פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 7

-
רצון להיות מרוכז בערב בעבודה (לת)
טלי שמואלי 13/12/2024 | 19:41הבת שלי בת 17.5 עובדת ערבים כדי להיות מרוכזת בעבןדה לוקחת ויואנס 70 מג בשתיים בצהריים אבל אז לא נרדמת ולא קמה לבית הספר. אם תקח בבןקר זה לא ישםיע בערב...האם יש פתרון??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נטילת קונצרטה (לת)
נעמה 13/12/2024 | 14:44שלום רציתי לשאול אני לוקחת קונצרטה על בסיס יומי ורציתי לשאול אם לקחתי בבוקר כדור אחד , האם אני יכולה לקחת בערב עוד אחד אם יש לי משהו מאוד חשוב שאני צריכה להיות מרוכזת בו? או שזה מסוכן לקחת שניים ביוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
Attent (לת)
אלכס 12/12/2024 | 17:18היי, ניתן לרסק את הכדור, הבן שלי לא בולע עדיין כדורים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ריטלין 10 מ"ג (לת)
אור 12/12/2024 | 13:20היי התחלתי לקחת ריטלין 10 מ"ג לפני כשבועיים. בהמלצת נוירולוג. אני שוקל 72 גובה 1.78. ואני מרגיש תחושת ריחוף ותחושת עייפות. האם ניתן להעלות מינון אומה יכולה להיות הסיבה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב בין ריספרדל לריטלין
רונית 19/08/2017 | 09:02היי הבת שלי בת 6, שוקלת 30 ק"ג, גבוהה מאוד לגילה (עלתה המון בעקבות הריספרדל) עולה לכיתה א' בחינוך מיוחד. היא עם עיכוב שפתי,ויסות חושי, הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות. למדה 3 שנים בחינוך מיוחד. כבר מזה שנה שלוקחת 1 מ"ג ריספרדל להרגעה כי היו התקפי זעם, חרדות וכל מיני. בחודש האחרון לקראת כיתה א' התחלנו גם ריטלין LA 20 מ"ג. והריספרדל ממשיכים לתת כמו שהיה. הריטלין עובד והיא יושבת יפה וממש ניכר שיפור בהתנהגות שלה. ועכשיו כמה שאלות אליך: 1. הוא אמור להספיק ל-8 שעות, בפועל בשעה האחרונה כבר אין השפעה... זה תקין? 2. במהלך השפעת הריטלין היא אוכלת חטיפים, גלידה ושאר שטויות (פחות במינון שהייתה רגילה לפני כן), זה תקין? הייתי בטוחה שריטלין גורם לאבדן תיאבון... 3. הריספרדל שאותו עדיין לוקחת, העברנו לערב, ואינני בטוחה שהוא בכלל עוזר. האם עדיף להעביר לצהריים כשפגה השפעת הריטלין? זה מותר? 4. האם יש תרופה במקום הריספרדל שלא גורמת להשמנה? בלי שום קשר לריטלין...כי הילדה שמנה מאוד ונראית גדולה מאוד לגילה... וגם ככה היא בחינוך מיוחד, לא רוצה להוסיף לה עוד גורם בחיים להתמודדות... סליחה על האורך ותודה לך.... רוניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הפרעת התנהגות
גילי 12/12/2024 | 11:49שילוב אטנט וריספרידלהוסף תגובה
-
יש לי ילד בן 6 על רצף והשנה עלה לכיתה א בחינוך מיוחדויש לו קשיים בתנהגות יש לו התפרצויות וזעם ואני חושבת גם יש לו בעיה בקשב וריכוז
אהובה אלמו 04/03/2024 | 11:53ה נוירולוג נתן לנו לתת לו טיפול תרופתי ריספונד ואנחנו מתנגדים לתרופה זוורצנו שיביא לנו רטלין והוא אומר שזה לא מתאים לו ואנחנו לא יודעים מה לעשותהוסף תגובה
-
יש לי ילד בן 6 על רצף והשנה עלה לכיתה א בחינוך מיוחדויש לו קשיים בתנהגות יש לו התפרצויות וזעם ואני חושבת גם יש לו בעיה בקשב וריכוז
אהובה אלמו 04/03/2024 | 11:48הנוירולוג הציע לנו לתת לו טיפול בריספונד בתמיסה ואנחנו מתנגדים לתרופה זו אנחנו מעדפים רטלין והוא אומר שזה לא מתאים לו ואנחנו לא יודעים מה לעשות והילד קשה לו בכיתה מאודהוסף תגובה
-
ריטלין עם ריספנדל
דודו 06/07/2022 | 06:31שלום, אני דוד ואני בן 20. מגיל 10 אני לוקח ריטלין, וכבר אז הוצע לי לקחת גם את הריספנדל. למעשה התחלתי לקחת ריספנדל בגיל 15. אבל עד מתי אני אהיה נשלט בכדור הזה? לפני כחודשיים הפסקתי לקחת ריספנדל בהדרגה מהירה, היום אני לא מצליח לישון תקין, אבל דייי! תנו לי תחליף טבעי. בבקשה. דודהוסף תגובה
-
הפרעות קשב
סיון 26/11/2020 | 20:51היי רונית אפשר אולי לדבר איתך ? לילדה שלי יש בדיוק את מה שיש לבת שלך ואשמח פעם אחת לדבר עם מישהו במקרה דומה .הבת שלי בת 4 וחצי ואני מאוד מיואשת. ניסינו מלא טיפולים וגם טיפולים תרופתיים כמו ריטלין ונלופטיל לכלום לא עוזר .רק הנילופטיל ממש קצת . עכשיו ממש לוחצים עליי שתיקח ריספרידל ואני מאוד חוששת . אשמח לדבר איתך אפילו שאנחנו לא מכירות .רק לשמוע ולקבל עצה . תודה רבה !! 052-7761115הוסף תגובה
-
כמה שאלות בקשר לתגובתך
רונית 19/08/2017 | 09:37קודם כול,תודה על המהירות. החא מטופלת במרפאת בריאות הנפש בנס ציונה, כל פעם רופאה אחרת (כי הן כל הזמן בהריון ומתחלפות), הזמן שם מאוד מוגבל בזמן הביקור בגלל העומס ולהשיג אותן בטלפון זה ממש מסובך. הלכנו להדרכה הורית משפחתית במשך שנה. אולי בהמלצה שלך אשקול שוב ללכת להדרכה הורית שמומחית לתחום זה. ושוב תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ריספרדל וריטלין
ד"ר בועז רפפורט 19/08/2017 | 09:18שלום, אענה לפי הסדר: 1. משך ההשפעה של הריטלין LA אמור להיות 8 שעות אבל זה אינדבדואלי , יכול להיות גם 7 או פחות . כמובן שהטיפול כולו צריך להתעדכן לפי יעילותו וצרכיה של הילדה. 2. הריטלין מוריד את התיאבון , לא תמיד מבטל אותו. כמובן שנושא ההשמנה הופך לאישיו בפני עצמו וצריך לאזן את התרופות בהתאם (הפחתת הריספרדל או העלאת הריטלין). 3. כעיקרון אפשר לתת את הריספרדל בכל שעה. מכיוון שגם מרדים , יש היגיון לתת בערב. בכל מקרה הוא אמור להשפיע 24 שעות כך שאין צורך להתאימו לשעות השפעת הריטלין. 4. כל התרופות שעושות את מה שהריספרדל עושה, עלולות לגרום להשמנה. שני דגשים מבחינתי: א. לפי השאלות שלך אני מבין שאין לך את מי לשאול. עליך למצוא רופא/מרפאה כדי לקבל ליווי יותר צמוד וכך להגדיל את הבקרה על הטיפול. ב. חשוב מאוד ללכת להדרכה הורית אצל מאמנת המומחית להפרעות קשב וריכוז. הדרכה שלכם וליווי רפואי צמוד יותר יתנו לכם את הסיכוי המירבי להצלחה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
ריח גוף ואטנט
קשב וריכוז 06/08/2024 | 01:40שלום רב, אני לא יצור מזיע במיוחד וגם כשאני מזיע הזיעה שלי כמעט ללא ריח. מאז שהתחלתי לצרוך אטנט החלה אצלי בעיה של ריח גוף ממש לא נעים מהבית שחי (לא משנה כמה דאורדורנט אמרח). בת זוגתי (כבר 7 שנים) מעידה כי בחיים לא הריחה ממני ריחות לא נעימים כ"כ (גם אחרי שבועות שטח ארוכים בצה"ל) וכיום בסוף יום עבודה היא לא יכולה להתקרב אלי לפני מקלחת. אני בסך הכל יושב כל היום במשרד במזגן ולא מבין ממה זה נובע? אני מבין שאחת מתופעות הלוואי של האטנט זה הזעת יתר ואני מוכן לחיות עם זה, אבל למה הזיעה תחת השפעת האטנט מקבלת פתאום כזה ריח לא נעים? עשיתי הפסקות וראיתי שבימים שאני לא לוקח הכל תקין וריח הגוף נעלם. אשמח לתשובה מה גורם לכך והאם התופעה עתידה לחלוף לאחר תקופה של נטילה ממושכת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
התופעה קוראת גם לי ולבן שלי.
כולנו באותה סירה 11/12/2024 | 09:52אני (53) לוקח לפעמים אטנט 10 מ"ג. והבן שלי (16.5) לוקח 30 מ"ג. לשנינו יש את התופעה הזאת של ההזעה. (רטוב בחולצה בבית השחי) אשתי לעומת זאת לוקחת 30 ולה את התופעה. אז כנראה שזה משפיע על כל אחד בצורה אחרת. אני לוקח כדור פעם בשבוע. לפעמים בשבועיים. הבן שלי לוקח כמעט כל יום. אין ספק שהתופעה קשורה לאטנט. בדקנו ווידאנו שוב ושוב שזה קורה רק עם לקיחת האטנט. הבן שלי החליט להוריד את התדירות של לקיחת התרופה, כי הוא מתבייש מזה. יובלהוסף תגובה
-
שואלת ברצינות
Ori 10/12/2024 | 04:23מישהו יודע?הוסף תגובה
-
חומר מנוגד לאטנט
I’m noa 09/12/2024 | 06:14האם זה משפיע הורמונלית והאם היא יכולה לגרום לתופעות לוואי או להפסיק להשפיע לחלוטין ? מה זה אמפיטמיןrהוסף תגובה
-
תגובה לאטנט
Hirsh 25/11/2024 | 14:52עד כה, כל אדם שניסה מולי את כדורי ה30 mg, אמר לי כי גם הוא חווה הזעה וריחות גוף. אצל הנוטלים באוניברסיטה זה דבר שכולם קושרים אותו לכדור, כולל אני. לכן זה קצת מוזר לי..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט והזעה
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:31הזעה הינה תופעה שקשורה במערכת הכולינרגית בגוף מבחינת המנגנון אין קשר לאטנט אולי אתה לוקח עוד תרופה שגורמת לכך ?הוסף תגובה
-
-
אטנט (לת)
מיטל 01/12/2024 | 17:38היי הבן שלי לוקח אטנט 20 שנה העלתי לו ל30 לפני חודש בהתחלה השפיע, לאחר חודש מרגישה שעצבני אי אפשר לדבר איתו ולא משפיע כמו בהתחלה. חשוב לציין שהוא בן 15 ושוקל 50 קילוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אטנט וציפרלקס
דוד קלין זוהר 17/01/2018 | 22:33במידה ואני נוטל ציפרלקס האם אני יכול לנטול גם אטנט במקביל.. כי כרגע אני נוטל ציפרלקס וריטלין אך הריטלין לא נותן לי לישון בלילה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הלם
אליאור 25/11/2024 | 23:27איך אתה אומר דבר כזה , שילוב של אטנט עם ציפרלקס יכול לגרום לתסמונת סרוטונין,לא יודע מי נתן לך רישיון להיות ד"רהוסף תגובה
-
אטנט וציפרלקס
מבולבלת 09/09/2024 | 14:13אני נוטלת ציפרלקס מזה כמה חודשים. היום התחלתי לקחת גם אטנט (10). מיד אני מרגישה צורך לנעלית הלסתות והשיניים וזה לא מרפה. האם יש קשר, ואם כן, כיצד ניתן להרפות את זה. האם אוכל להמשיך את התרופות?הוסף תגובה
-
אטנט וציפרלקס
מבולבלת 09/09/2024 | 13:46מכל הויכוח, לא הבנתי האם אפשר לקחת אטנט וציפרלקס . הדגש הוא על שימוש בציפרלקס עם אטנט או כל תחליף אחר דומה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט ואסטו
ד"ר גלעד חבצלת 09/02/2022 | 10:00אין בעייה לקחת אטנט יחד עם אסטו. התרופות פועלות במנגנונים שונים.הוסף תגובה
-
אטנט ואסטו
איל 09/02/2022 | 09:57האם ניתן ליטול אטנט במקביל לאסטו? תודההוסף תגובה
-
לך יש בעיה בהבנת הנקרא
ספיר 11/05/2019 | 22:46השואל שאל אם אפשר לשלב בין ציפרלקס לאטנטהוסף תגובה
-
אלעד
נינה 12/07/2018 | 15:12הבנאדם הראשון ציין שכשהוא לקח את 2 התרופות אז הוא לא הצליח לישון. ושאל האם החלפת ריטלין באטנט תעזור. אז ענו לו שריטלין ואטנט זה מאותה משפחת התרופות וזאת אומרת שגם עם הריטלין וגם עם האטנט הוא יקבל את אותה הבעיה כי 2 התרופות עובדות אותו הדבר מבחינת הפרעות בשינה. תשובה מובנת מאוד,הבעיה היא אצלך לקות בהבנת הנקרא.הוסף תגובה
-
התשובה
אלעד 12/07/2018 | 12:16התשובה הכי לא מובנת שקראתי בחיי מה הוא שאל ואיך ענית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט וציפרלקס
ד"ר בועז רפפורט 19/01/2018 | 10:30שלום, הריטלין והאטנט שייכות לאותה משפחת תרופות (סטימולנטיות) לכן, מבחינת אינידקציה טיפולית, כל מה שניתן להגיד על האחת ניתן להגיד על השנייה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
רטלין אל איי (לת)
קיי 24/11/2024 | 15:03היי אני בת 32 התחלתי לקחת את 30מג×2 פעם אחת ביום לפי מרשם שנתנו לי ברצוני לדעת כמה זמן ההשפעה נמשכת כי כרגע אני בשלושה ימים הראשונים ולא מרגישה שינוי גדול בריכוזהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טווח זמני ההשפעה של אטנט 30mg
קטיה 15/11/2024 | 09:39לקחתי אתמול בצהריים בשעה 16 כדור וממה שאני יודעת ההשפעה היא בין 6-8 שעות...יצא שלא הצלחתי לישון כל הלילה והיו לאורך כל הלילה אחרי שההשפעה של הכדור ירדה התחלתי להרגיש זרמים וכמו נמליפ לאורך הרגליים בעיקר מהברך ומטה ולקראת רק השעה 3 לפנות בוקר התחלתי להירדם אבל כל רגע התעוררתי אלו תופעות לוואי שיכולות להיות מכדור כי המינון אולי גבוהה לי?(אני שוקלת 80קג) ועוד דבר שרציתי לדעת האם יש אפשרות שאפשר לעשות משהו על מנת להפיג/לקצר את ההשפעה של הכדור לאותו היום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך שאלה טווח זמני ההשפעה של רטנט 30mg
קטיה 16/11/2024 | 09:46רוצה להוסיף נותנים: אני בת 31 וסטודנטית לוקחת רק בימי הלימוד שלי -4 פעמים בשבוע יש ימים שאני לומדת מהבוקר עד הערב(יום שבת) ובשביל שההשפעה תהיה מקסימלית אני לוקחת 2כדורי 30mg בבוקר ואז אחרי כמה שעות כשההשפעה מתחילה קצת לרדת לוקחת עוד כדור נוסף, יש כדור אחר/מינון שונה שיכול לתת לי מקסימום של ריכוז(כדור אחד לפעמים לא מספיק חזק לי) מבלי להגדיל את הטווח שהכדור עובד 6 שעות כשאני מתחילה ללמןד רק בצהרים וכדור אחד/מינון שונה שיעשה את העבודה ישירות במקרים שאני לומדת מהבוקר עד הערב מבלי לקחת כדור נוסף כחיזוק לאחר כמה שעות ? תודה מראשהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
אבחון דידקטי
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
מונחים קשורים
-
פג
-
נוטרילון קומפורט
-
מרפאן ישראל
רופאים בתחום

ד"ר מרים אמונה אופק
ילדים
רופאת ילדים מומחית לרפואת ילדים ומחלות ריאה לילדים בקופת חולים כללית, מנהלת מרפאת "עולם הריאות" בע"מ

ד"ר מרים אמונה אופק
ילדים
רופאת ילדים מומחית לרפואת ילדים ומחלות ריאה לילדים בקופת חולים כללית, מנהלת מרפאת "עולם הריאות" בע"מ
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות