פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 286
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש חוזרוליד 20/10/2011 | 11:38ד"ר דניאל שלום .. יש לי כאב ראש כבר כמה חודשיים אני עברתי בדיקה כללית אצל רופא נוירולוג והכל יצא תקין עברתי סי תי מוח ויצא תקין .. למשך חודש ימים לא היה לי כאב אבל לפני שבוע חזר הכאב ולפני 3 ימים אני מרגיש כאב ברגל ימין ולחץ בעין שמאל .. מה כדאי לעשות??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 13:53זה מרגיע ש- CT ראש תקין והבדיקה הנוירולוגית תקינה. כדאי לעבור בדיקת עיניים כולל בדיקת קרקעית העין (פונדוס)....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
-
מה הסימנים לגידול בראששירן 19/10/2011 | 08:58דר בוקר טוב הייתי רוצה לדעת מהם הסימנים לציסטות או גידולים בראש ? תודה !!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ציסטה או גידול
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 19:43יותר טוב, אבל עדיין הרבה פחות טוב מ mri...הוסף תגובה
-
ציסטה או גידול
שירן 19/10/2011 | 16:36ובct עם חומר מגלים אם יש איזשהי בעיה במוח כמו דלקת גידולים ןציסטות ???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה או גידול
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 13:21לא שירן, ברוב המקרים אין כאבי ראש במצבים של ציסטה או גידול. CT עם חומר ניגוד נועד לאפשר לראות נגעים ברקמת המוח וכלי דם טוב יותר...הוסף תגובה
-
גידול
שירן 19/10/2011 | 12:14אה אז אם יש ציסטה אן גידול בראש לא מחייב שהראש ייכאב ???? ומה זה אומר סיטי אם החומר שמחדירים ??? סיטי לפעמים מטעה בתשובות ????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גידול מוחי
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 10:01שאלה קשה שירן, אולי תופתעי לשמוע שדווקא כאב ראש הוא לא אחד מהסימנים המובהקים וקורה רק ב-25 אחוזים מאלו הסובלים מגידולים מוחיים. הסיכוי מראש הוא נמוך מאוד. אם כאבי הראש מופיעים מיד עם קימה מהשינה בבוקר, או אם חל שינוי בדפוס ואופי כאב הראש ה"רגיל", ויתווספו סימנים נוספים כמו בחילות, הקאות, חולשה או הפרעת תחושה- צריך לגשת לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה או גידול
-
כאב ראס בצד שמואלידוד 19/10/2011 | 04:50אני סובל מזה כשיש שנים בצד שמאלי מאחורה ממש מיתחת לגולגולת מגביל לעוזן כעבים תמידים רוב הזמן מאוד חזקים מדי פעם מלובה כאב חד מאחורי עין שמאלי כאב החד הוא בלתי נישבל נוספ אני שובל גם סכרכורות קשים לא מסתובבת גם הפראות בראיה יש לי פגיעה ב כול החוליות בצוור מה יכול לעזור לי על מנת להקל בכאב זה מאוד מקשה לי את חייםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש, סחרחורות והפרעות ראייה
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 10:05שלום רב, אם הבנתי נכון, אתה או את סובלים מכאבי ראש עורפיים משמאל ולעיתים מאחורי עין שמאל, סחרחורות קשות והפרעות ראייה, וכאבי צוואר עזים. את הכאב אפשר להקל באמצעות מגוון רחב של תרופות לכאב, אבל לפי התיאור כדאי גם לעבד בירור אצל נוירולוג ואולי גם הדמייה מוחית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש, סחרחורות והפרעות ראייה
-
זקוק לעידודגל 18/10/2011 | 16:28שלום לד"ר עובד, אימי (59) סובלת מזה שנים מכאבי ראש. בשנה וחצי האחרונות מקבלת טיפול מונע שעוזר (אספירין). בדיקה נוירלוגית שעברה (במרפאת הרופא) הייתה תקינה והרופא לא מצא לנכון לשלוח אותה להדמייה כלשהי. לפני כחודש אובחנה עם פרקינסון התחלתי ביותר. ניגשנו לקבל חוו"ד נוספת שאישרה את אותה אבחנה. הרופא אמר שבגלל שאף פעם לא עשתה CT וכדי ל"נקות שולחן" כדי שתעשה (לא היה לו חשד כלשהו). למיטב הבנתי אם היה משהו מסוכן שגרם לכאבי הראש האלו במשך למעלה מ 10 שנים כבר היו תסמינים נוספים? ביצענו CT ביום ראשון אך לוקח זמן לקבל תשובה. אודה על עידוד והבהרה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
גל 18/10/2011 | 17:56הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מזה שנים רבות
דר' דניאל עובד 18/10/2011 | 17:54גל שלום, אם כפי שכתבת אימך סבלה שנים רבות מכאבי ראש, והבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה, הסיכוי למצוא ממצא מסביר לכך ב- CT הוא קלוש. יחד עם זאת, דעתי היא שכל אדם שסובל מכאבי ראש תקופה ארוכה, חייב לעבור לפחות פעם אחת בחייו בדיקת הדמייה מוחית. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תוספת
גל 18/10/2011 | 16:33בדיקות תקופתיות אצל רופא עיניים תקינים (לחץ תוך עיני, קרקעית העין וכו'). כמו כן, בדיקת רופא א.א.ג. תקינה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
-
שאלה על סיטי ראש אם חומרלידור 17/10/2011 | 07:55בסיטי רואים הכל ?! דלקות ? ציסטות ? גידולים ? או שלא מחייב ?!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאות כאבי ראש
דר' דניאל עובד 18/10/2011 | 16:01מרפאות כאבי ראש אפשר למצוא בבי"ח לניאדו, תל השומר, איכילוב, בילינסון, מאיר, וכו'. הפנייה ע"י רופא המרפחה או נוירולוג הקופה...הוסף תגובה
-
המשך
המשך 17/10/2011 | 22:52איפה זה נמצא ??? מי יכול להפנות אותי לשם ???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 17/10/2011 | 21:13לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה מדוייקת...הוסף תגובה
-
בדיקת סיטי אם החומר
המשך 17/10/2011 | 19:50אז אם יש לי כאבי ראש שמלחיצים אותי ועשיתי פעמיים סיטי פעם אחת לפני שלוש שנים בלי חומר ולפני שבןע עשיתי סיטי אם חומר והכל יצא תקין ועדין יש לי לחץ בנקודה אחת של הראש והייתי אצל הנוירולוג והוא אמר שיכול להיות שזה מיגרנה ואני עדין לא רגועה, מה עלי לעשות ?!?!?!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT
דר' דניאל עובד 17/10/2011 | 15:36CT אינה בדיקה מדוייקת כמו MRI, רואים את רוב הדברים, לדוגמא גידולים גדולים. לעומת זאת, דלקות וציסטות קשה לראות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאות כאבי ראש
-
כאבי ראש המשךמירב 16/10/2011 | 22:56תודה ד"ר על תשובתך. שכחתי לצייןן שאני נוטלת גלולות למניעת הריון בחודש האחרון. ( בפעם הראשונה). האם ייתכן קשר בין הגלולות לכאבי הראש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וגלולות
דר' דניאל עובד 17/10/2011 | 15:37גלולות, במיוחד אלו שעל בסיס אסטרוגן, יכולות לגרום לכאבי ראש, במיוחד מיגרנה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וגלולות
-
כאבי ראשמירב 16/10/2011 | 00:07שלום ד"ר.. כבר מספר ימים שאני סובלת מכאבי ראש חד צדדים. כאבים אשר מופיעים ברקה הימנית בלבד. ומעל הגבה והעין. כאשר אני לוחצת על המקום המקום רגיש וכואב.כאשר הכאבים מופיעים הם מלוויים אותי לאורך כל היום. אך לא מעירים אותי משינה. כמו כן אין לי בחילות סחרחורות או תסמינים אחרים. כמו כן אציין שהצוואר כואב והשכמות. אציין שעשית בדיקת סיטי ראש ועמוד שדרה צווארי עם חומד ניגוד לפני שנתייםם לבירור כאבי ראש( סוג אחר של כאבים) והסיטי יצא תקי למעט בלט דיסק קטן c 5 c6 האם ייתכן שהכאבים ברקה נובעים ממתח? מהשרירים בצוואר? אצייןן שאני בתקופה לחוצה. אודה לחוות דעת .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש מימין
דר' דניאל עובד 16/10/2011 | 22:15בהחלט יכול להיות מירב, אם כי כאבי ראש תעוקתיים מתוארים לרוב בצורה של חגורה לוחצת ברקות דו-צדדית ולא ברקה אחת. יש כמובן אפשרויות נוספות, כגון מיגרנה, או paroxysmal hemicrania, ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג או למרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה וקבלת טיפול מתאים....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאבי ראשמירב 16/10/2011 | 19:01שלום ד"ר.. כבר מספר ימים שאני סובלת מכאבי ראש חד צדדים. כאבים אשר מופיעים ברקה הימנית בלבד. ומעל הגבה והעין. כאשר אני לוחצת על המקום המקום רגיש וכואב.כאשר הכאבים מופיעים הם מלוויים אותי לאורך כל היום. אך לא מעירים אותי משינה. כמו כן אין לי בחילות סחרחורות או תסמינים אחרים. כמו כן אציין שהצוואר כואב והשכמות. אציין שעשית בדיקת סיטי ראש ועמוד שדרה צווארי עם חומד ניגוד לפני שנתייםם לבירור כאבי ראש( סוג אחר של כאבים) והסיטי יצא תקי למעט בלט דיסק קטן c 5 c6 האם ייתכן שהכאבים ברקה נובעים ממתח? מהשרירים בצוואר? אצייןן שאני בתקופה לחוצה. אודה לחוות דעת .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דר' דניאל עובד 16/10/2011 | 22:13בהחלט יכול להיות מירב, אם כי כאבי ראש תעוקתיים מתוארים לרוב בצורה של חגורה לוחצת ברקות דו-צדדית ולא ברקה אחת. יש כמובן אפשרויות נוספות, כגון מיגרנה, או paroxysmal hemicrania, ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג או למרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה וקבלת טיפול מתאים....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאב ראש חד צדדי16/10/2011 | 10:10שלום קוראים לי באמת מזה כמעט חודש סובלת מכאבי ראש חד צדדי צד שמאל הכאב מנוקד רק בנקודה אחת דל הראש מאחורה איזור המוח , עשיתי סיטי השבוע עם חומר שהחדירו לי לוריד והתשובה יצאה תקינה ללא פתולוגיה תוך גולגולתית מזה אומר ? היתי היום אצל הנוירולוג הנא אמר שיכול להיות שזה מגרנה ואם הכאב לא יחלוף לחזור אליו , ועדין ממש כואב לי מה עליי לעשות ?!?!?!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CT
דר' דניאל עובד 16/10/2011 | 22:13ממש לא...הוסף תגובה
-
כאב ראש חד צדדי
המשך 16/10/2011 | 16:49ואם עשיתי סיטי ושמו לי חומר בוריד אני צריכה לדאוג בכל זאת ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד צדדי
דר' דניאל עובד 16/10/2011 | 14:10כאב ראש ממוקד בנקודה אחת לא טיפוסי למיגרנה, במיוחד אם הכאב מופק בלחיצה על אותה נקודה. אם באיזור העורף, ייתכן שעל רקע דלקת מקומית של עצב שטחי בקרקפת, שהטיפול בו הוא פשוט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
16/10/2011 | 13:39??????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT
-
כאב ראש וצווארדניאל 15/10/2011 | 16:46אני בת 42 , סובלת מזה 6 שבועות מכאבים עזים בצוואר ובראש. בהתחלה היה גם ורטיגו שעבר. מטופלת בנוגדי דלקת למינהם שלא עוזרים, וישנה מזה 3 שבועות עם אסיוול. בבוקר התחושה טיפה יותר טובה וככל שחולפות השעות הכאבים מתגברים וישנו קושי להזיז את הראש. עשיתי 2 צילומים לצוואר, סי.טי עמ"ש צווארי+ אמ.אר.אי עמ"ש צווארי שיצאו תקינים. אני לא עובדת כל התקופה ומטופלת בילדים קטנים, הייתי בריאה לחלויטין עד אותה נק' זמן והמצב מאד מקשה עליי. אני מעוניינת ללכת ליועצים מומחים גם אם יש צורך באופן פרטי, או לערוך בדיקות נוספות שיוכלו לסייע/ לאבחן. לאילו מומחים עליי לגשת ואילו בדיקות עליי לעשות (מרופא המשפחה קיבלתי הפנייה למרפאת כאב ולנוירוכירורג מומחה לעמ"ש- שנראה לי לא הגיוני לאור העובדה שהבדיקות יצאו תקינות)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שאלה נוספת
דניאל 15/10/2011 | 23:06האם יש צורך ב- אמ. אר. אי נוסף של ראש או רקמות רכות של הצוואר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש וצוואר
דר' דניאל עובד 15/10/2011 | 21:03דניאל שלום, אם MRI צוואר תקין, אני מסכים איתך שאין צורך בייעוץ רופא נוירוכירורג. המקום הטוב ביותר עבורך הוא מרפאת כאבי ראש, ובמיוחד כזו המשלבת דיקור רפואי, שיכול לעזור מאוד במקרה של כאבי ראש וצוואר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- מבחן טובה
- קובלט בדם
-
תרופות קשורות
- אופטומומאב (קיסימפטה)
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- CBD קנאבידיול
- איבר סופני
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים