פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 306
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
חום והזעות בלילה וכאבי ראשפלוני 08/02/2011 | 22:44דר שלום אני בן 29 מטופל אצל המטולוג עקב לימפדונפתיה בצוואר בביופסיה אובחן שמדובר בדיפוזיה בשינויים ריאקטיבים אני סובל מהזעות וחום עד 38 מעלות מדי לילה . נבדקתי ע"י גסטרו ונשלחתי לבצע גסטרוסקופיה אובחן שיש לי חיידק הילקובקטר בקיבה , הופניתי לניורולוגיה עקב כאבי ראש ממושך אובחן שבזמן עמידה היד צונחת מצד שמאל אובחן שיש לי לימפומה CNS כגון NHL וגם עלי לעבור בדיקת EEG אני עובד בעבודה משרדית . האם הבעיה שיש לי בקיבה קשורה לבעיה בכאבי הראש מה זאת אומרת לימפומה CNS ו NHL ובאזור היד שמאל ורגל שמאל נרדם במשך 5 פעמיים ביום למשך 15 שעה . אודה לתשובת המהירה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חום, הזעות בלילה וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 09/02/2011 | 12:01שלום רב, כאבי הראש אינם קשורים בבעיה שיש לך בקיבה אלא ל- NHL CNS שציינת. גם הפרעות התחושה ביד וברגל יכולים להיות מוסברים ע"י האבחנה שניתנה לך. לגבי הסבר מפורט בנוגע לאבחנה זו אני מציע לך לפנות להמטולוג המטפל. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חום, הזעות בלילה וכאבי ראש
-
טיפול באלטרולטיערה 06/02/2011 | 21:47שלום, אני סובלת ממיגרנות כבר כ- 10 שנים, ולקראת חתונתי הקרבה החלטתי לנסות טיפול מונע. הנוירולוג רשם לי אלטרולט 10 מ"ג, והתחלתי ליטול כדור ביום לפני השינה. הנוירולוג הנחה אותי שאם אין שינוי בתדירות המיגרנות להתחיל לקחת שני כדורים ביום, וכך עשיתי. אני נוטלת את שניהם לפני השינה. אמנם המיגרנות נעלמו, אבל נוספו לי שתי תופעות לוואי: עייפות, גם במהלך היום, וככל הנראה עלייה במשקל. האם תופעות אלו הן זמניות וחולפות או קבועות, עד הפסקת נטילת התרופה? האם העלייה במשקל אמורה להיות משמעותית? כיצד אוכל לפתור את הבעיה? (אני אוכלת בריא, יחסית מעט, ועושה פעילות גופנית - בגלל זה העלייה מתסכלת מאוד). תודה מראש על התשובה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול מונע באלטרולט
דר' דניאל עובד 08/02/2011 | 20:59אלטרולט, יערה, אכן יכולה לגרום לעלייה במשקל ועייפות. תופעות הלוואי לא בהכרח יחלפו, וגם לא צריך לנסות "להתמודד" איתן, צריך פשוט להחליפן. יש מיגוון רחב של תרופות למניעה של כאבי ראש מיגרנוטיים, חלקן אף אפקטיביות יותר מאלטרולט, שנחשבת כתרופה בקו השני לטיפול מניעתי של מיגרנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול מונע באלטרולט
-
מיגרנות לאחר פעילות ספורט אינטנסיביתה 08/02/2011 | 01:03שלום רב , אני בן 30 , אחת לשבוע אני משחק כדורגל בצורה אינטנסיבית (כמעט שעתיים) , סה"כ בריא וללא מחלות רקע . כמספר שעות לאחר הספורט מתחיל לי כאב ראש איום שללא כדור נורופן לא עובר לי . האם ישנה סיבה לכך ??? האם זה יכול להגרם רק מחוסר בנוזלים ? בנוסף אני מרגיש תשישות . בעברי הייתי שחקן כדורגל ולא סבלתי מזה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות לאחר פעילות ספורט אינטנסיבית
דר' דניאל עובד 08/02/2011 | 20:53בהחלט תיתכן הופעה של מיגרנה לאחר פעילות ספורט אינטנסיבית. אם כאבי הראש הקשים מופיעים באופן עקבי לאחר הפעילות , אפשר לנסות ליטול את הנוראופן לפני הפעילות, ובכך למנוע את הופעת כאבי הראש בהמשך. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות לאחר פעילות ספורט אינטנסיבית
-
כאב ראש כרונייםניר 28/01/2011 | 11:50שלום כבר מס' חודשים יש לי כאבי ראש כרוניים ברקה השמאלית והימינית ובחלק העליין של הראש בצד שמאל לפעמים גם ימין והכאבים מתחלפי כל פעם צד אחר לפעמים יש לי צמרמורות של קור שאני לוחץ יש כאב יש לי גם כאבים מאוחרי העיניים פעם בימין ופעם בשמאל הייתי אצל נוירולג הוא נתן לי לעשות בדיקת EEG ביום שיצאה תקינה אבל אני עדיין סובל מכאבי ראש מה לעשות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת שמיעה
דר' דניאל עובד 06/02/2011 | 10:28ניר שלום, כפי שציינתי בהודעה קודמת, אין באפשרותי להעריך אילו בדיקות עליך לעשות או לא לעשות דרך הפורום. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
הוא נתן לי לעשות בדיקת שמיעה מקיפה
ניר 05/02/2011 | 15:01הוא נתן לי בדיקת שמיעה מקיפה הוא אמר שזהו בדיקה ווטבולרית משהו כזה לא שאמרתי לו על התנועות הלא רצוניות כאב בהטיית הראש למטה הוא לא ממליץ על CT ואני בדילמה מה לעשות אשמח לקבל עצה ממךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות נוספות
דר' דניאל עובד 03/02/2011 | 16:23קשה לי מאוד לענות על השאלה שלך, ניר, כי אני לא בדקתי אותך...שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
הייתי אצל נורלוג
ניר 02/02/2011 | 22:53הוא נתן לי בדקית EEG שיצאה תקינה עכשיו הוא נתן לי בדיקת שמיעה מקיפה שזה בודק גם את גזע המוח אלו בדיקות הוא צריך לתת לי עודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עם תנועות בלתי רצוניות
דר' דניאל עובד 02/02/2011 | 21:46זה עוד יותר מחזק את טענתי הקודמת שעליך להיבדק ע"י רופא נוירולוג.הוסף תגובה
-
לאחרונה נוספו לי עם הכאב ראש תנועות לא רצוניות
ניר 01/02/2011 | 18:07למזה זה קורה ? ומה עושיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 31/01/2011 | 21:25קשה לי לשער, יש צורך בתישאול ובדיקה נוירולוגית מקיפה.הוסף תגובה
-
אתה יכול לשער בבקשה כמו מזה נשמע ?
ניר 30/01/2011 | 23:33אתה יכול בבקשה לשער ממזה נשמע לפי התיאור תודה . נירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ממושכים
דר' דניאל עובד 30/01/2011 | 21:50התקף מיגרנה נמשך באופן טיפוסי בין 4-72 שעות, אבל יש מיקרים שההתקף פרסיסטנטי (עקשן) וזה נמשך אף יותר. אם התקפים תכופים, המיגרנה יכולה לעבור טרנספורמציה לכאבי אש יומיומיים. במקרה שלך, ניר, צריך לבדוק גם אופציות אחרות שגורמות לכאבי ראש, כי זה לא לגמרי נשמע טיפוסי למיגרנה.הוסף תגובה
-
תודה דניאל עוד משהו
ניר 29/01/2011 | 23:56שאני מזיז את הראש לצדדים לפעמים כואב ולפעמים לא האם יכול להיות מיגרנה שלא פוסקת היו לי כאבי ראש מס' חודשים זה נעלם ושוב חזרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 29/01/2011 | 08:58מרפאות כאבי ראש יש בד"כ במרכזים רפואיים גדולים, כמו בי"ח תה"ש, בי"ח בילינסון, בי"ח איכילוב וכו'. בד"כ צריך הפנייה של רופא המשפחה.הוסף תגובה
-
שלום יש מרפאה הקרובה לאשדוד ?
ניר 29/01/2011 | 06:06והאם יש צורך בהפנייה ? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ברכה ימין ושמאל לסירוגין, בחילות וטשטוש ראיה
דר' דניאל עובד 28/01/2011 | 21:55ניר שלום, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה וטיפול מתאימים.הוסף תגובה
-
בנוסף
ניר 28/01/2011 | 12:03בחילות , טשטוש בראייההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת שמיעה
-
כאבי ראש כרונייםתמי ליפשיץ 31/01/2011 | 14:12שלום אני סובלת תקופה ארוכה מכאבי ראש המופיעים לפנות בוקר, זאת בנוסף לכאבי ראש רגילים ומגרנות. אני מטופלת על ידי נוירולוג. במשך תקופה ארוכה יחסית נטלתי כל לילה לפני השינה אלטרולט 15 מג' שעזרו יותרמפחות לכאבי הראש הכרוניים אך גרמו לי לעייפות ואי יכולת להתעורר בבקרים. אי לכך החליט הנוירולוג להעביר אותי לאסטו 10 מג' אותה אני נוטלת אחה"צ. לפי מה שקקראתי זוהי תרופה אנטי דכאונית. האם היא יעילה במצב כמו שלי? אני נוטלת אותה בינתיים רק יומיים וזה כמובן לא זמן מספיק כדי לבדוק את יעילותה. בינתיים כאבי הראש של לפנות בוקר חזרו! אודה על תשובתך תמיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אסטו
דר' דניאל עובד 01/02/2011 | 14:40אסטו בד"כ מתחילה להשפיע תוך 3 שבועות. קשה להמליץ על תרופה מבלי לבצע הערכה כולל תשאול ובדיקה נוירולוגית מקיפה.הוסף תגובה
-
אסטו לכאבי ראש
תמי 01/02/2011 | 10:12על איזה כדור אחר היית ממליץ? בינתיים אני מתעוררת כל בוקר עם מיגרנה. תוך כמה זמן התרופה אמורה להשפיע, אם בכלל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אסטו לכאבי ראש
דר' דניאל עובד 31/01/2011 | 21:20אסטו אינה תרופה בקו הראשון לטיפול בכאבי ראש מהסוג שאת מתארת, תמי, אבל גם היא יכולה להועיל לכאבי ראש, אם כי ביעילות פחותה מתרופות אחרות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אסטו
-
כאבי ראשריקי 16/01/2011 | 05:08שלום, בת 62 סובלת מכאבי ראש יומיומיים, לאחרונה מתעוררת כל לילה בשעה קבועה עם תחילתו של כאב ראש, נוטלת אימיטרקס וממשיכה לישון.(סובלת שנים רבות) האם התופעה היא התמכרות לכדור.? האם במרפאת כאב יעזרו לי להגמל? האם יש כדור למניעה והאם הוא עדיף? תודה ריקיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור רפואי בכאבי ראש
דר' דניאל עובד 16/01/2011 | 22:16ריקי שלום, לא כל העוסק בדיקור סיני,יודע לטפל ביעילות בכאבי ראש. לצערי הרב, הרוב לא. בתשובתי הקודמת התכוונתי לדיקור רפואי, שמסתמך על הדיקור הסיני, על משלב טכניקות טיפול מתקדמות מתחום רפואת הכאב, ונעשה בד"כ רק ע"י רופאים. אם דיקור סיני לא עזר לך בעבר, בהחלט מומלץ לנסות את שיטת הדיקור הרפואי לטיפול בכאבי ראש.הוסף תגובה
-
רציתי להוסיף
ריקי 16/01/2011 | 18:06תודה על תשובתך, עזרת לי מאוד. האם התכוונת לדיקור סיני? כי עשיתי ולא עזר. ריקיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש יומיומיים
דר' דניאל עובד 16/01/2011 | 14:46ריקי שלום, בהחלט רצוי להשתמש בטיפול מניעתי קבוע, ולא טיפול יומיומי באימיטרקס. אופצייה נוספת היא טיפול בדיקור רפואי. ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור רפואי בכאבי ראש
-
כאב ראש לאחר יחסי מיןמשה 02/02/2011 | 09:14אני בן 41 וכגמרתי החלו כאבים בשני צידי הראש מן לחץ בתוך הראש. למה זה קרה פתאום. אף פעם לא היה לי דבר כזה.אני שמן גובה 1.7 שוקל106 קילו.אבא ל 5 ילדים.מנהח"ש לא מעשן ולא שותה. בברכההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש לאחר קיום יחסי מין
דר' דניאל עובד 02/02/2011 | 21:44משה שלום, אל דאגה, זוהי תופעה מוכרת, ויש לה טיפול. לפני כן יש צורך בביצוע בירור שיכלול הדמיה מוחית שתדגים את כלי הדם המוחיים (CTA). לשם כך אני ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש לאחר קיום יחסי מין
-
-
מה יש לי ????.מורן 30/01/2011 | 22:18שלום , אני בת 26 בחורה יחסית בריאה, לא מלאה ולא שחיפית, אוכלת טוב.. ושותה המון נוזלים, ויש לי בשנה האחרונה בעיה של סחרחורות ,התעלפויות וכאבי ראש בלי מוסברות, יש לי רמת פרולקטין מאוד גבוהה האם יש לזה קשר? כי לא מוצאים שום קשר, אני מרגישה מאוד חלשה באופן בלתי מוסבר...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות, התעלפויות, וכאבי ראש בלתי מוסברים
דר' דניאל עובד 31/01/2011 | 21:28מורן, יש צורך בהערכה נוירולוגית כולל בדיקה נוירולוגית מקיפה, ובמידת הצורך הפנייה לבדיקות על מנת להתחיל לחשוב מה יש לך. אני מציע לך להתחיל אצל נוירולוג מומחה. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות, התעלפויות, וכאבי ראש בלתי מוסברים
-
כאב ראששלומית להב 29/01/2011 | 18:04שלום, רציתי לדעת האם התעוררות מפתיעה משינה -אם מישהו מעיר אותי באופן מפתיע, יכולה לגרום לכאב ראש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בקימה בשינה
דר' דניאל עובד 30/01/2011 | 21:51בהחלט ייתכן שלומיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בקימה בשינה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אנקפלין
- אגרנולוציטוזיס
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים