פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 304
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש מיגרנהיונית 13/03/2011 | 11:58ד"ר שלום בת 43 סובלת ממיגרנות ומטופלת ברירלט או סומטרידקס ובמקרים קשים בזריקה מאד אוהבת לעסוק בפעילות גופנית שלצערי אני נאלצת תמיד להפסיק בגלל שאחרי הפעילות בכמה שעות המיגרנה מתעוררת אני לא יודעת מה לעשות האם לקחת כדור לפני פעילות? כמה הכדורים מותר לי לקחת כי לפעמים הם גם לא עוזרים אשמח לעצתך כיצד לנהוג ולהמנע מהתקף בזמן פעילות כי זה מאד מתסכל אותי תודה רבה יוניתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 15/03/2011 | 13:15האם מס' ההתקפים עולה על אחת לשבוע? אם כן, כדאי להתחיל טיפול מניעתי. שימוש מופרז ברילרט וסומטרידקס יכול ליצור מצב של החמרה בכאבי הראש, שהטיפול בו הוא מורכב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
שלום, בעבר שלחו אותי ל-2 צילומי CT ראש10/03/2011 | 02:06ומיפוי עצמות עם הזרקה רדיואקטיבית בעקבות תלונות על כאבי ראש וצוואר. לא הייתי מודע לסיכון. רק לאחרונה קראתי שזה צילומים מאוד מסוכנים ועדיף כבר MRI זה אותו דבר ואין סיכון. אינני מבין מדוע לא שלחו אותי ישר ל MRI במקום CT כדי שלא אהיה מוטרד? והחסירו ממני פרט זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הדמייה
דר' דניאל עובד 15/03/2011 | 13:12לקבלת תשובות יותר מדוייקות, אני מליץ לך לפנות לפורום הדמייה- CT ו- MRI. בהצלחה...הוסף תגובה
-
אבל זה יותר מצילום אחד
13/03/2011 | 12:54מה הסיכון ב-2 צילומי CT ? ומיפוי עצמות עם הזרקה רדיואקטיבית ? אינני מבין מדוע לא שלחו אותי ל MRI כדי שאהיה פחות מוטרד. קראתי המון בנושא ולפי מה שכתוב יש את כל הסיבות להיות מוטרד. זה פשוט מוזר ומפחיד ששולחים לצילום כזה ש MRI זה אותו דבר ובלי סיכון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT
דר' דניאל עובד 12/03/2011 | 11:55אכן הכתבה די מפחידה, אבל תמיד צריך לשקול את הסיכון מול התועלת. אם חשוב לעשות, אז עושים.הסיכון בבדיקה אחת הוא אפסי...הוסף תגובה
-
אבל אני קראתי שצילום אחד שווה
10/03/2011 | 14:1810 חודשים עד 4 וחצי שנים חשיפה לשמש מיפויים גרעיניים = 6 חודשים עד 3 שנים חשיפה לשמש http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3063919,00.html צילום מסוכן: הקרינה של הרנטגן והסי.טי. - סכנה בריאותית הקרינה מצילום רנטגן של עמוד שדרה, אגן ובטן שווה ל-5 חודשי חשיפה לשמש. הקרינה ממיפוי גרעיני שווה לבין 6 חודשים ל-3 שנות חשיפה לשמש. הקרינה מצילום CT שווה לבין 10 חודשים ל-4.5 שנות חשיפה לשמש. כ-5 מיליון צילומי רנטגן והדמיות סי.טי מבוצעים מדי שנה בישראל. למה היד כל כך קלה על שליחת חולים לבדיקות האלה? איך אני לא אהיה מוטרד אחרי שקראתי דבר כזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת CT לעומת MRI
דר' דניאל עובד 10/03/2011 | 09:30צדקת כשאמרת שבדיקת MRI ללא קרינה ומדוייקת יותר לעומת בדיקת CT. מאידך, לדימומים למשל נצפים טוב יותר בבדיקת CT ופחות טוב בבדיקת MRI. לגבי הקרינה, הסר דאגה מליבך, בדיקות בודדות לא מזיקות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הדמייה
-
כאב בצדדי הראש ברקהעינת 26/11/2010 | 18:22דר' דניאל שלום, בעלי בן 41 סובל לעיתים קרובות , מצב של פעם בשבוע בכאב חזק ברקות של הראש בצדדים , הכאב עוצמתי מצב של מיגרנה. בעלי טוען שהכל בגלל שן שכואבת כבר שנים . האם יכול להיות מצב כזה של כאבי ראש בגלל שיניים???. בתודה רבה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים נקודתיים
דר' דניאל עובד 13/03/2011 | 10:08כמובן שיש טיפול, תרופתי או בדיקור סיני.הוסף תגובה
-
....
12/03/2011 | 23:42יש טיפול לזהההה? או שזה יעבור לבדדדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב נקודתי רגיש ללחיצה
דר' דניאל עובד 12/03/2011 | 11:41רוב הכאבים הנקודתיים, הרגישים ללחץ או מגע אינם מסוכנים, וברוב המקרים לא נדרש לבצע בדיקת CT. בהצלחה.הוסף תגובה
-
שאלההה די חשובה
11/03/2011 | 16:22יש לי כאב בקודקוד הראש ומאחורה זה כאב נקודדתי כזה בעיקר כשאני נוגעתתת זה נובע בלחצים לפעמיםם ולא היו לי מקרים כאלו בעבר ולא קיבלתי מכה אני נבדקתי ארצל נוירוג והוא אמר שזה לא נוירולוגי אבל נתן המלצה לסיטי בכל זאת אני רוצה לוודא שזה לא מסוכןןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים רקתיים
דר' דניאל עובד 26/11/2010 | 18:54עינת שלום, קרוב לוודאי שבעלך אינו צודק, כאבים רקתיים לוחצים מתאימים בדר״כ לכאבי ראש תעוקתיים או מיגרנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים נקודתיים
-
האם קרינה מצילום CT מבדיקה אחת מסוכנת ?יעקב 09/03/2011 | 14:34אומרים שCT מסוכן אבל שמעתי שאומרים שמבדיקה אחת זה לא מסוכן אשמח לקבל את דעתך בנושא הזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CT
דר' דניאל עובד 12/03/2011 | 11:58אין ברפואה וודאות של 100 אחוז, יעקב, צריך תמיד לשקול סיכון מול תועלת. אם צריך לעשות CT, אז עושים. הסיכון בבדיקה אחת שואף לאפס...הוסף תגובה
-
זה בוודאות ד"ר דניאל ?
יעקב 10/03/2011 | 13:53כי קראתי שבדיקה CT ראש אחת שווה לשנה של קרינת רקע ודברים כאלה אז בוואדות 1000 % קרינה אחת אינה מסוכנת ? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת CT
דר' דניאל עובד 10/03/2011 | 09:20יעקב שלום, הסר דאגה מליבך, בדיקת CT אחת אינה מסוכנתהוסף תגובה
-
כי יש מאמרים שאומרים ככה ויש מאמארים שאומרים ככה
יעקב 10/03/2011 | 00:38אשמח אם תוכל להוריד דאגה מליבי בקשר לזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT
-
שלום, שאין שמש אני סובל10/03/2011 | 16:44אם אין חשיפה ישירה של הגוף לקרני השמש הסימפטומים הם: גוף מתקשה, שרירים כואבים, עייפות , סחרחורות, עצירות עוויתות וכאבים. חשיפה לשמש פותרת את כל התופעות כאילו לא היו: הגוף משתחרר , הכאב נעלם, השרירים הופכים לרכים וישנה הקלה והרגשה טובה. לאחר יומיים מהחשיפה כל התופעות הרעות הללו חוזרות. למה זה? במה מדובר ? אם יש יום קייצי עם הרבה אור אבל אין חשיפה של הגוף ממש לקרניים , זה לא יעלים את התופעות. זה נראה שיש איזהשהו חומר שנכנס לעבודה בחשיפה לשמש,שמשפיע בחיוב כזה. ובעל יכולת ריפוי. מה הוא ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חשיפה לשמש
דר' דניאל עובד 12/03/2011 | 11:47שלום רב, אינני מכיר תופעה כזו, ולפי התיאור שלך, אין מדובר בכאבי ראש. פורום זה מוקדש אך ורק לנושאים הקשורים בכאבי ראש ומיגרנה. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חשיפה לשמש
-
איבוד הכרהאתי 11/03/2011 | 11:39שלום לך , אני בת 40 ובשנה האחרונה חוויתי התקפים בלתי מוסברים של מחשבות שווא/הזיה שלא קשורים למציאות אותה אני חיה באותו הרגע, לאחר מכן אני חשה בחילה וסחרחורות שברך כלל עוברים אחרי שעה של מנוחה/שינה. בהתקף האחרון שקרה היום חוויתי את אותו המצב אבל לא הספקתי להגיע למיטה והתעלפתי באמבטיה לכמה שניות לאחר מכן היו לי כאבי ראש חזקים מאוד שרק שינה עזרה לי להתאושש. יש לציין שחוויתי מצבים אלו לפני הרבה שנים והם חלפו אבל לאחרונה הם חזרו לעיתים תכופות יותר. אחרי התקפים אלו אני נבהלת מאוד ומרגישה חסרת אונים. אודה על תשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איבוד הכרה
דר' דניאל עובד 12/03/2011 | 11:45אתי שלום, במסגרת בירור לתופעות שתיארת, הייתי ממליץ על הדמייה מוחית (MRI או CT ראש), בדיקת EEG, הערכה אצל רופא נוירולוג ורופא פסיכאטר. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איבוד הכרה
-
כאב ראש בהטיית הראש למטה ולחץ בפניםאופיר 06/03/2011 | 22:46כאני מטה את הראש כלפי מטה יש כאבי ראש כל פעם בצד אחר בראש כבר תקופה די ארוכה וכשאני מטה את הראש למטה אני מרגיש לחץ כזה בפנים לפעמים יש בחילות ולפעמים לא וטשטוש בראייה כשאני לוקח כדור אופטלגין הכאב ראש יורד אבל חוזר ביום שלמחרת משהו כזה מזה יכול להיות ? מזה יכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראשש בהטיית הראש מטה
דר' דניאל עובד 07/03/2011 | 17:21הרבה אפשרויות, אופיר, יכולות להתאים לתיאור של כאבי ראש המחמירים בהטיית הראש למטה, לדוג' דלקת במערות הפנים (סינוסיטיס), תת לחץ של נוזל השדרה וכו'. עליך לפנות לבדיקת נוירולוג לצורך אבחנה וטיפולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' דניאל עובד 07/03/2011 | 17:20הרבה אפשרויות, אופיר, יכולות להתאים לתיאור של כאבי ראש המחמירים בהטיית הראש למטה, לדוג' דלקת במערות הפנים (סינוסיטיס), תת לחץ של נוזל השדרה וכו'. עליך לפנות לבדיקת נוירולוג לצורך אבחנה וטיפולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאב ראש כרונייםישראל 25/02/2011 | 15:46יש לי כאבי ראש כבר תקופה ארוכה של חצי שנה לפעמים תנועות לא רצונויות עם הרגל וקפיצות קטנות כאב ראש בהטיית הראש למטה כל פעם במקום שונה לפעמים יש בחילות וקצת סחרחורת ושאני מנענע את הראש בתנועה של "כן " עם הראש יש כאב במרכז הראש עשיתי בדיקת EEG שיצאה תקינה ובדקית שמיעה שיצאה תקינה הייתי אצל נוירולוג והכל והוא אמר שהוא לא ממליץ על CT בגלל הקרינה אני לא יודע מה לעשות אשמח אם תוכל לייעץ ולעזור במה שאתה יכולהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ישיבה מרובה מול המחשב
דר' דניאל עובד 02/03/2011 | 21:00כאבי ראש, בד"כ ללא בחילות או הקאותהוסף תגובה
-
לגבי הישיבה המרובה מול המחשב
ישראל 28/02/2011 | 21:57יכולה לגרום לחולשה כללית בחילות וכאב ראש כרוני ? כמה שאני מתאר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT לעומת MRI
דר' דניאל עובד 28/02/2011 | 20:54CT מוח לא עדיף על פני MRI מוח, אבל בהחלט יכול להיות מספק בהיותו שולל דברים גדולים. בדיקה אחת של CT ראש לא צריכה להדאיג מבחינת הקרינה. לגבי מרפאת כאבי ראש, תלוי איזה, חלקם דורשים הפנייה וחלקם לא, רצוי לברר לפני קביעת התור. אם אתה רוצה חוות דעת נוספת, בהחלט יש מקום לפנות למרפאת כאבי ראש. ולסיום, ישיבה מרובה מול מחשב או טלויזיה, וחוסר שעות שינה יכולים לגרום לכאבי ראש.הוסף תגובה
-
אז למה יש עדיפות לעשות CT על MRI ?
ישראל 27/02/2011 | 12:49ואתה אומר שמבדיקת CT אחת זה בסדר ואפשר לעשות אותך ולהסיר דאגה מליבי בקשר לקרינה וכו' ? הבנתי נכון ? עוד משהו אני יכול להגיע למרפאת כאב ראש ללא הפנייה כדי לקבל אוליי אבחנה יותר מדוייקת ? כי אחרי שאמרתי לנוירולג שלי על הטשטוש בראייה , בחילות לפעמים סחרחורות וכל זה הוא אמר שאין מה לדאוג אבל בכל זאת הייתי מעוניין לקבל אבחנה אולי יותר טובה כי עדיי יש לי את הכאב ראש שהוא כרוני וזה די מציק יש לי עוד שאלה יכול להיות שישבה מרובה מול המחשב , טלויזיה , ואולי אולי חוסר שעות שינה גורמות לכל זה ? תודה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI לעומת CT
דר' דניאל עובד 27/02/2011 | 09:56אכן כך ישראל, בדיקת MRI עדיפה על פני בדיקת CT ראש כי היא יותר מדוייקת ונטולת קרינה מייננת. למרות זאת, בדיקת CT בהחלט יכולה להספיק, וכמות החשיפה לקרינה מבדיקה אחת היא די מזערית.הוסף תגובה
-
זה כאבים שממשתנים בדרגת אופי הכאב קל עד בנוני
ישראל 26/02/2011 | 12:17אבל הנוירולג אמר לי שהכל בסדר אבל אני מוטרד למה עדיין יש את הכאב ראש הכאב ראש מלווה גם בטשטוש בראייה וחוסר מיקוד בעין ימין ומצד שני בדיקת הCT שיש בה קרינה גדולה בדיקת MRI זו בדיקה טוב הן מבחינת אמינות והן מבחינת הקרינה ? תודה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים
דר' דניאל עובד 25/02/2011 | 23:38אם כאבי הראש חדשים, מחמירים, מלווים בבחילות וסחרחורות, רצוי לבצע בדיקת ct ראש, אבל זה כמובן תלוי בשיקולים קלינים נוספים והבדיקה הנוירולוגית של הרופא הנוירולוג המטפל.. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
עוד משהו בנוסף
ישראל 25/02/2011 | 15:50הכאב ראש הוא כאב לוחץ ולפעמים דוקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ישיבה מרובה מול המחשב
-
כאבי ראש בהריוןנילי קמחי 01/03/2011 | 14:11שלום , אני בת 31 בהריון שבוע 12 אחת לשבועיים בערך אני מקבלת כאבי ראש חזקים מאוד למשך 4 ימים כאבי הראש תוקפים בצד הימני של הראש וגורמים להקאות רבות וטשטוש בראייה וחוסר תפקוד מוחלט . לפני ההריון סבלתי מכאבי ראש אחת לחודש וטופלתי בכדורים למגרינות שעזרו לי מאוד כעת בעקבות ההריון אני לא יכולה לקחת כדורים ואני מאוד סובלת האם יש משהו שיכול להקל אלי . תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בהריון
דר' דניאל עובד 02/03/2011 | 20:57הבשורה הטובה היא, נילי, שכאבי הראש המיגרנוטיים מחמירים בד"כ בטרימסטר הראשון, ופוחתים באופן משמעותי בטרימסטר השני והשלישי. הבשורה הפחות טובה היא שבהריון אנו מוגבלים באפשרויות הטיפול התרופתי. למרות זאת, אם ההתקפים הם כ"כ קשים ו/או תדירים, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש על מנת לקבל טיפול מתאים המותר בהריון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בהריון
-
כאבי ראש חזקיםנאוה 28/02/2011 | 11:51אני נאוה בת 54 תושבת ירושלים מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבי ראש, לפני שבועיים קיבלתי כאב ראש נוראי שצרחתי מכאבים והקאתי שלש פעמים. הגעתי למר"מ שם חיברו אותי לאינפוזיה נתנו לי פרמין אחר כך נתנו לי זריקת וולטרן. האם התופעה הזו היא מיגרנה או כאבים בפרקי הלסת שגורמים לכאבי ראש כאלה חזקים. מה עלי לעשות כשיש לי כאבים כאלה. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
דר' דניאל עובד 28/02/2011 | 20:47נאוה שלום, אם כאבי הראש חזקים, מלווים בהקאות, והופיעו בגילך, ללא רקע קודם של כאבי ראש (או לפחות לא דומים לכאבי ראש מהעבר), יש צורך בביצוע הדמייה מוחית- CT מוח בלי ועם חומר ניגוד, או MRI מוח. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
- חומצה היפורית בשתן
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- אלטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אונת המצח
- משפחות SMA ישראל
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים