פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 77
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
צליאק31/07/2011 | 15:42שלום לכם אני בן 72 לפני כשנה נתגלתה אצלי מחלת צליאק וחידק הליקובקטר. טופלתי באנטיביוטיקה לחיסול החידק, והטיפול עלה יפה. מאז אני מנסה כמיטב יכולתי לשמור על דיאטה נטולת גלוטן מאז כאבי הבטן העליונה פסקו, ומערכת העיכול פועלת בסדירות לפני כחודש עברתי בדיקת דם, ואלה הן התוצאות: Ttransglutaminase (Iga) Ab 6.9 5-0 Immunoglobulin A 185 520-80 Negative 0-5 U/mi Borderline 5-8 U/mi אהיה אסיר תודה לכם אם תואילו להסביר לי את המשמעות בכבוד רב אבנרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צליאק
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/08/2011 | 11:17שלום אבנר,משום מה הודעתך נדחקה ולכן לא עניתי . הבדיקה מראה שיש נוגדנים לצליאק . מה שצריך לעשות הוא כמובן להימנע מכל המזונות המכילים גלוטן (כמו שעשית עד כה .) לייעוץ מקיף יותר ניתן לקבוע פגישה במרפאתנו .בהצלחה :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צליאק
-
בדיקות דם בעקבות אמוגלובין נמוךאבי 04/08/2011 | 12:06אני מקפיד לעשות בדיקות דם מקיפות פעם בשנתיים, בשנה האחרונה האמוגלובין שלי יורד, הנה התוצאות ה"אדומות" מבדיקה לפני חודש: HEMOGLOBIN…11.60 G/DL (13.50-17.50 HEMATOCRIT……36.70 % (38.00-50.00) MCV………72.10 FL (80.00-98.00) MCH……22.70 PG (27.00-33.00) MCHC…31.50 G/DL (32.00-35.50) RDW…17.40 % (11.00-16.00) לאחר שרופא המשפחה ראה את התואות הואשלח אותי לבדיקות מעמיקות יותר כגון: מאגרי ברזל, דם סמוי, עוד בדיקת דם, ובדיקות נשפה - והנה התוצאות: LIPEMIC INDEX…………NORMAL HEMOLYTIC IND…………NORMAL ICTERIC INDEX…………NORMAL IRON……12.00 UG/DL(50.00-170.00) FERRITIN………5.15 NG/ML(21.80-275.00) OCCULT BLOOD……………NEGATIVE HEL.PYL.NESHIFA……1.21 DELTA(0.00-5.00) NEGATIVE על מה זה מעיד?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/08/2011 | 11:14יש עוד רעיון אחד והוא לבקש בדיקת גסטרו/אנדוסקופיה על מנת לבדוק הימצאות הליקובקטר פילורי ,חיידק הגוזל בין היתר את מאגרי הברזל ,B12 ועוד.בין התופעות שהוא גורם -כאבי בבטן עליונה,צרבות,רפלוקס ועוד. נכון שבדיקת הדם לא חיובית לגביו אך היא לא הכי מהימנה ולכן אולי כדאי לשקול זאת .מאידך כמו שהצעתי קודם לכן אפשר לקחת כמוסות ברזל וB ולאחר מספר חודשים לבדוק שוב . הדרך הנוספת היא כאמור לקבוע פגישה במרפאתנו ולקבל אבחון ,ייעוץ וטיפול ברפואה הסינית ,קרי צמחי מרפא והתאמת תזונה /תוספי תזונה . בהצלחה :)הוסף תגובה
-
המשך
אבי 05/08/2011 | 02:34לילה טוב אני בן 46,בריא, לא נוטל תרופות, מתאמן, בעל כושר סביר לגילי, לא מעשן, בוצעה בדיקה של דם סמוי ונראה שהתוצאה תקינה OCCULT BLOOD……………NEGATIVE לבקש קולונוסקופיה בכל מקרה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המוגלובין נמוך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 04/08/2011 | 19:52שלום אבי ,הבדיקות מעידות על אנמיה אבל חסרים המון פרטים כגון גילך ,היסטוריה רפואית,תרופות ועוד . יש מקום לבקש מהרופא בדיקות נוספות כגון צואה לדם סמוי ובמידת הצורך (הוא מכיר אותך טוב יותר ) לבקש בדיקת אנדוסקופיה ) אבל שוב, אני לא מכיר את כל המקרה ולכן קשה להמליץ .בגדול,אם אין ממצאים אחרים ניתן לקבל השלמות דרך נטילת ברזל וB קומפלקס . מקווה שעזרתי .לתאום פגישה ניתן להתקשר למרפאתנוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאבים בבטן תחתונה בצד שמאלשלי 25/07/2011 | 16:23שלום אני בת 23 ולפני כשבוע הופיע לראשונה כאב בצד שמאל בבטן התחתונה . כאב פנימי בהרגשה של צביטה כזו . יש כאבים במתן שתן או צואה . וגם בלי קשה סתם מופיע לי כאב כזה ,. יש לי תחושב כללית של עייפות לא מוסברת. עיינים מותשות . יש לציין כי אני ישנה מספיק שעות אך ההרגשה של העייפות לא עוזבת אותי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ביוץ
01/08/2011 | 23:58שלום לאחר בדיקת דם+שתן+משטח וגינאליי+US נמצא כי מדובר בכאבי ביוץ! שמחתי לשמוע שזו הבעיה.. תודה על העזרה:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן תחתונה
דר' ראול רודריגז 26/07/2011 | 10:18שלום שלי, יש ללכת לרופא לברור.לבקש אולטרא סאונד ,בדיקת שתן,בדיקות דם (לרבות ברזל,B12,בלוטת תריס)ואני מניח שהרופא יחליט לגבי בדיקות נוספות . אשמח אם תשתפי אותנו במהלך העניינים. בהצלחההוסף תגובה
-
כאבי ביוץ
-
כאבים בבטן ובכיבהאיילת חיים 15/06/2011 | 21:54כאבים בבטן ובכיבה האם זה יכול להיות גידול ואיך מגלים שיש גידול מה הסימנים איילתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/08/2011 | 21:55שלושה חודשים ולא פנית לרופא ???? מציע לפנות תחילה לאבחון מערבי - לבקש בדיקות דם מקיפות ואולטרא סאונד ו/או בהתאם להמלצת הרופא . לאחר מכן את מוזמנת לשתף אותנו . בהצלחה .הוסף תגובה
-
כאבים במערת העיכול
אייילת חיים 30/07/2011 | 12:00יש לי בטן נפוחה כבר שלושה חודשים וכמו גושים כאלה ועכשו הכאבים התפשטו לכיבה ואני לו יכולה לישון בלילה האם יכול להיות שזה סרטן כי אני מרגישה שמשו הולך לי בכיבה כאלו משו אוכל לי את הכיבה תשובה דחוףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 16/06/2011 | 09:39שלום איילת , יש לפנות לרופא לבדיקות .חבל לנסות לאבחן את עצמך בצורה לא רצינית .. בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
עצירות כבר יותר מעשר שניםאריה 21/07/2011 | 09:07בן 84. חשד שהעצירות החלה עם נטילת תרופות (?). לקחתי מוצרים צמחיים שפסקו לפעול כעבור זמן. משלשלים למיניהם - אבילאק כבר צריך כמות של 50 מ"ג אף יותר. פעיל גופנית: כל בוקר כחצי שעה הליכה נורדית. במשך היום תרגילים למיניהם וכן עבודה (בסטודיו) בעמידה ובתנועה. מקווה שיש המלצות לריפוי... תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בהמשך לתגובה של אבי -
מיכל 29/07/2011 | 16:54יש דרכים רבות להגברת תנועתיות המעיים כדי לסייע במצבים של עצירות (גם עצירות כרונית). גם אני ממליצה ללכת לכיוון של הרפואה המשלימה. מעבר לדיקור, ניתן להעזר גם בטיפולי מגע (כגון שיאצו, טווינא) והייתי ממליצה גם על התאמה של תרגול גופני הכולל את כל הגוף (ולא רק הרגליים, שמופעלות בעת ההליכה), למשל יוגה. ניתן לשאול שאלות נוספות באימייל michalTipul@gmail.com או לעיין באתר שלי michall.co.ilהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 25/07/2011 | 09:36שלום אריה, משתני הגיל,התרופות והמשלשלים שלקחת לאורך השנים החלישו את המעייים ואת התנועתיות הטבעית שלהם . מאידך ,אתה מספר על פעילות גופנית שזה מצויין.מה לגבי תזונה נבונה?שתיית המון נוזלים ? כל אלו יכולים לסייע ויותר מכך אני ממליץ לך להגיע למרפאתנו על מנת לקבל טיפול בעזרת צמחי מרפא,דיקור סיני ואולי שטיפת מעיים (הידרוקולוניק) לאחר אבחון כמובן . בהצלחה רבה . אבי פלדהוסף תגובה
-
בהמשך לתגובה של אבי -
-
כאב בטן עמוםגיורא חלבני 21/07/2011 | 23:02שלום דר'. ראול יש לי כאב עמום בבטן תחתונה בצד שמאל הכאב לא חזק ומופיע מספר פעמים ביום אך אני יכול להתעלם ממנו בכל זאת זהו סימפטום זר לי אני חי היום במתח רב יותר מאז שאני מכיר את עצמי מה זה יכול להיות וכיצד לטפל בזה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 27/07/2011 | 09:11תראה ,כדאי ללכת לרופא ולו על מנת לשלול דברים אחרים עצם גילך . העובדה שהכאב חלף בהחלט מעודדת אבל הייתי ממליץ לערוך בדיקות תקופתיות לצד בדיקות שיציע הרופא במידת הצורך.הוסף תגובה
-
כאב בטן עמום
גיורא חלבני 26/07/2011 | 12:45שלום דר' רודריגז ראול אני בן 56 לא פגשתי רופא עדיין מה הן האפשרויות לכאב זה אגב ביומיים אחרונים חלף הכאב אך משום מה אני מפחד שיחזור גיוראהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
דר' ראול רודריגז 25/07/2011 | 10:01גיורא , בן כמה אתה ? הלכת לרופא לבדיקה ? כמה זמן יש לך את הכאב ?יש תופעות אחרות יחד איתו (שינוי ביציאות,חולשה וכו' ) ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
גסטריטיסעמית 25/07/2011 | 10:09מהו הטיפול האלטרנטיבי המומלץ לגסטריטיס הנגרם לא מחיידק אלא כנראה משימוש ממושך בתרופות נגד כאבים? לאישה בת שבעים ושתיים בריאה שעברה סיטי קיבה ואנדוסקופיה ונמצאה רק גוסטריטיס?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
דר' ראול רודריגז 26/07/2011 | 10:15הטיפול המומלץ הוא להפחית את הדלקתיות ולשקם את רירית הקיבה .את זה עושים בעזרת תזונה מונעת,צמחי מרפא ותוספי תזונה כגון פרוביוטיקה,משקה אלוורה ועוד בהתאם לאבחנה שתתקבל. ניתן לקבוע פגישה 036439355הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
-
כאבים בקיבה מזה חודשייםבת 28 מודאגת 05/07/2011 | 19:31שלום רב, אני בת 28 ומזה חודשיים סובלת מלחצים בקיבה הבאים וחולפים. הכאב אינו מעיר אותי בלילה אך הוא מטריד אותי במהלך היום. מקור הכאב משתנה מהבטן העליונה איזור הקיבה אל ס"מ מעל הטבור לכיוון שמאל כאב ממוקד. לא מצאתי קשר בין הכאב לאכול מלבד שהוא מחמיר כאשר אני רעבה אך גם זה לא תמיד. עשיתי בדיקות דם: כימיה וספירה שיצאו תקינות מלבד מחסור קל ב- בי12 (152) ורמת ברזל מעט גבוהה מהנורמה (199) , עשיתי בדיקת נשיפה אך עדיין אין תוצאות. בתור היפוכונדרית אני ממש מודאגת וחוששת (לסבתי היה סרטן קיבה, שלא נדע, לא עלינו) האם יש לי סיבה לדאגה? מה עלי לעשות? אודה על תשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי בטן
בת 28 מודאגת 25/07/2011 | 10:13אעשה זאת. תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 25/07/2011 | 09:57הי, כמו שהמלצתי קודם לכן תוכלי לקבוע פגישה להתייעצות . בינתיים יש לחכות לתוצאות תבחין הנשיפה וכמובן להשתדל "להרחיק" מחשבות שליליות. האזור הדוקר מתאים למעי הדק מבחינה אנטומית אך קשה לאבחן מבלי לראותך . תוכלי לקבוע פגישה אצלי או אצל אבי פלד . בהצלחה .הוסף תגובה
-
המשך עידכון בנושא
בת 28 מודאגת 22/07/2011 | 21:20ערב טוב. ראשית תודה על תגובתך. חיכיתי לתוצאות התבחין שיצא תקיו ובנורמה (0.6). הכאב בשבועות האחרונים התמקד וחד. אני מרגישה דקירות כס"מ משמאל לטבור וס"מ מעל הטבור. הכאב אינו רצוף ואני מרגישה אותו בעיקר כאשר אני עוברת ממצב שכיבה לעמידה. אני כמעט ולא מרגישה אותו בישיבה או שכיבה.מרגישה אותו בעיקר בזתוזה. האם זה יכול להיות כאב או קרע בשריר? איזה איבר נמצא באיזור הזה? חשוב לציין שיש לי לפעמים עדיין כאבין בקיבה אבל נראה לי שזה כבר סטרס.מאז, עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה שיצא תקין והייתי בפגישה עם גאסטרואנטלוג שלא נראה מתרגש במיוחד מהתסמינים אבל קבע לי גאסטרוסקופיה בשילוב עם קולונוסקופיה. אני יודעת שאני צריכה לחכות בסבלנות לבדיקה כי אז נהיה יותר חכמים, אבל אני מוטרדת וחושבת מחשבות מטרידות ומפחידות. מה זה יכול להיות? למה זה דוקר? תודה רבה רבה על הסבלנותהוסף תגובה
-
10/07/2011 | 20:27תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
דר' ראול רודריגז 06/07/2011 | 14:25שלום ,יש לחכות לתוצאות תבחין הנשיפה.השתדלי לדאוג פחות. ניתן לטפל בתופעות שציינת לרבות רגישות מנטלית (שגורמת לכל התופעות המון פעמים) בעזרת צמחי מרפא סיניים ,תזונה ודיקור סיני . תוכלי לקבוע פגישה במרפאתנו .הוסף תגובה
-
המשך
בת 28 מודאגת 05/07/2011 | 19:41חשוב לי לציין בנוסף שאני בריאה בדרך כלל ואף פעם לא הייתה אצלי רגישות מיוחדת בבטן למאכלים מסויימים, אבל כן רגישות מנטלית בעת לחץ או ההתרגשות יוצא לי לבקר יותר בשירותים. שוב תודה.הוסף תגובה
-
כאבי בטן
-
בדיקת הליקובקטר פילורימוטרד 22/07/2011 | 12:53היי עשיתי בדיקה לווירוס והתוצאה שהתקבלה היתה 25.01. הבנתי שלפני הבדיקה צריך להיות בצום של שעה אבל אני שתיתי כוס מים עשר דקות לפני. האם כוס מים משפיעה על הבדיקה ובגלל זה יצאה לי תוצאה כל כך גבוהה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
דר' ראול רודריגז 25/07/2011 | 09:59אין השפעה על הבדיקה .החיידק קיים אצלך וכדאי לטפל בו . לשיטתנו הדרך הנכונה היא בעזרת פורמולות של צמחי מרפא וטיפול תזונתי מונע .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
-
שאלה בנושא מטרידבחורה מסכנה :( 23/07/2011 | 22:24שלום. הנני בת 27 וכבר כמה שנים שאני סובלת מריח רע מהפה. הייתי אצל מספר רופאים, על מנת לשלול אופציות, כגון רופא שיניים, רופאת א.א.ג, תבחין נשיפה ואף אחד מהם לא מצא את הסיבה. בצעירותי סבלתי מבולימיה ואני מעוניינת לדעת האם יש קשר בין הדברים? כי הריח התחיל כבר אז, בתקופת ההקאות... ניגשתי לגסטרולוג וסיפרתי לו שאני חשה חומציות שעולה בושט ועל הבולימיה והוא פשוט נתן לי כדורים לצרבת ושלח אותי. האם ייתכן הקשר בין הבולימיה לבין ריח רע בפה, העולה מהקיבה??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריח מהפה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 25/07/2011 | 09:54שלום,ריח רע מהפה (הליטוזיס) היא בהחלט תועה לא נעימה שעלולה לבוא ממספר סיבות החל מדלקות חניכיים/פטרת פה , חומציות שעולה מהקיבה וכמובן תזונה קלוקלת והפרעות אכילה. ניתן לטפל בקלות יתרה בתופעה ע"י הקניית תזונה נבונה וצמחי מרפא סיניים .לשם כך תוכלי להגיע למרפאתנו . 036439355 בהצלחה . אבי פלדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריח מהפה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- דקסטרין
- חילוף חומרים (מטבוליזם)
רופאים בתחום
סמדר טורס
רפואה סינית
5.0
( 9 חוות דעת )
"סמדר נהדרת! מקצועית, מלאת ידע, מסבירת פנים, נעימה ועדינה."
לילך לבוביץ'
רפואה משלימה
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגעתי לטיפול לאחר המלצת חברה עם כאבי חזקים בשכמות צוואר תפוס. לילך שאלה אותי שאלות עניניות לגבי סוג העבודה שלי. הטיפול שקיבלתי הכיל טיפול בעיסוי ואח"כ כוסות רוח. כבר בתום הטיפול חשתי הקלה. חזרתי לעוד מספר טיפולים לתחזוקה. ממליצה בחום תודה לך לילך"
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול