פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 6

-
רטלין
בן גל 24/12/2024 | 07:56שלום . 2 מילדיי ( הבכור והקטן) מאובחנים עם קשב ורכוז(הסוג השקט) ומטופלים ברטלין. הבן האמצעי לא מאובחן אין לו קשיים ואף סיים תיכון בהצטיינות יתרה . השאלה לגביו- האם מותר לקחת רטלין במינון נכון רק פעמיים (לפני בחינה פסיכומטרית שהוא שואף להוציא בא מעל 700 וביום הבחינה ) ? האם הרטלין ישפיע על החדות ואורך הקשב והזכרון גם אצל אדם שאינו מאובחן? האם שימוש בתרופה במינון נכון לפי המשקל שלו עלול לגרום לו לבעיה כלשהי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריטלין למי שלא מאובחן
ד"ר גלעד חבצלת 30/12/2024 | 09:33אני לא ממליץ לתת ריטלין למי שלא זקוק לכך. זה עלול רק לפגוע בתוצאות הבחינה . בכל מקרה אם ינסה מספר פעמים לפתור בחינות וזה יעזור לו לא הייתי פוסל זאת על הסף.הוסף תגובה
-
-
אטנט
האדי 26/12/2024 | 20:07שלום רציתי לשאול אם ניתן לתת אטנט לגיל 40+ … פשוט יש בעיה עם קופת חולים כללית לא ניתן להוציא מרשם בגלל זה. למרות שיש לי מושלם פלטינוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אטנט למבוגרים בכללית
ד"ר גלעד חבצלת 30/12/2024 | 09:30כן בהחלט! אתה זקוק להמלצה בכתב מרופא קשב , נוירולוג או פסיכיאטר ואז הרופא שולח את ההמלצה למחוז שלך לאישור.הוסף תגובה
-
-
ריספרדל בנוזל (לת)
מאיה 23/12/2024 | 22:34היי הבן שלי לא בולע כדורים וקיבלנו מרשם לריספרדל 1 מג בנוזל. מה טעמו? גם הרוקח לא ידע..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אטנט xr מיונונים (לת)
שחר 22/12/2024 | 22:01אני לוקחת באופן קבוע אטנט xr במינון של 40 מ״ג,לאחרונה הרגשתי שיש ימים שאין לי צורך במינון של 40 מג אז לקחתי מהבית מרקחת קופסא 1 של 20 מ״ג וכל שאר הקופסאות במינון של 10 מ״ג כדי שבימים שאני לא צריכה 40 מג אוכל גם לקחת 20 או 30. השאלה שלי אם ברגע שאני לוקחת נגיד 4 כדורים של 10 מ״ג זה אותה השפעה כמו לקחת פעמיים כדור של 20 מ״ג או לקחת כדור של 30 מג אחד במקום 3 כדורים של 10? הכוונה שלי אם ההשפעה היא אותה השפעה בשתי הדרכים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ויואנס 30 (לת)
מאיה 17/12/2024 | 08:02שלום, ילד בן 11 שלא בולע כדורים. האם אפשר לפתוח את הקפסולה ולפזר על פרוסה עם שוקולד? ניסינו במיץ ופחות הולך..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הפרעות קשב וריכוז/תרופות (לת)
Dorbilio 15/12/2024 | 11:30כידוע לא ניתן להשיג את התרופה: Ritalin 20mg sr. ואין תחליף ראוי שמרגישים איתו בנוח. אשמח להיעזר בכם עם שם של תרופה שאוכל לתפקד איתה, תודה בכל מקרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רצון להיות מרוכז בערב בעבודה (לת)
טלי שמואלי 13/12/2024 | 19:41הבת שלי בת 17.5 עובדת ערבים כדי להיות מרוכזת בעבןדה לוקחת ויואנס 70 מג בשתיים בצהריים אבל אז לא נרדמת ולא קמה לבית הספר. אם תקח בבןקר זה לא ישםיע בערב...האם יש פתרון??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נטילת קונצרטה (לת)
נעמה 13/12/2024 | 14:44שלום רציתי לשאול אני לוקחת קונצרטה על בסיס יומי ורציתי לשאול אם לקחתי בבוקר כדור אחד , האם אני יכולה לקחת בערב עוד אחד אם יש לי משהו מאוד חשוב שאני צריכה להיות מרוכזת בו? או שזה מסוכן לקחת שניים ביוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
Attent (לת)
אלכס 12/12/2024 | 17:18היי, ניתן לרסק את הכדור, הבן שלי לא בולע עדיין כדורים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ריטלין 10 מ"ג (לת)
אור 12/12/2024 | 13:20היי התחלתי לקחת ריטלין 10 מ"ג לפני כשבועיים. בהמלצת נוירולוג. אני שוקל 72 גובה 1.78. ואני מרגיש תחושת ריחוף ותחושת עייפות. האם ניתן להעלות מינון אומה יכולה להיות הסיבה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תולעים
-
נוירובלסטומה
-
פדיקולוזיס
-
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
מונחים קשורים
-
מרפאן ישראל
-
פג
-
פורום משפחות XLH
רופאים בתחום

עדי בוסקילה
שיאצו
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב
הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"

עדי בוסקילה
שיאצו
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב
הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות