פורום חרדה דנטלית - עמוד 11
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בעיות שינייםליאת 08/10/2015 | 20:40יש לי פתאום הרבה בעיות שיניים בשנתיים-שלוש אחרונות למרות שכמעט ולא אוכלת שטויות וממתיקים. השאלה האם יכול להיות קשר לכך שבילדותי לא אהבתי לאכול ולא אכלתי מאכלים ושמירה כמו שצריך ושמתבטא בנזק לשיניים עכשיו כעבור הרבה מאוד שנים?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא נשמע הגיוני
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 20:47קודם כל, לא חייבים לאכול ממתקים בכדי שיהיו בעיות בשיניים. כל מאכל שמכיל פחמימות, כדוגמת אורז ותפוחי אדמה יכול לגרום לעששת אם לא מצחצחים שיניים כמו שצריך. הסיבה היחידה שאולי יכול להיות נזק אחרי שנים רבות היא שאולי לא עברת בדיקות שגרתיות והדברים הידרדרו בשנים האחרונות. ממליץ לגשת לבדיקה שגרתית עם צילומי שיניים מקיפים ובדרך רצוי גם להגיע למסקנות של איך זה קרה ואיך מונעים את הישנות מצב דומה בעתיד.
-
תשובת מומחה
לא נשמע הגיוני
-
טיפול בחרדהיוסי 08/10/2015 | 20:23שלום יש לי חרדה שהיא לא פחד מכאב או מרעש המכשירים אלא יותר פחד מאיבוד השליטה פחד ממה אני אעשה אם אני אצטרך לקום או לשתות ואני לא אוכל ... בשביל להתמודד עם החרדה הזו בטיסות וכד' קיבלתי מרופא המשפחה קלונקס או לוריוון. אני אמור להגיע לטיפול שיניים גדול בקרוב האם אתה היית ממליץ על תרופות מסוג כזה לפני ? או על גז צחוק ? האם שילוב שלהם הוא מסוכן ? תודה,פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדה דנטלית
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 20:27שלום יוסי, יש דרכים רבות להתמודד עם חרדה דנטלית. אין מניעה לשלב בין כדורים לגז צחוק אך הבסיס לכל התמודדות בעיני הוא אמון חזק ויחס אישי בין המטופל לרופא השיניים שלו ואם זה קיים, ניתן להלביש על זה שיטות שונות של התמודדות לפי שיקול דעת של שני הצדדים.
-
תשובת מומחה
חרדה דנטלית
-
סתימה עמוקה?שני 29/09/2015 | 17:32נראה לי שאני צריכה טיפול שורש אבל לא בטוחה שלא עששת עמוקה שמספיק סתימה. רציתי לשאול מה הסימפטומים שיש צורך בסתימה עמוקה ומה לטיפול שורש. ? והאם בעששת עמוקה שכמעט פגיעה במוח השן תמיד במצב כזה עושים סתימה או שלא בטוחים וזה ממש גבולי לפעמים עושים כבר אז טיפול שורש?פתח בחלון חדש
-
טיפול שורש משהוא קטן ואחרון
שני 08/10/2015 | 16:46היום הכדורים לא עוזרים בכלל זה בטח כאב שורש בסוף הולכת מחר ולא היום אמרו חבל מחר יש יותר רופאים ואם צריך משהוא דחוף יש את כל הסוגים אבל שאלה אחרונה איך זה שחודשים לא היה כלום ובשבוע-שבועיים כל הזמן הדרדר פתאום במהירות כזאת קצרה הכאבים והסימפטומים?
-
תשובת מומחה
כנראה שלא
ד"ר איתי לייסר 07/10/2015 | 21:24הכל יכול להיות כי "ברפואה כמו באהבה אין תמיד ואין אף פעם" אבל בעשר וחצי השנים בהם אני מטפל בשיניים של אנשים לא נתקלתי במקרה כפי שאת מתארת אלא תמיד הצלחתי לנטרל את הכאב.
-
טיפול שורש
שני 07/10/2015 | 21:17אין מצב שבמצב כזה אי אפשר לטפל וחייבים תרופה חזקה בכדורים שירגיע כמו אנטביוטיקה ורק לאחר שיתחיל להשפיע טיפול שורש
-
תשובת מומחה
הגיע הזמן
ד"ר איתי לייסר 07/10/2015 | 21:13בוודאי שאפשר לטפל במצב של כאבים אחרת תמשיכי לסבול וזה רק יחמיר. כנראה שיעשו פתיחה ראשונית לטיפול שורש ויכניסו תרופה לתעלה של השורש. שיהיה בהצלחה.
-
טיפול שורש
שני 07/10/2015 | 20:58אלך מחר סוף כל סוף רציתי לחכות לרופאה אבל אין מנוס והיום מהערב אני ממש הרגשתי כמה פעמים זה כמו דפיקות עדיין לא כל הזמן אבל היה כמה פעמים זה בטח החמרה אני מניחה ומה יעשו ווהאם במצב של כאבים אפשר לטפל?
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 04/10/2015 | 07:02שלחי
-
טיפול שורש
שני 03/10/2015 | 22:25היי בקשר לטיפול שורש חוץ מהכאבים יצא לי משהוא ברווחים בין השיניים עד שאלך לרופאה אפשר לשלוח לך את התמונה שתחווה דעתך לא נראה לי כל כך ופוחדת שיש גם אבצס חוץ מהכאבים לשורש והייתי שמחה אם הייתי יכולה לשלוח את התמונה תודה.
-
תשובת מומחה
כנראה
ד"ר איתי לייסר 03/10/2015 | 14:43כאבים לסירוגין ובעוצמות משתנות מראה על חוסר יציבות. תמיד רצוי לשקול לצלם ולעשות בדיקות לשן. שיהיה בהצלחה.
-
טיפול שורש
שני 03/10/2015 | 11:05בקרוב אלך שיראו אחרי החג אבל יש לי שאלה אחרי ששוטפת ומצחצחת כמו תמיד משתמשת תמיד במי פה ללא אלכוהול ואחרי שאני משתמשת כואב לי השן הזאת ורק זאת שנמשך מה זה אומר? וגם איך שכל יום הכאבים בעוצמות משתנות ולפעמים יום אחד פחות מקודמו ולמחרת מאוד מציק ? והבנתי שעדיף שיעשו צילום במרפאה מספיק טוב לא ישלחו למכון? ומה רואים שהבדיקה הידנית והתלונות שלי לא מספיקות שכבר לפני 5-6 חודשים ראו חור והסבירות לטיפול שורש גבוהה? וגם בלעיסה פתאום כואב לי ופתאום לא למה?
-
תשובת מומחה
ארשום שוב
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 20:28אם יש כאבים ספונטניים אז יש סיכוי סביר שצריך טיפול שורש
-
סתימה עמוקה
ספיר 29/09/2015 | 20:05יש לי גם כאבים ספונטנים וגם כאב שמצחצחת את הדן הזאת ממש כואב ומרפיץ האם זה לדעתך טיפול שורש?
-
תשובת מומחה
סכנה לטיפול שורש
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 19:53יש מקרים גבוליים שעושים בהם כבר מראש טיפול שורש. זה מאוד תלוי במקרה וברופא. יש מקרים שמצליחים להציל. אם יש כאבים ספונטניים ללא גירוי כלשהו אז אין ברירה אלא לעשות טיפול שורש.
-
טיפול שורש משהוא קטן ואחרון
-
כתרנועה 07/10/2015 | 22:16רציתי לשאול אם צריכים לעשות כתר בגלל בעייה אסתטית שאין פתרון אחר אפשר לעשות כתר ללא טיפול שורש?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אפשר
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 06:48אפשר אך יש לשקול זאת כל מקרה לגופו
-
תשובת מומחה
אפשר
-
טיפול שורששרית 06/10/2015 | 21:17יש לי שן שזקוקה לטיפול שורש עם התקפי כאבים וכל הסימפטומים אני יודעת שאני צריכה אבל משהוא מוזר שאני יושבת הכאב הוא נסבל ושאני שוכבת הכאב בהרבה יותר כאב האם זה יכול להיות כזה דבר ואם כן איך זה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 06/10/2015 | 22:24בוודאי שזה יכול להיות כי זו עובדה קיימת. לעיתים זה קורה בגלל הפרשי לחצים כשיש גירוי חזק לכיוון פנים השן.
-
טיפול שורש וכאב
שרית 06/10/2015 | 22:16לא זו לא שן עליונה אחורית זה דווקא שן עליונה קדמית האם זה יכול להיות? ואם כן איך זה הגיוני כזה דבר.
-
תשובת מומחה
תלוי
ד"ר איתי לייסר 06/10/2015 | 22:03יש מקרים בהם זה נכון אבל אם מדובר בשן עליונה אחורית אז יכול להיות שזה משולב עם סינוסיטיס וזו הסיבה
-
תשובת מומחה
כן
-
כאב וטיפול שורשיפית 21/09/2015 | 12:05רציתי לשאול האם זו תופעה הגיונית של צורך בטיפול שורש שיש כאבים ספונטניים אבל היו יום יומיים הרבה פעמים ופתאום היום קצת פחות . האם יש מצב כזה של הקלה לכמה ימים שבעקבותיה תבוא החמרה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא שאני יודע
ד"ר איתי לייסר 06/10/2015 | 11:17סבער להניח שמהכדורים או ללא קשר מווירוס או סיבה אחרת אבל לא מכיר בחילה בשל בעיה בשן
-
טיפול שורש אחרון
יפית 06/10/2015 | 08:07אראה אם אמצא מישהוא היום. והייתה לי בלילה בחילה האם יכול להיות לזה קשר לדלקת בשן המצריכה טיפול שורש או שכדורים פשוט אף פעם לא קרה לא משן כואבת ולא מכדורים האם זה יכול להיות?
-
תשובת מומחה
עזרה ראשונה
ד"ר איתי לייסר 05/10/2015 | 17:10פתיחה ראשונית שהיא התחלה של טיפול שורש, והכנסת תרופה לתעלות השורש של השן וכך מנטרלים את הכאב עד שהרופאה שלך תחזור.
-
טיפול שורש
יפית 05/10/2015 | 16:14מה זה הטיפול העזרה ראשונה מה אמורים לעשות שם ?
-
תשובת מומחה
מצטער וממליץ
ד"ר איתי לייסר 05/10/2015 | 16:11מצטער לשמוע וממליץ למצוא רופא שיעשה פעולת עזרה ראשונה של פתיחה ראשונית לטיפול שורש בכדי להפסיק את הכאבים עד שהרופאה שלך תחזור לעבוד. מהין את הבעייתיות שתיארת אבל בכ"ז ממליץ לחפש ולמצוא רופא כי הכאב עשוי להחמיר מאוד ב- 10 ימים
-
טיפול שורש עזרה
יפית 05/10/2015 | 15:47זה מסתבך לי שנחתי היום בצהריים לא הצלחתי מרגישה את הכאבים מספיק חזק והכדורים לא הדפיעו והרופאה שלי תחזור עוד רק 10 ימים מהחופשה והכאבים התחילו להיות יותר חזקים מה לעשות ופוחדת מה יקרה עוד 10 ימים אם אחכה ופוחדת גם שמישהוא אחר יראה כי מכירה אותי ואת הבעיות איתי טוב כל כך.
-
תשובת מומחה
תשובות
ד"ר איתי לייסר 02/10/2015 | 07:341. יכול להיות. 2. זה אומר שזה לא יציב בינתיים ויכול להחמיר די בקרוב. 3.אם הפצעון הוא בחלק הפנימי של השפה ולא בחניכיים שצמודות לשן אז כנראה שאין קשר בין השניים. הכל יכול להיות בתקופת ההמתנה ושוב ארשום שאני לא ממליץ להמתין. חג שמח
-
שאלות אחרונות חביבות
יפית 01/10/2015 | 16:531. הטעם רע בפה שאמרת שזה יכול להיות ושזו תגובה של הריקבון. מה זה אומר שאם מרגישים ככה זה אומר שהריקבון גדול. 2. מה זה אומר ההבדלים בכאבים ולא תמיד מחמירים בין יום אחד לשני יכול להיות יום אחד מאוד מציק וכואב למחרת יותר טוב ודוב יכול להיות נור לי או הכבדה בכאבים מה זה אומר? 3. ודבר שלישי יש לי פתאום פצעון בשפתיים בחלק הפנימי ולא נראה לי שזה אפטה או הרפס וזה מאוד קרוב למיקום השן עם העששת האם זה יכול להיות קשר? ולפי כל זה הזיהום גם מתפתח ולא יכול להיות בתקופת ההמתנה שמחכה שבוע_10 ימים שהזיהום יהפוך למוגלה ואם כן יש לזה סימנים אחרים ממה שיש לי היום. תודה על התשובות והמשך חג שמח !
-
מוגלה
יפית 30/09/2015 | 19:33מוגלה אוקיי זה באמת לא נראה פשוט פחדתי אולי יש הפרשה בתוך השן שלא רואים ורק שיעשו את הטיפול שורש יראו ואולי בגלל זה הטעם הרע%מר שיש לי.
-
תשובת מומחה
מוגלה
ד"ר איתי לייסר 30/09/2015 | 19:07מוגלה זו הפרשה חמצמצה אבל הד"כ לא קיימת במקרה של עששת עמוקה אלא שנים לאחר טיפול שורש כשיש זיהום מהעצם שסביב השן
-
מוגלה
יפית 30/09/2015 | 19:05רק האם למוגלה יש סימפטומים אחרים לגמרי וגם הפרשות בולטות כי אם כן אז רגועה מהבחינה הזאת למרות שמספיק מתפתח לי.
-
תשובת מומחה
סביר שלא
ד"ר איתי לייסר 30/09/2015 | 19:01סביר שלא מדובר במוגלה אבל אין לי אפשרות לענות ככה באוויר בלי לבדוק ואלו סתם אפשרויות לא רלוונטיות שיכולות להסיח את דעתך
-
טיפול שורש
יפית 30/09/2015 | 18:26תודה. אבל שאלה אחרונה המרות בשן אולי זה שיש מוגלה בשן יש איזה מונח ואם זה זה הטיפול הוא גם טיפול שורש והתסמינים הם אחרים ?
-
תשובת מומחה
יכול להחמיר יותר
ד"ר איתי לייסר 30/09/2015 | 18:23ההחמרה יכולה להיות צורך בהרבה כדורים ביום ואף מצב שהכדורים לא עוזרים להפיג את הכאב. זה לא בריא לקחת הרבה כדורים והכאב יכול להיות ממש בלתי נסבל.
-
כאבים
יפית 30/09/2015 | 18:04לגבי הטעם המר אפשר לבדוק איפשהוא אבל זה הגיונישזה קרה בדיוק עם החמרת הכאבים לא? וההחמרה תוך שבוע יכולה כמה להחמיר יותר מכדור ביום ואחד בלילה שלוקחת ?
-
תשובת מומחה
אענה שוב
ד"ר איתי לייסר 30/09/2015 | 17:51לגבי הטעם המר, אמרתי שאני לא מכיר תופעה כזו. לגבי הכאבים: יש סיכוי שזה יחמיר לכאבים חזקים יותר ואני לא ממליץ להנתין לאחרי החג. בהצלחה
-
כאבים
יפית 30/09/2015 | 17:46מאתמול התחילו חוץ מהתוספת של כאבים בלעיסה , כאבים ספונטניים וגם שאני מצחצחת ונוגעת בשן בנקודה מסויימת בשן אפילו ללא משחה זה מקפיץ אותי והיום ואתמול כבר התחילו כאבים לפעמים רק משכח כאבים עוזר פעם ביום ופעם שהלכתי לישון ולא הצלחתי להרדם? וגם התחיל טעם מר בפה זה יכול להיות קשור לעששת משהוא יוצא ומפריש ובא לידי ביטוי ככה כי חיצונית שמסתכלת לא רואה משהוא שונה בהסתכלות בין השן הזאת לשיניים אחרות שליד? ואם ידחה עוד טיפה עד לאחר החגים אפשר או משהתחילו כאבים יותר חזקים זה יתפרץ במהירות רבה מאוד ואפילו בימים ושבוע זה יהיה משמעותי כי מעדיפה אחרי החג שכבר הכל יהיה קל יותר למצוא זמן מבחינתי ומבחינת הרופאים גם.
-
תשובת מומחה
לא שאני יודע
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 23:38אני לא מכיר תופעה כזו
-
כאב ועוד משהוא
יפית 28/09/2015 | 23:29פתאום מהערב התחלתי קצת להרגיש טעם מר האם זה קשור לעששת? ואם כן זה אומר שהיא כבר בשלב חמור ומפרישה בגלל שגורמת לטעם מר?
-
תשובת מומחה
סביר להניח
ד"ר איתי לייסר 27/09/2015 | 18:04זה תלוי ברופא אבל סביר להניח שהתיאור מספיק
-
טיפול שורש אחרון
יפית 27/09/2015 | 17:42האם זה גם שכבר בלעיסה כואב גם זה החמרה/התגברות העששת ויצטרכו שוב לעשות צילום לראות איך התגברה העשדת מלפני חצי שנה ורואים בוודאות ומספיק בצילום במרפאה וחייבים? התיאור וזה שהיה חור לפני חצי שנה לא מספיק יהיה : כאבים ספונטנים ,כאבים בלעחסה ורגישות לחום וקור.
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 22/09/2015 | 14:41שוב אדגיש שאינני יכול לדעת כלום בלי להדוק את השן ולצלם אותה אבל בהחלט תתכן החמרה תוך חודש של תהליך שכבר מחייר כמה חודשים טובים. יש מקרים שכאבים של צורך בטחפול שורש הם כל כך חזקים עד שמשכך כאבים כבר לא משפיע או שצריך כמות מאוד גבוהה שלו וזה מסוכן לגוף. שוב טדגיש שאני לא ממליץ להמתין ואאחל בהצלחה.
-
טיפול שורש
יפיתשורשייך 22/09/2015 | 13:13אבל יכול להתפתח בכזאת מהירות בהבדל של עד חודש כי בממילא נראה לי שרוב הסיכויים שאצטרך טיפול שורש אם יש כבר כאבים ספונטניים אז מה זה משנה חוץ מכאבים ואם יחמירו אז אגש לקחת מרשם אלא אם יש סיכוי שזה לא שורש אבל כל הסימנים מראים שכן גם כאבים ספונטניים וגם אחרי קר וחם ושלא עובר למרות אחרי דקה זו לא רגישות כי יש לי גם את זה ויודעת מה זה האם נראה לך שצדקת שזה טיפולמשורש וגם מה יקרה בדחייה רק של חודש שבמילא כבר לא טופל כבר קרוב לחצי שנה בגלל טיפולים אחרים ואילוצים אחרים
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 21/09/2015 | 13:34אין אפשרות לענות בלי לבדוק את השן ולצלם אותה אבל עששת קלה לא יכולה לגרום לכאבים ספונטניים אלא אולי עששת בינונית ורק אם אוכל נתקע שם. אי אפשר לדעת מתי זה יתחזק אם זה יתחזק. לא ממליץ להמתין שלא יחמיר חלילה בזמן שאין רופא זמין
-
טיפול שורש
יפית 21/09/2015 | 13:22לא יכול להיות במקרה שזו עששת קלה למרות שעדיין יש כאבים ספונטנים אבל בהרבה פחות ואם מה שאתה אומר של רגיעה קלה כמה זמן יכול להיות בערך הרגיעה הקלה לפני שיתפרץ כי השבוע עד לא אוכל וגם חלק משבוע הבא זה יכול כבר להתפרץ? וגם זה יכול בעוצמה פתאום מאוד חזקה , ולא יכול מצב שיירגע לגמרי ולא צריך כלום למרות כמו שאמרתי יש קצת כאבים במקום אבל פחות משום מה.
-
תשובת מומחה
אכן ייתכן
ד"ר איתי לייסר 21/09/2015 | 12:08יש מקרים של כאבים שנרגעים ואז חוזרים חזקים יותר ויש גם מקרים בהם הכאבים נעלמים והשן הופכת נמקית ואז ההחמרה תגיע מאוחר יותר אולי אף בצורת נפיחות וזיהום. לא ממליץ להמתין אלא לגשת לטפל בהקדם.
-
תשובת מומחה
לא שאני יודע
-
צילוםנעמה 05/10/2015 | 10:01מה ההבדל בין צילום בשן חשודה במרפאה לצילום במכון ומתי כדאי חוץ מצילום רגיל גם פנורמי שרוצים לבדוק שן אחת ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 05/10/2015 | 11:58הבנתי ועניתי כבר בפעם הקודמת ששאלת את השאלה הזו בשם אחר. אפשר להסתפק בצילום במרפאה בהשוואה לצילום שבוצע במכון
-
צילום
נעמה 05/10/2015 | 11:09לא הבנת אם נישה צילום לפני 5-6 חודשים וראו חור בשביל להשוות האם מספיק במרפאה או שיצטרכו שוב למכון גם שמדובר בשן אחת?
-
תשובת מומחה
זה מאוד תלוי
ד"ר איתי לייסר 05/10/2015 | 10:50זה תלוי במקרה וביכולות של הצילום במרפאה (יש יכולות שונות במרפאות שונות) אבל הרבה צילומים ניתן לעשות גם במכון וגם במרפאה. צילום פנורמי לרוב עושים לצורך אבחון לקראת פעולות כירורגיות כמו עקירות בכדי לראות מיקום של שורשי השן בהשוואה למערות האף או לתעלת העצב בלסת התחתונה.
-
תשובת מומחה
כן
-
טעם מר ועששתאילנית 04/10/2015 | 17:15אחרי כל הסימפטומים שאמרתי כבר :כאב אחר חם/קר שנמשך הרבה אחרי הגירוי , כאבים ספונטנים , כאבים בלעיסה וכאב בצחצוח במקום מסוים כול אלה מראים שיש לי טיפול שורש אני מניחה? ועכשיו השאלההחדשה נוסף לי עכשיו בימים. אחרונים סימפטום של טעם רע בפה אחרי כל שציה/אכילה ואפילו סתם שפשוף שיניים מה זה אומר שהעששת כבר במצב מתקדם מאוד וזה עוד יותר מראה שהטיפול הוא כבר שורש או כבר הטיפול יהיה מסובך יותר אם הריקבון של העששת כבר יוצא ומרגישה אותו. ןיש משהוא בינתיים להקל על הטעם הנוראי הזה? ועל העששת והתקדמותה בכלל?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 05/10/2015 | 11:58אפשר להשוות
-
עששת
אילנית 05/10/2015 | 08:56אני שואלת בגלל שאת העששת ראו במכון ולא במרפאה. האם ניתן יהיה להשוות במיוחד שזה ב2 מקומות שונים. ויוכלו לבדוק מהימן שלפעמים יש כאבים להרבה זמן ולפעמים לא ומה זה אומר. סליחה על ההטרדה וחג שמח.
-
טעם מר
אילנית 05/10/2015 | 08:52אני שואלת בגלל שאת העששת לפני חצי שנה ראו בצילום במכון האם הוא טוב במרפאה וניתן להשוות כמה התפתח למרות שבוצע במרפאה ולא במכון וסה שלפעמים יש כאבים ולפעמים לא מה זה אומר. זהו ויותר לא אפריע וחג שמח.
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 05/10/2015 | 08:45יעשו בדיקות ממוקדות לשן כדוגמת בדיקת קור מיוחדת ומומלץ גם לצלם. מספיק לצלם במרפאה ולא צריך לשלוח למכון. בהצלחה וחג שמח
-
טעם מר
אילנית 05/10/2015 | 08:43אבל זה לא אומר שכל דבר שמכניסה לפה משהוא קורה שם לכן כל הטעם ועובדה אפילו שמצחצחת סה קורה ואיזה בדיקה יעשו לבדיקת גודל החור ומה הכי מדויק וגם תילום והצילום יהיה במרפאה הוא מספיק לא צריך לשלוח למכון?
-
תשובת מומחה
בוודאי
ד"ר איתי לייסר 05/10/2015 | 06:20בוודאי שכואב כי מהתיאור שלך השן צריכה טיפול שורש. המילים "עמוקה ומסובכת" מיותרות כי אין כאן שום דבר מסובך ואין סיבה להלחץ אבל מצד שני גם אין סיבה לדחות את העניין אלא צריך לגשת לרופא שיניים בהקדם ולפחות לעשות כפעולת עזרה ראשונה פתיחה ראשונית לטיפול שורש בשן הזו.
-
טעם מאץר ועששת
אילנית 04/10/2015 | 22:16אני משתמשת במי פה לא רק שלא עוזר לטעם המר אלא גם כואב במיקום השן אחרי השימוש בהם האם זה תקין טזה אומר משהו על חומרת העששת וכמה היא עמוקה ומסובכת?
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 04/10/2015 | 22:08ייתכן שזה מהעששת, בכל אופן אין קשר לטיפול מסובך יותר והדבר היחיד שאולי יקל על הטעם המר הוא מי פה.
-
תשובת מומחה
כן
-
אבצס/מורסהשירה 04/10/2015 | 00:20יש לי הרגשה שבעקבות טיפול שורש שכנראה אצטרך התחיל לי אבצס /מורסה ברווח את יכול להגיד האם זה הגיוני כי זה רווח גדול ואיך מזהים ושהמברשת נגעה במקום טיפה ירד דם האם זה מחשיד לזה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא מאמין
ד"ר איתי לייסר 04/10/2015 | 07:10בד"כ אבצס מגיע בשלב יותר מאוחר אחרי שבשן יש טיפול שורש ולעיתים חלילה סדק. המורסה (=מוגלה) היא לא דם אלא חומר צהוב-כתום שיוצא כשלוחצים על שלפוחית שנוצרת ליד השורש של השן רחוק מהגבול עם החניכיים. דימום מהחניכיים הוא לרוב דלקת בשל אוכל שנתקע שם.
-
תשובת מומחה
לא מאמין
-
כתרנעמה 02/10/2015 | 16:57יעשו לי כתר בשן קדמית עליונה שמעתי שהרבה מעדיפים לעשות 2 שיניים בגלל שזה מסובך ויבלוט מדי כמה זה נכון? ובגלל שיש לי רווח קצת גדול בין 2 השיניים הקדמיות העליונות זה עושה ליותר מסובך?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מבנה וכתר זמני - יש ויש
ד"ר איתי לייסר 04/10/2015 | 07:07תלוי מאוד במקרה ובדרישות: יש מבנים שעושים במרפאה ויש מבנים שדורשים מעבדה (אין טעם לפרט כרגע את כל המקרים כי זה תלוי גם ברופא אז שהרופא שלך יסביר לך מה הוא מתכנן לעשות. גם כתר זמני ניתן לעשות במרפאה וניתן לעשות במעבדה בתלות בצורך האסטתי. כתר זמני לא עשוי ממתכת ולא מחרסינה אלא מסוג של פלסטיק.
-
תשובת מומחה
למינייט
ד"ר איתי לייסר 04/10/2015 | 07:03בעיקר בגלל שזה דק ונשבר די בקלות ואז קשה מאוד לתקן
-
כתר
נעמה 03/10/2015 | 22:07ועוד שאלה אחרונה מבנה וכתר זמני גם עושים מחומרים ללא מתכת אלא מחרסינה והאם הם דורשים מעבדה או שניתן לעשות במרפאה כמו שעושים ממתכת?
-
כתר
נעמה 03/10/2015 | 22:04למרות שכתר זה להרוס יותר חומר שן בריאה? ולמה למיניט לא הצליח בגלל חוזק שלא כמו כתר או מסיבה אחרת?
-
תשובת מומחה
נכון אבל
ד"ר איתי לייסר 03/10/2015 | 22:01אני אישית לא ממליץ על למינייט (הציפוי עליו רשמת) ויש עוד שחושבים כמוני. נתקלתי בהמון בעיות עם זה ובחלק מהמקרים רופאים הגיעו בסופו של דבר לכתר כשהלמינייט נכשל.
-
כתר
נעמה 03/10/2015 | 21:27שמעתי גם שאם זו שן סמוכה בריאה אפשר גם ציפוי חרסינה ולא כתר וגם זה סוגר את הרווח מה דעתך זה לא הגיוני יותר מכתר ולהרוס בהרבה יותר חומר שן בריא וציפוי שבהרבה פחות הורסים צהשן הטבעית?
-
תשובת מומחה
אסתטיקה
ד"ר איתי לייסר 03/10/2015 | 09:40לפעמים בשביל אסתטיקה מומלץ לעשות טיפול שורש בשן בריאה וכך אפשר לעשות כתר יותר חזק ויפה אבל שוב, זה תלוי במקרה וברופא
-
כתר
נעמה 03/10/2015 | 09:05למה יכול להיות שכן אם שן אחת בריאה בשתיהן את כל התהליך אולי יצטרכו?
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 03/10/2015 | 08:54אך לא בטוח. תלוי במקרה וברופא
-
כתר
נעמה 03/10/2015 | 08:06אבל אם נחליט לסגור את הרווח בשן שבסדר צריך גם לעשות טיפול שורש , מבנה וכתר זמני את כל התהליך כמו בכתר עם השן עם העששת?
-
תשובת מומחה
תלוי במקרה
ד"ר איתי לייסר 03/10/2015 | 07:18אם רוצים לסגור את הרווח בין 2 הקדמיות, יכול מאוד להיות שהפתרון האסתטי ביותר יהיה כתרים על שתיהן אבל אם לא, אז כתר על שן אחת אינו מסובך מידי ורק צריך להתאים את הצבע של החרסינה לצבע השיניים הסמוכות. כמובן שהתשובה לא מדוייקת כי לא בדקתי את השיניים.
-
תשובת מומחה
מבנה וכתר זמני - יש ויש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים