פורום פסיכוגריאטריה - עמוד 6
ד"ר עופר בר
ד"ר עופר בר פסיכוגריאטר בעל מרפאה פרטית בתל אביב.
ד"ר בר כיהן כסגן מנהל מחלקת שיקום לב במרכז רפואי גריאטרי.
ד"ר בר מקדיש את כל הזמן, הידע והמאמצים על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולמצוא את הפתרון הטוב ביותר.
ד"ר בר מגיע במקרים רבים לבית המטופל בכדי לחסוך ממנו את הטירחה בהגעה למרפאה וגם בכדי ללמוד על המטופל בסביבה הטבעית שלו.
053-2264684
-
וולבוטרין XR והפרעת חרדהנחום 26/12/2022 | 21:38ד"ר שלום.אבי סובל מהפרעת חרדה שלא הגיבה למספר SSRI וונלפקסין. ניתן לו שילוב של לוסטרל עם קלונקס+ וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג. נראה כי הוולבוטרין שיפר מאוד את רמת המוטיבציה והאנרגיה שלו ככה שיש לו פחות "דאגנות כללית" בהתאם. ובכל זאת למרות הקלונקס והלוסטרל סובל יום יום מתחושה גופנית של מתח וחרדה. האם יתכן שוולבוטרין עצמו מגביר תסמיני חרדה? אם אכן זהו המצב, יש אפשרות להמשיך את הוולבוטרין (כי הוא תורם לו מאוד) ולשלב עם משהו נוגד חרדה יותר יעיל מלוסטרל/כחיזוק להשפעה נוגדת החרדה ללוסטרל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת חרדה
דר' עופר בר 28/12/2022 | 20:58שלום נחום. חשוב להבין באיזו הפרעת חרדה מדובר. מכל מקום, אתה מטופל ע"י איש מקצוע בשלב זה, ולכן אין זה אתי מצדי להתערב בשיקוליו. אני מציע לך להפנות את שאלותיך למומחה המטפל. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת חרדה
-
-
תשובת מומחה
שילוב סרוקוול ואוקסיקונטין
דר' עופר בר 25/12/2022 | 08:50שלום קרן. בגדול, אין מניעה לשלב את 2 התרופות, אך יש לבדוק נתרן ומקטע QTC באק"ג בטרם מתחילים וגם במהלך הטיפול. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב סרוקוול ואוקסיקונטין
-
תשישות. דיכאון והפרעות שינה אחרי קוביד-19 אצל חולה פרקינסוןעומר 03/10/2022 | 23:23שלום, אבא שלי, בן 76, סובל מפרקינסון (כרגע בדרגה קלה יחסית) מזה כשנה וחצי ומטופל ברסג'ילין (אזילקט). לאחרונה הוא חלה בקוביד-19. היה לו חום (38.6) ליום-יומיים ושיעול, אבל הבעיה המרכזית היתה (ונשארה) תשישות. למרות שהמחלה האקוטית כבר עברה, הוא עדיין סובל מתשישות קשה. יותר מזה – ואולי בהקשר לזה – הדיכאון שהיה אצלו מאז שהתחיל אצלו הפרקינסון (דיכאון שלצערי הוא לא מוכן להודות בו) החמיר מאוד. מעבר לכך, אני חושב שאיטיות התנועה, שליוותה אותו ביתר שאת מאז תחילת הפרקינסון, החמירה לאחר שחלה בקורונה. בנוסף, מדובר באדם שהיה עושה הליכות של 8-9 ק"מ עד לפני כמה שבועות, ועכשיו הליכה של 300 מטר מתישה אותו באופן קיצוני. אציין שההורים שלי חזרו מארה"ב בערך 24 שעות לפני שגילו שיש להם קורונה (אמא שלי עברה את זה כמעט בלי סימפטומים), אז אמנם היה להם ג'ט לג, אבל עברו כבר כשבועיים וחצי מאז ועדיין אבא שלי הולך לישון באמצע היום (למספר שעות), ושנת הלילה שלו (בין אם שבגלל זה או לא) די גרועה – הוא מתעורר בסביבות 3:00 (במקום 8:00 או 8:30 עד לפני כמה שבועות) ולא חוזר לישון. זה יוצא דופן, כי אבא שלי אף פעם לא היה ישן באמצע היום, וגם לא היה נוטה להתעורר ב-3:00 בבוקר ולא להירדם מחדש. בכל אופן, השאלות שלי הן: 1. מה הסיכוי שהתשישות המתמשכת הזאת – והדיכאון המוגבר שהיא מלווה בו – יחלפו מעצמם? אם כן, כמה זמן (גם אם בהערכה גסה) זה יכול לקחת, עד שהבעיה תחלוף (או לפחות תשתפר מאוד)? 2. האם נראה סביר שיש לכך קשר לפרקינסון? ואם כן, האם שינוי הטיפול התרופתי בפרקינסון (למשל, התחלת טיפול בלבודופה) יכול לעזור בנושא? במיוחד לאור זה שהתסמינים העכשוויים – לפחות עניין הדיכאון, חוסר המוטיבציה ואולי איטיות התנועה – נראים לי כהחמרה (מהירה) של התסמינים שכבר ליוו אותו בשנה וחצי האחרונות, מאז שהתחיל אצלו הפרקינסון. 3. אם לא שינוי בטיפול התרופתי בפרקינסון – האם יש טיפול תרופתי אחר שאולי כדאי לנסות? מה לגבי תרופות כמו פרוביג'יל, או כל תרופה אחרת שתוכל לעורר ולהמריץ אותו קצת (או אולי אפילו לשפר את מצב הרוח שלו ואת עניין המוטיבציה)?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עייפות לאחר קורונה
דר' עופר בר 09/10/2022 | 10:36שלום עומר. מניסיוני, ייתכן שמדובר בתופעות של LONG COVID-19. יש גם מקרים בהם הקורונה (או כל זיהום אחר לצורך הענין) מחמיר תסמינים מוטוריים של מחלת הפרקינסון. מומלץ על פניה לנוירולוג בשאלה של שינוי הטיפול התרופתי. במידה ואין התוויה, אזי מומלץ להיבדק ע"י פסיכו- גריאטר. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עייפות לאחר קורונה
-
אבחון של אלצהיימרדואגת 11/09/2022 | 22:17שלום, היום אמי נבדקה אצל רופא גריאטר בקופת חולים. אציין כי אימי ביקרה אצל אותו רופא לפני קרוב לשלוש שנים, כדי לבדוק את הזכרון, והרופא מצא שהכל תקין. היום הרופא בדק שוב, בנוכחותי ובנוכחות אבי, ואמר בסוף הבדיקה שיש ירידה משמעותית בזכרון. הוא אמר שמדובר בניוון בתאים במוח, אמר שאין תרופה שתעזור, ואמר שההמלצה היחידה היא להיות פעילה . אמרתי לרופא שיש ירידה משמעותית ביוזמה אצלה, והוא אמר שהמידע הזה לא רלוונטי, ובאופן כללי חשב שזה לא מתאים שאבי ואני מנסים לתאר לו קשיים נוספים בתיפקודה. אמרתי לרופא שאני מנסה לתת לו מידע שעשוי להשפיע על האבחנה, והסברתי שיש ירידה כללית בתפקוד, הרופא אמר שאינו רוצה לומר את השם של האבחנה, ושמדובר בבעיה בזכרון. לבסוף, לאור בקשותי החוזרות, אמר שמדובר במחלת אלצהיימר. כאשר שאלתי אם יש צורך בהמשך אבחון, או בבדיקה נוספת, הוא השיב שאין צורך, כששאלתי על משמעות הדבר מבחינת התארגנות, מבחינת התארגנות להיעזר במטפל. הוא אמר שהוא לא ממליץ. ובזאת הסתיימה הבדיקה. אציין שהוא גם אמר שהוא מבחין בפרקינסון בתנועות שלה (גם בדק את תנועת הידיים) וגם על זה השיב שאין מה להתייחס לעניין, שזה אופייני מאד לגיל (אמי בת 86). אני מוטרדת מאד, כיוון שמבירורים קודמים הבנתי שבקופת חולים עורכים אבחון מלא של צוות רב מקצועי, ומכיוון שהמחלה הזו היא מחלה שבה צפויה התדרדרות, וצריך להיערך, והרופא פשוט השאיר אותנו ללא מענה לגבי הצרכים והטיפולים האפשריים. הייתי מאד רוצה לדעת כיצד להתקדם. תחושתי היתה שלא קיבלתי מהרופא מענה ראוי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחון דמנציות
דר' עופר בר 20/09/2022 | 11:33שלום מיכאל מדובר בתחום מורכב ביותר. לדאבוני, בדיקת המיני מנטל אינה מעידה על יכולותיו הקוגניטיביות של אדם, ברם היא עשויה להיות טובה למעקב אחר סטטוס קוגניטיבי. האבחנה היא קלינית. אם מדובר במומחה בעל הבנה רבה בתחום, הוא מסוגל לאבחן לפי אנמנזה ולעיתים בדיקה גופנית בלבד. מאחר ולא בדקתי את המטופל, אין באפשרותי להתייחס לממצאים שאתה מתאר באופן מקצועי. מומלץ לפנות לבדיקה חוזרת של פסיכו- גריאטר. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלתי
מיכאל 13/09/2022 | 21:52תודה רבה לך ד"ר בר על תשובתך המהירה שכל כך חשובה בשבילי. אנו פנינו למרפאה בשל התרשמות מהחמרה רצינית ביכולת שלה ליצר זכרון ,מירידה דרמטית בתפקודה, מכך שהיתה אישה מתפקדת שניהלה את הבית , בישלה, כיבסה, ערכה קניות, לאישה שאינה מתפקדת כלל בניהול הבית, נמצאת במודעות חלקית לגבי השינוים במצבה, גם הפסיקה כמעט את פעילויות הפנאי שהיו לה, יש ירידה חדה בטיפוח העצמי. ולא נראה שהגורם הגופני הוא הסיבה העיקרית לירידה חדה בתפקוד . הרופא ערך לה בדיקה קוגניטיבית יסודית, והיא רשם ציון 20, כשתקין- מינימום 26. הוא בדק את ידיה במצב ישיבה. את נושא הפרקיסנון הוא לא כתב במסגרת האבחנות הרפואיות, אך ציין בסיכום :הליכה פרקינסונית. באבחנה הוא כתב DEMENTIA ןN ALZHEIMER'S DISEASE ונתן איפון FASt 5. חוץ מהמלצה על הגברת הפעילות , שהיא כמובן חשובה, לא קיבלנו שום הסבר, שום הנחייה, שום הכוונה. אציין גם שבבדיקת CT מוח מלפני שנה היו ממצאים של ריכוך חומר לבן של המוח . (leukoaraiosis) . אינני מפרטת את כל מה שכתב, אבל התחושה היא שאנחנו כמשפחה, ובמיוחד אבי שבפועל מתמודד עם השינויים במצבה בחיי היום-יום, זקוקים ליותר הכוונה ובכל המישורים. אגב, הוא אמר שקיימת תרופה, אבל היא בכלל לא עוזרת. לא אמר אפילו את שם התרופה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מחלת אלצהיימר
דר' עופר בר 12/09/2022 | 04:50שלום רב. לא בדקתי את אמך, ולכן אינני יכול להיות בטוח שאכן מדובר במחלת אלצהיימר. להבנתי, הרופא הבחין ברעד פרקינסוני בידיים. רעד מסוג זה אינו תלוי גיל, בשונה מרעד תנוחתי. באם מדובר בפרקינסוניזם מלווה בירידה קוגניטיבית, ייתכן שמדובר בתסמונת "פרקינסון פלוס", ולא במחלת אלצהיימר. הטיפול מושפע כמובן מסוג הדמנציה. אני מסכים עם הרופא שפעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית מיטיבה עם דמנציה מכל סוג. חשובה גם פעילות קוגניטיבית וחברתית. לא הבנתי מהו שלב המחלה. היעדר יוזמה בדמנציה יכול לנבוע מהמחלה הקוגניטיבית עצמה או מדכאון הנלווה לדמנציה. אם אכן מדובר במחלת אלצהיימר, יש טיפול תרופתי שמטרתו לעכב את מהלך המחלה- מעכבי ACHE ו/ או מעכבי NMDA. הטיפול התרופתי (והמינון) תלוי בחומרת המחלה ומפרמטרים נוספים (אי"ס כליות, אי"ס כבד וכו'). יש לקבוע אמצעי זהירות בהתאם לחומרת המחלה. יש לקבוע באם נדרשת השגחה צמודה ועזרה 24/7. בחלק מהמקרים ישנה זכאות לגמלת סיעוד מהמל"ל ו/ או לביטוח סיעודי (פרטי ו/ או של קופת החולים). רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון דמנציות
-
עייפות מוגזמתילד שלו 25/07/2022 | 18:13אבא שלי בן כ 80 התחיל להיות עייף בחודשים האחרונים, והמצב החמיר עד שכעת הוא ער 4-5 שעות ביממה בלבד ומתעייף מאוד מכל פעולה. בדיקות דם נעשו ולא נמצא דבר, דיכאון נשלל. ממה שאני קורא, עייפות קיצונית שכזו אינה ברשימת הסימפטומים לדימנציה אלצהיימר וכיוב. האם זה נכון? עשינו תור ל MRI מח ואם ה MRI לא יגלה דבר חדש, מה עוד יכול לגרום לכזו עייפות כרונית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עייפות כרונית
דר' עופר בר 27/08/2022 | 05:57שלום שלו. עייפות לרוב נובעת מסדר יום לא מאורגן, הווה אומר האדם ישן במהלך שעות היום, ואז לא עייף בלילות. עייפות קיצונית עדויה להיות גם תוצאה של ליקויים פיסיים מסוימים. יש לברר באם קיימים תסמינים נוספים או עייפות מבודדת. הסיבות לעייפות יכולות להיות גופניות ו/ או נפשיות, במידה וסדר היום מאורגן. הטיפול תלוי הסיבה שנמצאה בהערכה פסיכו- גריאטרית מקיפה. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עייפות כרונית
-
בעיות שינה בגיל מבוגראלי 16/08/2022 | 17:19שלום רב סבתי שתחיה בת 95, במספר חודשים אחרונים אינה מצליחה להרדם רוב שעות הלילה. רק בבוקר נרדמת לכמה שעות. בעבר ביתה נוטלת כדור בונדורמין ונרדמת אך לאחרונה זה לא עוזר. הרופא משפחה העלה לה לכדור וחצי בונדורמין אך ללא הועיל. כמו כן ניסתה נוקטורנו שלא עזר. מה ניתן להציע תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעות שינה
דר' עופר בר 27/08/2022 | 05:52שלום אלי. יש להבין מה גורם להפרעות השינה של סבתך. הפרעת השינה אינה מבודדת, ולרוב היא תסמין של הפרעות נפשיות ו/ או קוגניטיביות ו/ או גופניות. ממליץ על ייעוץ פסיכו- גריאטר בהקדם. אינני ממליץ לעלות במינון בונדורמין מעבר למינון המומלץ, במיוחד בקשישים. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעות שינה
-
שינוי תרופה לאלצהיימר לאמאשירי 21/08/2022 | 11:25יכול להיות שהחלפת פירמה של תרופה לאמא שלי מוציאה אותה מאיזון? מקבלת תרופה לאלצהיימר, והיא לא שקטה בימים האחרונים, עם התקפי צעקות ואגרסיבית מאוד. מה לעשות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלפת תרופה גנרית
דר' עופר בר 27/08/2022 | 05:49'שלום שירי. לא צריכה להיות השפעה דרמטית בהחלפת תרופה אחת לתרופה זהה המיוצרת ע"י חברה אחרת, ברם יש הבדלים מינימליים. על מנת להעריך את מצבה של אמך, יש להעריך מהי הסיבה לשינוי שחל בהתנהגותה, ולטפל בהתאם. ממליץ להיוועץ בפסיכו- גריאטר לצורך הערכה וקבלת טיפול הולם. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלפת תרופה גנרית
-
פסאדו דמנציהרונית 08/06/2022 | 16:14מהי פסאדו דמנציה? והאם היא משפיעה על תוצאות בדיקת mmse?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פסאודודמנציה
דר' עופר בר 19/07/2022 | 13:23שלום רונית בגדול, המושג מתייחס לתסמונת דכאונית הכוונה היא שדכאון לעיתים מזכיר דמנציה, במיוחד אם הוא מלווה בליקוי קוגניטיבי מינימלי אמנסטי (ירידה בזכרון קצר הטווח). לרוב, מומחה בתחום מסוגל להבחין בין שני המצבים רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פסאודודמנציה
-
לוסטרלדור 18/06/2022 | 01:50הומלץ לי על ידי הפסיכאטר לקחת לוסטרל לאחר טיפול בציפרלקס עם השפעה נמוכה 1. אני סובל מדיכאון קל, חרדה כללית וחברתית עם התקפי חרדה/פאניקה, מחשבות טורדניות (ocd מתון) האם לוסטרל יעיל לכל אלו? 2. בנוסף, יש לי nf1 ופיברומאלגיה שגורמים לעייפות, כאבים עצביים, כאבי גב וגפיים וכאבי ראש ומיגרנות האם לוסטרול יכול לעזור גם בתסמינים אלו? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לוסטרל ופיברומיאלגיה
דר' עופר בר 19/07/2022 | 13:18שלום דור. בגדול, לוסטרל היא תרופה ממשפחת ה SSRI, המטפלת בדכאון ובהפרעות חרדה, לרבות בהפרעה טורדנית כפייתית (OCD). להתקפי פניקה, מניסיוני, היא פחות יעילה, למרות שלא הייתי שולל אותה באופן גורף. לגבי פיברו מיאלגיה, ישנה עדיפות לסימבלטה, גבהפנטין או ליריקה,מתוכן סימבלטה הנה היחידה בעלת השפעה גם כנגד דכאוו וחרדה (פחות מוכחת לגבי OCD). לסיכום: מומלץ לפנות לפסיכיאטר לאיזון תרופתי מיטבי בהקדם. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לוסטרל ופיברומיאלגיה
-
ליריקה ופאקסט ביחד, דיבור בשינהיניב 07/07/2022 | 02:53שלום אבי בן 94 סובל מנוירופתיה לוקח ליריקה 3 כדורים ביום 150 מ"ג סה"כ, ופאקסט כדור וחצי בלילה, שמנו לב שהוא במצב שינה מדבר יותר מדי ועושה תנועות לא רצוניות, האם כדאי להוריד במינון של הפאקסט?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פאקסט ותנועות בשינה
דר' עופר בר 19/07/2022 | 13:14שלום יניב. נדיר שתרופות נוגדות דכאון גורמות להפרעה שתיארת. שכיח יותר שמדובר בהפרעת התנהגות בשנת ה-REM , תופעה השכיחה במחלת הפרקינסון ובדמנציות מסוימות. במידה והתמונה הקלינית אינה ברורה, מומלץ לבצע בדיקה של מעבדת שינה (פוליסומנוגרפיה) כדי לאפיין את הפרעת השינה. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פאקסט ותנועות בשינה
נושאים מרכזיים
רופאים בתחום
ד"ר עדי שוורץ
גריאטריה
5.0
( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה