פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 287
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש אוזן ימין ועין ימיןברכה 14/10/2011 | 11:49כבר יומיים יש לי כאבי ראש כל צד ימין של הראש כואב לי אני בת 42 מעשנת כ-20 סגריות ליוםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש אוזן ועין ימין
דר' דניאל עובד 14/10/2011 | 18:26ברכה שלום, התיאור שלך הוא כללי מידי. כאבים במחצית ראש ימין יכולים לנבוע ממס' רב של אבחנות, כולל מיגרנה, כאבי ראש מקבציים, המיקרניה קונטינואה כאבי ראש תעוקתיים ועוד. כדאי לפנות לנוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש אוזן ועין ימין
-
הבזקים של כאבי ראשאורלי 14/10/2011 | 10:22שלום, לפני כמה ימים שאלתי בנוגע להבזקים של כאבי ראש מאחורי הראש שנמשכו כ-4 ימים. הכאבים נרגעו ליומיים , אבל אתמול חזרו בצורה עמומה יותר, ובנוסף התחלתי להרגיש כאב בכתף ובשכם שמאל כאילו המקום תפוס. היום בבוקר לחצתי על המקום הכואב בשכם ולאחר חצי דקה הרגשתי כאב מאד חזק בצוואר עם הכתפיים ובחלק התחתון של הראש ובנוסף לחץ בכל האיזור הכאב נמשך כחצי דקה ומאד נלחצתי. עדיין יש לי הבזקים של כאבי ראש מאחור שהפעם מקרינים לשכם שמאל ולצוואר. בלילה אהי ישנה טוב, אבל שלשום קמתי בלילה עם אזור שנרדם בראש עם כאבי כתף מצד שמאל. בנוסף אני משאירה מאוורר פתןח בלילה שמגיע מעט לצד שמאל שלי. אני מודאגת מהכאב שחשתי היום בבוקר , ממה זה יכול לנבוע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עורפיים וצוואריים, כאבים בשכמות ובכתף
דר' דניאל עובד 14/10/2011 | 10:53אורלי שלום, ייתכן שזה קשור בעצבים שיוצאים מחוליות הצוואר, שמעצבבים את הצוואר והעורף, ואת אזור השכמות והכתפיים...כדאי לעשות הדמייה צווארית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עורפיים וצוואריים, כאבים בשכמות ובכתף
-
כאבי ראשספיר 11/10/2011 | 19:06שלום קוראים לי ספיר כבר יותר משבועיים אני סובלת מכאבי ראש באיזור המוח צד שמאלי של הראש מאחורה וזה מקרין לי לפעמים לצד ימין של הראש , אני ממש לחוצה עשיתי אתמול סיטי ועדיין אין תשובות , אם היה ציסטה או חס וחלילה גידול אן משהו מסוכן היו כבר מודיעים לי ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 13/10/2011 | 19:15כפי שכתבתי קודם, זה תלוי ברופאים העובדים במכון ה- CT...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ספיר 13/10/2011 | 19:12ואם היה משהו כמו גידול אן ציסטה היו אפילו מודיעים לי באותו הרגע ?? כי עדיין כואב לי ואני ממש לחוצה ואולי בגלל החג שהיה באמצע עדין לא הודיעו ליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת CT
דר' דניאל עובד 13/10/2011 | 19:06קשה לי לענות לך על זה, זה תלוי במכון ה- CT וברופאים שעובדים בו....הוסף תגובה
-
כאבי ראש
13/10/2011 | 18:41ואם היה משהו דחוף יש מצב שהיו מודיעים לי באותו רגע אפילו כי אני ממש ממש לחוצה ועדיין כואב לי מאוד ?הוסף תגובה
-
ספיר 13/10/2011 | 18:39ויש מצב שבגלל החגים עדיין לא הודיעו לי שיש משהו ? אם היה משהו אפילו באותו רגע היו מודיעים לי ... כי עדיין כואב לי ואני ממש ממש לחוצה !הוסף תגובה
-
12/10/2011 | 10:06באותו רגע היו כבר מודיעים לי ? אם היה משהו מדאיג ?????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש משמאל ולעיתים לימין
דר' דניאל עובד 12/10/2011 | 09:26אני יכול להרגיע אותך ולומר שלרוב מדובר במיגרנה או כאבי ראש תעוקתיים ולא מוצאים שוב דבר ב- CT. אני מניח שאם היו רואים משהו מדאיג במיוחד, היו יוצרים איתך קשר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
סחרחורת ,חוסר יציבות, כאבים בגולגולת מעל שבועייםיעלה 12/10/2011 | 21:50שלום אני בת 33 בריאה בד"כ. מגיל 10 סובלת מכאבי ראש. עשיתי פעמיים בחיי CT שהיה תקין. (האחרון לפני כ 3 שנים). מזה 3 שנים שהפסקתי להשתמש בגלולות למניעת הריון, פחתו המיגרנות משמעותית. אך בחודש האחרון חלה החמרה במיגרנות. אני עובדת בעבודה שהיא מול מחשב כ7 שעות ביום. מלבד המיגרנות שאני מנסה לטפל בשיאצו וכירופרקטיקה כרגע קרתה לי תופעה חדשה- מעל שבועיים אני חשה שהראש כבד, חוסר יציבות , תחושה שאני שטה , וכאבים בגולגולת, והעיניים עייפות, וכאבים בעורף ומעט בחילה. הייתי אצל אורטופד+רופאת עיניים+א.א.ג בגלל הסחרחורת והבדיקות היו תקינות. התור שלי לנוירולוגית הוא רק בעוד שבועיים!!! ואני מאד מוטרדת מכיוון שזוהי לא מיגרנה רגילה כמו שאני מכירה אלא כאבי ראש בגולגולת ותחושה של חוסר יציבות שמטרידה אותי מאד. הסחרחורת היא כבר למעלה משבועיים ומופיעה יום כן -יום לא. האם יש עצה? האם זה מצריך ללכת למיון או שאמתין לתור לנוירולוגית? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות, חוסר יציבות וכאבי בגולגולת מעל שבועיים
דר' דניאל עובד 13/10/2011 | 19:07קשה לי להעריך את מידת הדחיפות דרך הפורום, ללא בדיקה נוירולוגית. יחד עם זאת, אם את סובלת כבר מעל שבועיים מסחרחורות ואי יציבות בהליכה וכאבים ׳בגולגולת׳, ואת מוטרדת מכך מאוד, אני כן חושב שכדאי לפנות לבדיקה בהקדם. זה לא אומר שאת צריכה להילחץ, ברוב המקרים עם תלונות הדומות לשלך לא נמצא דבר...הוסף תגובה
-
ד״ר דניאל עובד 12/10/2011 | 22:32קשה לי להעריך את מידת הדחיפות דרך הפורום, ללא בדיקה נוירולוגית. יחד עם זאת, אם את סובלת כבר מעל שבועיים מסחרחורות ואי יציבות בהליכה וכאבים ׳בגולגולת׳, ואת מוטרדת מכך מאוד, אני כן חושב שכדאי לפנות לבדיקה בהקדם. זה לא אומר שאת צריכה להילחץ, ברוב המקרים עם תלונות הדומות לשלך לא נמצא דבר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאב ראש מפוזר-בת 3211/10/2011 | 14:28שלום דוקטור יש לי כאבי ראש עמום כל פעם באזור אחר בראש.נראה שיותר בצד ימין אך לפעמים גם שמאל או אחורי הראש. הכאב הוא עמום אך מפחיד אותי מאוד... אשמח לשמוע את דעתך אני תודה לאל לא סובלת או לא ידוע לי על מיגרנות, סינוסיטיס וכו'....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש מפוזר
דר' דניאל עובד 12/10/2011 | 09:22אם כאב הראש הוא עניין של ימים, לא בעצמה גבוהה, ולא פוגע באיכות החיים, אפשר לחכות, לעיתים זהו מצב חולף חסר חשיבות. אם לא כך הדבר, כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מפוזר
-
כאבי ראשאילנית 05/10/2011 | 16:31שלום קוראים כי אילנית אני סובלת כבר שבועיים מכאבי ראש בצד שמאל באיזור המוח ולפעמים זה מקרין לי גם לצד ימין הכאב וזה כמו שורף בתוך הראש ולפעמים גם הראש כבד ויש לי גם לפעמים רגישות בקרקפת ואני מאוד לחוצה , מה עלי לעשות והאף זה מגרנה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טעות
דר' דניאל עובד 11/10/2011 | 12:05סליחה אילנית, טעיתי עם תשובה אחרת. כאב הראש שלך לא נמשך מס' שניות, אלא לפי שמה שתיארת קודם מדובר על שבועיים לפחות. כאב ראש שנמשך כבר מעל שבועיים מצריך בדיקה אצל נוירולוג בהקדם האפשרי. אומנם, כפי שכתבתי קודם, זה נשמע כמו התקף מיגרנה, אך משך הזמן ארוך מידיי, ולכן צריך להיבדק. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה או גידול
דר' דניאל עובד 11/10/2011 | 11:56גידול או ציסטה לרוב לא יתנו כאבי ראש של מס' שניות. אם את כ"כ מודאגת, כדאי להיבדק ע"י נוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 06/10/2011 | 14:39אם מדובר במיגרנה, אין צורך להילחץ, כדאי בכל מקרה לפנות לנוירולוג להערכה נוירולוגית מקיפה לקביעת אבחנה ובירור לפי הצורך...הוסף תגובה
-
כאב ראש
05/10/2011 | 23:42וזה לא נשמע מלחיץ אני נילחצת שיש לי שן ציסטה אן חס וחלילה גידול ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 05/10/2011 | 22:04נשמע כמו מיגרנה, אילנית, צריך לפנות לנוירולוג לצורך הערכה נוירולוגית, אבחנה, וקבלת טיפול מתאים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טעות
-
כאב ראשטל 11/10/2011 | 11:51שלום רב, בשלושה הימים האחרונים יש לי כאב במרכז הראש המשולב עם לחץ באוזניים אני בת 36 ובריאה . הכאב בדר"כ בשעות הבוקר ובלילה. ממה זה נובע? ומה עליי לעשות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב במרכז הראש המשולב בלחץ באזניים
דר' דניאל עובד 11/10/2011 | 11:59כאב במרכז הראש המשולב בלחץ באזניים, לרוב בשעות הבוקר והלילה יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים. עלייך לפנות לבדיקה נויורלוגית כולל בדיקת פונדוס (קרקעית העין). בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב במרכז הראש המשולב בלחץ באזניים
-
כאב ראש לכמה שנייות10/10/2011 | 10:56ד"ר דניאל שלום,כבר כמה ימים יש לי כאב ראש שנמשך בין כמה שנייות לדקות , הכאב לא חזק,יש לציין שבתקופה האחרונה הייתי בלחץ,האם יש הסבר לזה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בצד האחורי של הראש למשך מס' שניות עד דקות
דר' דניאל עובד 11/10/2011 | 11:37אם כך זה יכול להתאים לגירוי או דלקת מקומית של עצב שטחי בקרקפת או כאבי ראש מסוג icepick like headache שהטיפול בהם הוא די פשוט. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מיקום הכאב
10/10/2011 | 23:28בצד האחורי של הראש ולפעמים גם במצחהוסף תגובה
-
10/10/2011 | 23:27בצד האחורי של הראש ולפעמים גם במצחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב למס' שניות עד דקות
דר' דניאל עובד 10/10/2011 | 21:56מהו מיקום הכאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצד האחורי של הראש למשך מס' שניות עד דקות
-
-
תשובת מומחה
אתופן
דר' דניאל עובד 09/10/2011 | 15:29לא אוכל לצערי להמליץ על טיפול תרופתי בפורום, מבלי לקבל את כל המידע הרפואי אודותייך כולל הערכה נוירולוגית מקיפה. תוכלי להתייעץ עם רופא משפחה או נויורלוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אתופן
-
דקירות בצד ימין בראשדקלה 09/10/2011 | 13:52שלום, לפני שבוע עברי הפלה טיבעית וטופלתי בציטוטן. מאתמול אחר הצהריים (לא צמתי) יש לי כאבי ראש חדים מאוד כל כמה דקות בצד ימין בראש. תחילה זה היה באוזן וכשניגשתי לרופאה היא בדקה את האוזן ולא מצאה דבר. לעיתים אני סובלת ממפרק הלסת. היא נתנה לי אתופן אך לא קניתי כי אני רגילה לבעייה במפרק הלסת. רק מאוחר יותר זה התפשט לצד ימין בראש. לפני חמישה חודשים זה קרה לי לראשונה כשבני אושפז בבי"ח עקב שבר. זוהי הפעם השנייה. האם יש מה לדאוג? האם זה מלחץ? האם האתופן יעזור? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דקירות בצד ימין בראש
דר' דניאל עובד 09/10/2011 | 14:23דקלה שלום, מצבים רבים יכולים להתאים לכאבי הראש את מתארת, למשל דלקת של עצב קרקפת שטחי, דלקת באוזן, דלקת בכלי דם (Temporal arteritis), מיגרנה וכאבי ראש מסוג ice-pick like headache. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות בצד ימין בראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- כספית בשתן
- מבחן טובה
-
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- עמותת ישראלס - העמותה לחקר ה- ALS בישראל
- הידרותרפיה
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים