פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 5

-
אטנט או פוקלין
טלי 12/05/2020 | 09:27הי, הבן שלי בן 9.5 ונוטל טחפול מגיל 5.5. היה שנתיים עם רטלין 20 la, לאחר מכן שנה עם ויואנס30 ואז שוב התחלנו לראות שזה משפיע על המצב רוח והופך את הילד לאפאטי ולא מאושר. מאז חנוכה לא נוטל טיפול. לאחרונה הבנתי שיהיה חייב להמשיך, אך הרופא שהתייעצנו איתו לפני כמה חודשים אמר שאפשר לנסות אטנט ורופא מהקופה שהתייעצנו איתו השבוע אמר שאטנט יעשה אותן תופעותלוואי כמו ויואנס ולכן עדיף פוקלין. עכשיו אני ממש מבולבלת. מצד אחד מתאים לי שיהיה כדור של 5 שעות ולא כל היום ולא מתאים לי עכשיו להכנס לכדורים שמחוייב לקחת יום ביומו. מצד שני תוהה האם באמת יהיו אותן תופעות? האם לא כדאי לנסות קודם אטנט לתקופה ואם לא יתאים לנסות פוקלין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פוקלין או אטנט
ב.חסון 15/01/2025 | 14:24היי יש לי בן 7 שקיבל פוקלין למעשה במרפאה נותנים לנו חלופה גנרית בשם דקסמתילפנידאט בפועל מה שאמור להשפיע לכ10 שעות משפיע בקושי ל3 שעות האם כדאי לעבור אולי לאטנט?? זה ייתן לו את המענה ?? ומה תופעות הלוואי של האטנט??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט או פוקלין
ד"ר גלעד חבצלת 18/05/2020 | 19:50אטנט מורכב מ 4 חומרים שונים בעל אורך פעילות שונה. הוא פועל ל6-8 שעות. לשאלתך עדיף כרגע לתת אטנט. פוקלין עובד ל12 שעות ואת לא רוצה שיעבוד כל כך הרבה זמן.הוסף תגובה
-
-
שילוב של פוסטפודיל סרין וקונצרטה (לת)
ר123 14/01/2025 | 22:56שלום, ביתי בת 16.5 על הספקטרום האוטיסטי. מעוניינת לדעת אם אפשר לשלב פוסטפודיל עם קונצרטה (בתקווה שהמשך נוכל להפחית מינון , כעת נוטלת 54 , בשל כאבי ראש משמעותיים(. אציין שניסנו הכל ולכל נתרופות היו תופעות לוואי (חלק גרמו לכאבי ראש, חלק בטן וחלק גם וגם)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אטנט 10 מ''ג
אסף 13/01/2025 | 12:09שלום ד''ר האם מותר לעשות פעילות גופנית (חוג כדורגל) שנוטלים אטנט 10 מ''ג הילד בן 7.5 תדה מראש, אסףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט 10 מ''ג XR
אסף 14/01/2025 | 16:53ד''ר שלום, האם ניתן לרדת מכדור אטנט XR של 12 שעות השפעה לאטנט רגיל של 6 שעות השפעה ? כי הילד החל כבר 3 ימים והוא ממש עייף ובלי מצב רוחהוסף תגובה
-
-
האם מותר לחצות אטנט 20 מ"ג ולקחת חצי בבוקר וחצי בצהריים?
שירה 24/02/2019 | 21:33הבן שלי בן 14.5 נמוך קומה ורזה. יום הלימודים שלו מתחיל בתשע בבוקר ונגמר בסביבות 18:00. ככה זה בישיבות תיכוניות. לאחרונה חש שאטנט 10 מ"ג שלוקח בבוקר מחזיק לו רק עד הצהריים ורק אז מתחילים אצלם לימודי החול. לכן ביקשנו להעלות מינון ורופאת המשפחה נתנהלנו מרשם ל 20 מ"ג. העניין הוא שהכדור משפיע מצוין אך לא למספיק שעות. ניסיתי לקבוע תור לנוירולוגית, אבל זה אפשרי רק בעוד חצי שנה וצריך כרגע פיתרון. לכן חשבנו לחצות את הכדור ולקחת חצי בבוקר וחצי אחרי ארוחת הצהריים.בסביבות 13:00 אפשרי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט
דסי 13/01/2025 | 10:55האם אפשר לפתוח אטנט 20 לשפוך חצי מהכמות ולסגור? כי אני מעונינת ב10 ואין לי כרגע תודההההוסף תגובה
-
תשובת מומחה לקיחת אטנט פעמיים ביום
דר' אולגה קובלצ׳וק 24/02/2019 | 22:55אטנט לא יפעל ליותר שעות עם מעלים מינון. במקרה שצריך השפעה ליותר שעות ניתן לקחת פעם נוספת אחרי צהריים, בשעה 13:00 או לעבור לויואנס שפועל ל10 עד 12 שעות. כתבת שהילד נמוך קומה ורזה אז לקיחה בשעה 13:00 אחרי שיוכל ארוחת צהריים אולי אופציה שיותר עדיפה. יש לוודא כמובן שלא מופיעים כשיי הירדמות.הוסף תגובה
-
-
שרירי קיבה הפסיקו לתפקד לאחר שימוש ממושך בויואנס. (לת)
אנונימי 12/01/2025 | 08:15שלום, אני לוקחת ויואנס 60 מ״ג כבר קרוב ל10 שנים, עשיתי הפסקה של שנה וראיתי שהיום לאחר שאני אוכלת הקיבה מתנפחת ואני כבר לא הולכת לשירותים. (בנוסף לככ הרבה תופעות לוואי כמו עייפות ואכילת יתר והפרעות קשב גדולות יותר ממה שהיו לי לפני לקיחת התרופה) חזרתי לויואנס כי הבנתי שהגוף מכור. השאלה מה הדרך הנכונה להפסיק את הויואנס בלי לפגוע בגוף, כי אני רוצה להיכנס להיריון ולא ארצה לקחת תרופות להפרעות קשב וריכוז.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רטלין 20 מג LA - מנה כפולה
עומרי 22/10/2020 | 06:10היי, רציתי לשאול האם ניתן לקחת שני כדורים של רטלין 20 מג LA ביחד והאם זה שווה ערך ל 40 מג ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רטלין פעמיים בטעות
דוד חליוא 09/01/2025 | 20:31אם לקחתי בטעות פעמיים ביום בטווח של שעה מינון של 20 זה מסוכן ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ריטלין LA ומשקל
ד"ר גלעד חבצלת 29/10/2020 | 08:16באופן כללי בתרופות להפרעת קשב אנחנו מתחילים במינונים נמוכים ועולים בהדרגה במינון עד קבלת תגובה טובה לפי דעת המטופל. בכל מקרה ריטלין LA של 20 מ"ג הוא שווה ערך לריטלין רגיל של 10 מ"ג אלא שהוא לטווח יותר ארוך. בחישוב גס המינון ההתחלתי של ריטלין LA במיליגרמים שווה לשני שליש ממשקל הגוף.הוסף תגובה
-
קשר למשקל
עומרי 27/10/2020 | 01:45בנוסף, האם יש קשר מובהק למשקל של נוטל התרופה? כיצד ניתן לדעת מה המינון של רלטין LA ביחס למשקל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ריטלין LA
דר' אולגה קובלצ׳וק 27/10/2020 | 01:18כן, ניתן והחישוב נכוןהוסף תגובה
-
-
החלפת קונצרטה באטנט (לת)
מורה 04/01/2025 | 23:15הרבה שנים אני נוטל 81 קונצרטה. ובגדול די מרוצה. בגלל מחסור זמני עברתי לאטנט. ושם אני יותר מרוצה. 1. האם יש חסרונוצ לאטנט לעומת הקונצרטה? 2. האם זה תקין לקחת פעמיים ביום 30-35 אטנט. כדי להגיע ל12 שעות. ? (או שההמרה של 81 קונצטרה ל30 הכוונה היא עם אחת ביום (הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רפיידאט (לת)
שרית 04/01/2025 | 13:50שלום צהריים טובים אשמח לדעת אם ניתן לקחת 2 כדורים של רפנידאט של 30 מ״גהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
"חיזוק" עם אטנט XR (לת)
עידן 03/01/2025 | 13:14שלום, לאחרונה עברתי מאטנט רגיל לאטנט בשחרור מושהה (xr). כשלקחתי אטנט, לעיתים במבחנים מאוד חשובים הייתי לוקח חיזוק נוסף של כמה מיליגרם של אטנט כדי שיהיה מרוכז יותר ולאורך זמן רב יותר. האם ניתן לעשות זאת באמצעות האטנט xr? כלומר ביום שיש מבחן חשוב לקחת כדור ושליש או ורבע בבוקר ולהיות יותר מרוכז לאורך היום? או שבמידה ועושים את זה מקבלים את ההשפעה ליותר זמן ולא יותר אפקטיבית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
איחורים (לת)
פיצק'לה 30/12/2024 | 17:32שלום רב אני מתקשה לקבל את האיחורים של בן הזוג המאובחן . חושבת שלכל אדם יש מודעות או צריכה להיות מודעות גם כשיש הפרעת קשב וריכוז ואם יש אירוע שהזמנתי אותך אליו במסגרת עבודתי והוא מתחיל בשעה מסויימת עם אוכל וכיבוד אתה לא יכול לשבת שעה קודם בבית ולהתחיל עכשיו לאכול ועוד להעמיס על הצלחת באדישות ולהאזין בנחת לקטעי שמע ברשת ,הגם שחצי שעה קודם דיברנו בטלפון ואמרת שעכשיו אתה הולך לאכול כלומר כשהגעתי הביתה היית אמור כבר לסיים ולהיות לבוש כבר לאירוע שאמור להתחיל בעוד שעה והוא לא ליד הבית וצריך עוד למצוא חנייה . בזמן כתיבת שורות אלה האירוע עומד להתחיל ואנחנו עוד בבית והוא עכשיו רק מתלבש . כבר לא קשור להפרעה זו או אחרת . לדעתי זו אנוכיות .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
-
תולעים
-
נוירובלסטומה
-
בדיקות קשורות
-
נוגדני אדמת
-
חומצות אורגניות בשתן
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
מונחים קשורים
-
פג
-
פורום משפחות XLH
-
נאוקייט
רופאים בתחום

פרופ' בנימין וולוביץ
ילדים
5.0
( 21 חוות דעת )
"התרשמתי ממש לטובה מפרופ וולוביץ הגעתי אליו לאחר ייאוש ותסכול הבת שלי אסמטית קשה מידי יום יש לה התקפים, חייבת לציין לטובה את ההסברים המפורטים, יחס אישי, סבלנות, הפרופ' התאים לה טיפול, מקווה בעזרת השם לראות ניסים
ממליצה בחום"

פרופ' בנימין וולוביץ
ילדים
5.0
( 21 חוות דעת )
"התרשמתי ממש לטובה מפרופ וולוביץ הגעתי אליו לאחר ייאוש ותסכול הבת שלי אסמטית קשה מידי יום יש לה התקפים, חייבת לציין לטובה את ההסברים המפורטים, יחס אישי, סבלנות, הפרופ' התאים לה טיפול, מקווה בעזרת השם לראות ניסים
ממליצה בחום"

פרופ' בנימין וולוביץ
ילדים
5.0
( 21 חוות דעת )
ממליצה בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות