פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 308
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש חזקים מאוד מאודלילך 09/01/2011 | 22:48שלום. בעלי בן 39. יש לו גידול מסוג אוליגודנדריוגליומה גרייד 2. ב- 2001 עבר ניתוח אך לא הצליחו להוציא כמעט כלום בשל המיקום. מ- 2002 ועד 2004 לקח כימותרפיה (5 כדורים מדי חודש למשך 24 חודשים - טמודל) ב- 2005 עבר סדרת הקרנות. נכון להיום - הגידול קיים במצב סטטי. אך - הדבר שהכי מפריע הינו כאבי הראש בחוזקים משתנים אך תמיד קיימים. זה מגיע לחוזקים ששום כדור לא עוזר (והוא ניסה הרבה), הוא לא יכול לתפקד בחיי היום יום. זה משבית אותו ואני חסרת אונים. הרופאה המלווה אותו טוענת שזה לא מהגידול. גם לא כל כך בטוח שזו מיגרנה. האם ישנו טיפול / דרך / תרופה / או כל דבר שיכול לעזור לו. אנחנו כבר מיואשים. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
דר' דניאל עובד 10/01/2011 | 22:15לילך שלום, אני מסכים שכאבי הראש קרוב לוודאי אינם נובעים מהגידול, ולכן השלב הראשון הוא לקבוע אבחנה באשר לסוג הכאב, ואח"כ למצוא טיפול מתאים. לצורך כך, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
-
כאב ראש חדשגל 21/12/2010 | 19:42שלום דוקטור, אני בן 31 , באופן עקרוני בריא, חי באפריקה , עובד בתפקיד עם רמת לחץ גבוהה מאוד, מעשן חצי קופסה ליום ב8 שנים האחרונות. לפני כשבועיים התחילו לי כאבי ראש בחלק האחורי של הראש שהתגברו במשך שבוע , בנוסף שמתי לב שמייד לפני אורגזמה אני חוטף כאב חד מאוד וממוקד כ-5 ס"מ מאחורי אוזן ימים באחורי הראש. היו מקרים שהכאב חלף לאחר מס' דקות והיו מקרים שזה המשיך אפילו כמה ימים. הלכתי לרופא מערבי פה ובבדיקות שהוא עשה לא נמצא שום ממצא חריג , בדקתי 3 פעמים לחץ דם במנוחה והוא היה תקין, שקיעת דם , תפקודי כבד ,בלוטת תריס, B12 , ברזל ומלריה גם היו תקינים. חשוב לציין שבמשך שנים אני חורק שיניים וסובל מהלסתות ולא מטפל בזה. הכאבים בעיקרון ירדו בשבוע האחרון, אבל אתמול שוב לפני סיום מגע מיני חטפתי כאב חד וחזק מאוד שהקרין על העין והאוזן הימנית. להפתעתי גם הבוקר קמתי עם הכאב הזה. אני גם טס די הרבה ( פעם בחודש לפחות) ואמור לטוס לארץ בעוד מספר ימים. רציתי לשמוע את דעתך אם יש פה איזה מצב שעלול להיות מסוכן ואם טיסה יכולה להזיק לעניין. אשמח גם לדעתך לגבי לאיזה בדיקות ורופאים עליי לפנות בהגיעי ארצה. המון תודה גלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סיאליס עם תרופות נוגדות דלקת
דר' דניאל עובד 22/12/2010 | 13:50אין בעיה...הוסף תגובה
-
שכחתי דבר חשוב...
גל 22/12/2010 | 12:03שוב תודה ד"ר , אני אגש לבירור שאהיה בארץ , שכחתי לציין שאני נוטל סיאליס דיילי (5 מ"ג ביום),האם אני יכול להמשיך עם הכדורים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צריך גם בירור
דר' דניאל עובד 22/12/2010 | 10:07כמובן שצריך גם לעבור בירור על ידי נוירולוג כולל הדמייה מוחית על מנת לשלול סיבות אחרות לכאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וולטרן
דר' דניאל עובד 22/12/2010 | 09:26אפשר בהחלט, אם כי כדורי אדביל, נוירופן, או אתופן עדיפים יותר...הוסף תגובה
-
תודה!
גל 21/12/2010 | 20:57תודה רבה דוקטור , כדורי וולטרן זה בסדר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר קיום יחסי מין
דר' דניאל עובד 21/12/2010 | 20:46גל שלום, כאבי הראש לאחר קיום יחסי מין (post-coital headache) הם תופעה מוכרת, מפחידה ומטרידה אך אינה אינה מסוכנת. הפיתרון הוא פשוט- נוטלים כדור מקבוצת התרופות נוגדות הדלקת- לדוג' אתופן 400 מ"ג, כחצי שעה לפני קיום יחסי המין. נכון שמאבדים מעט מהספונטניות, אך לפחות מונעים את הכאב. הטיסה כמובן אינה קשורה בהחמרת הכאב. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיאליס עם תרופות נוגדות דלקת
-
האם זה נורמלי לכאב ראש ורגישות לאור שחום עולה?גול 04/01/2011 | 22:43ילדה שלי בת 6 ויש לחום גבוה כבר יומים. בדיקת דם מראה זיהום וקיבלה טיפול אנטיביוטיקה. שהחום עולה היא סובלת מכאב ראש ומתלוננת על רגישות לאור וכאבי צוואר. האם זה נורמלי או זה יכול להיות דלקת קרום המוח? זיהוי המוקד של הזיהום לא ברור ומחכים לתשובה של משטח גרון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חום גבוה, כאבי ראש וצוואר ורגישות לאור
דר' דניאל עובד 05/01/2011 | 09:20זה לא נורמלי, גול, הייתי פונה בהקדם לחדר מיון על מנת לשלול דלקת קרום המוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חום גבוה, כאבי ראש וצוואר ורגישות לאור
-
מיגרנהמ 31/12/2010 | 16:12אני בת 47 וכ-10 שנים סובלת ממיגרנות בחודש האחרון חשה בכאב ראש אחר, מעין התכווציות בראש למעלה האם זה גם סוג של מיגרנה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 01/01/2011 | 11:49בהחלט יכול להיות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
נוירולוגיה וטיפול בכאבשי 01/01/2011 | 01:55שאלה דחופה לנויורולוגים - בנושא :לחץוכאב תןך גולגלתי בראש מאחור. אני חייל בן 19 שהגיע למיון שיבא לפני 4 חודשים עם כאב ראש חזק. נוירולוג של בה"ח ביצע לי דיקור מותני ומיד לאחר מכן חשתי כאב בעצם הגולגולת האחורי של הראש. עשו לי : סיטי ראש ובדיקת עיניים ויצא תקין. שכבתי במיטה כחודש והכאב חלף לי. ועתה לפתע לאחר כ-3 חודשים חזר לי הלחץ בעצם הגולגולת האחורי של הראש אני מרגיש לחץ חזק בעצם הגולגולת האחורי התחתון ,דופק וכאב שמקרין לראש גם בעת סיבוב הצוואר ימינה או שמאלה. אני אובד עצות עתה מפני שנוירולוגית של המיון לא נתנה לי תשובה ושלחה אותי למרפאת כאב ומיפוי עצמות . יש לי עתה כאבים בלתי נסבלים ואני יושן בכל הזדמנות שיש לי כדי לשכוח את הכאבים שהם לאורך כל היממה... אני לוקח טיפות וכדורי אופטלגין, אדוויל ונורופן לא משפיעים עלי .... מה תשובתכם והצעתכם לטיפול ואל מי עלי לפנות ומה לעשות עם הכאבים שיש לי ללא אפשרות להקלה? הייתכן שכל זאת נובע מהדיקור המותני שאולי לא הצליח ? אני סובל מאוד ומבקש תשובה דחופה. שי 0545-344198 המאיל שלי מופיע בשליחה . תודה רבה מאודהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי
דר' דניאל עובד 01/01/2011 | 11:48שי שלום, הבירור שעברת בלפני כ-3 חודשים- CT ראש, בדיקת עיניים וניקור מותני- שולל את מרבית הסיבות המדאיגות לכאבי ראש מהסוג שאתה מתאר. אין קשר בין הכאב שהופיע כעת, לבין הניקור המותני מלפני 3 חודשים. היות וכאב הראש הוא בעוצמה קשה, אני ממליץ לך לפנות לנוירולוג בהקדם לצורך הערכה מחודשת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי
-
כאבי ראש ומיגרנהלא מבינה 30/12/2010 | 10:54שלום.אני סובלת מכבאי ראש או מיגרנה.הרופאה אמרה שקשה לה עדין לאבחן.בכול אופן היא נתנה לי: 1.כדור מיוחד למיגרנה כשיש התקף כאבי ראש חזק. 2.כדור נגד כאבים אנטי דלקתי 3.כדור נגד דיכאון אני לא מבינה מדוע נותנים כדור נגד דלקות(שאין בו סטרואידם)וגם כדור נגד דכאון.אשמח להסבר.איך זה מתקשר לכאבי ראש ומיגרנות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי במיגרנה
דר' דניאל עובד 30/12/2010 | 23:21הטיפול התרופתי במיגרנה כולל תרופות ממשפחת נוגדות הדלקת הלא סטרואידליים (כי הסברה שמתפתחים תהליכים דלקתיים שגורמים להתקף), תרופות ממשפחת נוגדות הדיכאון (כמו אלטרולט) שבמינונים קטנים יעיל בשיכוך כאבי ראש, ותרופות ספציפיות למיגרנה- טריפטנים- הניתנות בזמן התקף. כל הטיפולים הנ"ל הם טיפולים לגיטימייים ואפקטיביים בהחלט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי במיגרנה
-
כאבי ראש מתח-אלנה 28/12/2010 | 21:17שלום אני כבת 39 מגיל 23 סובלת ממיגרנות תכופות ונוטלת בשנתיים האחרונות למניעה דפלפט כדור וחצי של 500 מ"ג ביממה וזומיג להתקף. בשנתיים האחרונות סובלת בנוסף מכאבי ראש מתח שלפעמים משתקים לי את כל הפנים , שרירי כתפיים וצואר תפוסים וזרמים חשמליים באזורים שונים בראש. כל המצב הזה גורם לי לחרדות. מה אפשר לעשות? הציעו לי כדור נגד דיכאון לכאבי מתח אבל אני מפחדת מההשפעה. מה עצתך? כמו שאתה מבין הפגיעה באיכות חיי קשה ביותר. האם זה נכון שאחרי מס' שנים נשים עם מיגרנה גם מפתחות סוג זה של כאב מתח. כך אמר לי הנוירולוג. האם אחרי שנתיים שאני נוטלת את דפלפט יש לשקול החלפה? יש לי פגיעה קצת בזיכרון לטווח הקצר.עדיין יש לי פעם בשבוע מיגרנה במיוחד בזמן מחזור. יש לציין שיש לי בעיות הורמונליות ומטופלת באלטרוקסין.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מיגרנה בשילוב כאבי ראש תעוקתיים
29/12/2010 | 12:05מיגרנה כרונית יכולה לעבור טרנספורמציה לכאבי ראש יומיומיים בעלי מאפיינים תעוקתיים, כלומר מתח של השרירים. אם תחת טיפול בדפלפט עדיין 4 התקפים בחודש סביב המחזור, יש מקום לנסות טיפול חליפי שיהיה יעיל יותר בכאב ראש תעוקתיים ובסימנים נלווים של חרדה. כמו כן טיפול בדיקור רפואי יכול מאוד לעזור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מיגרנה בשילוב כאבי ראש תעוקתיים
-
כאב ראש לילד בגיל 10דנה 24/12/2010 | 15:05שלום!!! בני היה חולה לפני כשבוע עם חום כאבי ראש. כמה ימים לאחר מכן הוא מתלונן על כאבי ראש בצד אחד כולל מעל העין. הכאב חלף כמה שעות ושוב חזר. הכאב חד ושמנו לב שכנראה מתחיל עם חשיפה לאור חזק. אילו בירורים יש לעשות והאם לגשת למיון(רופא ילדים לא מצא כלום כולל צילום סינוס והוא מסר לי הפנייה למיון לשעת הצורך). תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש לילד בגיל 10
דר' דניאל עובד 24/12/2010 | 22:43דנה שלום, צילום מערות פנים לא שולל אפשרות של סינוסיטיס, ואם סימנים נלווים של נזלת, ליחה, כאב עמום שמחמיר בהטיית הראש, זה מחזק אפשרות של סינוסיטיס. מאידך, אם הכאב מלווה, כפי שציינת, ברגישות לאור ו/או רעש, בחילות או הקאות (לא בהכרח), ייתכן שמדובר במיגרנה. אם כאבי הראש מחמירים ובלתי פוסקים, אני מציע לפנות להערכה מחודשת אצל רופא ילדים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש לילד בגיל 10
-
כאבי ראש חודשייםזהבית 13/12/2010 | 11:45שלום אני בת 18, שמתי לב שכל חודש בזמן החזור החודשי אני סובלת בו זמנית גם מכאבי ראש. האם באמת יש קשר בין השניים? איך מטפלים? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לי זה עזר
נטלי 18/12/2010 | 12:35היי זהבית, אני סובלת מכאבי ראש בזמן מחזור והרופא נתן לי פליים כי הוא אומר שאלה גלולות שמתאימות לבנות שסובלות מהבעיה הזאת וזה באמת עוזר.הוסף תגובה
-
תודה רבה!
זהבית 15/12/2010 | 10:29שיהיה לך יום טוב ד"ר!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שימוש בגלולות
דר' דניאל עובד 14/12/2010 | 22:27זה יכול לעזור זהבית, אבל לא תמיד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עוד שאלה
זהבית 14/12/2010 | 10:16חברה סיפרה לי שגם לה זה היה וכשהיא התחילה לקחת גלולות למניעת הריון זה עזר. אתה מכיר את זה במקרה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחזור החודשי
דר' דניאל עובד 13/12/2010 | 21:22בהחלט זהבית, מיגרנה למשל יכולה להופיע רק בזמן המחזור החודשי בגלל השינויים ההורמונליים. אם אכן מדובר במיגרנה, יש שלל טיפולים תרופתיים, אני מציע לך לפנות לרופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
לי זה עזר
-
מיגרנהתמר 15/12/2010 | 10:52האם אחד התסמינים שמיגרנה זה שהיא מתחילה תוך כדי שינה או מיד כשמתעוררים משינה? האם היא יכולה להתחיל בהריון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה במהלך שינה, מיגרנה בהריון
דר' דניאל עובד 17/12/2010 | 12:23תמר שלום, מיגרנה בדר"כ לא מתחילה תוך כדי שינה, אך בהחלט יכולה להופיע זמן מה לאחר שמתעוררים משינה. לגבי הריון, התקפים של מיגרנה נוטים להתפרץ בשליש הראשון להריון (גם בפעם הראשונה), ופוחתים באופן משמעותי בשליש האחרון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה במהלך שינה, מיגרנה בהריון
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
- אנטיגנים לויקוציטיים אנושיים HLA-DR-DQ
-
תרופות קשורות
- אוזנימוד (זפוסיה)
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- אקטומיוזין
- קרן קרויצפלד יעקב
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים