פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 305
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש כרונייםAVIC 26/02/2011 | 17:57שלום דוקטור, אני בן 61 ,סובל מזה הרבה שנים מכאבי ראש כרוניים. ביצעתי את כל הבדיקות האפשרויות ולא נמצא ממצא. (CT, MRI ועוד) הכאבים שיש לי מתבטאים בזה שהם כאילו מחזוריים,זה תמיד מתחיל בקטן בצד אחד, לפעמים ימין ולפעמים שמאל, אבל לבסוף תמיד זה מתגבר ועוטף לי את כל הראש. הדבר הזה חוזר על עצמו מידי שבוע. התרופות נגד כאבים שאני נוטל הן בעיקר אופטלגין ולפעמים ולפעמים אדויל ונורופן. בנוסף אני נוטל באופן קבוע ציפראלקס (X1) גלובן (X1) בבוקר מיטפורמין (X2) ואספירין (X1) בערב. האם מכל התרופות שאני נוטל תוכל בבקשה להצביע על תרופה שגורמת לתופעה הזאת? אם לא, האם תוכל להמליץ לי על טיפול או בדיקות נוספות שעלי לבצע. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים
דר' דניאל עובד 27/02/2011 | 09:52אם אתה נוטל אדויל ונוראופן על בסיס קבוע (שימוש יומיומי), ייתכן שהם המקור להחמרה בכאבי ראש. שימוש יתר בתרופות הנ"ל יכול לגרום למצב של medication overuse headache. הטיפול הוא טיפול גמילה. אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים
-
כאבי ראשטל 24/02/2011 | 19:26אני בת 16 ובחופש הגדול עשיתי MRI בשל כאבי ראש למשך תקופה ארוכה ויצא תקין, מדי פעם חוזרים לי הכאבי ראש . ב 3 ימים האחרונים יש לי שוב כאבי ראש. טיפה במצח וגם בחלק העליון של הראש ושאני קופצת או רצה כואב לי יותר . אני מפחדת שזה מסוכן , מה לעשות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הערכה חוזרת
דר' דניאל עובד 27/02/2011 | 09:42ביקור אצל נוירולוג שיבצע הערכה ובדיקה נוירולוגית חוזרתהוסף תגובה
-
מה ז''א הערכה חוזרת
26/02/2011 | 21:44??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI חוזר
דר' דניאל עובד 26/02/2011 | 09:07תלוי בתוצאות הבדיקה וההערכה המחודשת אצל הנוירולוג ובשיקוליו הקליניים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 25/02/2011 | 23:42אם mri ראש תקין, טל, זה מרגיע ולא נשמע מסוכן. אני מציע לך לפנות לנוירולוג להערכה חוזרת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
רציתי לדעת גם כל כמה זמן עושים MRI
טל 24/02/2011 | 19:27והאם אני צריכה שובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכה חוזרת
-
כאב ראש בצד ימין מהעין לרכות לחלק האחורי ימני ועליה בלחץ הדםמשה דוזי 26/02/2011 | 23:15דר' דניאל שלום , אני מיום ראשון ה 20/2 לראשונה סובל מכאב ראש חזק ורציף בצד ימין הכולל רכות לחץ בעיין ימין ובחלק האחורי של הראש מאחורי האוזן , ככל שהכאב גובר כך יש עליה בלחץ הדם לערכים של 110/180 . איני יודע עם לחץ הדם גורם לכאב הראש או שכאב הראש מעלה את לחץ הדם . אני לא סבלתי בעבר מלחץ דם ולא לוקח תרופות ללחץ דם . עלי צין שמספר ימים לפי הופעת הכאב היתה לי מין התחלת שפעת קצרה שחלפה תוך יומים ( אולע הבעיה ממקור ויראלי ) . רופאת המשפחה נסתה כדור ריטרט 40 מ"ג שלא עשה דבר המליצה על ארקוקסיה 90 מ"ג לשבוע אשר הכן מפחית במידה את כאב הראש לכ 10-12 שעות ואז הכאב בהדרגה חוזר. אספרן ואקמול עוזר במעט למספר שעות , כדורים להפחתת לחץ דם מקילים על כאב הראש כאשר הערכים יורדים לסביבות ה 85/140 . מה המלצתך להמשך ברור טיפול . בברכה משההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ול"ד גבוה
דר' דניאל עובד 27/02/2011 | 09:41משה שלום, קרוב לוודאי שכאב הראש ברקה ועין ימין אינו נובע מעלייה בלחץ הדם. אם זה כאב ראש חדש באופיו ובעוצמתו, יש לשקול הדמייה מוחית. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ול"ד גבוה
-
דה ריאליזציה או באנגלית Derealization Disorderשבי 23/02/2011 | 19:07שלום ד"ר, אני בן 18 הובחנתי לפני מספר שנים כחולה בדראליזציה, אני כרגע מטופל ב250 מ"ג למיקטל ו10 מ"ג ציפרלקס, אצל פרופסר יאיר למפל. הבעיה הכי גדולה במחלה הזאת אצלי היא הרגישות לאור,סתם דוגמא תמיד שאני משחק כדורגל עם חברים בשעות הצהריים אני מרגיש שזה לא אני, קשה לי להתרכז, שורפות קצת העיניים (בקיצור דראליזיציה חח). אבל אם אני ישחק בשעות הערב אני פחות או יותר חוזר לעצמי. עד היום לא הצלחתי להבין למה זה קורה דווקא בשמש זה הורג אותי?. שאלה שנייה. מה יש במחלה הזאת? האם היא באמת כזו קשה?קלה תנו לי כמה מילים עליה בבקשה. נ.ב הביטחון העצמי בשנים האחרונות ירד לי לריצפה ממש, אני אישית חושב שיש קשר למחלה מה איתכם? אלף תודות לכם!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Derealization
דר' דניאל עובד 24/02/2011 | 10:39אני לא מכיר מחלה כזו הקשורה לכאבי ראשהוסף תגובה
-
ד"ק תיקון טעות.
שבי 23/02/2011 | 23:41אני מודה לך על ההתיחסות המהירה שלך אבל ממה שפרופסור למפל אמר לי (ולפרופסור למפל יש "קצת" ידע בתחום) זהמחלה הזאת מאוד קשורה לנוירולוגיה וגם הוא מנסח אותה בנושא של כאבי ראש. תודה ד"רהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Derealization disorder
דר' דניאל עובד 23/02/2011 | 21:10שבי שלום, לצערי לא אוכל לדון בנושא זה בפורום שהוא כולו מוקדש לכאבי ראש ומיגרנות, ובטח שלא בנושא הקשור לתחום הפסיכיאטריה ולא הנוירולוגיה. בהצלחה בהמשך הדרך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Derealization
-
כאבי ראש לילדסבטלנה 24/02/2011 | 07:06שלום ד"ר ! אני שוקלת לעשות בדיקת "CT" לבני (כפי שציינתי במייל הראשון הבדיקות תקינות אך הסיבה לכאבים לא נמצאה)מה אתה כרופא חושב על עשית "סי-טי"לילד בגיל-9 תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CT ראש לילד בן 9
דר' דניאל עובד 24/02/2011 | 10:38עדיף שלא, עושים רק כשאין ברירה. זוהי בדיקה עם הרבה קרינה. כדאי להתייעץ עם נוירולוג ילדים נוסף או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT ראש לילד בן 9
-
כאבי ראש לילדסבטלנה 22/02/2011 | 23:01שלום !אני אמא לילד בן-9 מגיל 7.5 לבני יש כאבי ראש חזקים מלווים בהכאות לרוב בלילות .התדירות של תופעה -פעם,פעמיים בשבועיים.עשינו בדיקות דם,היינו אצל רופא עיניים ונוירולוג וכל הבדיקות בסדר גמור.מה לעשות איך לטפל בזה(עם לקיחת נורופן או אקמול הכאבים נפסקים)תודה רבה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בילד
דר' דניאל עובד 23/02/2011 | 12:51סבטלנה שלום, קשה להבין מהתיאור הם מדובר בכאבי ראש מיגרנוטיים. כך או כך, תדירות של התקפים מעל פעם בשבוע מהווה אינדיקציה לטיפול תרופתי מניעתי. אפשר גם לנסות ביופידבק או דיקור סיני. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' דניאל עובד 23/02/2011 | 12:48סבטלנה שלום, קשה להבין מהתיאור האם מדובר בכאבי ראש מיגרנוטיים. כך או כך, התקפים בתדירות של פעם בשבוע מהווים אינדיקציה לטיפול מניעתי. אפשר גם לנסות דיקור סיני או רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בילד
-
כאבי ראש כרוניים לאחר אירוע טראומהלילך 17/02/2011 | 13:08בתי בת השבע נפלה לאחור מגובה לפני כשנה וחצי על מישטח בטון בעיקבות כך שברה את הגולגולת. בבדיקת MRI ניראה דממם מוחי באזור המצח. בדיקת MRI שניה (לאחר כחודשיים מהנפילה) הראתה כי הדימום ניספג. כיום בתי סובלת מכאבי ראש כרומניים כמעט ובלתי פוסקים באזור המצח ומעל העיניים. שאלתי היא? 1. מה הסיכויים שכאבי הראש יחלפו או תדירותם תיקטן? 2. האם ניתן להקל על כאב מהסוג הזה באמצעות דיקור? בתודה לילךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים לאחר טראומה
דר' דניאל עובד 17/02/2011 | 21:38לגבי שאלתך הראשונה, לילך, ככל שמתרחקים מזמן התאונה, הסיכוי הולך ופוחת, אבל אין לדעת. לגבי טיפול בדיקור, זה בהחלט יכול לעזור, אך צריך רצון ושיתוף פעולה של הילדה, ומטפל טוב. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים לאחר טראומה
-
כאבי ראשדניאלה 15/02/2011 | 14:55ד"ר שלום, לפני כשלושה שבועות החלה אצלי דלקת בסינוסיטיס שעברה בינתיים ולוותה בכאבי ראש-בכל חלקי הראש (אני סובלת מסינוסיטיס כרוני אמנם בדר"כ כאבי הראש הנלווים הם רק ברקות ובמצח). הסינוסיטיס בינתיים עבר אך כאבי הראש לא עוברים כבר שלושה שבועות. יש לציין כי הם לא כאבי ראש בלתי נסבלים אך הם כן פוגעים באיכות חיי ויותר מכל מלחיצים מאוד. נבדקתי ע"י נוירולוג-בדיקה תקינה. כמו כן צילום סינוסיטיס יצא תקין לחלוטין וכן בדיקות דם. אני בהיסטריה וחרדות מהסיבה שכאבי הראש לא עוברים ואינני יודעת מה לעשות עם זה כבר.הנוירולוג רשם לי איבופן 600 אך גם הוא לא ממש עוזר. מה כדאי לעשות הלאה? האם יש צורך ב CT?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/02/2011 | 21:39סינוסיטיס כרונית, דניאלה, לא גורמת בד"כ לכאבי ראש. כאבי ראש יומיומיים ברכות ובמצח בעצמה נמוכה יכולים להתאים לכאבי ראש תעוקתיים, ובמקרה זה, מתח וחרדה רק יחמירו את כאבי הראש. לצורך אבחנה ודאית, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
דניאלה 15/02/2011 | 16:22שכחתי לציין שאני בת 27 ובריאה בדר"כהוסף תגובה
-
15/02/2011 | 16:21שכחתי לציין שאני בת 27 ובריאה בדר"כהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
בן 13 ומגרנותאודי 15/02/2011 | 17:16דר' שלום, בני בן ה - 13 סובל ממגרנות לעיתים קרובות אך אינו מוכן לקחת תרופות, מה עושים במקרה זה? תודה רבה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות ללא טיפול תרופתי
דר' דניאל עובד 15/02/2011 | 21:34אפשר לנסות את אופציית הטיפול בדיקור סיני, ראי תכתובת בהודעות קודמות. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות ללא טיפול תרופתי
-
דיקור סינידולידול 13/02/2011 | 18:55שלום דר' מה ההוכחות שדיקור סיני עוזר? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה,
דולידול 15/02/2011 | 17:13עזרת לי מאוד כי אכן המליצו לי דיקור למגרנות שמהן אני סובלת כבר שנים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור סיני בכאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/02/2011 | 09:46הטיפול בדיקור סיני נמצא יעיל בטיפול לכאב ראש מסוגים שונים, ובמיוחד לאלו הסובלים ממיגרנה וכאב ראש תעוקתי. למשל, פורסמה ממש לאחרונה סקירה של ה- Cochrane Collaboration, שדרגת המהימנות שלו היא מהגבוהות ביותר, כלומר שהמסקנות המתקבלות מהסקירות האלה הן מבוססי עובדות (evidenced based), שטיפול בדיקור סיני בסובלים מכאבי ראש תעוקתיים (כ-2300 חולים) הפחית בכמחצית מהחולים את תדירות ההתקפים בלפחות 50%, לעומת 16% בלבד בקב' הביקורת. יעילות הטיפול הושוותה גם בין קב' החולים שטופלו בדיקור סיני בנק' אמיתיות לעומת אלו שטופלו בנק' "מזויפות", ונמצא שהטיפול בחולים בדיקור סיני בנק' האמיתיות היה אפקטיבי יותר, באופן שמובהק סטטיסטית. בסקירה אחרת, שבדקה את יעלות הדיקור הסיני בחולים הסובלים ממיגרנה, נמצא שדיקור סיני כטיפול מניעתי היה אפקטיבי יותר במניעת תדירות ההתקפים לעומת אלו שטופלו בטיפול תרופתי מניעתי. אבל חשוב לציין בהקשר הזה שלא כל העוסק בדיקור סיני יודע לטפל בצורה יעילה בכאבי ראש.הוסף תגובה
-
תודה רבה,
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- מעכבי אצטילכולין אסטראז
- אנטיגנים לויקוציטיים אנושיים HLA-DR-DQ
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
-
מונחים קשורים
- אנגיוגרפיה של המוח
- אזורי ברודמן
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים