לצוואר וסחרחורות וחוסר שיווי משקל וזה קורה כימט כל יום או יום כן יום לאהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש אחורי
דר' דניאל עובד 10/11/2011 | 16:14תלוי מה הגורם, לכן התשובה היא כן ולא...הוסף תגובה
-
כאב ראש אחורי
טל 10/11/2011 | 12:30אם אני סובלת מכאב ראש אחורי ולא מטפלת בזה זה יכול להיות מסוכןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 08/11/2011 | 21:21יש אומנם צורה של מיגרנות שמלווה בסחרחורות, אך חשוב לפנות לבדיקה נוירולוגית לשלילת אפשרויות אחרות....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש אחורי
-
כאב ראש גם לאחר טיפול בסטרואידיםגיתית 12/09/2011 | 10:13היי, שאלה לי קטנה. שוע שעבר אושפזתי לאחר חודש של כאבי ראש (מיגרנה) ולאחר שלא הגבתי לטיפול תרופתי שכלל טריפטנים, נירוסין, אופטלגין, איבופרן ופרקוסט. במיון קיבלתי זריקת טרמדקס+וולטרן ולא הוקל לי לאחר מכן אושפזתי לשלושה ימי טיפול בסולומדרול ששיחררו את ההתקף. כרגע אני מקבלת אלטרול 25 מ"ג מניעתי וטיפול בכאב. השאלה שלי היא א. כמה זמן חולף עד שתופעות הלוואי מאלוטרולט חולפות (בעיקר הישנוניות בבוקר והפצעים בפה) והאם ישנה תרופה אחרת למניעה שעליה היית ממליץ? . שנית האם ייתכן שלאחר הטיפול הזה עדיין יש לי כאב ראש? הכאב אמנם עדין ועמום אבל קיים, אני משתדלת לא לקחת את הקודאין אלא תרופות OTC רגילות. כמה זמן יכול להמשך המצב הזה של הכאב?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
סטרואידים וכאבי ראש
roi 10/11/2011 | 00:28אף אחד לא יגיד לך את זה אבל אחת התופעות לוואי של הסטרואידים היא כאב ראש לא פשוט עד חודש....אל דאגה עברתי את זה ועוד מלא שאני מכיר...זה באמת עובר עד שהגוף מתנקה...אם את רוצה אני במייל roi_nezek@bezeqint.netהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופמקס או אלטרולט
דר' דניאל עובד 12/09/2011 | 20:18טופמקס ואטרולט יעילות במניעת מיגרנה, והשיקול באיזו תרופה לבחור הוא שיקול קליני בהתחשב בגיל החולה, מחלות הרקע, BMI (יחס בין משקל וגובה) וכו'. דיקור רפואי או סיני נמצא גם כן יעיל במניעת מיגרנה, בחלק מהמחקרים אף יותר מטיפול מניעתי תרופתי. עם זאת חשוב לציין כי לא כל המטפל בדיקור סיני יודע לטפל ביעילות בכאבי ראש. מומלץ לפנות למרפאות כאבי ראש המציעות אופציה זו כטיפול במיגרנה. לגבי נירוסין לפני ותןך כדי המחזור- אפשר בהחלט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מה עדיף TOPAMAX או אלטרולט
גיתית 12/09/2011 | 18:44בבדיקות שנערכו עד כה, CT ראש תקין, פונדוס תקין גם כן. MRI ייערך השבוע. הכאב הוא טיפיקלי למיגרנה המגיע בד"כ בחילופי עונות, חוסר בשינה, שינויים הורמונלים ומלווה באאורה (תנועות סימטריות ולא הבזקי אור). אמנם על פי המלצות טיפול מונע ניתן מעל 3 התקפים בחודש בד"כ אין לי כמות כזאת של התקפים אבל אחרי ההתקף האחרון שארך חודש אני רוצה לנסות טיפול מונע. יש לך עוד המלצות מה לשלול כדי להיות בטוחים שזאת מיגרנה? והאם עדיף טופמקס או אלטרולט למניעה? (חוץ מההטבה של ירידה במשקל בטופמקס) ?? מה לגבי טיפול הוליסטי? ומה לגבי נירוסין מניעתי לפני ותוך כדי מחזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר טיפול בסטרואידים
דר' דניאל עובד 12/09/2011 | 11:05תופעות לוואי של אלטרולט אמורות לחלוף בתוך כמה ימים מתחילת הטיפול, ואם לא, מומלץ להחליף את הטיפול. קיימות אופציות אחרות לטיפול מניעה של מיגרנה, אבל חשוב לוודא שאכן מדובר במיגרנה. אם כאבי הראש כ״כ עקשניים לטיפול, חשוב לשלול אפשרויות אחרות. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...בהצלחה...הוסף תגובה
-
סטרואידים וכאבי ראש
-
כאב ראש09/11/2011 | 18:22כשאני יובשת יותר משעה וחצי על המחשב אני מרגישה סחרחורות לפעמים קשות וכאב ראש אחוריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 09/11/2011 | 21:21בשלב הראשון כדאי לפנות לרופא עיניים על מנת לבדוק את חדות הראייה. לעיתים מאמץ במיקוד יכול לגרום לכאבי ראש וסחרחורות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
צביתה בראשעדן 05/11/2011 | 18:58כבר כמעט חודשיים יש לי צביתה בראש מתמקד בנקודה אחת של הראש אזור המוח מה זה יכול להיות ? עשו לי סיטי אם חומר ניגוד ויצא תקין האם יש לעשות עוד בדיקות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צביתות
דר' דניאל עובד 08/11/2011 | 21:18אני רוצה לקוות שכן...הוסף תגובה
-
צביתות
עדן 08/11/2011 | 19:15נירולוג יכול לעלות על הבעיה של הצביתות שיש לי ?הוסף תגובה
-
צביתות
עדן 07/11/2011 | 16:24אה כי הייתי אצל רופא נוירולוג מומחה שאמר לי שזה tensin אז אני כבר לא יודעת מה לעשות זה מתסכל שכל אחד אומר משו ולא מוצאים ממה זההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צביתות
דר' דניאל עובד 07/11/2011 | 15:45אם נקודתי ומוגבל, לא כ"כ מתאים ל- tension. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
צביתות
עדן 07/11/2011 | 15:42מי יכול להבחן לי את זה ? האם זה יכול להיות tensin ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צביתות בראש
דר' דניאל עובד 07/11/2011 | 08:58ייתכן שמדובר באיזה גירוי או דלקת של עצב שטחי שמעצבב את הקרקפת. אפשר לטפל בזה בדיקור רפואי או בהזרקה של חומר אילחוש מקומי...הוסף תגובה
-
צביתות בראש
עדן 06/11/2011 | 21:20אני בת 20 , אין מיגרנות ידועות במשפחה , הצביתה היא נימצאת כל היום וזה ממש מציק לי כבר כמעט מעל לחודשיים, לפעמים יש הפסקה של שעה ביום ושוב מתחיל , מה זה יכול להיות ? אני כבר חוששת מאןדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צביתות בראש
דר' דניאל עובד 06/11/2011 | 11:21קצת יותר פרטים, האם בא בצורה של התקפים? מה משך ההתקף? האם יש מיגרנה ברקע? גיל?הוסף תגובה
-
צביתות בראש
עדן 05/11/2011 | 19:16וזה ממש מציק לי הצביתה הזאתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צביתות
-
ציפרלקסיצחק 08/11/2011 | 13:15האם ציפרלקס יעיל לטיפול בהתקפי מיגרנה וכאבי ראש שהם על רקע נפשי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ציפרלקס
דר' דניאל עובד 08/11/2011 | 14:19ציפרלקס היא לא תרופה יעילה כל כך בטיפול ומניעה של מיגרנה מכל סוג, ישנן תרופות יעילות הרבה יותר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס
-
פרולוליצחק 07/11/2011 | 21:05בן 48 בריא בד"כ מה המינוון המקובל והיעיל של פרולול לטיפול במיגרנה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרולול
דר' דניאל עובד 07/11/2011 | 22:15נהוג לקחת בשחרור מושהה 80 מ"ג פעם ביום...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרולול
-
כאב ראשדוד 21/10/2011 | 07:41בוקר טוב דוקטור דניאל , האם עשיתי סיטי והתשובה לא מספקת אותי , יש לי זכות לבקש מהרופאת משפחה MRI ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש דוקרים
דר' דניאל עובד 07/11/2011 | 15:44הציאור יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים, כאבי ראש מסוג ice-pick like headache, כאבי ראש מיגרנוטיים, וכאבי ראש על רקע דלקת של העצב העורפי הגדול...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
גבריאלה 07/11/2011 | 11:56תוכל לומר לי ממה יכול לנבוע הכאבי ראש האלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש דוקרים
דר' דניאל עובד 07/11/2011 | 09:00אם כבר שבועיים, כדאי לפנות להערכה נוירולוגית אצל נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
גבריאלה 06/11/2011 | 14:45יש לי כאבי ראש יותר משבועיים יותר נכון דקירות בהתחלה זה היה בצד ימין ואז זה התפשט לכל הראש מה אני עושה זה כבר מתחיל להפחיד אותיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 21/10/2011 | 10:44זכות יש לך, אבל גם לקופת החולים יש את הזכות לא להסכים לבקשתך, אם אין הצדקה רפואית לכך...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש דוקרים
-
מיואשת, מיגרנות?לי 27/10/2011 | 21:26הבת שלי בעוד חודש בת 5. ילדה חכמה, שמחה ובלי בעיות מיוחדות. מאז ינואר האחרון (מגיל 4), סובלת מהתקפים של כאבים במצח כאשר אופי ההתקפים הוא כזה: יש התקפים בהם הילדה מתלוננת על כאבים במצח אבל ממשיכה כרגיל. ההתקפים מלווים בחיוורון בפנים והמון פיהוקים. יש התקפים חזקים בהם הילדה ממש בוכה שכואב לה המצח, נראית ממש חיוורת וחולה בהתקף, מפהקת המון ואז נרדמת (שינה חזקה מאוד). אם זה בערב היא ישנה עד הבוקר, אם זה בצהריים/אחרי צהריים, ישנה כ-שעתיים ואז קמה וזה עובר. * לא ניתנה שום תרופה בזמן התקפים חזקים או חלשים, רק פעם אחת אקמולי. סיכום מספר ההתקפים בכל חודש החל מחודש אפריל (חזק+חלש): אפריל-3, מאי-4, יוני-3, יולי-2, אוגוסט-2, ספטמבר-7, אוקטובר-כרגע 7. בחודשיים האחרונים המצב הוחמר, מספר ההתקפים עלה. *בדיקות שבוצעו ויצאו תקין: קרקעית העין,EEG בשינה, MRI עם הזרקת חומר למוח. שאלתי היא- האם זה בטוח מיגרנה ומה אפשר לעשות, היא ילדה קטנה ואני פוחדת לתת לה כל מיני תרופות, ובנוסף למה לא עושים לה בדיקות אחרות - בדיקות דם כי אולי סובלת ממחסור במשהו (היא מאוד רזה ולא אכלנית), או בדיקת אלרגיה (אולי אלרגית לאוכל מסוים) או בעיה בעמוד שידרה או צוואר וכו'. אני ממש מיואשת, הילדה סובלת וזה ממש קשה. מה עושים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש אצל ילדים
דר' דניאל עובד 06/11/2011 | 11:24מסכים לחלוטין...הוסף תגובה
-
כאבי ראש המופיעים אצל ילדים
מיכל 05/11/2011 | 18:00מנסיוני עם בני בן הארבע(כיום הוא כבר גדול למדי)-לאחר שנים של תלונות של "כאב מצח" -מלווה בהחזקת המצח עם יד לוחצת...)ובדיקות אם אר איי(עם הזרקת חומר ניגודי) וצילומי רנטגן מצאו שהוא סובל מסינוסיטיס כרונית. מאחר וגם הטיפולים בכיוון הזה לא ממש עזרו, המשכנו בנסיונות לפתרון הבעייה גם באמצעים קונבנציונליים-תרופתיים, גם בביו-פידבק(לצערי, הילד התייאש ולא הסכים לשתף פעולה לאחר כ-5-6 מפגשים) וגם ברפלקסולוגיה, דיקור וכו. ברבות השנים, התחוור לנו שלמעשה הילד סובל מתסמונת טורט(בנוסף לסינוסיטיס)ומה שקורה זה שהוא חווה את הצורך להחזיק את המצח ככאב שאם לא יגע במצחו לא ירגע המקום. השורה התחתונה: גם כשמבצעים מבדקים רבים-לא תמיד ניתן לגלות מה מקור הכאב(ואולי יש מספר גורמים...?)ולהפטר מהכאב ולעיתים הפתרונות וההקלות זמניים... בכל אופן, רציתי לידע הורים מודאגים מנסיוני, שגם לרפואה האלטרנטיבית יש פתרונות שגם אם לא מונעים את התקפי הכאבים-מעט עוזרים ומקלים. חשוב לי גם להדגיש כי איני עוסקת במקצוע הקשור לרפואה הטבעית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 29/10/2011 | 22:54למשל כאב ראש תעוקתי...הוסף תגובה
-
מיגרנה
לי 29/10/2011 | 22:39לי ולבעלי אין כאבי ראש, לאמא שלי יש מיגרנות. כשזה קורה היא לא מתלוננת על רעש או סינוור ,כשההתקף קשה אז היא בוכה ותוך דקות נרדמת. בפעם האחרונה היה לה התקף שבוא הרגישה שרוצה להקיא. היא לא הקיאה, היא הלכה לישון שעתיים (זה היה בצהריים) ואחרי זה קמה ועבר לה.אם זה לא מיגרנה מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה?
דר' דניאל עובד 28/10/2011 | 21:59לי שלום, התיאור שלך אינו מספק לצורך קביעת אבחנה של מיגרנה. האם יש רקע משפחתי של מיגרנה?, האם האור מסנוור אותה, או הרעש מפריע לה? האם כאב הראש מלווה גם בבחילות או הקאות? מיגרנה אומנם מתוארת מגיל 4, אך היא לא שכיחה בגיל זה. כך או כך, כדאי לנסות טיפולים כמו ביופידבק שיעילותו גבוהה בטיפול בכאבי ראש בילדים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש אצל ילדים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- אקמול פוקוס
-
מונחים קשורים
- עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
- עמותת ישראלס - העמותה לחקר ה- ALS בישראל
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 12 חוות דעת )
"החוויה הכי טובה בשנה האחרונה שאנו עוברים בחיינו
לאחר שיחה עם ד״ר ברנע התמלאתי בהודיה.
הרגשתי שהוא רופא הנאמן לשבועתו
אנחנו בשנה מאוד מאתגרת, שנה מחוץ לביתינו, חווים שלל תלתלות.
וזכיתי לפגוש רופא שהוא בעל כל היכולות- הכלה רגישות מקצועיות
וממש החזיר לנו את האמונה
כן ירבו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים