פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 4

-
אופן נטילת אטנט
דנה 16/05/2017 | 12:40שלום בני בן 7 טרם יודע לבלוע . כיצד ניתן לתת לו אטנט ? ( מתחילים עם 5 מג ) ניתן להמיס, לרסק? אם כן אז כיצד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט xr
Ravit 02/02/2025 | 13:07פתחתי את הקפסולה בכוס מים.. כי ראיתי ילד תלמיד שלקח את התרופה ולא השפיע עליו ששם במחית תפוחים היה פלא? למה לא במים והעיניין עם מחית? זה משנה את האפקט?הוסף תגובה
-
אופן נטילת אטנט
זאנה 06/10/2024 | 18:39שלום, בת 6 , לא יכולה לבלוע כדור, עם אפשר לעמיס בכוס שוקו ? תודההוסף תגובה
-
מבולבלת- למעלה כתוב שאסור להמיס - עכשיו כתוב שכן ניתן להמיס אטנט
אמא לילדי קשב 19/07/2023 | 09:29האם אפשר לקבל תשובה קצת יותר ברורה?! האם ההמסה יכולה לגרום לתופעות לוואי של חרדות?הוסף תגובה
-
אטנט בכוס קקאו?
א. 04/07/2023 | 14:02האם אפשר להמיס אטנט בכוס שוקו על בסיס קקאו וסוכר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 05/02/2023 | 08:12אפשר לרסק אטנט אבל לא להמיס ולא לשתות עם נוזל.הוסף תגובה
-
כדור אטנט
יפית 03/02/2023 | 10:28הי זה בסדר לרסק את האטנט ולישתות אם מיץ ?כי הוא מומס אם אני לא מרסקתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה מתן אטנט 7.5 מ"ג אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 04/03/2019 | 22:41שלום! את פשוט נותנת שלושה רבעים של כדור. מומלץ להשתמש בחותך כדורים פשוט שמוכרים בבית מרקחת .הוסף תגובה
-
חלוקת כדור אטנט
טל 04/03/2019 | 22:01איך.נותנים מינון של 7.5 כדור. 5 מלגרם זה חצי כדור אז לכמה אני חותכת ל מינון של 7.5?הוסף תגובה
-
חלוקת כדור אטנט
טל 04/03/2019 | 22:00איך.נותנים מינון של 7.5 כדור. 5 מלגרם זה חצי כדור אז לכמה אני חותכת ל מינון של 7.5?הוסף תגובה
-
אפשריות לתת את התרופה
רוזנה 12/12/2018 | 16:59אשמח לדעת איך אפשר להמיס? ומה יותר ממולץ ופחות מורגש לילד תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה המשך
ד"ר בועז רפפורט 17/05/2017 | 22:06מפסיקים את האחד היום ומתחילים את השני מחרהוסף תגובה
-
שאלה אחרונה ברשותך
דנה 17/05/2017 | 19:08כמה ימי מרווח מומלצים ובטוחים במעבר בין ריטלין la20 ל אטנט? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה המשך
ד"ר בועז רפפורט 17/05/2017 | 12:17כעיקרון כן, מותר לחלק את האטנט לרבעים (עדיף עם מחלק כדורים ולא עם סכין, יותר מדוייק). חשוב להדגיש שאני לא ממליץ על מינונים בפורום אלא על דרכי חשיבה ופעולה אפשריות. בברכה,הוסף תגובה
-
תודה על תשובתך.שאלה נוספת
דנה 17/05/2017 | 11:28האם ניתן לתת מינון אטנט של 7.5 מג בשילוב של חצי כדור ועוד רבע במידה ומינון הכדור הוא 10 מג? תודה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר בועז רפפורט 17/05/2017 | 07:58שלום, מכיוון שלאטנט אין שום פטנט השהייה (משפיע 5-6 שעות) , אכן ניתן למעוך , לרסק, להמיס עם כל אוכל או משקה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
-
מינון אטנט
מייק 02/01/2018 | 15:21שלום, האם יש ״כלל אצבע״ לגבי מינון אטנט לילדים? (ראיתי כאלה לגבי הריטלין אך לא לגבי האטנט). האם הגיוני מינון של 20 מ״ג אטנט לילדה בת 8 ששוקלת 20 ק״ג ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט 20 מ"ג
אנונימית 30/01/2025 | 11:56היי, אני לוקחת אטנט כבר במשך כמה חודשים תרופה מאוד יעילה לי בתפקוד עבודה אבל מרגישה שהכדור משפיע עלי בריאותית רציתי להבין אם זה יכול להיות תופתעות של אטנט כמו יובש בכפות ידיים ? נזלת שלא עוברת ? ושינוי הטעמים בפה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה מינון אטנט
דר' אולגה קובלצ׳וק 04/02/2019 | 02:36שלום המינון המקסימלי תלוי במשקל של הילד ובילד עצמו. במקרים מסויימים ניתן לקבל אישור מיוחד למינון מעל המקסימלי המומלץ. ממליצה להפנות את השאלה לרופא המטפל ולהמשיך במעקב כפי שבוח המליץ.הוסף תגובה
-
מינון אטנט
אלי 01/02/2019 | 01:44אצלינו מינון 10 ו15 השפיעומאחרי כמה שעות בלבד אז הרופא העלה ח20. הילד בן 6 וחצי! הפרעות בשינה, לעיתים מצב רוח, ומשיכת אף. אבל ההשפעה טובה בזמן הפעילות.... לא יודעת עד כמה זה לא תקין. אבל באמת לא שמעתי בגיל 6 וחצי על מינון אטנט 20. אולי יותר מידי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר בועז רפפורט 25/01/2018 | 08:45שלום, המינון מבחינה רפואית הוא בסדר. אבל מה שקובע הוא "הקליניקה" האם מבחינה קלינית הטיפול מתאים. לשם כך צריך לדעת מה לשאול ולברר (זה תפקיד הרופא). בנושא השינה, נושא קריטי אצל בעלי הפרעת קשב וריכוז, יש לברר האם ההפרעה בהירדמות הינה בגלל התרופה או בגלל הפרעת הקשב עצמה (במקרה זה הבעיה היתה גם לפני התרופה או מופיעה גם בימים בהם לא נוטל אותה) ואז להגיב בהתאם. בברכה,הוסף תגובה
-
אטנט
שלמה 24/01/2018 | 19:38הילד שלי מקבל 2 כדורים של 20 מ"ג , משקלו של הילד כ 70 ק"ג גיל כמעט 15 , מתלונן על הפרעות בשינה 1. האם המינון נכון 2. מה ניתן לעשות לגבי ההפרעות שינה, טוען שלוקח לו שעתיים אם לא יותר לישון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר בועז רפפורט 12/01/2018 | 11:39שלום, כלל האצבע לכל התרופות הסטימולנטיות הוא: להתחיל נמוך ולעשות טיטראציה של המינון לפי התגובה. לגבי האטנט, הוא יותר מושפע מהגיל ולא מהמשקל (לעומת הריטלין) . המינון עליו אתה מדווח נשמע בגבול העליון המקובל לגיל, אם התגובה טובה (מכל הבחינות) ניתן להמשיך. חשוב לדווח לרופא המנהל את הטיפול על מכלול התגובות של הילדה כולל: מצב רוח בזמן ואחרי ההשפעה, תיאבון, שינה, מיחושים גופניים וכמובן לוודא שהתרופה משפיעה באופן מובהק לטובה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
שילוב של אטנט קצר ואטנט XR (ארוך)
יעקב 30/12/2020 | 11:10שלום, אני בן 22, סטודנט. מאובחן עם בעיית קשב וריכוז. רציתי לשאול אם יש בעיה כלשהיא לשלב בין אטנט קצר לארוך. יש ימים שאני לומד יום קצר ומספיק לי האטנט הקצר ויש ימים שאני לומד יום ארוך וצריך את האטנט הארוך. ניסיתי לקחת פעמיים אטנט קצר ביום, זה לא עשה לי טוב, השפיע לי קשה על השינה ואיכות החיים. ניסיתי לקחת את האטנט הארוך והיה לי הרבה יותר טוב מלקחת 2 אטנט קצר. הבעיה שיש ימים שאני לא צריך את הארוך. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט ארוך וקצר
שימי 24/01/2025 | 11:13ראיתי באתר של כללית שאסור לשלב בנהם. הם מתכוונים באותו היום נכון? כי ראית שאתה רשמת שיום כזה יום כזה זה בסדר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה לקיחה של אטנט לפי מספר שעות הלימוד
ד"ר גלעד חבצלת 01/01/2021 | 19:10אין שום בעייה לקחת יום אחד אטנט לטווח קצר וביום אחר אטנט לטווח ארוך. התרופה מטרתה להתאים את עצמה לצרכים שלך בלבד.הוסף תגובה
-
-
ריטלין (לת)
אאאאאא 24/01/2025 | 08:33היי, האם יתכן שאחרי לקיחת 2 כדורי ריטלין 10 מ''ג (ילד בן 11) ההשפעה תפוג תוך כ-6 שעות(מתחיל להיות רעב)? האם יכול להיות שתופעת הלוואי חוסר תאבון לא תופיע בכלל או ברמה ממש נמוכה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ריטלין ועישון
נטלי 14/10/2020 | 13:21האם יש איסור עישון סיגריות בזמן השפעת הריטלין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אצלי הדחף לעשן עולה
א.א 22/01/2025 | 11:20אצלי תחת השפעת ריטלין כמות הסיגריות עלתה, טיפלתי בעצמי בעזרת קנאביס לפני האיבחון ועברתי לריטלין. הורדתי את הקנאביס לחלוטין (אין לי תחושת צורך יותר) אבל לא מצליח להגמל מהסיגריות. יש איזה טיפ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קפה וריטלין
דר' אולגה קובלצ׳וק 27/10/2020 | 01:20במקרה ושתיית אלכוהול יחד עם הריטלין גורמת לדופק מואץ, רצוי להמנע. בכל מקרה יש להמנע מכמויות מופרזות. לגבי עישון, במקרים רבים ריטלין מוריד צורך בעישון.הוסף תגובה
-
מצטרפת לשאלה
רויטל 23/10/2020 | 13:36גם אני מעשנת ותהיתי אם הניקוטין פוגע בהשפעה וביעילות של הכדור? ומה לגבי שתיית קפה בזמן השפעת ריטלין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ריטלין ועישון
דר' אולגה קובלצ׳וק 20/10/2020 | 02:05אין איסור כזה באופן ספציפיהוסף תגובה
-
-
נטילת ריטלין לפני בדיקות דם
רוני 12/07/2021 | 09:11שלום, אני לוקחת את בני בן ה-11 לבדיקות דם כלליות, ורוצה לדעת האם הוא יכול לקחת ריטלין בבוקר, כמו שהוא לוקח כל יום, או אם זה עשוי להשפיע על בדיקות הדם (נוטל ריטלין LA 30 גרם). להלן הבדיקות שרשומות לו: ספירת דם glucose - blood creatinine - blood phosphorus - blood cholesterol triglycerides iron vitamin B12 TSH lipid profile celiac screen תודה רבה על הייעוץ, רוני.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ריטלין
שני 19/01/2025 | 17:02האם אפשר לדעת בבדיקת דם אם מביאים לילד ריטלין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בדיקות דם וריטלין
ד"ר גלעד חבצלת 17/07/2021 | 21:10הוא יכול לקחת ריטלין . אין השפעה על בדיקות אלו.הוסף תגובה
-
-
עייפות כרונית בעקבות נטילת קונצרטה
נועה 15/09/2016 | 16:42שלום, אני בת 26,סטודנטית שאובחנה כסובלת מהפרעות קשב (ללא היפרקטיביות) לפני כשנה. בעבר, כשהייתי תלמידה בתיכון, הצלחתי בלימודים ללא כל נטילת תרופות. לפני כשנה, כשהתחלתי את התואר באוניברסיטה הרגשתי שאני חייבת לקחת תרופה להפרעת קשב, לפחות בתקופות מבחנים עמוסות. הרופא רשם לי קונצרטה במינון של 36 מ"ג. בגלל ששמעתי על ההשפעות הרעות של התרופות, אני לוקחת כעת רק בתקופת מבחנים, וגם לא בימים רצופים, וגם לא ביום יום. בהתחלה( לפני כשנה) התרופה עבדה מאוד יפה, היא הצליחה לשפר לי את הריכוז וחוץ מכאבי בטן וכאבי כאש בערב או ירידת מצב רוח דרסטית, היא עזרה לי. במשך חודש לקחתי אותה יום כן יום לא, (שמתי לב שלקיחה ברצף של התרופה לא השפיעה עליי טוב). עשיתי הפסקה ארוכה של 4 חודשים (כי אני לוקחת רק בתקופת מבחנים) ואז שוב לקחתי לאחר הזמן הזה וכבר תקופה ארוכה שהקונצרטה כל פעם משפיעה באופן שונה, פעם ממקדת אותי, פעם אחרת גורמת לדפיקות לב מואצות וקצת לחץ ולא באמת מרכזת. בנוסף תופעה מוזרה ששמתי לב- מזה חצי שנה אני סובלת מעייפות כרונית, גם לאחר שעות שינה רבות ושינה רצופה, מאוד קשה לי לקום בבוקר, ולא הייתי ככה בעבר, אני רגילה להיות מאוד עירנית, וזה מביא אותי למצב מאוד מתסכל. זה גורם לי לא להיות מוכנה למבחנים כי אני רוצה כל הזמן לישון, ואני חושדת שהקונצרטה שיבשה לי משהו בגוף והפכה אותי מבן אדם חרוץ ועירני לבן אדם עייף שרק רוצה לישון כל היום , וזה למרות שהשתדלתי לקחת את התרופה כמה שפחות. לפעמים מיד אחרי שאני קמה אני מתחילה ללמוד ומרגישה צורך לחזור לישון שוב, וזה אחרי לילה שלם. פניתי למספר רופאים שונים, ועשיתי בדיקות דם שונות ששללו בעיות מפרקים, ואנמיה והבדיקות דם תקינות. האם יכול להיות שהקונצרטה באמת שיבשה לי את מערכת העירנות בגוף? גרמה לי נזק יותר מאשר תועלת? ואם כן מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? כרגע אני משתדלת לא לקחת קונצרטה אבל לפעמים אני פשוט לא יכולה להישאר עירנית בלי זה ואני חייבת לשמור על עירנות בשביל ללמוד וגם קפה לא עוזר להעיר אותי כבר. אני ממש אובדת עצות, אשמח לעצה. תודה רבה ויום טוב, נועה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עייפות עקב קונצרטה
נסטיה 19/01/2025 | 09:03שלום דוקטור, קראתי את השאלה של נועה ואני יכולה לומר שאני מרגישה משהו דומה למדי ורואה את זה גם אצל הבן שלי, קושי לישון וקושי להתעורר אצל הבן (למרות שמקפידים שלא יקח את התרופה מאוחר) ואני פשוט לא יכולה לקום בבוקר בלי כדור אני ישנה רגיל קמה בקושי ואחרי זמן שאני ערה-ישנה (לא מתפקדת לחלוטין) או שאני חוזרת לישון או שאני לוקחת כדור וחוזרת לתפקד. כאשר פניתי עם זה לרופא משפחה הוא אמר לי שאין הסבר פיזולןגי ולכי לפסיכיאטר.. לאחר כמה זמן בעקבות אירוע מוזר שלא חשתי בטוב באופן כללי נלקחתי למיון ובדיקות דם מצאו סידן גבוהה ובסוף התברר שיש לי PTH גבוהה וכעת אני בבירור כיוון שייתכן שיש אדומה בבלוטת פראתירןאיד. שיכול גם זה להביא את המצב המדובר של העייפות. אז לבחורה שכתבה קודם- אולי זה משהו שלא נבדק ושווה לבדוק ולרופא- אולי הרטלין/קונצרטה גרם לאדנומה הזו? איך ניתן לדעת שזה לא תופעת לואי כזו..? אני יכולה לומר במפורש שהמצב הזה (העייפות בבקרים) הופיע כעבור זמן של נטילת הכדורים.. צירוף מקרים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה עיפות כרונית
ד"ר בועז רפפורט 15/09/2016 | 22:23שלום נועה, איני יודע מדוע את כל כך עייפה אבל הניסיון לייחס זאת לקונצרטה אינו מוצדק. תופעות שממשיכות למרות שאת לא לוקחת את התרופה , אינן קשורות לתרופה. לא ידוע לי על אפשרות של התרופה לשבש דברים בצורה בלתי הפיכה, פרט אולי לטיקים שעלולים להתעורר, בעיקר אצל ילדים, ולהישאר למרות שמפסיקים את הטיפול. כך שיתכן שהעייפות שלך היא תוצאה של הפרעת הקשב ואת זקוקה לתרופה אחרת מהקונצרטה כדי שתעורר אותך (במקרה כזה אני ממליץ על שימוש יומיומי ולא פעם כן פעם לא), או שיתכן שהעייפות אינה קשורה והיא מפריעה לך לטפל בהפרעת הקשב . מכיון שאת מדווחת על בירור רפואי תקין, אני נוטה לחשוב שהאפשרות הראשונה נכונה יותר. לכן אני ממליץ שתחזרי לרופא שאבחן אותך ותשקלו יחד את החלפת התרופה לקשב. בהצלחה,הוסף תגובה
-
-
אטנט וטחורים (לת)
רוני רוקט 17/01/2025 | 18:46שלום רב אני בן 48 נוטל אטנט 10 מ״ג xr כבר 3 חודשים בתקופה זו יש לי טחורים פנימים שלא עוברים תופעת הטחורים יכול להיות תופעת לוואי של אטנט ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ריטלין ואטנט
ליטל 17/02/2020 | 00:52שלום ד"ר, אני מאובחנת עם בעיות קשב וריכוז לאחר איבחונים, בדיקת מוקסו, נוירולוג.. אני סטודנטית ולוקחת ריטלין במינונים שונים במהלך הסמסטר ולקראת המבחן מתחילה ב20 מ"ג בשבוע האחרון למבחן 30 מ"ג ו40 מ"ג כי זה לאט לאט פחות משפיע עלי.. לאחרונה שמעתי על כדור אטנט ללא תופעות לוואי ואכן לאחר אישור מהרופא לקחתי לתקופת ניסיון היום זה היום השלישי שנטלתי 20 מ"ג אטנט. אין תופעות לוואי כמו הריטלין יש קצת בחילה וסחרחורת לקראת הסיום.. ניראלי אני מרגישה שאני פחות ממוקדת איתו יתכן? האם מותר לקחת 20 מ"ג אטנט בבוקר ולבמהלך היום לחזק עם 10 מ"ג ריטלין קצר של 4 שעות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט ולורוון
אנונימית 17/01/2025 | 06:59אם אני לוקחת אטנט אחד בבוקר ובערב אני לוקחת לורוון זה בסדר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט בבוקר וריטלין אחהצ
ד"ר גלעד חבצלת 11/01/2022 | 12:45היי! אם את מרגישה שאינך מספיק ממוקדת עם אטנט 20 מ"ג אני מציע לך לעלות לאטנט 30 מ"ג. בימים ארוכים את יכולה לקחת אחרי כ-5 שעות גם ריטלין רגיל במינון של 20 מ"ג.הוסף תגובה
-
ריטלין ואטנט
אנונימית 16/12/2021 | 05:04זה מסוכן לבלוע ביחד אטנט וריטלין???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט וריטלין
ד"ר גלעד חבצלת 24/02/2020 | 09:33היי! כמו שהסברתי למעלה את יכולה לקחת אטנט ואחרי 5 שעות להוסיף ריטלין. לא מומלץ לקחת אותם יחד כמובן.הוסף תגובה
-
אטנט וריטלין
ליטל 23/02/2020 | 08:59אוכל לקחת אטנט וריטלין יחד בו זמנית ? ולפצל את המינון ביניהן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה האם להעלות מינון אטנט אחרי 3 ימים
ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 | 22:56היי! לא כדאי להעלות את מינון האטנט אחרי זמן כה קצר של 3 ימים . ממליץ לנסות לפחות שבועיים ולבחון את ההשפעה שלו.הוסף תגובה
-
אטנט וריטלין
ליטל 18/02/2020 | 00:01תודה רבה ד"ר,יש לי שאלה נוספת יכול להיות שהאטנט פחות מרכז אותי? אני לוקחת ריטלין 20 מ"ג 30 מ"ג כעת והאטנט לקחתי כבר 3 ימים, כל יום 20 מ"ג ופחות השפיע עלי אולי כדאי לעלות במינון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט וריטלין קצר טווח
ד"ר גלעד חבצלת 17/02/2020 | 17:12אטנט משפיע ל 6 שעות וריטלין ל 4 שעות את יכולה לקחת אחרי כ 5 שעות מהאטנט גם ריטלין במינון שעוזר לך.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
-
נוירובלסטומה
-
תולעים
-
בדיקות קשורות
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
נוגדני אדמת
-
חומצות אורגניות בשתן
-
מונחים קשורים
-
נוטרילון קומפורט
-
פורום משפחות XLH
-
קו לחיים
רופאים בתחום

פרופ' בנימין וולוביץ
ילדים
5.0
( 21 חוות דעת )
"התרשמתי ממש לטובה מפרופ וולוביץ הגעתי אליו לאחר ייאוש ותסכול הבת שלי אסמטית קשה מידי יום יש לה התקפים, חייבת לציין לטובה את ההסברים המפורטים, יחס אישי, סבלנות, הפרופ' התאים לה טיפול, מקווה בעזרת השם לראות ניסים
ממליצה בחום"

פרופ' בנימין וולוביץ
ילדים
5.0
( 21 חוות דעת )
"התרשמתי ממש לטובה מפרופ וולוביץ הגעתי אליו לאחר ייאוש ותסכול הבת שלי אסמטית קשה מידי יום יש לה התקפים, חייבת לציין לטובה את ההסברים המפורטים, יחס אישי, סבלנות, הפרופ' התאים לה טיפול, מקווה בעזרת השם לראות ניסים
ממליצה בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות